לדעתי לא צריך להגזים
ההמלצה להימנע לגמרי מאלכוהול היא המלצה שממליצים בארץ ולא בכל מקום. לראיה מה שכתבתי על צרפת ומה שכתבו פה על אירלנד. לא נולדים בארצות הללו יותר ילדים עם תסמונת האלכוהול העוברי כי אם היו כנראה שזו לא הייתה ההמלצה... ומה שידוע הוא שאלכוהול בכמויות גדולות מזיק ושבכמויות קטנות זה כנראה לא כ"כ משנה... פעם אחת בהריון לשתות שליש בירה (אם אני לא טועה אחוז האלכוהול בבירה נמוך יותר מאחוז האלכוהול ביין) לא אמור לעשות רע לעובר, ואם זה יעשה לך טוב, לדעתי זה אחלה. וצריך לקחת בחשבון שאנחנו "מזיקות" לעוברים שלנו בכל מקרה בכל מיני דרכים שאנחנו לא מכירות לי למשל נתנו בתחילת ההריון תרופה שבאופן עקרוני לא נותנים לרוב בהריון, אבל מה לעשות שהייתה לי אלרגיה חריפה שלא עברה והיה צריך ולא הייתה ברירה אחרת? לקחנו את הסיכון הקל שזה יכול לפגוע בהריון אבל שהמצב החלופי (שבו במשך ימים אני מתגרדת וסובלת) הוא יותר גרוע, ובינתיים (טפו טפו טפו) העוברית התפתחה כמו שצריך. שלא לדבר על זה שיש המון נתרן במזון שלנו ואנטיביוטיקה ועוד כל מיני דברים מזיקים, שאנחנו לא יודעים עליהם בכלל וגם הם מאוד מזיקים. כל אחת משתדלת לשמור על הבריאות שלה איך שהיא יכולה ועד כמה שהיא יכולה וקובעת איפה עובר הגבול. למשל, ההמלצה של משרד הבריאות בארץ לנשים בהריון היא לא לאכול במסעדות (בכלל!) ולא לאכול סלטים מוכנים כמו חומוס, חצילים וכו' (כן גם של אחלה וכאלה) מחשש לזיהום. ספורות הנשים שעושות את זה, אבל משרד הבריאות רוצה לכסתח את עצמו. ככה זה גם בנושא של אלכוהול. ואפרופו קפאין, יכול להזיק לעובר בכמויות גדולות- שזה אומר למעלה מ-3 כוסות של קפה חזק ביום, או למעלה מ-2 כוסות של קפה חזק + תה / שוקולד (שגם בהם יש לא מעט קפאין), רובנו לא מגיעות לכמויות האלה באופן יום יומי. ושוב, קצת - לא הוכח שזה מזיק, ואם זה עושה לאמא טוב - מה טוב צריך לנסות לשמור על פרופורציות, גם בהריון, ולא להטיף לבחירות של נשים אחרות. כל אחת קובעת את הגבולות של עצמה.