יין צימוקים

• פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
יין צימוקים

יין צימוקים מתכון של עודד שוורץ 750 גרם צימוקים כהים, קצוצים 200 גרם סוכר מיץ מלימון אחד מעט גרידת לימון 1 מקל קינמון 10 מסמרי ציפורן 3 ליטר מים רותחים * בכד גדול מניחים את כל החומרים ויוצקים עליהם את המים הרותחים. מערבבים היטב, מכסים בבד ומשהים במקום חם למשך שבוע. * מסננים, מבקבקים בבקבוקים סטריליים ויבשים וסוגרים היטב. שומרים במקרר

limim

New member
תודה. עושה רושם ../images/Emo59.gifושאלה:

איפה אפשר להשיג בקבוקים ריקים למילוי? כמה צריך לכמות כזו? ויש לי הרגשה שבזכות המתכון שלך בעלי והאחים שלי יתאהבו בך קשות

big mama 2

New member
חמודה פשוט שימרי בקבוקי יין....

ואם את אוהבת יינות וליקרים - תני צעקה ואשרשר לך כמה מתכונים מוצלחים... וזה גם אומר שאת צריכה לבוא לבקר אותי - יש לנו כמה ליקרים תוצרת בית מופלאים....

b e ll

New member
ואני יכולה לצעוק גם?

אשמח לקבל מתכוני ליקרים תוצרת בית ממך.
קיבלת את המסר שלי?

big mama 2

New member
בטח שגם את יכולה חמודתי....

וכן קיבלתי את המסר ממך.....[ מה לא עניתי לך ??? ] אז ככה - יש לי כמה מתכונים - ליקר לימונצ'לו ליקר פיטנגו ליקר חבושים אייריש קרים ליקר תפוזים ליקר שוקולד שיכר פירות יער ותיכף תקבלי את כולם.....

big mama 2

New member
אייריש קרים ביתי

2 כפות סירופ שוקולד 2 כפיות נס קפה 285 מילילטר שמנת מתוקה 4 ביצים 2 כוסות חלב 2 כוסות ויסקי כפית תמצית וניל לערבל את כל החומרים בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק. אפשר להוסיף קרח. לשמור בכלי סגור במקרר. ניתן לשמור עד חודש במקרר.

big mama 2

New member
ליקר חבושים

חבוש בינוני 3 זרעי הל ציפורן שלם 2 כוסות רום לבן שליש כוס סוכר שליש כוס מים מקלפים את החבוש וקוצצים גס [ אין צורך להוציא את הזרעים או את החלק הקשה]. מערבבים עם התבלינים והרום בצנצנת נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצמידים את המכסה. שמים במקום חשוך למשך כחודש, ומנערים מידי פעם. כעבור חודש, מרתיחים מים וסוכר כ- 3 דקות ומצננים לגמרי. מסננים את תערובת הרום דרך בד גבינה ומוסיפים את סירופ הסוכר לאט לאט לפי הטעם. יוצקים את הליקקר לבקבוק מספיק קטן, ומקפידים שלא יישאר מקום לאוויר. שומרים במקום חשוך עד שנה.

big mama 2

New member
ליקר תפוזים ביתי

3 תפוזים 2 כוסות ברנדי כוס סוכר חותכים , בסכין חדה, רצועות דקות מקליפתם של התפוזים [ ללא הפנים הלבן]. סוחטים מיץ מהתפוזים הקלופים, מסננים ומכניסים עם הרמועות לצנצנת. מוסיפים את הברנדי והסוכר. סוגריפ הרמטית ומנערים היטב כדי שהסוכר יימס. שומריפ במקום קריר ואפל כחודשיים, לפני השימוש. התוצאה לא תתחרה בליקר גרנד - מרנייה או קואנטרו , אבל היא טעימה וקלה להכנה.

b e ll

New member
הילונת, את ענקית!

