ייעוץ

softouch

New member

אתה צודק. אני הרבה מודאגת מאיך שהדברים נראים בעיני הסביבה, ואוכלת דברים שמזיקים לי כדי להחשב ולהיראות נורמלית מבחינת הרגלי אכילה ובחירות מזון כמו של אחרים. ולגבי הפחמימות, יש גם מקורות דגניים ללא חיטה או גלוטן כמו אורז- מיליון סוגים, וקינואה, כוסמת, שבולת שועל, דוחן, תירס, בטטה, ירקות עמילניים וכו'. יש גם טורטיות ולחם מקמח תירס. היה לי כאלוו לחודש שבו ניסיתי בלי גלוטן.

תודה רבה

Gidi Shemer

New member
אז קדימה, עשי נסיון

לא רק בשינוי בדיאטה. אלא נסיון של חודשיים גם בשינוי התגובה לחברים שירימו גבה.

ורק תיקון, בשיבולת שועל דווקא כן יש גלוטן.
המלצה שלי, תתייחסי לעצמך, לפחות לתקופת נסיון, כאל חולת צליאק. לא קצת, לא חלק, לא חצי- אלא חולת צליאק. כנסי לפורום צליאק בתפוז וחפשי מתכונים ודיאטות מאוזנות.

אשמח לנסות ולעזור עם כל עיצה, ואם יהיה לך קשה עם החברים והחברות והדודה מפתח תקווה- תפני אותם אלי (לדודה את גם יכולה להגיד שאני דוקטור. זה לפעמים עוזר אם היא באה ממוצא פולני).

softouch

New member
תודה

תודה על העידוד העצות והתמיכה.
דוקטור באיזה תחום?

האמת שחשבתי אולי כדאי לנסות לעשות העמסה של גלוטן ואח"כ בדיקת דם שוב. כי תמיד כשעשיתי בדיקת דם, היתי בתקופת המעטה\המנעות מגלוטן, אז לא בטוח שזה היה "משקף". אני אקבע תור ואשאל את הרופא. ד"א, גם לחם אחיד\לבן עושה בעיות, אבל לחם מלא או שיפון בכל זאת יותר. וזה עדיין טעים וממכר אותי ומושך לאכול עוד....

Gidi Shemer

New member
ביולוגיה

ועדיין לא מבין את הרציונל בהעמסת גלוטן.

תראי, אם היה איזה סיכון בהפסקת צריכת גלוטן, הייתי האחרון שמציע לך להפסיק עד שאת לא מאוחנת ע"י רופא. הפואנטה היא שאת יודעת כבר שזה עושה לך רע, עם אבחון, בלי אבחון, עם דר' ובלי דר'. למה לא פשוט להפסיק ולהתחיל להתארגן על תזונה שונה?

27182

New member
תיקון לתיקון

לפי מה שאני יודע, בשיבולת שועל אין גלוטן.

Gidi Shemer

New member
תיקון לתיקון לתיקון

אתה צודק, אבל גם לא:

"לגבי שיבולת שועל קיימת סוגיה בעייתית: שיבולת השועל עצמה נטולת גלוטן ואולם כל יבולי שיבולת השועל המשווקים לצרכן מעורבים בדגנים המכילים גלוטן. לכן, ההמלצה הרשמית כיום לחולי הצליאק היא להימנע מצריכת שיבולת שועל עד להשגת יבולים טהורים."

זה מויקי, אבל מוכר לי גם ממקורות אחרים.

27182

New member
תוספת

פרט לנושא הזיהום, בשיבולת שועל יש גם חלבון דומה לגלוטן. לכן מי שמנסה לעשות דיאטה ללא גלוטן, כדאי בהתחלה(*) לא לאכול שיבולת שועל.

* יתכן שמי שיש לו רק רגישות לגלוטן אך לא צליאק, יכול לאחר תקופה מסוימת לנסות לצרוך מעט שיבולת שועל (אני לא בטוח בזה, ומי שעושה זאת כדאי שיחפש מידע על שיבולת שועל)

softouch

New member
אין לי בעייה עם ש"ש...רק חיטה\שיפון\כוסמין

האמת שגם כוסמת וגריסים משומה עושה לי כאבי בטן..

27182

New member
גריסים זה שעורה ולכן מכיל גלוטן

בכוסמת אין גלוטן.

denur1

New member
ועוד דבר קטן

לגבי חלב אין לי מושג, אבל אם אני במקומך ההייתי נמנע גם מחלב היות והוא בעייתי לך.
אני אישית לא צורך חלב פרה בכלל, למעט חמאה מידי פעם.
במקום חלב פרה אני משתמש מעט בחלב עיזים וגבינות מחלב עיזים.

למעלה