ייעוץ

softouch

New member
ייעוץ

היי
אני רוצה להגמל, להמנע אחת ולתמיד מוצרי חלב. אבל זה קשה, כי לבית הזה ימשיכו לקנות אותם, ועוד לא מצאתי "תחליפים" ראויים.
איך מתמודדים עם זה שיש תמיד במקרר מוצרי חלב? (אין סיכוי שלא יקנו) ועד היום, אין לי משהו שמרגיש מספק לארוחת בוקר. פירות ואגוזים בבוקר לא באמת משביע ונותן אנרגיות לאורך זמן. אין לי זמן\חשק להתעסק עם דייסת קווקר, זה לא תמיד מתאים. וחלב סויה אני שותה כל יום חלב סויה, בתוך הקפה (0-3 ביום), או סתם לבד, אבל לא עם "קורנפלקס".
כל הממרחי סויה שיש היום בארץ הם מגעילים, ולא תחליף כי בקושי יש בהם חלבון. טופו קניתי חברות שונות וטעמתי סוגים שונים וזה גם מגעיל ותמיד נזרק אחרי חצי. גבנ"צ סויה גם לא הטעם שלי (שונאת גבנ"צ בכללי). אני מעדיפה בבוקר לא מבושל. ואני לא מהאנשים שיעידו "אין תיאבון בבוקר אז אני שותה רק קפה עד צהריים".
אני בדר"כ אוכלת אחרי הפירות עם אגוזים, וירק אחד, גם לחם (מלא) עם גבינה.
ומכל האתרים והפורום הממרחים מסתכמים בממרחי אגוזים\טחינה\סויה טחון\חצילים או חומוס.
זה כל האופציות שנשאר לבוקר\ערב נכון?
למה בארץ לא מייצרים תחליפי סויה נורמליים בטעמם כמו בחו"ל?

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני מסכים שדרוש יותר מבחר של חלב טבעוני

הייתי רוצה לראות יוגורט שקדים יוגורט סויה וחלב המיוצר מחומוס וקטניות נוספות במרכולים.
יוגורט סוני ויוגורט שקדים ניתן רק להכין לבד

noa555555

New member
גם קל להכין מבחר חלבים צמחיים בבית

צריך בלנדר טוב וקצת חריצות. זה פשוט לאללה. אנחנו יכולים ליצור את החלבים שלנו בעצמנו בלי בעיה אם נחליט . ונעיז להבין שזה בידיים שלנו בלבד.

אהלן, בהצלחה עם ההחלטה החדשה

לדעתי, צריך לשנות את התפישה.
כל התקופה שחיפשתי תחליפים
סתם סבלתי.
יש תחליפים אך הם לא מנסים לחקות את הדבר האמיתי, הם תחליף, והם עומדים בפני עצמם,
ואם רוצים שהם יהיו טעימים, את רובם כדאי להכין לבד.
השאלה למה לא מייצרים בארץ, רק מסבה סבל, היא לא מקדמת פתרון חיובי. כרגע זה מה יש בארץ.
את יכולה להרים את הכפפה ולהתחיל לייבא מוצרים יותר ראויים.
עד אז, צריך לשנות את התוכנה בראש,
המרקם של גבינה לבנה 5% הוא משהו שקשה להשיגו שלא על בסיס חלב.
צריך פשוט לעזוב זאת והלאה.
כמו שבשר, מפסיקים לאכול וזהו.

אני מזדהה, כי מוצרי חלב היה הדבר שבזמנו היה לי הכי קשה להפסיק לאכול.
אכן כדי להקל על כך שבבית תמשיכי לראות מגוון מוצרי חלב כל הזמן,
צריך לדאוג לתחליפים ראויים וטעימים כל הזמן, ולמגוון אפשרויות כדי להקל.
צריך דברים זמינים, כדי שבאותה הקלות שהמקרר היה נפתח והיינו אוכלים תוך פחות מדקה פרוסת לחם עם גבינה,
כך צריך להיות גם עתה.

