ייאוש.

WinterSoul

New member
ייאוש.

אני מאמינה שאני לא היחידה שיש לה בעיה כזאת, אבל לפעמים צרת רבים היא אפילו לא חצי נחמה. בטח שלא בשבילי. העניין הוא שאני מרגישה מיואשת מבחינת הכיוון שלי בחיים. אני לפני צבא, ויש לי חצי שנה לממש בה את כל הרצונות של לפני צבא, את כל השאיפות והחלומות שהצבתי לעצמי בספר האישי. אני עובדת לפי זה, רוב הזמן...אבל לפעמים אני מרגישה עייפות, מרגישה חוסר מוטיבציה לעשות דברים כי אני חוששת בפנים שאבזבז את זמני בהשקעה בהם (כמו חזרה לנגן שאני משתוקקת אליה, למידה בבית של שפה וכדומה) ובסוף לא אצליח ממילא. והיות וברצוני לחסוך כסף מהעבודה שלי, אני לא מבזבזת אותו על מורים פרטיים. אני חושבת לפעמים שמשהו דפוק במשמעת העצמית שלי, שאני לא מסוגלת ללמוד דברים או לקבל מוטיבציה ללמוד, אם אין לי שיעורים פרטיים ומורה שידרבן אותי להשקיע. משהו תוקע אותי, ואני כל הזמן מתרצת את זה במחשבות שלי על המצב הרגשי שלי, על חוסר המימוש העצמי בתחום האהבה. כל הזמן מחכה ומחכה שהוא יגיע, האחד הזה שיוציא אותי מכל זה ויהיה כמוני, וידרבן אותי. כי בפעם האחרונה שבה זה קרה, כל דבר שעשיתי למעני - עשיתי למענו. (בדיעבד למעני, וברור שבמודע, אבל עדיין, כשיש מישהו שם בחוץ שמעריך את ההשקעה-יש הרבה יותר מוטיבציה לעשות...) אני יכולה מהצד לראות שדרך המחשבה שלי שגויה, אבל אני לא מצליחה להשתחרר ממנה. אשמח כל כך לעצות מנקודת מבט אובייקטיבית יותר... תודה מראש, קייטי

הייאוש נעשה יותר נוח ?

בוקר טוב קייטי, ראשית תרשי לי להחמיא לך על היכולת לראות דברים שאת עושה גם מהצד, ועל היכולת לנתח את העשייה שלך. שתי היכולות האלו יאפשרו לך בעתיד (ואני בטוח שהם איפשרו לך בעבר ומאפשרים לך גם כיום...) להגשים את השאיפות והחלומות שלך ! רשמת שיש דברים שאת משתוקקת אליהם אך את חוששת שתבזבזי את זמנך בהשקעה בהם. האם היכולת להגשים שאיפות וחלומות היא בזבוז זמן בעינייך? האם התשוקה לנגן או ללמוד שפה לא שווה את הזמן שתשקיעי ? הגשמת שאיפות וחלומות מאפשרת לנו להיות מאושרים, נותנת לנו דלק לעשייה...וכשמיכל הדלק שלנו מלא, הנסיעה מתבצעת בקלות רבה יותר והייאוש נעשה יותר נוח (והרבה פחות מורגש...) רשמת שכשהיית נאהבת, היה לך מישהו שדירבן אותך לעשייה. והנה במשפט הזה קיבלת מתנה ענקית. היכולת לאהוב מניעה אותך קדימה. היא דלק בשביל העשייה שלך :) יש הרבה דרכים להשתמש בדלק הזה. דרך מוכרת היא בן זוג...דרך אחרת היא לאהוב את מי שאת. קחי את החלומות שלך, תגשימי אותם. לעשות דברים שאת משתוקקת ו/או אוהבת יאפשר לך לאהוב את עצמך. ואז יתפנה לך המקום לאהוב גם אחרים. אם מותר לי להשיא עצה, אל תמדדי עשייה למען עצמך בעלויות של בזבוז זמן, תמדדי אותה במידת ההנאה שהיא גורמת לך :) מקווה שעזרתי, נועם

להספיק הכל?

