יין חם

שמיל111

New member
יין חם

שלום ! יצא לי במקרה לראות בסרט " אמלי " , מישהו שמכין יין חם עם קינמון . מעולם לא שמעתי על יין חם . מה זה ? איך מכינים ? זה טעים ? זה לחורף בלבד ? איזה סוג של יין ? Merci !!

D r a m b u i e

New member
אתה בטוח שלא מדובר היה בסיידר

חם עם קינמון? אם כן זה משקה שלמיטב זכרוני הוא שוויצרי במקורו, או בכל אופן נהוג לשתות אותו בבקתות בשוויץ לאחר שחוזרים מהשלג ומהקור בחוץ. יין חם? נראה לי מוזר מאוד, חוץ מסאקי לא מכיר חיה כזאת.

marsala

New member
שמיל שלום

יין חם הוא חלק בלתי נפרד מהמסורת האירופית של חורף והכנות לחג המולד באנגליה ואירלנד הוא ידוע כמולד וייןmould wine ובגרמניה ואוסטריה כגלוויין Gluwein עדיף יין אדום פירותי כמו הילולים בוז'ולה או אפילו אדום מתוק יין קידוש ודומיו . מחממים על אש קטנה (לא מרתיחים!!) מוסיפים שתי כפות סוכר (אם היין מתוק לא חייבים) מקל או שניים קינמון, חמשה ניצני ציפורן חצי אגוז מוסקט מגורר ,אפשר גם חצי מקל וניל אך לא חובה ,מסננים ומגישים לחברים המסובים סביב האח הבוער ,אומרים צ'ירז ופוצחים במשחק קלפים (ישובים על השטיח כמובן...)רווי צחוקים......... Mosh

Orrza

New member
גם אני שתיתי את זה בגרמניה

בשוק של חג המולד, היה קר מאוד, עם המון דוכנים שמוכרים כל מה שקשור ולא קשור לחג המולד. ליין (נכון מאוד מוש, Gluwein) היה טעם מעט "תפוזי" וזה היה ממש מיוחד. אני מאוד אשמח לשתות את זה שוב. אגב, יש שם מעין מסורת, קונים את היין בכוסות חרסינה מקושטות, ואפשר לשמור אותן למזכרת (אפשר גם להחזיר ולקבל החזר כספי - כמו פיקדון). מומלץ.

siete

New member
שתיתי את זה בפריז

אבל אין לי מושג אם זה צרפתי או לא. למיטב ידיעתי זה פשוט יין שחומם מעט עם קינמון. אולי ציפורן. היין שנתנו לי היה אדום יבש. אני מניחה שאין סיבה להשתמש במשהו יקר מדי - אלא סתם יין שולחן סביר. ממלא החימום "הורס" את היין.

או שפשוט אפשר לקנות יין מתובל

ממיס כתב על זה המון1!! ממיס לפה תראה את התמונות !

marsala

New member
הצרפתים אכן

דבקים בגרסה הפשוטה, קינמון בלבד או ציפורן בלבד, מוגש חם בקפה פריזאי חמים ונעים כשבחוץ קפור קרימינלי.. וריח ערמונים קלויים מדוכני הרחוב ממלא את החלל כל פעם שהדלת נפתחת ... אחחח ,איך שהארמניאק הזה עושה אותי רומנטי
mosh

LaDjA

New member
לי יצא לטעום מזה בפראג.

הייתי שם שנה שעברה, בחורף. לאורך כל השדרה המרכזית יש דוכנים שמוכרים את זה בגרושים. שם הם פשוט שמים יין אדום (נראה לי יבש), בקומקום חשמלי, ומחממים את זה, ובהגשה, נותנים לך שוכר וקינמון להוספה ע"פ טעם אישי.

LaDjA

New member
אכן שווה - בעיקר אם אתה אוהב..

1) בחרובקה - משקה צ'כי. אפשר להשיג שם בכל דוכן ברחוב - כוסית ב-10 קורונות (בערך שקל וחצי). 2) בירה - בירות צ'כיות הן מצויינות. אם הולכים שם לסופר - אפשר לקנות בקבוק באדוויזר צ'כית 16% (!) - ב-9 קורונות (שקל וטיפה). 3) אוכל - הכל ובזול.

למעלה