יין בהריון

אושרים1

New member
יין בהריון

חמתי בישלה לי כרוב אדום מאודה עם 2 כוסות יין לבן חצי יבש. האם האלכוהול מתאדה בזמן בישול? מותר לי לאכול את התבשיל שבושל עם יין? תודה.

מותר, ומותר גם לשתות כוס יין פה ושם למרות

שהדיעות על כך חלוקות. אני מרשה לעצמי כוס יין בשבוע-שבועיים. ואכוהול בבישול- רום, ליקר בסלט פירות, בישול במרק, ממש לא מפריע וזניח.

netaw23

New member
מותר

אלכוהול מתאדה בחימום (בישול, אפייה וכו'). את תרגישי את הטעם של היין, אבל אלכוהול בפועל לא יהיה שם.. שיהיה בתאבון!

מישהי יודעת מה באמת ההשפעות של אלכוהול

בהריון? משום מה, איך שאני נהיית בהריון יש לי משיכה לאלכוהול, קפה וסיגריות
אז אני מאד מנסה לצמצם וגג מעשנת סיגריה אחת ביום (כשאני לא בהריון אני בכלל לא מעשנת. אין לי בכלל משיכה לזה. זה משהו נטו של הריונות) ומגבילה את עצמי לשני נס קפה ביום אבל אלכוהול זה משהו שמאד אהוב עלי. כשיש לידי יין איכותי אני לא מתאפקת ומרביצה. לפעמים כוס שלמה לפעמים שתיים. זה קורה הכי הרבה אחת לשבוע ובד"כ עוד הרבה פחות, אבל הייתי שמחה לדעת מה באמת ההשפעה של אלכוהול. תשובות מבוססות יתקבלו בברכה

לוריונת

New member
ההשפעה של אלכוהול

היא ביצירת "תסמונת האלכוהול העוברי" שמאפיינת ילודים שנולדו לאלכוהוליסטיות. בדר"כ הפנים לא ממש התפתחו כמו שצריך ועוד כל מיני דברים כדי להגיע לזה, צריך לצרוך כ-5 משקאות אלכוהוליים ביום, בעיקר בתחילת ההריון (אבל לא רק) כך שההנחיה של "לא לשתות כלל" היא הנחיה מחמירה יחסית, שהמטרה שלה היא למנוע השפעות (אם יש כאלו) של אלכוהול ברמות יותר נמוכות, כי זה נחשב לחומר רעיל. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שזה מאוד תלוי תרבות- חברה אמרה לי שבצרפת למשל ההנחיה לנשים בהריון היא לא לשתות יותר מכוס יין אדום אחת ביום.... וזו תרבות ששתיית היין בה הרבה יותר נהוגה מפה, וגם שמעתי מלא מעט רופאים שכוס יין אחת לשבוע זה ממש ממש בסדר. העניין הוא שאף אחד לא עורך על הדברים הללו מחקרים מבוססים (כי מי תיקח את הסיכון) ואז אין מספיק מידע "מהימן ותקף"

מי אמר שאין מחקרים מבוססים?

יש לא מעט מחקרים. אם לקחו נשים והכריחו אותן לשתות? לא בדקתי. אבל יש המון המון מידע מחקרי ברשת.

באירלנד ההנחייה של הרופאים

היא שבהריון צריך לשתות פיינט pint (בערך חצי ליטר) של בירת גינס ביום.

fine frenzy

New member
אלכוהול בהריון
(שאלה בפנים..)

את יודעת אולי מה הסיבה להמלצה
מתחילת ההיריון אני מתנזרת מאלכוהול לחלוטין, והיום לחצי המקסים שלי יש יומולדת והתכנון הוא יציאה לפאב עם חברים.. הייתי בטוחה שלא אשתה (התרגלתי כבר לתואר "המבאסת הסדרתית" שלא שותה ביציאות עם החבר'ה ודואגת להשבית את השימחה הרבה לפני חצות כי העיניים נעצמות לי ואני מתגעגעת לכרית
), והשירשור הזה בא לי בטוב
אז בעצם מותר לשתות איזה שליש/חצי ליטר בירה בלי שזה יזיק לתינוקי
או שעדיף להמשיך להתאפק..

להתאפק.

