ייעוץ רפואי ל-ADHD - ד"ר איריס מנור

Mari bel

New member
הבת שלי שעדיין לא מאובחנת אמרה לי

שהיא שומעת קולות בראש, כשניסתי להבין למה היא מתכוונת היא הסבירה לי שהיא שומעת צפצופים תמידיים בראש. מוכר למישהו יש לזה הסבר, זה חלק מהפרעת הקשב???

doris12

New member
ד"ר מנור שלום רב!

אבקש להעביר את בקשתי לפורום שיועלה בסופ"ש היות ואין לי חיבור מהבית. יש לנו ילד מדהים בן 6.5 ילד מקסים ושמח, אמצעי בין שתי בנות, חוסר בברזל ובכיתה א' שאובחן גם עם רגישות יתר לחמשת החושים פרט לראיה. בנוסף יש לו קשיי התארגנות, מאוד רכושני, נקי ומסודר אבל מנגד בשעת עבודה או משחק מבולגן ביותר. כיום הוא מטופל בריפוי בעיסוק וספורט טיפולי. המורה מעדכנת אותי בשוטף ומאוד משתדלת לעזור. הוא מקבל מורת מתי"א פעמיים בשבוע וביה"ס לוחץ על אבחון נוירולוגי. החשש שלי הוא שקיים לו גם ADHD ואשמח לקבל עזרתך. הטיפול בויסות התחושתי היה לשבוע בלבד היות ובני הגיע לגיל 6 והמרכז להתפתחות הילד בבני ברק לא ממשיך טיפולים אצלהם מעל גיל 6. ניסיתי למצוא מרפאים המטפלים בויסות תחושתי והמקום היחידי שמצאתי הוא באיזי שפירא - רעננה שמאוד מרוחק לי. אשמח לקבל את עזרתך: האם לדחות את אבחון הפרעות הקשב ולנסות בכל זאת לטפל בויסות התחושתי ובאם כן אנא עדכני רשימה של מטפלים באזור ר"ג והמרכז. האם בכך אני לא עלולה ליצור פער אצל הילד, מה שקצת קיים כיום בכיתה היות ואינו מעתיק מהלוח ואנחנו עובדים הרבה בבית גם על השיעורים וגם על ההשלמות. האם כדאי מלבד האבחון הניורולוגי לעשות TOVA או איבחון פסיכו דידקטי. היות ואנו שייכים לקופ"ח מכבי שאינה מממנת את כל סוגי הבדיקות, אשמח לקבל את סדר העדיפויות היות ואין באפשרותנו לממן הכל במיידית. שאלה אחרונה חביבה- היות ויש לי חשש גדול כי הילד גם יגיע לטיפול תרופתי - האם ניתן לדחות זאת לכיתות גבוהות יותר. מצטערת על הפניה הארוכה ועזרתך תתקבל בברכה. תודה - דוריס

zivadina

New member
ייעוץ רפואי ל-ADHD - ד"ר איריס מנור

ד"ר איריס מנור, פסיכיאטרית לילד ולמתבגר, היא מומחית באבחון, טיפול וחקר הפרעת קשב ורכוז ADHD. ד"ר מנור מנהלת את המרכז לקשב ורכוז הקשור לבית החולים גהה, ומנהלת מקצועית של "מכון אניגמה". ניתן להוסיף שאלות להודעה זו על ידי לחיצה על "הוספת תגובה". ד"ר מנור תענה על השאלות במהלך סוף השבוע. תודה לד"ר מנור על הייעוץ המסור בפורום במשך 3 שנים, ותודה לגולשינו על השתתפותם הפעילה בפורום.

