לא להפסיק את הטיפול
אבל גם לא להשתמש בכוח שהטיפול נותן לך לעשות החלטות אימפולסיביות, שיגרמו לבעלך להכנס עוד יותר בתוך הקונכיה שלו. חכי רגע, הוא טוען שהיעוץ מחרב לכם את הזוגיות, וכתשובה את נותנת לו שתי אפשרויות או שהוא יתחיל לזוז או שתפרדו, כשהוא בכלל לא נמצא בתהליך הזה, באולטימטום שאת נותנת לו, מבחינתו כאשר יגורותי בא לי, את מאוששת את התאוריה שלו, היעוץ גרם לך להתחזק ואת מאיימת להפרד. ולכן הוא דורש או מבקש שתפסיקי את הטיפול, שחלילה לא תשתני לו ותעזבי אותו. הוא לא הגבר הראשון וגם לא האחרון שמאויים מטיפול, (גם נשים ) כשמשהו נכנס לטיפול הפנטזיות מתחילות לחגוג, מה היא מספרת שם? מה אומרים לה?, משפיעים עליה, למה היא מכניסה משהו זר לתוך הפרטיות שלי? וכדומה. במקום להסתכל על עצמו ועל הזוגיות, מוצאים אשם, הטיפול. הטיפול אשם. כך שבעלך עדין לא זז מהמקם הזה, לא בטוח שהוא יזוז, אבל לפחות תתני לעצמך עוד זמן באמת להתחזק ולהפנים את מה שהטיפול הזה נותן לך. אם את רוצה באמת שינוי, ואם את באמת רוצה לשפר את הזוגיות שלך, בתור התחלה אל תאיימי עליו, ואת יכולה לנסות ולחשוב איך להראות לו שהשינויים שאת עוברת בטיפול עשויים להיות דווקא לטובת הזוגיות, כמו פתיחות גדולה יותר, הבנה טובה יותר למתרחש, או עוד כלים שאת רוחשת בטיפול. ואולי בסופו של דבר ההחלטה שלך כן תהייה להגיד לזוגיות שלום, אבל נדמה לי שמוקדם מדי,רק באמת באמת אחרי זמן ,אם הוא לא יתחיל לזוז אפשר יהיה להפעיל את התותחים הכבדים.