ייעוץ

פולה6

New member
זו כמובן האופציה שמנגד...

ומאחר שזה לא מה שהייתי רוצה - אני בדילמה. כנראה שהזמן ייתן את הפתרונות...

אני חושבת שהכי נכון זה להסתכל נכון בליבת

הבעיה. לפי איך שאני מבינה מהודעתך, את מתפתחת דרך אותו יעוץ, את אולי מקבלת זוויות ראות אחרות ולומדת עבור עצמך בנקודות בעייתיות מה ואיך לעשות, זה תהליך לימודי שהוא אולי חושש ממנו כי זה יכוון אותך לראיה אחרת על הזוגיות שלכם. הוא אולי מעוניין לשמר את אופן הראיה שלכם ומשם בדרך דיבורים אולי לראות איך הדברים יתפתחו, אבל זה לא פתרון מעשי כי זה מכניס אתכם ללופ לא טוב בו יש לו שליטה גם עלייך. אני חושבת שליבת הבעיה כאן היא 'מתן חופש'. זכותך להתפתח, זכותו להביע את מורת רוחו אבל כשזה נוגע לפתרונות שיכולים להגיע דרך לימוד, אני לא חושבת שנכון יהיה לבטלם על הסף. את צריכה את הכלים האלה בשביל עצמך ובשביל הזוגיות, את גורם בתוך הזוגיות הזו אך בד בבד גם אדם חופשי לקבל כלים אישיים, כאלו שיהיו. אני כן חושבת שהכי נכון הוא לדעת איך לתקשר איתו כך שאת בפשוטו מעמידה עובדה שאת מעוניינת לצאת ללמוד כלים חדשים להתמודדויות שונות בחיים שאת רואה שאין לך אותם היום, בנקודה כזו של חייך האישיים והזוגיים. כי מעבר לעובדה שאת חלק מזוג, את גם פרט בתוך השיתופיות הזו. אם מרגיש לך להמשיך את הפגישות האלה, אני חושבת שהכי נכון זה להמשיך אותם, כי כמו שאת אומרת - הם תורמים לך והרבה. מאד חשוב לקבל פרספקטיבה אובייקטיבית שהיא גם לימודית,כי הזוגיות הזו חשובה לך וחשוב לדעת איך לבנות גשרים בתוך זוגיות וזהו תהליך שאפשר ללמוד לעשות אותו, ביחוד אחרי הרבה שנים יחד, שדברים לא קיבלו מענה נכון.

פולה6

New member
מסכימה עם סוגיית מתן החופש

מקווה שנעמוד בכך. נראה. תודה.

nowonder

New member
תשמעי. מסתבר

שנשים אוהבות ייעוץ הרבה יותר מגברים. זה מין מקום כזה שבו הן יכול לדבר כמה שהן רוצות, והוא חייב להקשיב. ואם המטפל/ת גם מצדדת בצד של האישה, בכלל מדובר בסוג של אורגזמה. בצדק או שלא בצדק, הבעיה היא שאת מתייחסת לטיפול הזוגי כאל משהו שמחזק אותך מולו (ולא את הזוגיות איתו) אז למה שהוא ירצה להמשיך?

פולה6

New member
ולי דווקא נראה

שנשים (לפחות אני הרגשתי כך) צריכות לפעמים להתחזק וגברים, שבאמת נרתעים יותר מהטיפול, זקוקים לו יותר עם הסגירות שלהם, והאופן הכל כך ממוקד ושטחי בו הם "מטפלים" בבעיות. אבל זוהי כבר שיחה יותר פילוסופית...

nowonder

New member
../images/Emo13.gif אני אוהבת פילוסופיה

בשביל להתחזק לא צריך טיפול זוגי, אפשר ללכת לטיפול אישי. אולי זה אפילו יועיל יותר.

פולה6

New member
התכוונתי לחיזוק בתוך הזוגיות

כאשר את לא חולקת את תחושותייך עם מישהו, את מקבלת את המשוב רק מבן הזוג. ואם הוא מלא טענות, רק בטיפול זוגי אפשר לקבל נקודת מבט נוספת (או בבגידה...).

nowonder

New member
אבל למה צריך טיפול זוגי בשביל זה?

מטפל זוגי אינו שופט, שצריך לקבוע מי צודק, מי חזק ומי חלש בזוגיות. לבוא אליו מתוך מטרה להתחזק בתוך הזוגיות זו טעות.

