ייעוץ

softouch

New member
ייעוץ

אני מטופלת כמה שנים בכדור שתופעת הלוואי שלו (יש עוד, אבל זה מה שאצלי יותר) היא יובש בפה, וקושי לאכול אוכל ייבש או חלבוני. זה גורם לי להעדיף מזונות יותר מתוקים , לחים, קלים. אני אמורה לשתות הרבה איתו אבל לא ממש שותה הרבה, גם בלי קשר. יש לי גם IBS (כל החיים, עם נטייה לעצירות). ההשפעה היא רק ל4-5 שעות בערך..
הבעייה שזה מקשה עליי לאכול דברים רגילים כמו סנדוויץ עם גבנ"צ\חביתה למשל בארוחת הבוקר ואני בוחרת בהרבה פירות, חלב סויה, מעדן חלב, קוטג', לחם לא יבש, חטיפי אנרגיה, אגוזים גרנולה, מרק דייסה וכו' (רגישה ללקטוז מאוד וכל מוצרי חלב). האם זה בעייתי שכמה שעות לא אוכלים דברים חלבוניים?
אני מרגישה קשיים בעיכול חלבון באופן כללי, ז"א ספציפית עוף ודגים כבד לי. אבל אני לא צמחונית, ואוכלת אותם פעם-פעמיים בשבוע. לקחתי כמה שנים creon בשביל להקל על עיכול חלבונים ושומנים...
מה מומלץ לאכול בוקר, ביניים, וצהריים קלה כל עוד שיש תחושת יובש בפה? (אני מרגישה שכאילו חסר רוק וקשה לבלוע דברים יבשים)
בזמן הזה אוכלת הרבה אגוזים וחטיפי אנרג'י, ופירות 2-4 ביום. אני יחסית רזה ולא רוצה לרדת במשקל (bmi 18), אז זה חשוב שכן אוכל בזמן הזה.
אני שותה במשך היום מים עם סירופ, תה, קפה עם חלב סויה (פעמיים ביום), ולפעמים מרק\דייסת קוואקר אם יש.
האם זה שיש יובש בפה מעיד שמערכת העיכול לא במצב(mode) לאכילה? יכול להיות שזו הסיבה לקושי בעיכול חלבון?

המלצה

מכיוון ולא רשמת את הכדור הספציפי שאת לוקחת קשה לי לייעץ באופן ספציפי.
אני מאוד ממליצה לפנות לדיאטנית, שתתאים לך תפריט ספציפי, שיתאים לצרכיך.
מבחינת משקל, נראה כי את רזה מאוד, וחבל שתפספסי ארוחות. אני בטוחה שדיאטנית תוכל להתאים לך תפריט שיאפשר לך לאכול תזונה מאוזנת יותר לאורך כל היום.
בהצלחה
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

softouch

New member
היתי אצל דיאטנית

היא לא עזרה לי בכלל. היתי אצלה חודשיים וחצי. זה לא משנה מה הכדור, אני לא רוצה לפרט פה. אני לא מפספסת ארוחות, פשוט קשה לי לאכול אוכל יבש, וזה דיי מקשה לאכול צהריים חלבונית. אני אוכלת מעט מאוד חלבון, זו הבעייה, וגם חלבי לא כל כך אופציה גוץ מגבנ"צ לייט\חלב סויה\קצת קוטג'.

תשובה

לפי מה שאת מתארת נשמע שאת מתקשה בעיקר באכילת בשרים אך גם מוצרי חלב כמו קוטג' , מעדני חלב וגבינה צהובה הם מזונות שמכילים חלבון וגם קטניות.
מה שמאפיין חולים עם IBS זה תופעות לא נעימות במע' העיכול בעקבות אכילת מזונות מסויימים. לאור מצבך, חשוב מאד שתקפידי על תזונה מאוזנת ויחד עם זאת שתקל על הסימפטומים מהם את סובלת.
ישנן דיאטניות שמתמחות בטיפול בחולים עם IBS ואולי יוכלו לעזור לך.
בהצלחה!!

softouch

New member
איפה יש דיאטניות מתמחות בזה?

הבעייה אצלי זה לא רק תופעות אלא גם דימומים...
קוטג' מעדני חלב וכל מה שחלבי עושה לי ממש ממש רע בבטן ובהרגשה, גם כמות קטנה.