zivadina

New member
ADHD והפרעת חרדה/ אשרי האשה

היום היינו אצל הפסיכיאטרית ואמרה שיש שיפור וכיום היא רואה את הפרעת הקשב. איבחנה הפרעת חרדה ו-ADD ואמרה לקחת ריטלין 5 מ"ג. היום בערב אנחנו אצל המטפלת שלה ונתייעץ איתה, לפי דבריה נפעל. אמרה הפסיכי' שחודש עד חודשיים אחרי תחילת הכדור, לחזור אליה לביקורת. אמרה שהילדה בסה"כ מתקדמת יפה ומצליחה אבל היא רוצה להקל עליה ואולי זה יעזור לה להפחית חרדות ולשחרר אותנו. זו פעם ראשונה שהיא התייחסה לקונורס שהילדה מילאה יותר מאשר לקונורס של המורה. שלנו היה באמצע, בין של הילדה לבין זה של המורה. היא אמרה שהיא סומכת על תחושות הבטן של הילדה. (הגיע הזמן). לפחות הסירה ממני את האחריות לחרדות של הילדה. אפשר להרחיב לי קצת על הפרעת החרדה?

תודה זיוה - מוסיפה פרטים

היא בת 8 ו-4 חודשים. שוקלת בין 20 ל-21 קילו. הגובה בסביבות מטר ו-15 עד 17 ס"מ. בנתיים לא התייעצנו עם המטפלת, השיחה איתה לגבי זה תהיה רק עוד שבועיים.

הפרעת חרדה

שלום רב. קשה מאד להרחיב על הפרעה לגביה אינך מספקת שום פרטים. הפרעת חרדה משמעה בעיקרון פחדים, או מחשבות מציקות, המפריעות לתפקוד לפחות בדרך אחת (חברתית, התנהגותית או לימודית) ואשר נמשכת זמן רב ואינה נגרמת"י גורם טראומטי כלשהו (אז היא מוגדרת כהפרעה פוסט טראומטית). הפרעות חרדה מטופלות קודם כל פסיכולוגית, דינמית ו/או התנהגותית, תלוי בסוג ההפרעה ובגורמים הידועים לה. לצידה יכולב בהחלט להופיע הפרעת קשב, והפרעת הקשב יכולה אף להחמיר את הפרעת החרדה, וזו הסיבה שחשוב לטפל גם בהפרעה זו. בברכה ובהצלחה, ד"ר איריס מנור

האם הריטלין לא יכול להחמיר את

החרדות? האם 5 מ"ג מספיקים לילדה במשקל בין 20 ל-21 ק"ג ובגובה של בערך 115 ס"מ?

ש ל י ק

New member
האם ריטלין יכול לגרום לעליה

בחרדה? ואם כן מה ניתן לעשות בנדון (ילדי בן כמעט 11 לוקה בטוראט ולוקח ריטלין 20 מג sr תודה מראש.

ריטלין וחרדה

שלום רב. התשובה אינה חד משמעית. היום מקובל ומומלץ לטפל בריטלין גם בטורט וגם בהפרעות חרדה, אבל להיות עם אצבע על הדופק ולא להיבהל אם יש החמרה מסויימת בסימפטומים, לכל היותר מפסיקים את הריטלין וחושבים על משהו אחר. יש לשיםן לב כי לפעמים סוג מסויים של תכשיר א מינון לא נכון יכולים לגרום גם הם להעצמת הסימפטומים, כך שלפני הפסקת הטיפול כדאי מאד להתייעץ עם מומחה ולהעריך שינויים בטיפולים. בברכה, ד"ר איריס מנור

שקד12

New member
התקפות זעם חזקות

שלום ד"ר מנור ילדתי בת החמש מאובחנת ע"י נורולוג כבעלת הפרעת קשב והיפר ובזמן אחרון צורחת בבית ויש לה התקפות זעם ובכי ואנו מיואשים ולא יודעים מה לעשות ונשמח לתגובה רק לציון הילדה נמצאת בגן מיוחד לילדים בעלי הפרעת קשב עם מעט ילדים וגם במסגרת כזו היא מפריעה אבל מסתדרים איתה ללא תרופה אבל בבית המצב זוועתי ובעיקר אני מיואשת מאוד תודה רבה אמא מודאגת

