יין בהריון

fine frenzy

New member
על התגובה המפורטת,

מסכימה איתך בהחלט בקשר לשמירה על פרופורציות ואני מאמינה שלא יגרם נזק משליש בירה באופן חד פעמי, נראה מה יהיה הערב..

ממה שאני יודעת

יש בבירת גינס מרכיבים טבעיים בריאים בעיקר למערכת הלב, בדומה לאספירין. אני אישית בשליש הראשון נמנעתי כמעט לחלוטין מיין / בירה אפילו לא שלוק. מהשליש השני אני מרשה לעצמי כוסית יין או קצת בירה. אני למרות ההמלצות האייריות לא הייתי שותה פינט גינס ביום (או בכלל כי אני לא אוהבת גינס
), אבל שליש בירה או כוס יין בשביל החגיגה במהלך ערב שלם עם אוכל (רצוי לאכול משהו שומני לפני על מנת שהאלכוהול יספג פחות בדם) יתכן וכן. בכל מקרה יומולדת שמח לאיש ותהני

fine frenzy

New member

אכן על פינט גינס ליום גם אני לא הייתי הולכת
תודה על המידע ועל הברכות לאיש

לוריונת

New member
הנה קצת מידע מהאינטרנט

אלכוהול ההשפעה של שתיית אלכוהול במהלך ההריון מגוונת ותלויה בגורמים שונים כמו כמות האלכוהול ותיזמון צריכתו. חשיפה כרונית לכמות גבוהה של אלכוהול (2 גרם אלכוהול נקי ליום לק"ג משקל גוף) בשלב יצירת האיברים, כרוכה בסיכון משמעותי לתסמונת האלכוהול העוברית (FAS - fetal alcohol syndrome). תסמונת זו מאופיינת בעיכוב גדילה תוך רחמי, הקף ראש קטן, תווי פנים אופייניים (גשר אף שטוח, מפתח עפעפיים צר, שפה עליונה דקה, לסת תחתונה קטנה), פגיעה במערכת העצבים המרכזית וכן פגיעה התפתחותית (פיגור שכלי ובעיות התנהגותיות). לעיתים, מופיעים גם שפה וחיך שסועים ומומי לב כחלק מהתסמונת. התסמונת המלאה מופיעה בפחות מ 10% מהעוברים החשופים לכמות זו של אלכוהול. בחשיפה של העובר לכמויות בינוניות של אלכוהול בשליש הראשון להריון (שתיית מספר משקאות אלכוהוליים בכמות גדולה בשבוע, או שתייה חד פעמים של הרבה משקאות אלכוהוליים באותו האירוע- binge) drinking) והופעת סימני שכרות, ישנה תופעה הנקראת Fetal alcohol effects, המערבת הפרעות התנהגותיות, הפרעה בגדילה התוך רחמית, וכן השפעות נוירוהתפתחותיות שליליות אך ללא שינויים הצורה האופייניים במבנה הפנים. תופעה זו שכיחה יותר מאשר התסמונת המלאה. בכל מקרה, סיגריה אחת ושתי כוסות נס קפה נשמע לי גם בגדר הנורמה

מה לגבי בירה?

נניח שאני מרשה לעצמי קצת יין אדום פעם בשבוע. אמרו לי שזה גם כן לא מומלץ ולהמנע. אבל ממש בא לי בירה, אני יודעת שכוס בירה שווה לכוס יין (מבחינת הגדרתה כ"מנת אלכוהול") אבל מרגיש לי לא נכון להוריד כוס בירה של חצי ליטר... אפילו פעם ב... אני צודקת לדאוג או שיאללה לשתות?

marina6109

New member
דעתי בעניין

שזוהי שאלה מיותרת ממילא. כי יש שיגידו שזה בסדר ויש שיגידו שזה לא. ויש ויש ויש... לא צריך לחפש "אישורים" מכל מיני אנשים. זה משהו לא וודאי- עניין האלכוהול בהריון. אז זה כבר בחירה אישית אינדיבדואלית של כל אחת. אני אישית נגד כל סוג אלכוהול בהריון וכל כמות. אם את במילא שותה פעם ב...- אז שיהיה לבריאות. בירה לדעתי פחות "קריטי" מיין, בעיקר אם זה מהחבית. ובמקום חצי ליטר אפשר לשתות כוס ממש קטנה של 300 מ"ל. כי שוב זה משהו כבר, לדעתי, מאוד אישי, כי יש דעות לכאן או לכאן. אין כאן משהו וודאי.

marina6109

New member
אפשר לשאול גם שאלה?