קראי את כל השרשור. יש חשש לעוותים ומומים בפנים של התינוק. לא שווה להתאפק כדי שזה לא יקרה לתינוק שלך

fine frenzy

New member
עוותים ומומים

אני רק מדגישה שהעוותים עלולים להגרם בעקבות תסמונת האלכוהול העוברי ובשבילה צריך לצרוך כמויות גדולות יותר משליש בירה ובתדירות גבוה הרבה יותר מפעם אחת בכל ההיריון כולו (ולא בתחילת ההיריון-שלב יצירת האיברת אלא כבר בשליש השלישי..)

marina6109

New member
היי מותק

בכללי לא ממליצה לך לצאת לפאב. יש שם בד"כ הרבה עשן סיגריות ומוסיקה- ומה לעשות לא מקום של נשים בהריון. ובחיי, שאני ממש "שאנטי" תמיד וממש לא מהמלחיצות ואני ממש אוהבת בילויים וכיף, אבל אני לא הולכת למקומות כאלה, וכל החברים שלי כבר יודעים מראש לא להזמין אותי לשם- כדי שלא אתבאס. אם בא לך, תקראי את ההודעה שכתבתי כבר בשרשור הזה- ותראי את דעתי בעניין. את יכולה לחגוג איתו ביחד לבד, תכינו לו ארוחת ערב משהו אינטימי של שניכם, ואז שייצא עם החברים, הרי זה לא יהרוג אותך נכון אם תשארי ערב אחד בלעדיו... גם לא תצאי "מבאסת" וגם לא תזיקי לאף אחד (ואולי בכלל לא יגרם שום נזק, אבל דעתי היא שזה לא מקום של נשים בהריון)

fine frenzy

New member
היי

אני נמנעת מפאבים מתחילת ההיריון, כן כן, בדיוק מהסיבות שפירטת, אנשים מעשנים סביבי=עישון פסיבי (ועושה לי חשק מטורף לסיגריה.
) והמקום אליו מתוכננת היציאה הערב, הוא מקום קצת שונה, זאת אומרת יש אזור בחוץ עם חלונות וכו'..מקום נורא כיפי עם אחלה מוזיקה ואוירה טובה. לפני היציאה אני מתכננת ארוחת ערב חורפית נחמדה בשביל אחותו שהיא דתיה ולא תצא איתנו לחגוג לו תוכל להיות איתו וכו'..אז לא יוצא לנו ממש ערב אינטימי
(וגם לילה אינטימי לא יתאפשר כי חברה שלי וגיסתי נשארות לישון אצלנו
) באופן כללי אני מסכימה עם דעתך, עישנתי לפני ההיריון קופסא-קופסא וחצי והפסקתי לחלוטין. וגם את האהבה שלי לקפה חזק ואלכוהול כלאתי עד ללידה..(מ5-7 כוסות קה ביום עברתי ל2 ולא חזק בכלל, אלכוהול כפי שציינתי לא שתיתי מתחילת ההיריון) מתוך מחשבה על העובר של ועל האחריות שמוטלת עלי. ובכל זאת אני לא חושבת שיגרם נזק מיציאה אחת , (ולא החצי לא יצא בלעדי, ואני לא רוצה להרוס לו..כי כ"כ מגיע לו יציאה כיפית כמו שהוא אוהב
) מקס'..לא אשתה.

marina6109

New member
אם ככה

אז תהני, ושיהיה לו במזל טוב!
ולגבי לשתות שם או לא, אז הכי הרבה תשתי כוס 300 מ"ל בירה בהירה מהחבית, אבל אני אישית הייתי נמנעת. לא גם כי זה מזיק-לא מזיק, אלא גם כי אני בחשיבה של או הכל או כלום, אם במילא לא אוכל להנות מהבירה כמו שצריך (ובירה הכי בא בטוב עם סיגריה) אז מה יזיז לי כוס פיצית... את הבירה+סיגריה נשאיר כבר לאחרי הלידה
אבל נו, זוהי כבר בחירתך האישית, לא כופה על אף אחת כלום.

fine frenzy

New member
חצופה!