התקפות זעם חזקות

שלום רב. לפי מה שאת מתטרת לא ברור לי כיצד הילדה לא מטופלת, וכוונתי לטיפול תרופתי. את מתארת ילדה הסובלת מהפרעת קשב מלווה בהתפרצויות זעם, מהן סובלים לא רק היא, אלא כולכם. אני ממליצה לך מאד לפנות לאיש מקצוע (ורצוי בתחום הפסיכיאטרי בגלל התקפי הזעם), ולהתחיל טיפול בהקדם. בברכה, ד"ר איריס מנור

יעובד

New member
עודף מרץ בלילה

תודה לכל העונים והתומכים בשאלתי הקודמת. רציתי לדעת אם זה רגיל ,מאז שבני בן ה 8 לוקח את הרטלין(3 ימים) קשה לו ללכת לישון ולהירדם והוא נישאר ער עד 10 בלילה דבר שלא היה לפני כן.וגם אני רוצה לספר לכם שניראה לנו שהוא מגיב טוב לרטלין ללא תופעות לוואי ואנו רואים את השינוי בהיתנהגות בזמן שהרטלין מפסיק להשפיע.

3שיקה

New member
מהו טיפול בפסיכולוגיה דינמית?

אני שמעתי על טיפול זה- מה זה? איך נעשה וכו

עדף מרץ

שלום רב. מה שאת מתארת אופייני לטיפול בריטלין. באיזו שעה הוא מקבל את התרופה ואיזה תכשיר (כלומר לאיזה משך)? צריך להקפיד שיהיה מרחק מסויים משעות השינה. אם למרות זאת התופעה קיימת, יש לחכות בסבלנות מספר שבועות והיא נוטה לחלוף מעצמה (אגב, הוא תופיע שוב כל פעם שתפסיקו לפרק זמן את הריטלין ותחשזרו אליו, היות וזו תופעה שהגוף מתרגל אליה, אבל "שוכח" כשיש הפסקה). בברכה, ד"ר איריס מנור

קדאקר

New member
תופעת לואי לתרופה קונצרתה

שלום רציתי לדעת אם יש לתרופת קונצרתה 36 מ"ג תופעות לואי אחרי טיפול של שנתיים התשובה מאד דחופה תודה

סם ניל

New member
ריטלין ו pdd

האם זה נכון שריטלין פחות אפקטיבי למאובחנים כ- pdd?

ריטלין ו PDD

שלום רב. זה לא מדויק. הבעיה היא שיכולות להיות יותר תופעות לוואי היות ומדובר בילדים עם פגיעה אחרת, המשפיעה על תפקוד המוח. עדיין, קימים ילדים רבים הסובלים מ PDD ונתרמים מאד ע"י הריטלין. הרעיון הוא להיותזהיר ולנטר את התרופה בעדינות. בברכה, ד"ר איריס מנור

הי סם ניל -נכון ילדי PDD פחות משפיע

אתמול קבלנו את הבטאון של אלוט קשר עין ומצין בו מחקר רטלין לילדי PDD המסקנות - מקבוצת ילדי הPDD מספר גדול יותר של ילדים נפלטו מהמחקר עקב תפעות בלתי נסבלות. היתה השפעה של הרטלן אך פחות מקבצת הביקורת ההשפעה היתה יותר טובה על ילדי אספרגר וילדי PDD-NOS ופחות על ילדים עם אוטיזם . רוב ילדי PDD סובלים ממסחות פנימית ולממסחות חיצונית הרטלין עובד על מסחות חיצונית

קונצרטה והריון

האם ניתן לקחת קונצרטה או ריטלין בהריון, ניסיתי לחפש מידע ברשת ולא הצלחתי למצוא, לטענת הרופא משפחה שלי, הוא לא יודע, וכנראה לא היו מחקרים בנושא. הנושא דחוף לי ואני חייבת לקבל תשובות. תודה

תופעות לוואי

שלום רב. נדיר מאד שתופעות תופענה פתאום אחרי שנתיים. ברוב המקרים מדובר בבעיה אחרת שמתפתחת ללא קשר. בברכה, ד"ר איריס מנור

למעלה