יח"ד פעלה נכון

אבל מה שעשיתם הוא נתינת הייתר

להרכבת הממשלה זה לא הייתה הצבאה על תוכנית ההיתנתקות!! בהצבאה על תוכנית ההיתנתקות וכל מה שקשור אלייה תצביאו בעד! אבל עכשיו גרמתם שתהיה ממשלה שתפקיר את החילונים וכל מה שחשוב ליחד!! ביידיי החרדים! אתם לא מתביישים שמענו כבר את הסיסמעות שלכם שאתם תעשו הכל בשביל ההתנתקות אבל לילד הרעב שמפגין מול הכנסת לא מעניין אותו היתנתקות או לא היתנתקות מעניין אותו שהיה לו קצת אוכל לפניי השיינה הריי אתם אופוזיצייה ומה מטרת האופוזיציה אחת ממטרותייה היא להפיל את הממשלה! אפילו להיות אופוזיציונרים עלובים אתם לא יודעים להיות!! אז למה לו שתיכנסו לקואלייציה יחד אם העבודה הריי כל מה שחשוב לכם הוא רק התנתקות??! אז העבודה יכולה גם אתם יכולים ואתם הם אלו שאומרים על אנשיי שינוי שהם מובילים כל הזמן דגל אחד נגד חרדים ואין אידאולוגייה רחבה!! תסתכלו על עצמכם זה הדגל שלכם האחד והיחיד להתנתק ולא להפסיק משא ומתן ????!!!!! כל הזמן שלום שלום ורק שלום?!!! מזה הטירוף הזה?!! אי אפשר להפסיק לרגע תהליך מדיני בשביל להיתעסק בעניניים מאוד חשובים הנוגעים לישראל?!! אי אפשר??!! בוגדים!! הצתרפתם לעדר של שרון!

שנה את שפתך בבקשה

הביקורת לגיטימית, אך יכולת להגיד את כל מה שאמרת בצורה נעימה הרבה יותר. באמת מומלץ, ככה יותר אנשים יקראו מה שיש לך להגיד, ולא פשוט יסגרו את ההודעה כשהם יראו את הגידופים והסימני קריאה.

חבל מאוד.

הנהגת יח"ד, הנהגה סוציאל דמוקרטית, חזרה על השגיאה הקבועה של הנהגות השמאל בישראל כאשר תמכה בממשלה אשר תפקידה להכות בהמוני העם על ידי גזרות כלכליות, כאשר היא מפיצה את האשליה כי ממשלה מסוג זה מסוגלת להביא לשלום עם העם הפלסטיני במסגרת הסדר האימפריאליסטי של בוש את קומפני. לא שרון ולא אבו מאזן המנשק את כפות רגלי האדונים בוש ושרון לא יביאו לנו אלא שכול וכשלון. תפקיד ההנהגות הקימות של השמאל הוא למעשה לתמוך בימין. אולם המשבר המחמיר של כל השיטה ברמה הכלכלית, הפוליטית, הצבאית(עיראק) והמוסרית יביאו מוקדם או מאוחר למאבקים חריפים שיכולים לפתוח את הדרך לטרנספורמציה חברתית סוציאליסטית שרק היא מסוגלת לפתור את הבעיות החמורות בהן אנו חיים . אנו חיים בחברה נרקבת המעלה צחנה. חברי יח"ד זקוקים בהחלט להנהגה ראויה מזו הקימת. הנהגה המחויבת לאינטרסים האמיתיים של המוני העם העובד.

גם יחד אנחנו כותבים בלי ראשית תיבות

ולענייננו - זוהי גם תשובה למנהלי פורום שינוי. נכון, תמכנו בכניסת העבודה לממשלה, אך מהלך בעייתי זה, שברור שאינו אידיאלי, נועד לשם מטרה ברורה ומוגדרת - קידום התהליך המדיני. לעומת זאת, צר לי מאוד שבזמן ששינוי הייתה בממשלה, לא היתה לה שום בעיה להצביע בעד תקציב שלא תואם להצהרות שלה ולמצע שלה בשום צורה, ובטח שכשהיא יצאה לא ממש עניין אותה התהליך המדיני. הרי מה זה משנה אם עוד כמה חיילים ימותו בעזה אם אפשר למראית עין לדפוק את החרדים? ויקינגית

אשרת

New member
אולי...

