ייעוץ

פולה6

New member
ייעוץ

אני נשואה 16 שנים ויש לנו בעיות... הצעתי שנלך לייעוץ. הוא התנגד אך התרצה לכמה פגישות, אחריהן פרש. לי הפגישות עשו טוב, אך הוא חושב וחושש שהן מחבלות בזוגיות. הוא לא מציע פתרון חלופי.. האם עלי להפסיק?

גארוטה

New member
לך הפגישות עשו

טוב, מה לגבי הזוגיות? האם גם שם חל שינוי לטובה בעקבות הפגישות? מה את חושבת לגבי טענתו שהן מחבלות בזוגיות, זה תירוץ להתחמק או שיש לו על מה להתבסס? האם המטפל/ת תפש/ה צד ולכן הוא מרגיש שהספיק לו?

פולה6

New member
לזוגיות - לא בטוח

הסיבה שכך הוא חש היא שאני חיזקתי את בטחוני בעצמי ובעמדותיי באמצעות הטיפול והוא, שנשאר מחוצה לו - מרגיש מאוים. המטפלת, אכן צידדה בעמדתי באחד הוויכוחים שלנו אך ניסתה להציג תמונה יותר כוללת ופחות ממוקדת עניין זה או אחר.

גארוטה

New member
ברור שהוא חש

מאויים, הרי הלכתם לטיפול זוגי כדי לטפל בבעיות בזוגיות ובקשר ביניכם ובעקבות הטיפול הכל מתערער לו, האשה שהוא הכיר מתחילה להשתנות מול עיניו, לטובה מבחינתך אך לא מבחינתו, והוא צריך פתאום להתמודד עם דברים חדשים ולא מוכרים לו שמבחינתו מערערים את הזוגיות כשבעצם הכוונה הראשונית היתה לחזק אותה דווקא כי הרי לשם כך הלכתם, לא? אם הוא מרגיש מאויים ולא בנוח עם המטפלת, אולי כדאי לשקול טיפול זוגי בשיטה קצת אחרת, שלא מאיימת, לא תופשת צד ושמה דגש על חיזוק הדדי, הקשבה, הכלה ותקשורת טובה. אני ממליצה לך מנסיון לפנות למטפל/ת בשיטת "אימאגו". תציצי כאן http://www.mnews.co.il/article_focus.asp?article_id=3843

פולה6

New member
אין מצב

שבעלי ייקח חלק בתהליך כזה. הוא באנטי עמוק לכל מה שקשור למטפלים, בטח אם הם חופרים לו בילדות עוד רעיון??? תודה רבה!

czar

New member
האם תוכלי למנף את מה שכבר השגת בניכם?

אולי תמשיכי את ותקבלי את יעוץ כיצד להכווין?

פולה6

New member
זו כמובן אופציה

אך אני חוששת שהוא מתבצר בעמדתו שאני מחבלת בקשר

czar

New member
אז תעשי את זה בשקט

או שתבהירי לו שאת לא מתכוונת להמשיך ככה. תלוי כמה את חזקה בזוגיות להגיד את זה.

פולה6

New member
את זה עשיתי

ובכל זאת שתי האופציות שמעתי הן או שיעשה עם זה משהו וייקח אחריות או שניאלץ להיפרד

czar

New member
לא ככ מהר תיפרדו

הוא חזק מידי בניכם בכדי שיהיה לך האומץ לזוז. מה זה האופציות ששמעת, המטפלת אמרה?

czar

New member
את בטוחה שאם הוא עוד קצת תקוע את מתגרשת?

אני קצת פחות. על כל פנים, קחי בחשבון שיכול להיות שהוא תקוע כי הוא מפחד, את מתחילה לקחת שליטה על התהליך והוא מאבד אותו ולכן הוא תקוע אי שם ומפחד לזוז.

לא להפסיק את הטיפול

אבל גם לא להשתמש בכוח שהטיפול נותן לך לעשות החלטות אימפולסיביות, שיגרמו לבעלך להכנס עוד יותר בתוך הקונכיה שלו. חכי רגע, הוא טוען שהיעוץ מחרב לכם את הזוגיות, וכתשובה את נותנת לו שתי אפשרויות או שהוא יתחיל לזוז או שתפרדו, כשהוא בכלל לא נמצא בתהליך הזה, באולטימטום שאת נותנת לו, מבחינתו כאשר יגורותי בא לי, את מאוששת את התאוריה שלו, היעוץ גרם לך להתחזק ואת מאיימת להפרד. ולכן הוא דורש או מבקש שתפסיקי את הטיפול, שחלילה לא תשתני לו ותעזבי אותו. הוא לא הגבר הראשון וגם לא האחרון שמאויים מטיפול, (גם נשים ) כשמשהו נכנס לטיפול הפנטזיות מתחילות לחגוג, מה היא מספרת שם? מה אומרים לה?, משפיעים עליה, למה היא מכניסה משהו זר לתוך הפרטיות שלי? וכדומה. במקום להסתכל על עצמו ועל הזוגיות, מוצאים אשם, הטיפול. הטיפול אשם. כך שבעלך עדין לא זז מהמקם הזה, לא בטוח שהוא יזוז, אבל לפחות תתני לעצמך עוד זמן באמת להתחזק ולהפנים את מה שהטיפול הזה נותן לך. אם את רוצה באמת שינוי, ואם את באמת רוצה לשפר את הזוגיות שלך, בתור התחלה אל תאיימי עליו, ואת יכולה לנסות ולחשוב איך להראות לו שהשינויים שאת עוברת בטיפול עשויים להיות דווקא לטובת הזוגיות, כמו פתיחות גדולה יותר, הבנה טובה יותר למתרחש, או עוד כלים שאת רוחשת בטיפול. ואולי בסופו של דבר ההחלטה שלך כן תהייה להגיד לזוגיות שלום, אבל נדמה לי שמוקדם מדי,רק באמת באמת אחרי זמן ,אם הוא לא יתחיל לזוז אפשר יהיה להפעיל את התותחים הכבדים.

פולה6

New member
אמשיך לנסות

את מה שאמרתי - אמרתי. אבל אולי אנסה להימנע מלחזור על זה שוב. אולי אנסה עוד להוכיח לו שאני רוצה בטוב (הרי באמת לא הייתי בוחרת בדרך של פרידה), בתקווה שעם הזמן הוא ייפתח ויראה שגם לו הטיפול (שלי..) עושה טוב. השאלה היא כמה זמן זה זמן "סביר"...

פולה6

New member
אין לי ספק בכך

אלא שאם הוא נשאר בעמדתו הוא גם לא יצליח לשנות הרבה.. ולי אין את היכולת לשנות אותו אלא רק את עצמי..

czar

New member
אז תמשיכי לטפל בעצמך

וזה כמעט בהכרח ישפיע עליו, ואם לא......יש לך צידוק מוחלט לפעול בכל אלטרנטיבה אחרת ובתנאי ששוחחת עימו ישר וגלוי קודם.

אייבורי

New member
תשמעי

אגדת הייעוץ אומרת שיתנו קצת אקמול והבעיות יפתרו. המציאות אומרת, ייעוץ זוגי הוא טיפול אישי בראייה של הבעיה הזוגית. אם הטיפול עוזר לך, תמשיכי השינוי שאת עוברת ישפיע על הזוגיות יתכן ואף יגרום לפרידה. שיהיה בהצלחה בשינוי

למעלה