ייעוץ לידידה - דחוף

ייעוץ לידידה - דחוף

שלום רב, אני פונה בשם ידידה שלי, שנתקלה לאחרונה בבעיה. היא נמאצת כרגע בקורס של אנקורי למועד דצמבר, בתחילת הלימודים, אובחן אצלה הפרעת קשב וריכוז ברמה בינונית עד גבוהה (היא בת 22). היא פנתה למרכז הארצי לבחינות וההערכה לשם אישור להבחן בתנאים מותאמים. היום היא קיבלה תשובה שלילית. מהמכתב שהם שלחו ניתן להבין כי עצם העובדה כי היא אובחנה בתקופה האחרונה, ולא מדובר באבחון מתקופת הילדות, היא זאת שלא אפשרה לה לקבל אישור לתנאים מותאמים. יש לה אבחון מגיל 8, אך מכיוון שהיא עלתה לארץ לאחר מכן, האישור הרשמי אבד ואי אפשר להמציא אותו. אחרי הפתיחה הזאת, יש לי ברשותכם, מספר שאלות: 1. האם יש אפשרות לערער על התשובה השלילית? אם כן, מה הפרוצדורה? 2. מהם הסיכויים של ערעור שכזה? 3. מה צריך להכין בכדי לשפר את הסיכויים לקבל אישור בחינה בתנאים מותאמים? בנוסף, ללא קשר, היא מתקשה בעיקר בכל מה שקשור למהירות פתירת השאלות במבחן. אתם מכירים שיטה או דרך שעוזרת להתמודד ולהגביר את המהירות עבודה? איך נשארים יותר מרוכזים, אני רוצה לעזור לה, גם במידה ובסופו של דבר היא לא תקבל בחינה בתנאים מותאמים. תודה רבה על זמנכם, ושבת שלום. עמרי

קודם כל שתתקשר אליהם

ותגיד להם את כל מה שאמרת, שתתקשר שוב ושוב עד שתמצא מישהו שיקשיב לה ויתן לה תשובה מספקת לפחות למי כן אפשר לפנות. ממליץ לך לפנות גם לפורום לקויות למידה.

למעלה