את יכולה להכין
ממרח מירקות: פלפלים, עגבניות, עגבניות מיובשות, חצילים, קישואים, אבוקדו, זיתים וכו'
ממרח מקטניות: עדשים כתומים/ירוקים/שחורים, שעועית לבנה, שעועית אדומה וכו'
גבינת אגוזים/גרעינים, מחמניות, קשיו, שקדים וכו'
ממרחים מבוססים טופו, טחינה, חומוס ועוד.
יש לקנות גם ממרח בוטנים/שקדים/חלבה/שוקולד פרווה עם/ללא סוכר מוכנים.
ככה בהינף מקלדת, יש לך פה מגוון של למעלה מ- 20 ממרחים שונים!!
ועוד לפני שהתחלנו לשחק עם עשבי תיבול ותבלינים.

בנוסף הגיעה העת לשבור כמה מיתוסים.
מוצרי חלב הם מקור לא איכותי לסידן, ראי כל המחקרים על אוסטאופרוזיס במערב,
דווקא במדינות בהן שיעור צריכת החלב הוא הכי גבוה, בהן גם הכי גבוהה תופעת בריחת הסידן מן העצמות.
השני, יש מגוון דברים טעימים. הם לא מוצרי חלב, אך הם מאוד מאוד טעימים ועומדים בפני עצמם.

בהצלחה רבה!

softouch

New member
תודה רבה

עזרת לי המון. במיוחד בשיתוף בהזדהות עם הקושי

אני מניחה שהפורום גם מהווה תמיכה להחזיק ולהתמיד בזה
אני מאוד רגישה למוצרי חלב, אז מסיבה בריאותית (כל הרופאי גסטרו שראיתי אמרו לי להוריד) אז גם ככה חייבת להמנע..

noaaaa

New member
איך עושים ממרחים מקטניות?

גם אצלי הבעיה העיקרית היא נושא הממרחים.
אני נמנעת מחלב פרה ועדיין אוכלת גבינת עיזים כממרח.
את הביצים היה לי קשה עד כה, ולבסוף קיבלתי החלטה שאוריד מהתפריט אחרי סוכות (אני מורידה כל פעם משהו אחר מהתפריט בהדרגה עד לטבעונות מלאה, כרגע אני נמנעת מבשר,עוף, דגים וחלב פרה) ודבש..טוב, זה הכי פחות בעייתי אצלי, אני בקושי צורכת דבש ככה שזה ממש לא משמעותי.
מה שנשאר לי זה רק הגבינת עיזים.
אני רוצה קודם כל שיהיה לי מגוון של לפחות 2-3 ממרחים שאוכל להכין ויהיו תמיד בהישג ידי במקרר כמו שיש תמיד אצלינו גבינת עיזים (אין לנו בכלל גבינה רגילה).

ובקיצור- איך מכינים ממרחים מעדשים? מועכים על הפרוסה?

noa555555

New member
טוחנים בבלנדר או מעבד מזון או בלנדר מוט

או קוצץ רב שימושי - יחד עם כל מיני כמו בצל מטוגן , קצת שמן זית, תבלינים, ממש לפי העדפתך. שיהיה לזה מרקם נעים וטעם טוב. לא רק את הקטניות לבד. אפשר לעשות את זה משעועית, עדשים, ועוד. אפשר לתבל בבצל חי או מטוגן, שום.. ועוד ועוד. כיף.

חומוס....

מה הייתי נותנת עכשיו עבור חומוס נורמלי....

מאוד מבינה אותך, לי קשה עם הממרחים הקיימים כי כולם מתוקים או על בסיס אגוזים שקשה לי לאכול את זה בבוקר. חיפשתי משהו שלא יהיה מתוק וכבד מדי ואז גיליתי איך עושים ממרח משמן זית (מכניסים שמן זית טעים לקופסה, מקפיאים 24 שעות, שומרים בקרור ומורחים בשיא המהירות שלא ימס). זה עם קצת מלח זה התחליף הכי טוב עבורי.
לגבי ארוחת בוקר - אני אוכלת בד"כ מיזלי (לא קלוי) עם 2 כפיות זרעי צ'יאה וחלב סויה (לא ממותק), התחליף הכי מוצלח שמצאתי בינתיים ליוגורט.