פולה6

New member
זאת לא הייתה מטרת תחילתו של הטיפול

הרעיון היה להגיע יחד. מהרגע שפרש - המשכתי לבד וזו הייתה תוצאת הלוואי של התהליך שעברתי עד כה..

seeyou

New member
"רק בטיפול זוגי אפשר לקבל נקודת מבט נוספת"8-

"כאשר את לא חולקת את תחושותייך עם מישהו, את מקבלת את המשוב רק מבן הזוג"
והבן הזוג באמת לא מספיק יוסי

אייבורי

New member
תגידי

נשים המציאו את ה"אמרתי לך" זה לא מספיק להן? הן חייבות לטחון את זה "בטיפול" שבועי קבוע והרי גברים לא באמת מקשיבים

פולה6

New member
נשבעת שאני מתנזרת מה"אמרתי לך"

ונכון - גברים לא יודעים להקשיב (לפחות הגבר שלי)

אייבורי

New member
אם כבר גילית את זה

אז תנסי גם את לא להקשיב לעצמך איזו תקופה תגלי איזה נחת זה נותן

אין דבר כזה

טפול זודי פרטני - אפשר להיפגש פעם-פעמיים בנפרד כדי לברר דברים, מעבר לכך זה הופך לטיפול אישי. אבל גם טיפול אישי זה לא - מה שקרה לך זה שהמטפלת שלך הפכה לחברה-הכי-טובה - יחד אתן יושבות ומצקצקות בלשונכן על הגברים, חוסר היכולת שלהם לתקשר והאופן ה"ממוקד והשטחי" (או במילים אחרות - אפקטיבי) שבו הם מטפלים בבעיות שלהם. ובקצרה, אין ספק שה"טיפול" הזה ממלא אצלך חסך עמוק - לזוגיות שלך הוא רק מזיק, בעיקר כיוון שאת מקבלת חיזוקים למחשבות השליליות שמראש יש לך לגבי בעלך.

פולה6

New member
מצטערת - פספסת..

המטפלת ממש לא החברה הכי טובה שלי. אנחנו לא מצקצקות ואין לי מחשבות שליליות לגבי בעלי. אני אוהבת אותו ורוצה להישאר איתו, אלא שיש פער בין רצונותיו ודרכיו, לאלו שלי ועל הפער הזה צריך "לעבוד". אין לי ספק שזו עבודה של שניים, ומאחר שהוא לא מצטרף, אני בבעיה.

לא, לא פספסתי,

לא הפעם - יש פער בין רצונותיו ודרכיו לאלו שלך, היית שמחה לסגור את הפער אבל הוא אפילו לא מוכן להיכנס למו"מ. ה"טיפול הזוגי" היה פשוט הדרך שלך לגרור אותו לתוך המו"מ הזה, אלא מה - ברגע שהמטפלת לקחה את הצד שלך באופן גלוי מדי, בעלך תפס שהוא נכנס למלכודת ונסוג - עכשיו נשארת את והיא לנהל את המו"מ בעצמכן עם עצמכן - היא לפחות מקבלת על זה כסף, מה יוצא לך מזה (חוץ מחיזוקים לעמדותיך ודעותיך, כמובן)?

פולה6

New member
גם חיזוקים חשובים

אבל זה נכון שיש כאן בעייתיות. אז אולי הפתרון הוא בלחפש מטפלת אחרת? אולי מטפל??

בדיוק להיפך, מותק

ה"חיזוקים" טובים לך לאגו אבל הורגים את התהליך וזה בגלל שחיזוק הוא בינארי - מה שמחזק אותך מחליש את בעלך ולהיפך וצד חלש מסתגר, או פורש, או נכנע - פתרון ארוך טווח לא ייצא מזה. מטפל זוגי טוב לא לוקח צד, לא בורר ולא שופט - מטפל זוגי טוב מציב לכם מראה אותנטית ולוחץ אתכם לגלות מה מחזק את שניכם ואת הקשר ביניכם. המטפלת הנוכחית נכשלה קשות בקטע הזה, מטפל אחר עשוי להצליח אבל בשביל זה את צריכה לשכנע את בעלך לנסות שוב ובעצמך להבין בדיוק למה את מצפה מהתהליך.

אפשר להבין אותו

מה שעושה לך טוב לא אמור "לחבל" בזוגיות. אבל את בהחלט עשויה למצוא את עצמך <והוא אותך> משנה את דרך התנהלותך לכיוון יותר אסרטיבי בעיקבות הטיפול. אין לי מושג מה עובר ביניכם, אבל יש לשער שאם הצעת ייעוץ, והוא זה שמתבצר, זה משום שאת חשה תקיעות וחוסר שביעות רצון מהמצב ביניכם. הבעיות שלכם הם כנראה בעיקר בתחושה שלך <מדרך ההנהלות מולו?>. והוא מבחינתו מבסוט מהאיזון הקיים. החשש שלו שהאיזון יתערער מובן. זה יצריך ממנו להתאמץ, לשנות, להסתגל - אולי להתפשר ולבוא לקראתך? אבל השאלה שאת צריכה לשאול <את עצמך> היא לא האם הוא חושש והאם עליך להפסיק בשל כך, אלא האם את חוששת ממה שהשינוי באיזון עלול לגרום למערכת יחסים ביניכם, ולחילופין האם את מוכנה להמשיך לחיות במצב הקיים, מבלי שדברים משתנים? כשתבהירי לעצמך את התשובות, תוכלי להחליט מה לעשות הלאה...

למעלה