את זו שיצאת כל כך נחרצת נגד עישון סיגריות בהריון? שמקומם של נשים כאלה הוא בכלא וכו'? או שאני טועה"? אם כן, מצטערת מראש, ולא רוצה לפתוח שרשורפלצת, אבל מאיפה את יודעת שיין פעם ב... זה סבבה, וסיגריות בהריון (גם כמות קטנה, נניח עד 5 ביום) זהו זה טראגי, צריך לשים אישה כזאת בכלא. אני גם נגד עישן ואלכוהול בהריון, ולא משנה מהן הכמויות. אבל לא יצאתי בהצהרות כאלה. כי זוהי הבחירה של כל אישה וזה מאוד אישי. אין הוכחה שזה בסדר לשתות כוס יין וגם אין הוכחות של ממש לגבי ה5 סיגריות. אז אני באמת קצת מופתעת שאת זו ששותה את הכוס יין פעם ב... ולא, אני לא תוקפת, סתם מתעניינת. אבל ככה זה, מי שמעשנת בהריון היא תמצא את "האישורים" שלה ותתיחס למחקרים שהם מאשרים אותה, ומי ששותה פעם ב... כנ"ל. זה הקטע. אין שום הבדל, לדעתי.

שאלה במקום!- ולכן אני שואלת לדיעת האנשים

אני לא שותה באופן קבוע, אבל שואלת שאלה היפוטטית, ואני מודה שאני שותה מדי פעם שלוק של יין- אבל אפילו לא מסיימת את הכוס- אלא יותר בארוחות שישי כשמזוגים לכולם ועושים לחיים (מאז ההריון כל הזמן עושים לי "בשעה טובה" "בשעה טובה" על כל דבר וכל בדיקה מוצלחת, אבל הפסקתי לעשות איתם לחיים בדיוק בגלל שאין לי דרך לדעת כמה זה רע). דבר שני, אני כן היטפתי נגד סיגריות, א-ב-ל, את יכולה באותה מידה לשאול מדוע אינני מטיפה נגד כל המאכלים שיש מחלוקות לגביהם? והרשימה מאוד מאוד מאוד ארוכה: ביצים חיות, נבטים, גבינות כחולות או לא מפוסטרות, פטה כבד, בשר קר כגון פסטרמה, חליטות תה שונות, בוטנים וכו' וכו'.. אני בעד כן ללכת עם התחושה הפנימית, לא להגזים וגם לא להיות היסטריים. (מאוד חשוב!!!) בין זה לבין לעשן בהריון (ואני לא מדברת על סיגריה ביום, אלא דיברנו על אותה בחורה שהמשיכה לעשן רגיל בהריון), שמיים וארץ!! אי אפשר לאסור על נשים בהריון לחיות, אבל כן אפשר למנוע הכנסת רעל לגוף!! ובעוד שליין יש המון יתרונות בלי קשר להריון, בסיגריות אין שום דבר חיובי וזה רעל לכל דבר! תודה על השאלה, אנחנו פה כדי ללמוד אחת מהשנייה ואף אחת כאן לא רופאה.

marina6109

New member
ידעתי שתגידי שביין יש יתרונות

אבל יש בו גם חסרונות (כמו לכל משקה אלכוהולי) אבל היתרונות מתעלים על החסרונות לכאורה, אז זה משהו שכן מביא תועלת. (מה לעשות תמיד להכל יש 2 צדדים) לסיגריה אחת ביום יש יתרונות. באמת. זה מייעל את מערכת העיכול ומזרז את חילוף החומרים. סיגריה אחת ביום הנזק שלה מזערי לעומת התועלת. כי במילא האוויר שאנו נושמים לא פחות מזוהם מסיגריה ביום. לא ממליצים על זה באופן גורף, משום שכמעט אף בן אדם לא מסוגל לעשן רק סיגריה אחת ביום, מי שמעשן זה תמיד יותר מסיגריה אחת. אז זה כל הקטע, יש כאל שיתנגדו נחרצות נגד סיגריה ביום (או עד 3, 5) אבל כן יגידו שזה סבבה כוס יין פעם בשבוע, ויש שלהיפך. גם לגבי סושי (דג נא) יש כאלה שיאכלו ויש כאלה שלא. אבל עדיין, לדעתי, לא צריך להגיד דברים מוגזמים. כי אולי באמת אפילו 10 סיגריות (חצי קופסא) זה לא מזיק וכוס יין זה יותר מזיק, ואולי ואולי ואולי... (כי את לא יודעת מה זה "לעשן רגיל" אצל אותה בחורה, אבל בסדר, לא באתי להתווכח)

אוקיי. קיבלתי. שכל אחד ייעשה כרצונו.

אולי לא הייתי צריכה להיות כ"כ החלטית בדעתי אבל לדעתי זה באמת צריך לצאת מהחוק. זו דעתי.

