יישוב מחלוקת.

יישוב מחלוקת.

"רואים מי לובש את המכנסיים בבית". ביטוי שגור בעברית? מאיפה נחת עלינו?
בוקר יפיפה לכם יקיריי
 

Eldad S

New member
Only to cover our

donkey
ואני לא אומר שאנחנו לא נדע... אבל, סתם ככה: שאלת את השאלה גם בפורום הבית שלך? נראה לי שגם הוא יכול להתאים במקרה זה.
 
לדעתי

זה זכר לתקופה שבה הנשים לא היו לובשות מכנסיים אלא רק שמלות וחצאיות, והגבר היה הגורם המרכזי שקיבל את ההחלטות החשובות בבית.
 
מארצות אנגלוסקסיות כנראה

בדקתי במילוני חו"ל, וגיליתי שלא אנו המצאנו את הביטוי (המבורך והנכון הזה) ואת הרעיון שמאחוריו. בכל מקרה, אני בעד (וגם זוגתי...) ציטוט מקיימברידג': wear the trousers British, American & Australian, humorous, American & Australian, humorous wear the pants to be the person in a relationship who makes all the important decisions (from Cambridge International Dictionary of Idioms)
 
תודה רבה!../images/Emo20.gif

ואם מישהו מתעניין ביסודה של המחלוקת- השתמשתי בביטוי הזה כלפי מישהי שלא הבינה את כוונתי וחברה שנכחה בארוע, אמרה לי לאחר מכן שאל לי להתפלא שכן הביטוי אינו נפוץ כ"כ.
 
תיקון - בהחלט אפשר להתפלא

הביטוי אינו כ"כ נדיר, אלא דווקא שגור (נכון, בכתיבה שוביניסטית בעיקר), אצל מי שקורא עיתונים כלליים ו/או סיפרות בסיסית.
העובדה שהידידה שלך לא ידעה מה פירוש הביטוי - מראה עליה יותר מאשר על הביטוי...
 

Eldad S

New member
ברוך הבא! ../images/Emo140.gif

בהחלט, גם אני מסכים שהביטוי דווקא שגור.
 

arifell

New member
כשאתה אומר "עיתונים כלליים"

אתה מתכוון ל"הארץ"?
 
למעלה