לשאול גסטרואנטרולוג

את צריכה לפנות לרופא המטפל ולשאול אותו.
אני בטוחה שיש דיאטנית שמתמחה בקופ"ח שלך.
נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית

softouch

New member
לא. יש בבי"ח שיבא תל השומר

מכון גסטרו, ויש להם גם דיאטניות. אני זוכרת, כי עשיתי שם המון בדיקות וטיפולים כמה שנים, וראיתי דיאטניות שההתמחות שלהן זה בעיות במערכת העיכול. הבעייה, שזה לא שייך לקופת חולים, ואי אפשר להגיע אליהן. אין סיכוי לקבל הפנייה לשם, או טופס17 למרפאות חוץ. זה משאיר רק פנייה באופן פרטי בעלות מאוד גבוהה.

softouch

New member
שאלה

למה בעצם אתה ממליץ על זה? כי..אין לי צליאק. עשו לי בדיקת דם 3 פעמים! כל פעם יצא לי border ז"א גבולי. אני יכולה לאכול לחם ולא מתה מזה.
יש לי יותר בעייה עם מוצרי חלב. אבל גם חיטה, כל דבר קמחי, במיוחד קמח מלא, ישר מתנפחת כמו בהריון של תאומים.

denur1

New member
חבל שלא קראת את הקישור שנתתי לך

גם שם היה לו רק מעי רגיז ולא צליאק, המנעות מדגניים רפאה אותו!
לכן חשבתי שגם לך שווה לעשות את הניסוי הלא קל הזה.
ישנו רופא אמריקאי בשם וויליאם דיוויס, הוא כתב ספר בשם כרס של חיטה (הספר רק באנגלית)
הוא מספר שם על אנשים שבוטלו להם ניתוחים לקיצור המעי רק בגלל שהפסיקו ליצרוך חיטה, הפסקה מוחלטת.
להלן קישור לראשי פרקים של הספר שמישהו כתב בקפה דמרקר.

http://cafe.themarker.com/post/2343420/

אני רק מנסה לעזור לי אין ניסיון עם המחלה לכן יכול רק להפנות לכאלו שיש להם ניסיון בנ"ל.

softouch

New member
קראתי אותו.

אבל זה שמישהו כותב בבלוג שזה רפא אצלו בעיות, כי הוא קרא איזה מכתב (שהו לא מצרף!) לא באמת משכנע..זה שזה עזר לו, לא אומר שיעזור לי.
הבעייה היא בחיטה או בגלוטן ?

תודה רבה על העזרה!

אני כל החיים אצל רופאי גסטרו שונים. לא ממש היה להם ברור מה הבעייה, כי בבדיקות דם היו לי תפקודי כבד לא תקינים וכל מידי מדדי דלקת היו מעל לנורמה (זה אמור להיות סמן לקרוהן או IBD . אבל למרות זאת אין לי סימפטומים טיפוסיים).

Gidi Shemer

New member
אני גם מצטרף להמלצה

בבדיקת צליאק לא תמיד מגלים ...צליאק מכייון שייתכן ויש בעיה במעי, אבל לא לכל אורכו.

דיאטה נטולת גלוטן ונטולת מוצרי חלב היא משהו שהייתי לפחות מנסה לכמה זמן. מכיר אישית (וטוב) מישהי שלאחר שנים של חיפושים עברה (די במקרה) לדיאטה שכזו וחייה השתנו ללא היכר. היא לא היתה מאובחנת כצליאק לפני כן.

denur1

New member
תשובה לשאלה

ד"ר דיוויס מתיחס לחיטה, הוא מדבר על המנעות מחיטה ולא רק מגלוטן.
הוא גם אומר שהחיטה הפכה למזון לא טוב לרבים רק מאז 1970 - 1980 אלו השנים בהם פותחו זני החיטה שאנו
אוכלים היום.
להלן קישור לבלוג של ד"ר דיוויס.

http://www.wheatbellyblog.com/

יש שם ים של חומר, בחלקו גם בעיניין המעי הרגיז, יש עשרות תגובות בין המאמרים השונים של אנשים שזה עזר להם להבריא
מהתופעה, יש גם כמה שזה לא עזר להם. כמו שאמרתי לך, אם הייתי במקומך הייתי מנסה חודש ללא חיטה וחלב, אם זה יועיל מה טוב אם לא אז לא אכלת חודש חיטה וחלב לא אסון.