הדגש במפלגת שינוי הוא לא בהכרח המצע המדיני, כמו במפלגות אחרות? האם רק מפלגות אשר שמות את הדגש שלהן על המצע המדיני, הן הלגיטימיות וכו'? האם זאת הבעיה היחידה שיש במדינה- ההתנחלויות והכיבוש?! במה התקציב אל היה תואם את עמדות שינוי?

טוב ששינוי נזכרה

אשרת איני מנסה לטעון שהנושא המדיני יותר חשוב לשינוי מהנושא הדתי. אני טוענת שאם כבר מדברים על לפעול בניגוד למצע, הרי שיחד, באמצעות הצבעותיה לאחרונה, יותר נאמנה למצעה מאשר שינוי למצעה-היא כפי שזה מתבטא בפעילותה בכנסת, כמובן - עד הפרישה מהקואליציה, אשר לפחות מבחינה תקשורתית אכן מבטאת נאמנות למצעה. הטענה היא שלא ניתן להאשים את יחד על דבקות במצעה. להיפך. כן ניתן "להאשים" את שינוי על חוסר דבקות במצעה, לפחות עד שפרשה. גם העבודה בעייתית, כי באופן ברור חיפשה ג'ובים ולא אידיאולוגיה במהלכיה האחרונים...

אשרת

New member
ויקנגית

אני לא חושבת שאת או תומך יחד אחר צריך להסביר או להתחיל להתנגח אם יחד כן נאמנה או לא נאמנה למצע שלה, במיוחד אם אלה אנשי שינוי
המפלגה שלי (שינוי) לא הכי דבקה למצעה מסיבות כאלו או אחרות (בין היתר גם הדבק לכסא...), אבל זה לא הנושא. אני לא מאשימה את יחד, כי אני לא בחרתי בהם וכל הסוגיה הזאת , היא פנים מפלגתית שלכם, בניכם לבין הבוחרים שלכם. והעבודה.. נו, אם יש מפלגה שהצליחה לחלוטין לעשות צחוק מעצמה ומהתנהולהת, זאת המפלגה.

אנדרי ז

New member
ואני עדיין לא הבנתי

במה התקציב נגד את העמדות של שינוי. אולי ב-290 מיליון השקלים שסירבנו להעביר לדתיים (ואתם אפשרתם בהצבעתכם אתמול)?

אולי אתם נותנים יד להיתנתקות!

אבל אתם לא יכולים לברוח מזה שאתם עכשיו עוד כבשה בעדר של שרון שאמרתם שאתם לא תהיו הכבשה הזאת אז מה כל התקפלות הזאת עוד עקרון שלכם נהפך לסעיר לעזזל בשם השלום הכמעט בילתי אפשרי! ולכן בבחירות הבאות שוב תירדו במנדטים עד שלא ישאר ממכם אפילו פירור אחד כי אתם לא לומדים לקחים!

ממש "בגדה"?

הסכום שיקבלו החרדים הוא טיפה בים לעומת הכסף שנזרק להתנחלויות ולהמשך הכיבוש. מדוע יחד אמורה לפעול לפי סדר העדיפויות של שינוי? מתי יחד נשבעה שהמאבק בחרדים עומד בראש מעייניה? מתי יחד הצהירה, שזה יותר חשוב מהמאבק המדיני והחברתי? לדעתי זה פשוט טריק זול של שינוי להמשיך ולבלבל את הבריות, ולגנוב עוד קולות מיחד בדרך נלוזה זו, של הצגת שתי המפלגות כ"קרובות" כביכול.

כל פעם ששינוי מדגעה בזה

שהם עצרו כליל את הזרמת הכספים לחרדים מעניין שתמיד יחכה בפינה איזשהו קנטרן איד יחד שיגיד שלעומת זה סילבר!!! המתנחלים קיבלו באלפיי מונים יותר אז קודם כל טלמון סילבר שתדע לך... שכסף שמגיעה להתנחלויות הרבה יותר מבורח מאשר כסף שמגיעה לחרדים ואני מבין את אנשיי יחד את שניאתם למתנחילים ובגלל זה כל פעם הם תוקפים את זה את שינוי ודבר שני היו הסכמים קואליצינוים אם המפדל והאיחוד הלאומי שמה לעשות צריך להפנות יותר כספים למתנחילם אבל לא צריך להגזים!!! או וו כבר כמה הם קיבלו גם ככה הולכים לפנות את כולם! וחוץ מזה אני לא ממש חושב שמפלגת שינוי היא מפלגת שמאל אלא מפלגת מרכז שרואה במתנחלים אנשים טובים מתיישבים ואת רובם צריך לפנות אבל עד שמפנים אותם הם צריכים לחיות לו??!