קייטי, את כותבת את המילים "מרגישה מיואשת מבחינת הכיוון שלי בחיים". כרגע, את לפני שירות צבאי - שנתיים שאת מהלכם, בדרך כלל יקבעו לך. זמן זה יאפשר לך עוד התנסויות, עוד הכרות עם עצמך ומחשבות על הכיוון שלך בחיים, עוד התמודדויות שונות עם עצמך, עם החיים ועם החברה. כל זה יתן לך יותר בטחון עצמי, יותר אמונה ביכולות שלך. במצב כזה - פחות תצטרכי את הערכה של אחרים - תדעי מה את שווה. זה טוב וכייף שיש מישהו שמעריך את מעשיך (זה לא חייב להיות בן זוג) ואז העשייה שלך היא בשביל הערכה שלו. זה נקרא מוקד השפעה חיצוני. את צריכה לחזק את מוקד ההשפעה הפנימי שלך - לעשות למען עצמך, לדעת להעריך את מעשייך ואת עצמך ולהנות מכך, לעשות דברים כי זה תורם לך, כי את נהנת מכך. ולא למען מישהו אחר. את מציינת שיש לך רשימה של כל השאיפות והחלומות בספר האישי שלך. זה נפלא שאת מכינה לך רשימות כאלו. נראה לי שאת מנסה להספיק הכל בחצי השנה עד הגיוס. קשה להספיק הכל. את אחרי 12 שנות לימוד ועם בגרויות בסוף ולפני הצבא. מגיע לך קצת מנוחה, לעשות דברים בשביל הכייף, בשביל המנוחה, בשביל מילוי המצברים. קחי בחשבון שהרשימה הזו יכולה להשתנות במהלך השנים ותמיד תעשי בהן התאמות ושינויים. האם את פרפקציוניסטית, האם הכל צריך להיות מוצלח ועשוי במאה אחוז? כיצד את מגדירה הצלחה? האם כל דבר שעושים - נגינה, למידת שפה הם דברים שאת עושה "כי צריך" או שאת עושה בשביל הכייף שבעשייה? היות וחשוב לך שיהיה מישהו שידרבן אותך, תנסי לחשוב האם יש משהו (ולא מישהו) שיכול לדרבן אותך? להבטיח לעצמך "פרס" לאחר כל השלמת משהו שרצית לעשות. בנושא "מימוש עצמי בתחום האהבה" - לא נעים לי לכתוב זאת - אך את עוד צעירה, עוד תספיקי לממש עצמך ובוודאי אחד יבוא וילך ואחר יבוא אחריו עד שיגיע "האחד" המתאים ביותר. בהצלחה וכל טוב

כל הכבוד

קייטי יקרה. פשוט מהמם אותי לראות בחורה כל כך צעירה עם כל כך הרבה רצון ואמביציה -כל הכבוד ! לגביי ההמתנה לבן זוג כדי שיהיה לך למען מי לעשות ,זה לרוב לא רעיון כל כך טוב כי ככה את נתונה להשפעות חיצוניות , אולי כדאי שתשאלי את עצמך מה באמת את הכי רוצה לעשות עכשיו ושיועיל לך ומה את מוכנה לעשות כדי שזה יהפוך למציאות חייך? אל תנסי לאכול את כל העוגה זה פשוט עומס שיוצר לעיתים תחושה של יאוש וחוסר רצון להמשיך... יעד יעד בבקשה בהצלחה

isaacm

New member
בהחלט מייאש

הזוגיות יושבת כאן גבוה גבוה. ואולי תרצי לשאול את עצמך האם את החלק הזה של המסע את רוצה לחוות רק צורה זו או שאפשר גם אחרת. את מספרת על עבודה שיטתית, מוצלחת. את מספרת על הצלחות ואת מספרת על חסמים. זה נחמד שיש הצלחות וזה גם נחמד שיש חסמים. לולי אלה היה משעמם, לא? אז - בואי נחגוג את הייאוש ונמצא עניין במעבר הלאה - מסביב לייאוש. שתפי אם עלה לך משהו מעניין כשקראת את ההודעה. איציק

WinterSoul

New member
תודה לך, ולכולכם-אתם מקסימים!

נפלא לקבל תגובות כאלה. היות והתייחסתם כאן כמעט לאותם הנושאים, אענה בהודעה אחת. אני באמת מודה לכם על המילים הללו, הן חשובות מאוד כמו שהן קשות לאמירה על עצמך. אני יודעת, לקחת דברים צעד צעד. ובוודאי, איציק, שאילו כל ה"מכשולים" הללו לא היו קיימים, היה מעט משעמם וחד גוני בעולם (אני אומרת מכשולים במרכאות, כי בעצם, אלו הם רק אתגרים... רק לפעמים כל כך קשה להסתכל עליהם ככה) האמת היא שלמצוא אהבה היא שאיפה בפני עצמה, אבל זה לא דבר מה שאפשר פשוט לבקש ולשאוף אליו, לעבוד בשבילו. זה משהו קצת אחר... והעדרו מתסכל. בכל מקרה, אני אכן אשתדל לקחת את השאיפות שלי לאט יותר בשלב זה. הייתי שמחה גם להשתתף אולי בסדנה של אימון אישי כדי למצוא כיוון, אפילו שאני רק לפני צבא. משהו בוער בי לגלות את זה עכשיו. האם יש סדנאות שאתם ממליצים עליהן, או שבסך הכל כולן די דומות? המון המון תודה שוב, אתם נפלאים. :) קייטי.