אבל את מספיק גדולה להחליט לעצמך ומאחל לך שתמצאי פיתרון לבעיה.

softouch

New member
תודה רבה

היתי אצל דיאטנית קלינית שעשתה לי חודש בלי חלב וגלוטן. דיאטת אלימינצייה. זה עזר לי מאוד מאוד. אבל עזר חזרתי לאכול את שניהם, ולא היה ברור מי ה"אשם". וההרגשה היא כאילו אין מה לאכול בלי זה, שניהם מאוד בסיסיים בתפריט הסטנדרטי, ובאוכל בחוץ, ווקיימים בכמעט כל מוצרי היום.

Gidi Shemer

New member
תשמעי, אני מבין שזה לא קל

וזה מצריך שינוי באורח חיים, אבל מההודעות שלך נשמע שכיום את די סובלת מהמצב. אם תלכי עם זה עד הסוף ותבני אורח חיים תזונתי אלטרנטיבי משלך, אני מאמין שתגלי שאפשר לאכול טוב וטעים וסוף סוף לחיות בלי בהאבים הבלתי פוסקים.

Gidi Shemer

New member
תראי, אני מבין שהשינוי הוא קשה

וזה מצריך שינוי באורח חיים, אבל מההודעות שלך נשמע שכיום את די סובלת מהמצב. אם תלכי עם זה עד הסוף ותבני אורח חיים תזונתי אלטרנטיבי משלך, אני מאמין שתגלי שאפשר לאכול טוב וטעים וסוף סוף לחיות בלי הכאבים הבלתי פוסקים.

softouch

New member
תודה רבה

נראה לי שכדאי שגם אחזור לרופא הקודם (גסטרו ילדים), כי כרגע אני מרגישה שלבד יורה באפלה וממשיכה באותה מתכונת בלי הכוונה מה לעשות.

Gidi Shemer

New member
מאה אחוז, אבל תשימי לב למה שכתבת

לפחות על פי השרשור, מכל הבדיקות והיריות באפילה שעברת, השינוי הדיאטתי שעשית לחודשיים בהורדת גלוטן וחלב הוא זה שעזר לך. אולי זה לא ממש המצב, אבל זוהי התמונה שאני קיבלתי מהפוסטים שלך.

אז אולי האפילה היא לא לגמרי אפלה?

softouch

New member
נכון

אבל אין לי הוכחה בבדיקות הדם לאלרגיה לגלוטן או קזאין.
אז מילא בבית, איך אוכל להסביר לחברים או קרובים למה שאמנע מדברים אלו? גלוטן קיים בכל דבר שעשוי מדגנים היום. זה אומר לחתוך קבוצת מזון ענקית שמספקת פחמימות. אני רזה, אז זה מעורר תמיהה. למה שמישהו רזה ימנע מדגנים או גלוטן או לחם ובצקים. רק שאני לא עולה מהם בכלל. ופעם כן היתי עולה מזה. היום אוכלת הרבה לחם ומוצרי קמח וקורנפלקס וחטיפי אנרג'י ופיתה וגרנולה וקרקרים וכו'. כשמתארחים או אוכלים בחוץ, אין לי סיבה להצדיק המנעות ממוצרי קמח, אין לי אבחון של צליאק. המנעות מקמח נתפסת כצעד של דיאטה, או הפחתה בפחמימות, וזו הרי לא הסיבה..:(

Gidi Shemer

New member
בוא נפריד קצת את השאלות

1. אין לך הוכחה- so what? הבאתי לך דוגמא למישהי שהחיים שלה השתנו למרות שהיא לא נמצאה כחולת צליאק רשמית.

2. "איך אוכל להסביר?" למה לעזאזל זה חשוב? חשובה הבריאות שלך. אם בכל זאת חשוב לך ההסבר, תאמרי שמצאת שדיאטה נטולת גלוטן וחלב סוף סוף סידרה לך את כאבי הבטן שסבלת מהם שנים.

"אין לי סיבה להצדיק", "המנעות נתפסת"- כל אלו ביטויים שפשוט צריך להעיף מהלקסיקון. את מספרת על בעיה אקוטית שמציקה לך ואז את פונה ל"איך שהפתרון ייתפס ע"י החברים"?

ולגבי הפחמימות והחלבונים, אין לך כל בעיה לספק אותן עם קטניות וירקות. דגנים זה אמנם מקור זמין, אבל לא היחיד.

למעלה