אשרת

New member
מרצ/יחד לא בגדה באף אחד.

מרצ*/יחד לא חייבת כלום לאף אחד פרט לבוחריה, וזה שהם לא רוקדים לפי רצונות שינוי , זאת זכותה. אין לך מה 'לרדת' עלהם.

אוראיין

New member
חבל שאתה לא מתון ולא יודע לדבר

לגרשון צור ואנדרי יחד תומכת בשרון כי המצב מחייב זאת. ידוע לך וגם לנו שבלי הנעת התהליך המדיני. אתם קיבלתם את יהדות התורה והייתם מוכנים לתמוך בה לפני כן ופיתאום משחקים פגועים. אני בעד בחירות והדחת שרון כי הוא עשה את המהלך שלו בשאנטי כל מה שהוא צריך לעשות זה לקחת את האוטו ולדבר עם אבו מאזן הוא הביא את המצב הזה על עצמו ועלינו. שינוי באופן די מוזר תומכת בתכנית המדינית אבל לא בממשלה זה הרי כל כך סותר את עצמו וכך גם עשתה העבודה כי הרי בלי תקציב אין ממשלה ואין התנתקות גם יחד צריכה לחשוב על זה. בוא ננסה להסכים שיש שקט בטרור והאינטיפאדה תמה בשיא מזמן. בלי תכנית מדינית יש אמבארגו ישראל תיהיה כמו עירק ודרום אפריקה אז 290 מליון הוא סכום ממש ממש זעום.

EO117

New member
מס' הבהרות:

1.הסכמנו להכניס את יהדות התורה לקואליציה ללא תפקידים {לא כניסה לממשלה} בתנאי שמפלגת העבודה תצטרף. 2. ברור לכולנו כי תוכניתו המדינית של רה"מ שרון לא תצא לפעול מעולם. גם אני חושב שיש להדיח אותו ולסוף 2005 ללכת לבחירות. 3. שינוי מסרבת לתמוך בממשלה שמוכנה לשלם לשותפיה שלמונים שונים ומשונים בשעה שאין כסף לחינוך ותרבות. הידעת שתקציבי משרד המדע ואיכות הסביבה יחד הם רק 200 מיליון שקלים... מה קרה שמפלגה שהתנגדה להיתנקות מוכנה להיכנס לממשלה שמתכוונת ליישם את התוכנית הזאת?! טומי אמר נכון רק זונות מוכנות לשנות את דעתן בשביל כסף. 4.הרוב הגדול במדינה הזאת רוצה ממשלת אחדות ליכוד-העבודה-שינוי-יחד אחדות חילונית. 5. האם לא הבנת כי התרסקותכם בבחירות האחרונות היו אך ורק מכיוון שתמכתם באש ובמים בשרון בכנסת ה-15 ממתי אופוזיציה בעד הקואליציה?! 6. שינוי הודיעה כי היא בעד התפנות מעזה והשטחים ומאחר ומועצת המפלגה קיבלה ברוב קולות את התוכנית ניתן לתמוך בעדה מספסלי האופוזיציה ללא תמיכה בממשלת שרון. 7. לסיום, חבל שנתתם "רשת ביטחון" לשרון במקום לאלץ אותו להביא לממשלה חילונית שבאמת תקדם את התוכנית ולא תשחק בנדמה לי.

eopeace

New member
מה זה הבהיר?