פיצה6

New member
אלכוהול בהיריון עלול לגרום למומים קשים בפנים

ההודעה שלך קצת מכעיסה, למרות שזו זכותך וזה הילד שלך.. את לא מעשנת בשגרה אבל בהיריון כן?! ואת שותה כוס שתיים של יין??? אולי אם תראי תמונות של כמה ילדים שנולדו לאמהות ששתו אלכוהול בהיריון, את תמנעי מההרגל המגונה הזה. את פשוט חסרת אחריות, איפה דחיית הסיפוקים?! אני מניחה שיתקפו אותי פה בפורום, והפעם לא אכפת לי. את פוגעת בילד שלך!

נגיד שמדובר בכוס יין אחת לשבוע שבועיים

וכוס יין לפי הגדרה זה לא באמת כוס מלאה, אלא יותר כמו שליש כוס, את יודעת.... לא נשמע לי קריטי עד כדי כך..... קצת פרופורציות.

שליש כוס יין זו בדיוק הגדרת כוס יין=מנת אלכוה

מנת אלכוהול. אני לא אומרת שאני בעד או נגד רק מציינת עובדה.

פיצה6

New member
כל אחת והפרופורציות שלה..

אף אחת לא מתה מהתנזרות מאלכוהול ועישון למשך 9 חודשים.

ט ו ש ה

New member
קצת נסחפת....

כשמדברים על מומים כתוצאה משתיית אלכוהול לא מדברים על כמויות קטנות באופן ספורדי. מדברים על נשים ששותות על בסיס קבוע, כמויות גדולות, אחוזי אלכוהול גבוהים, לאורך זמן. לפני שמאשימים כדאי להכיר קצת את העובדות....

פיצה6

New member
מספיק אירוע שכרות אחד כדי לגרום לנזק לעובר

ודבר שני, היא רשמה שהיא לא מעשנת בדר"כ ומעשנת רק בהיריון, כי ממש מתחשק לה. אז כן, יש פה את מי להאשים. ועל איזה מידע מתבססות העובדות שלך? כן, אני עדיין חושבת שזה חוסר אחריות, נשים מבצעות מיליון בדיקות בהיריון אבל לא מוותרות על אלכוהול,סיגריות וכו'.. איפה דחיית סיפוקים? איזה סדרי עדיפויות יש לנשים כאלו?! זו התנהגות ילדותית ומפונקת.

ט ו ש ה

New member
על איזה מידע מתבססות העובדות *שלך*

אני לא יודעת מה ההכשרה שלך, אבל אני מניחה שאת מבססת את הטענה שלך על משהו, ואני אשמח לראות על סמך איזה מחקר את מתבססת. את הדברים שכתבתי, אני מבססת על הידע שלי מקורס מיילדות שבו קיבלנו הרצאה מאד ארוכה ומפורטת על השפעות סמים, ניקוטין ואלכוהול בהריון ובהנקה בגזרת המחקרים, את יכולה לראות כאן, במחקר של הירחון הבינ"ל לאפידמיולוגיה (2010), כי צריכה של 3 משקאות או פחות בשבוע, לא הראתה על הבדלים משמעותיים - לא מבחינת התפתחות העובר ולא מבחינת שינויים מבניים שעלולים להעיד על פגמים או פגיעות בעובר. http://ije.oxfordjournals.org/content/39/3/777.short במחקר הזה, של המרכז האמריקאי לאפידמיולוגיה (2007) אפשר לראות כי במקרים שבהם כן נראתה השפעה על משקל היילוד, מדובר על צריכה של לפחות משקה אלכוהול אחד ביום, וגם כאן, התוצאות לא לחלוטין מובהקות. www.annalsofepidemiology.org/article/S1047-2797(07)00176-7/abstract אין ספק שלשתיה בהיקף משמעותי במהלך ההריון וכן לעישון סיגריות בהחלט יש השפעה לא מיטיבה, במקרה הטוב, וממש מזיקה במקרה הרע. אבל, וזה אבל מאד משמעותי - סיגריות ואלכוהול לא ניצבים באותה רמה של סיכון לנזק, וגם כשמדברים על אלכוהול, תלוי מאד על איזה רמות של שתיה מדובר. שני המחקרים שהבאתי פה זה ממש קצה המזלג. את יכולה, אם זה מעניין אותך, לחפש עוד מחקר דרך GOOGLE SCHOLAR וגם דרך האתר של COCHRANE COLLABORATION,.

© RoNa

New member
אין כל נזק משתיית מעט יין

ברור שאסור אלכוהול עם המון אחוזים באופן קבוע ודגש על אופן קבוע, ורצוי להמנע מזה, אך אם שותים כמה לגימות בחגים ושמחות, לא קורה כלום.

למעלה