ייתכן ועלה כבר ...

Alfa156 GTA

New member
היה לי SC 400 בעבר - ששחה במים מג'וייפים

הונע עם המים במנוע - ונסע עוד כמה וכמה קילומטרים.
המשיך לנסוע על אותה הבוכנה גם לאחר שנמכר והוסב לSM.

היה עמיד מאוד.

enigo

New member
אז בגלל זה האופנוע היה כבר רגיל...

רכיבה בשלג בירושלים הסתיימה פעם בהחלקה לתוך שלולית. ארבע החלפות שמן אחר כך, הטחינה הפסיקה. האופנוע נסע עוד שנה ומשהו בלי בעיה (עד שמוסכניק דביל הרג אותו, אבל זה כבר סיפור אחר).

enigo

New member
כי עמידות לא רואים בדף המפרט

אבל משקל כן. וכשאתה מקצץ במשקל, בסופו של דבר אתה מקצץ בדרך כלל גם בעמידות (יש כמובן חריגים של טכנולוגיות עיבוד חדשות או חומרים חדשים).

אני ראיתי לא מעט אופנועים שבלעו מים בכמויות

כאלה ואחרות, לכאורה כולם התניעו ועבדו היטב אחרי הטביעה, אבל כולם חוו התפרקות או תפיסת מיסב טלטל תחתון כמה עשרות שעות אחרי הטראומה.

אני חושב שכניסת מים לקרנק כאשר המנוע חם ועובד עושה נזק בלתי הפיך למיסב או לטלטל, כך שנוצר חופש ואי דיוק במיסב שגורם לו להתפרק יחסית מהר.

אפשר להתווכח כמה שרוצים על היוצאים מן הכלל - למי שזה לא קרה פשוט יש מזל...

נכנסו לך מים למנוע תחתון, אין מה לחכות להתפרקות - צריך לעשות מנוע תחתון ולטעמי גם להחליף טלטל כי במרבית המקרים זה יקרה תוך כדי רכיבה עם פוטנציאל נזק נוסף (מחטים של המיסב עשויים לחרוץ את הצילינדר ועוד כל מיני דברים טובים).

MexMex

New member
בדיוק כך.

bulb

New member
ועכשיו עם הכפית...

http://www.fullgaz.co.il/home/p/3809/

ציטוט מ"פולגז": "המסלול העובר ביער מציב כמה מכשולים קשי מעבר בהם נתקעים אופנוענים רבים. אך יחיד ומיוחד הוא נחל שרוחבו כעשרה מטר בו שוקעים עשרות. כוחות חילוץ מיוחדים הן מהקהל הן מהרוכבים עצמם מתארגנים להושטת יד בעזרת טרקטורון ורצועות. חלק חולצו והגיעו לפיטס כחצי שעה לאחר חלוקת הגביעים. אופנועים שנחלצים מן הנחל העכור, בלעו מיים וחייבים לעבור טיפול ייבוש הכולל הפיכתם על הראש וניקוז. מי שמתעקש להניע מיד ולהמשיך גוזר כליה על מנועו."

DAN TAL

New member
טוב.אז אם כבר שאלת.אז הכל ברור וזו לא התממות.

ברור שאתה לא מבין על מה אני מדבר ולהבין תגובות של מילה אחת,גדול עליך...
אז הארכתי ורשמתי לך מה הכוונה,שיהיה לך קל יותר להבין.

bulb

New member
כנראה שגם להתנצל גדול עליך. זה בסדר,מוותר לך.

למעלה