הרטוריקה של שינוי מעייפת גם את רוב חברי הכנסת שלה היום ובוודאי את פעיליה... ולמה אני מתכוון? בהרצליה, אותה אני מכיר דיי טוב, ישנה היום קואליציה בה חברים רובם המוחלט של חברי המועצה מ"יחד" מצד אחד (ראשות העיר והסיעה הגדולה), ליכוד, ש"ס, הירוקים, מפד"ל ועד רשימת מערב העיר. נציג שינוי אינו חבר פורמלי בקואליציה, אבל תומך ברוב ההחלטות והפעולות ומשתף פעולה עם ראש העיר והועדות השונות - וכל זה נאמר רק לחיוב. מי נשאר באופוזיציה? כמה עסקנים - אחת מהעבודה ועוד כמה עצמאיים. לפי הרטוריקה של שינוי, קואליציה כזו אמורה להפוך את העיר לעיר מתקופת ימי הביניים. וראה איזה פלא - הרצליה היא העיר היחידה בישראל בה פתוח קניון בשבת. יוצא דופן? לא! הרצליה הולכת גם להיות בין שתי הערים היחידות בישראל, בינתיים, בהן פועל בית קברות עם אפשרות לקבורה אזרחית אלטרנטיבית - והחברה קדישא לא הולכים להפעיל את בית הקברות החדש (אם כי אם יעמדו במכרז הם יוכלו להיות קבלן משנה לגבי חלק מן הדברים). זה יוצא דופן? גם לא! בהרצליה ישנה הסכמה מלאה על כך שבין אם אדם חילוני ובין אם הוא דתי, יש לו זכויות - גם אם זה אומר שצריכה לפעול מועצה דתית על מנת לתת שירות (ויש לנו נשים במועצה הדתית וישנם נציגים שאינם אורתודוכסים ובכל זאת היא פועלת). בהרצליה, ארגון נוער גאה זוכה לתמיכה מלאה ותקצוב גם בגיבוי של נציגים דתיים (שאני בטוח שזה לא משמח אותם, אבל הם מבינים כי לכולם יש זכויות). אם היינו הולכים לשיטתך ומנדים את הנציגים הדתיים מהקואליציה, הרי שבמקום קואליציה של 14.5 מתוך 19 חברי מועצה, שיכולה לפעול ולהתקדם (להקים פארק, להשקיע 40 מיליון ש"ח בשיפוץ הרחוב הראשי וכן הלאה), היתה קואליציה של 11 מתוך 19 חברי מועצה שכל מה שהיתה מנסה לעשות היא היתה צריכה להילחם עליו בשיניים. אז בחזרה לממשלה - קודם כל, מפלגת יחד לא רואה את עצמה כמי שצריכה להיות בממשלה - התמיכה בממשלה היתה בשל סיבה אחת ברורה. הרעיון להיכנס היום לממשלה כפי שהצעת הוא רעיון שאינו רלוונטי למטרות המפלגה ולמטרות הממשלה. אנחנו נעשה כל מה שאנחנו יכולים על מנת שתכנית ההתנתקות לא תיפול - לא בגלל שזו תכנית מקודשת או תכנית שהיא הכי טובה שיכולה להיות - היא לא. נעשה זאת בגלל שאם היום תכנית ההתנתקות נופלת, התוצאה עלולה להיות דחייה של שנים ביוזמת שלום כלשהי - וחיי אדם יותר חשובים מסכומים (שאיני יודע אם הם מוצדקים או לאו) שמועברים לבקשת מפלגות דתיות. שזה מזכיר לי דבר נוסף - למיטב זכרוני, שינוי ניצלה את מעמדה כשהיתה בבת עינו של ראש הממשלה, על מנת לסחוט משר החוץ תקציבים בסכומים דומים לטובת מטרות שהיא תקבע. מבחינתי, גם אם איכשהו חלק מהתקציבים הגיעו למטרות שאני רואה כראויות, הרי שדרך הפעולה הנ"ל הינה צבועה, מושחתת ומגעילה אותי בדיוק ואף יותר מהמפלגות החרדיות - כיוון ששינוי נבחרה בדיוק בשביל למנוע דרך התנהלות מעין זו. שינוי היתה. שינוי הלכה. ואין שינוי. אם יצא ממנה דבר טוב אחד זה פרופ' אמנון רובינשטיין - והוא לא מוכן להתקרב לשינוי של היום... והבהרה אחת בכל זאת - מרצ בבחירות לא תמכה בשרון כלל - אם היא היתה תומכת (כמו ששינוי עשתה) אולי היא היתה גדלה - אבל למרצ בכל זאת יש אמינות - אנחנו פועלים בצורה שאנחנו מאמינים תקדם את מטרותינו - ולא מנסים לעשות דברים פופוליסטיים כדי להתחבב על הציבור.

EO117

New member
הזכרת את הרצליה...