תודה גם את

איזה כיף לקבל פירגון ,תודה לך ואני מניחה שאני אוכל לומר בשם כולנו. הסדנאות דיי שונות כי כל אחד מעביר אותה אחרת ומתמקד בהיתמחות שלו , אולי כדאי שתמצאי אחת שמתמקדת בתחום של "הצעד" הראשון שלך . בהצלחה בהמשך דרכך.

isaacm

New member
סדנא זה דבר נפלא

וכשאת באה מהמקום של לקחת את כל מה שאפשר לקחת - הסיכוי שבאמת תקחי, גדל. מעבר לעניין הסדנא, אקח אותך לטיול קטן, ברשותך. אם מציאת אהבה היא שאיפה שאת מרגישה ש"זה לא דבר מה שאפשר פשוט לבקש ולשאוף אליו, לעבוד בשבילו. זה משהו קצת אחר... והעדרו מתסכל.", אזמין אותך להתחיל לחוות אהבה - עכשיו. מה דעתך, מעוניינת? והנה ההזמנה. את מתחילה לאהוב את עצמך. יש כאן גם עבודה - וגם חוויה. העבודה: כל בוקר - דבר ראשון - את מודה על מה שיש לך. קחי לך את הזמן הנדרש (לא יותר מ - 1437 שניות
), תודי על מה שיש לך. (מה שאת רוצה להודות עליו - לא יותר מזה). כל ערב - דבר אחרון - את עוברת במחשבתך על הדברים שאת מקווה להם. (בכל רמת פירוט שתבחרי - מה שתגלי הוא שעם הזמן את מתחילה לפרט דברים יותר). החוויה - את אוהבת את עצמך כפי שאת. אין צורך להרוויח את האהבה הזו, אין צורך להצדיק אותה פשוט אהבי את עצמך. כשאת אוהבת מישהו - את עושה דברים שיעשו אותו מאושר, את קונה לו דברים, את שרה לו סרנדות, את לומדת ריקודי בטן כדי להנעים לו את הערב. בעצם, אולי אף אחד מאלה לא ידבר אלייך, אז מה - את יודעת מה כן מדבר אלייך - וכיוון שאת האהובה - אהבי את עצמך כפי שמתאים לך. תצליחי, תיהני ותאהבי איציק

WinterSoul

New member
:)

אנתוני רובינס כבר לימד אותי את כל הדברים הללו... הם אכן נפלאים. קצת נשכחו ממני, כך שהתזכורת חשובה. תודה רבה :)

yaniv450

New member
ייאוש

יכול להביא אותך למקומות לא טובים שמהם הדרך לצאת מהיאוש יכולה להראות ארוכה או לא להראות כלל. אבל זה רק משום המקום בו את נימצאת שזה ביאוש עצמו לכן, קודם כל תנסי לראות את עצמך מה שניקרא מבחוץ ותנסי בעיקר לנסות ולראות את הדברים הטובים שבך, את הדברים הטובים שבחייך ותנסי לדבוק רק בדברים הללו כך תגרשי קודם כל את היאוש עצמו - וזה נעשה ממש בקלות. דבר שני, להציב מראש שאיפות ומטרות זה לא תמיד הדרך הטובה לעשות דברים משום שאותן המטרות לא תמיד יהיו נכונות עבורך לא לאותו הרגע בכל אופן. את צריכה ללכת אחרי נטיות ליבך ונשמתך וזה אומר לעשות רק מה שגורם לך לסיפוק ומה שגורם לך לאושר ולהתרכז רק בזה רק כך את יכולה להגיע להגשמה עצמית אמיתית. בנוגע למימוש בתחום האהבה, אף אחד לא אמור להוציא אותך מאותו המקום שאת מתלוננת שאת נמצאת בו. את בעצמך צריכה להוציא את עצמך מהמצב בו את נימצאת שכמו שאמרתי, העניין הוא מאד פשוט רק צריך לעשות את הבחירות הנכונות. שוב, צריך לראות את הדברים כמו שהם, ולבחור בדברים הטובים שיש בך ובדברים הטובים שיש בחייך ומשם תגלי את דרכך.

למעלה