עוד משהו שהתחלתי לאכול זה הווג'ימייט הידוע לשמצה (או מרמייט אם כי אני לא בטוחה שזה אותו טעם). זה ממרח שמרי בירה שמאוד מזכיר גבינת פרמזן בתוך הלחם. אבל זה לאמיצים בלבד

קשה להחליף מוצרי חלב, פה יש מבחר יפה של מוצרי סויה/שקדים/אורז אבל אני לא מוצאת משהו שלא יהיה מתוק בטירוף או מוזר מדי.... חיים בלי.

אני בעד להדיר את המונח "תחליף"

אני טבעונית די טרייה, אבל על גלוטן ויתרתי כבר לפני מספר שנים ובהדרגה על מוצרי חלב (בתחילה פרה ואחר כך עיזים), למעשה, גם בעבר הרחוק, בנערותי, את הפכתי צמחונית, לא צרכתי את כל ה"טבעולים" למיניהם, אלא פשוט לא אכלתי בשר, כך שיש לי שתי עצות: האחת, היא לא לחפש תחליפים. נשמע מוזר, אבל זה עוזר מאוד. למשל, אני לא מחפשת תחליף ללחם, ויתרתי על לחמים וככה אני לא מתוסכלת כל הזמן מן התחושה של "זה לא הדבר האמיתי". כך גם לגבי מוצרי חלב: לא לחפש "דומה אבל נטול חלב", אלא לדעת שיש מגוון מאכלים בעולם ולחפש משהו אחר שטעים. זה חייב להיות טעים (עם כל הגישה הבריאותית שלי, אני דבקה בעמדתי שאני לא אוכלת מה שלא טעים לי!) מה שיפה זה, שהטעם משתנה בהדרגה ומה שנאי יודעת שבעבר היה לי טעים מאוד (נניח, בוקרס גבינה מהביל) היום פשוט דוחה אותי וכך גם קל להמנע. וכאן אני מגיעה לעצה השניה שלי, שהיא לכאורה סותרת: לבדוק מה נכון. או לחתוך טוטאלית ממוצר מסויים ולבצע ממש "גמילה" (ואז יש כמה ימים קשים, אבל אחר כך נמצאים כבר אחרי ה"גמילה") או ללכת בהדרגה, למשל, לוותר על כל מוצרי החלב חוץ ממה שממש "מכורים" לו ולדחות מעט את הפרידה ממנו עד שבטוחים שכבר "מבוססים" בהרגלים טובים של התזונה החדשה ואז לוותר עליו.

כך או כך, מאוד לחשוב לא להכנס לתחושת חסך או מסכנות או קורבנות. ההפך. להיות שבעי רצון (ממש תרתי משמע
).

בהצלחה!

softouch

New member
אבל אז

מה נשאר לך בכלל לאכול אם לא לחם ומוצרי וגלוטן ומוצרי חלב? זה חותך קבוצת מזון גדולה של הדגנים, וגם מוצרי חלב. אני לא מתכוונת לתחליפים להם, אבל את חותכת לעצמך קבוצת פחמימות גדולה ועיקרית, וגם את כל החלבי וגם בשר ודגים. מה נשאר לך לאכול? זה נשמע לי מאוד דל, לא מגוון, ומרעיב. ואני גם ככה יחסית רזה, לא רוצה לרדת כרגע.

נשאר המון. אני לא רעבה כלל.

הרציונל הוא טרי ומלא.

לרוב, אני מתחילה כל בוקר בשייק ירוק ומזין (כולל ירקות, מעט פירות, שנים- שלושה תמרים וקצת אגוזים). אותי זה ממלא ומשביע. לאורך כל היום פםירות וירקות בלי שום הגבלה וכך גם אגוזים (איתם אני משתדלת לא להגזים) בצהרים אפשרי קינואה עם עדשים וכו' או אורז מלא עם קטניות, אנטיפסטי, סלטים, פאד תאי (שיש בו לא מעט פחמימות, זה מבוסס על אטריות אורז שהן בהחלט פחממתיות. יש בו גם טופו) וכו'. לרוב בערב לא רעבה, אבל זה בשל הנישנושים (לרוב, סיר אורחת הצהרים נשאר על הכיריים ונשאב בהדרגה במיוחד אם זה פאד תאי
). אם רעבה אוכלת פריכיות אורז מלא או פריכיות תירס עם טחינה מלאה. אלו רק דוגמאות.