ככה את לא מתביישת לעורר חשקים מסוכנים אצל אישה הרה?! (בירה וסיגריה..
|כמה חבל שאין אייקון של הזלת ריר עם מבט מפנטז|) יודעת מה, אחרי הלידה אני מזמינה אותך לבירה! (ואפילו הסיגריה עלי
) ילדה רעה שכמותי.

marina6109

New member
גם לי עשית הרבה חשקים

בכללי כבר אמרתי לבן זוג שיביא לי סושי+קופסאת מלבורו לייט, ואם הוא בכלל יהיה נחמד אז גם איזו שמפניה לבית חולים
בהריון הפנטזיות שלי זה סיגריה+שמפניה+סושי
|רייייייייייייייייר|
ואנחנו גרות קרוב, אז... (רמז שבאמת כדאי לשקול ברצינות מפגש לאחר הלידה
)

fine frenzy

New member
אם כבר..סשן הזלת ריר!

סושי מטוגן בטמפורה+פרלמנט בלו ארוך+קסטיל רוז' מהחבית וכמה שיותר יותר טוב! והרמז הובן בהחלט! מבחינתי אפשר גם לפני הלידה- יציאה הריונית
בתוכנית: -סיור בסניף שילב בליווי מוזיקת כינורות נוגעת ללב וניצנוצים בעיניים -ארוחת בוקר בריאה לחלוטין בבית קפה שקט, מבודד מכבישים(ע"ע זיהום אויר)כמובן שהישיבה היא באזור ללא מעשנים בלבד!! -חזרה משוערת: מוקדם ככל האפשר (כדי להספיק לתפוס שנ"צ איכותי
)

לוריונת

New member
לדעתי לא צריך להגזים

ההמלצה להימנע לגמרי מאלכוהול היא המלצה שממליצים בארץ ולא בכל מקום. לראיה מה שכתבתי על צרפת ומה שכתבו פה על אירלנד. לא נולדים בארצות הללו יותר ילדים עם תסמונת האלכוהול העוברי כי אם היו כנראה שזו לא הייתה ההמלצה... ומה שידוע הוא שאלכוהול בכמויות גדולות מזיק ושבכמויות קטנות זה כנראה לא כ"כ משנה... פעם אחת בהריון לשתות שליש בירה (אם אני לא טועה אחוז האלכוהול בבירה נמוך יותר מאחוז האלכוהול ביין) לא אמור לעשות רע לעובר, ואם זה יעשה לך טוב, לדעתי זה אחלה. וצריך לקחת בחשבון שאנחנו "מזיקות" לעוברים שלנו בכל מקרה בכל מיני דרכים שאנחנו לא מכירות לי למשל נתנו בתחילת ההריון תרופה שבאופן עקרוני לא נותנים לרוב בהריון, אבל מה לעשות שהייתה לי אלרגיה חריפה שלא עברה והיה צריך ולא הייתה ברירה אחרת? לקחנו את הסיכון הקל שזה יכול לפגוע בהריון אבל שהמצב החלופי (שבו במשך ימים אני מתגרדת וסובלת) הוא יותר גרוע, ובינתיים (טפו טפו טפו) העוברית התפתחה כמו שצריך. שלא לדבר על זה שיש המון נתרן במזון שלנו ואנטיביוטיקה ועוד כל מיני דברים מזיקים, שאנחנו לא יודעים עליהם בכלל וגם הם מאוד מזיקים. כל אחת משתדלת לשמור על הבריאות שלה איך שהיא יכולה ועד כמה שהיא יכולה וקובעת איפה עובר הגבול. למשל, ההמלצה של משרד הבריאות בארץ לנשים בהריון היא לא לאכול במסעדות (בכלל!) ולא לאכול סלטים מוכנים כמו חומוס, חצילים וכו' (כן גם של אחלה וכאלה) מחשש לזיהום. ספורות הנשים שעושות את זה, אבל משרד הבריאות רוצה לכסתח את עצמו. ככה זה גם בנושא של אלכוהול. ואפרופו קפאין, יכול להזיק לעובר בכמויות גדולות- שזה אומר למעלה מ-3 כוסות של קפה חזק ביום, או למעלה מ-2 כוסות של קפה חזק + תה / שוקולד (שגם בהם יש לא מעט קפאין), רובנו לא מגיעות לכמויות האלה באופן יום יומי. ושוב, קצת - לא הוכח שזה מזיק, ואם זה עושה לאמא טוב - מה טוב צריך לנסות לשמור על פרופורציות, גם בהריון, ולא להטיף לבחירות של נשים אחרות. כל אחת קובעת את הגבולות של עצמה.

למעלה