יין בהריון

marina6109

New member
גם לי יש את החשקים האלה אבל

אני ממש התנזרתי מהכל. בערב ראש השנה האזרחית (שאני חוגגת כל שנה) שתיתי שלוק שמפניה (באמת רק שלוק) לסמליות של הרמת הכוסות בחצות הלילה כשהשנה מתחלפת. וממש הרגשתי את הטעם לוואי אח"כ והרגשתי ייסורים. אני בכללי בן אדם מעשן אבל בהריון הפסקתי, גם באלכוהול אני לא נוגעת ונס קפה אחד ביום בבוקר, או הכי הרבה עוד אחד (ממש חלש) אחה"צ. אני לא באה ממקום שיפוטי, ממש לא, כי אני מבינה את החשקים האלה, אבל תראי, הריון זה בסה"כ 9 חודשים, ואת חייבת להכניס לעצמך לראש שאת עכשיו אינקובטור. שכרגע מה לעשות אין לך שליטה ב100% על גופך. ואפילו הרופא נשים שלי אמר נגיד שזה בסדר לעשן עד 5-6 סיגירות ביום, וכוס יין אדום פה ושם ובירה מהחבית זה בכלל אפילו קצת בריא. אבל אני לא עושה את זה, כי זה לא וודאי. ואולי אני מהמחמירות, אבל לדעתי כל עוד זה לא וודאי ומאה אחוז לא צריך להסתכן. אני לא אגיד לך מה לעשות או לא- אבל כן הייתי ממליצה לך לחשוב עוד פעם אחת. נגיד לדעתי, סיגריה אחת ביום זה פחות קריטי מאשר כוס יין או 2 בבת אחת פעם בשבוע. כי זאת סיגריה אחת ובמילא אם יש סביבך יש מעשנים אז זה איכשהו 'פוגע' בך, אבל היין זה בכמות גדולה יותר לדעתי מאשר סיגריה אחת וזה לכאורה יותר "עומס" על הגוף. אבל שוב לא אני שאומר לך מה לעשות. מה שמחזיק אותי לא לגעת בדברים האלה, זוהי המחשבה ש: אני עכשיו אינקובטור. אז כן בא לי עכשיו קפה עם סיגריה אבל לא אעשה את זה. ובצהריים אני שונאת לאכול בשר בקר, אבל אני אוכל ועוד רימון לקינוח, כי יש לי המגלובין נמוך ואני צריכה לשמור על תנאים אופטמיליים באינקובטור שלי. וזה במילא זמני. כשמר עובר ייצא אל אוויר העולם ולא יהיה "הטפיל" שלי, אני אעולל לגופי כל העולה על רוחי, כרגע- אין לי לגמרי את הזכות.

sharona811

New member
מרווה

אני יודעת שמרווה זה ברשימת האסור אבל בשישי יש מתכון שאני רוצה להכין זה מתכון צלי עוף ולרוטב שמים 2-3 מרווה - האם מותר? ברור שאת העלים לא אוכל אלא רק לרוטב.

זה ממש לא נראה לי קריטי

ה"איסור" על מרווה זה שתיית חליטה בה העלים נמצאים בתוך מים חמים והמרכיבים בהם עוברים ישירות למים ששותים, וגם זה לא סוף העולם, אומרים שמעודד צירים אבל זה לא אסון.

למעלה