המון תודה, חלק כבר הדפסתי ואני מתכננת עליהם בקרוב. אני אוהבת יותר את הליקרים בסגנון אייריש קרים וליקר שוקולד - אלה היותר חלביים.

limim

New member
תודה, אבל אני לא שותה הרבה אלכוהול

פשוט, חשבתי שאולי ניתן לקנות בקבוקים ריקים איפשהו. אפשר להשתמש בבקבוקים אחרים, של שמן זית למשל? ואני אשמח לקבל עוד מתכונים של ליקרים תודה

big mama 2

New member
אני משערת שאפשר לקנות בקבוקים.

אני לא יודעת לגביי בקבוקים של שמן זית.....

limim

New member
וגם לי יש מתכונים: ליקר קפה

מתכון: ליקר קפה רכיבים: ל- 2.5 ליטר משקה 1/2 1 ליטר מים 1/2 1 ק"ג סוכר 15 כפות קפה נמס מגורען מסוג משובח 750 מ"ל אלכוהול 95% אופן הכנה: 1. מרתיחים את המים עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס ומתקבל סירופ ת\צלול. מכבים את הלהבה. 2. מוסיפים את הקפה הנמס לסירופ החם, כף אחר כף, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. יש להוסיף את הקפה בהדרגה כדי להמנע מגושים, ולבחוש היטב עד שהוא נמס לחלוטין. 3. מצננים מעט את הסירופ ומוסיפים את האלכוהול. מערבבים היטב. 4. יוצקים את הליקר לבקבוקים, רצוי מעוקרים (מרתיחים 5 דקות במים או מציבים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות), וסוגרים היטב. המשקה מוכן לשתיה מיד אך טעמו משתפר עם הזמן. הערות: מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום-ron-g הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
גם אותך ירדן העיר מוקדם?../images/Emo8.gif

תאמיני לי אני מעדיפה שאיתי יקום כמה שיותר מוקדם ובלבד שישן כמה שעות לפני כן האמת שבלילות האחרונים הוא ישן דווקא טוב סוף סוף רק מתעורר מדי פעם כי הוא לא מוצא את הבקבוק אבל אני מחזירה לו אותו והוא מיד נרדם שוב אוווף אני צריכה לנקות את הבית ואין לי כח

limim

New member
מתכון: ליקר דובדבנים

מתכון: ליקר דובדבנים רכיבים: 1 ק"ג דובדבנים חמוצים 1 ק"ג סוכר 1/2 1 כוסות וודקה (או יותר כדי שיכסה את כל הדובדבנים בצנצנת) אופן הכנה: מסדרים את הדובדבנים והסוכר, בשכבות, בצנצנת שטופה ויבשה. יוצקים מעל את הוודקה ואוטמים היטב. מאחסנים במקום חשוך. מדי פעם מערבבים ע"י הפיכת הצנצנת. הליקר יהיה מוכן לאחר 4 חודשים. הערות: מקור המתכון: Ynet הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: ליקר אסקדיניה

מתכון: ליקר אסקדיניה רכיבים: 30 חרצני שסק לא מקולפים 20 חרצני שסק מקולפים (קשה לקלף אותם) 1/4 ליטר אלכוהול נקי 1/4 ליטר מים מינרלים 250 גרם סוכר 1/4 ליטר מים אופן הכנה: מכניסים לצנצנת את החרצנים ומכסים באלכוהול ובמים המינרלים. סוגרים ומעמידים במקום מוצל כ- 20 יום. מסננים את החרצנים מהנוזלים. מרתיחים את הסוכר עם המים כ- 3 דקות, מצננים ומערבבים באלכוהול שבו שרו החרצנים. מעבירים לבקבוק נקי ויבש ומגישים בכוסיות ליקר קטנות או יוצקים על גלידת וניל. אפשר גם להגיש קפוא הערות: מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום-ron-g הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

b e ll

New member
ליקר הקפה הזה

ניתן בפורום מתכונים ע"י הרברונן - הכנתי ו..
אני משתמשת בו לעוגות שוקולד במקום הקפה נמס כשצריך להוסיף קפה. הוא מאוד מר ו... לא יודעת, לא מסתדר לי בכלל.

בל חמודה, גם אני הכנתי את הליקר

הזה, והוא לא מר אלא מתוק ואפילו מתוק מאוד. אולי לא שמת את כמות הסוכר הרשומה? או שלא השתמשת בקפה אספרסו איכותי?

למעלה