ככלל, אני ממש לא רעבה, אוכלת מתי שבא לי (משתדלת לא אחרי שבע בערב, אבל אם יוצאת אז אוכלת חופשי חופשי) ואני לא מרזה מזה במיוחד (כלומר, בתחילה רזיתי, אבל היה מה לרזות, הייתי אחרי הריונות רצופים ומורכבים, כעת כבר המון זמן במשקל די קבוע והולם).

littlegem

New member
אז במקום לחם את אוכלת פריכיות?

זה לא שויתרת לגמרי על פרוסה עם משהו? גם אני לא אוכלת הרבה לחמים ובצקים באופן כללי (לא צליאקית) אבל כן פסטה מדי פעם.
סתם שאלה: הפריכיות מועשרות במשהו (כמו קורנפלקס או חלב סויה למשל) או שזה משביע בגלל שזה אורז מלא?

אני אוכלת מעט מאוד פריכיות

וזה לא במקום לחם, במובן שהתרגלתי לגמרי לאכול ללא לחם (היום נראה לי די מוזר, למשל, לאכול סלט עם לחם. פעם ההפך היה נראה לי מוזר). מידי פעם אוכלת פריכיות והן משביעות מאוד כי האורז מלא.
(אגב, כל ה״מועשר״ של דגני הבוקר לא קשור לשובע, אלא לשיווק, כדי לתת לזה דימוי בריא. ממליצה לקרוא את רשימת המרכיבים ולגלות שרוב דגני הבוקר הם ממתק ולא אוכל).

littlegem

New member
ברור שלא קשור, פשוט ניסחתי לא טוב. קניתי

פריכיות מאורז מלא (קניתי לנסות).

לול בטח שזה במקום לחם. על מה עוד חוץ מלחם ומצה אפשר למרוח אבוקדו?

אני אוכלת אבוקדו עם כפית

ולפעמים, כמובן, מורחת על פריכיה. אבל, ככלל, אבוקדו הוא פרי, ולכן, כמו שאוכלים אגס, אפשר גם לאכול אבוקדו. אגב, בארץ אנחנו מאוד רגילים לאכול אבודקו עם מלח. בברזיל (כך למדתי ממשפחתו של אישי היקר) מוציאים את הגלעין מאבוקדו חצוי, ממלאים בסוכר וסוחטים על הסוכר לימון. זה באמת טעים מאוד, רק שאני כבר לא אוכלת סוכר. בנוסף, הם מכינים מזה "ויטמינה", שייק של אבוקדו סוכר וחלב. אני מניחה שהז יוצא טעים מאוד גם על חלב סויה (לא ניסיתי).

littlegem

New member
אבוקדו..הפרכיות מאד טעימות תודה

אני אתחיל לנסות שתיים במקום טוסט בבוקר ולראות אם זה משביע ליותר זמן מלחם "רגיל".

softouch

New member
זהו ש...

אני לא אחת שחייה על חסה וגזר. זה לא מספק אותי.
ואני לא אוהבת דגנים מבושל.
ואני צריכה אוכל שאפשר לקחת לדרך....חוץ מפירות אגוזים חטיפי אנרג'י וקורנפלקס. וזה אומר לחם שהכי נגיש ונח. פריכיות אוהבת אבל זה לא מומלץ לצרוך הרבה (אורז. ולי ייש נטייה לעצירות).
ואני אחת שכן רעבה בערב ובין ארוחות. אני לא מזדהה עם "אני ממש לא רעבה". אני רעבה איזה 3-4 פעם ביום, ובשאר הזמן סתם רוצה לנשנש בלי רעב.
אני בטוחה שהדרך שלך יותר נכונה ובריאה משלי, אבל לצערי, אני לא מסוגלת לאכול למצב של הכל צמחי טבעי נקי וכו'..
אני עוד בשלב של להגמל משטויות שמזיק לי כמו מעדני חלב וגלידות וגבינות. בשלב של למצוא מה לאכול. ואם אני אבסס ארוחות על ירקות ופירות, אני ארד במשקל, וזה מומלץ...

למעלה