קודם כל אני מהרצליה ככה שלי יש הבנה לא מעטה בנושא המונציפלי. 1) הקואליציה אכן מורכבת מכפי שציינת, יוסי בן-שפרוט מהסניף שלי, באמת מתנהג ככה מכל מיני סיבות שונות שאינני יכול לומר. 2) בקשר לאופוזיציה- עם כל הכבוד זה שהם לא מסכימים עם ראש העיר הגב' גרמן לא צריך לכנות אותם "עסקנים". 3) נכון הקניון פתוח בשבת, לצערי יש מועצה דתית שדווקא נציגה של מפלגתכם הייתה צריכה לפרק מיידית, מאוד משונה לי? אבל מדוע איך השנה עלה תקציב הדת בתקציב 2005 כאשר לא תומכים בנשים ובסטודנטים בעיר?! יוסי בן-שפרוט היחידי שהצביע נגד... 4) אנא חסוך ממני לומר את דעתי על סיעת ראש העיר. 5) הנוער הגאה פועל מאחר וקשור למפלגת יח"ד-עניין פוליטי וחסר משמעות. אמן לי שהדתיים מבינים זאת שגרמן צריכה לתת קבלות לצפלגתה במרוץ לבחירות הכנסת הבאה. 6) שינוי לא סחטה את שר החוץ, אולי אתה מתכוון לשר האוצר. אנחנו דרשנו להוסיף תקציב לתרבות ולמדע-מטרות מאוד נעלות שבעד כל המדינה ולא השתמשנו למטרות אישיות וצרות כמו המפלגות החרדיות. 7) פרופ' רובנשטיין מאוד אבל מאוד קרוב לשינוי, להזכירך מה תפקידו כיום. משנה לנשיא במרכז הבינתחומי בהרצליה. מי הנשיא??? 8) מעולם לא תמכנו במערכת הבחירות בשרון (ו\או במצנע) ורצינו ממשלת ליכוד-שינוי-עבודה. 9) מרצ נכשלה בעקבות התנהגותה בכנסת החולפת.

eopeace

New member
חזור בך קצת...

הרשה לי לשער שאני בכל זאת מתמצא בתחום בהרצליה מעט יותר טוב (אתה מוזמן להציץ בכרטיס). אני מבקש, ראשית, כי תחזור בך מייד בנושא הנוער הגאה - מדובר בפגיעה בשמם הטוב שכן אין להם כל קשר פוליטי למפלגת יחד (יש בדבר גם משום הוצאת דיבה לחברי ועדת התמיכות, אבל זה פחות משמעותי כרגע). יש בכך הרבה משמעות שמשייכים אותם להיות מזוהים בצורה אוטומטית עם מפלגת יחד, אך ארגון נוער גאה זהו ארגון עצמאי - עמותה - שעושים פעילות חשובה ומשמעותית והם מקבלים לכך את העזרה מעיריית הרצליה בצורה שקופה, חוקית ותקנית. שינוי - יוסי בן שפרוט מצביע בצורה עניינית - הוא התנגד מסיבותיו הוא לתמיכות במוסדות דתיים, אך הצביע בעד התקציב - לא תמיד צריך להיות אנטי לגבי הכל בשביל להביע עמדה ספציפית. המשמעות של האופוזיציה בהרצליה היא אי-הסכמה עם ראש העיר - הם עושים כל תרגיל מלוכלך על מנת להפריע, אך לא תוהים האם זה לטובת תושבי העיר או אם לאו. לעיתים, חברי האופוזיציה מעלים נקודות חשובות והם מקבלים לכך את כל העזרה מראש העיר ומקבלים על כך גם את כל הקרדיט. מה שמראה שלא צריך להיות בקואליציה בשביל להשפיע - אבל גם לא צריך להיות אנטי בצורה דווקנית. שוב רטוריקה של "סגירת המועצה הדתית" - כרגע, המועצה הדתית משרתת ציבור רחב ונחוצה על מנת שהציבור ימשיך לקבל את השירות לו הוא זכאי. סגירת המועצה הדתית משמעותה ביצוע פעילויות אלו ע"י העירייה - וזה יכול להיות בעל משמעות תקציבית גבוהה יותר ולא כדאית. כיוון שישנם נציגים שאני סומך עליהם במועצה הדתית על מנת לשמור על טוהר המידות ולמנוע שחיתות, עדיף לי שזה יפעל בצורה שלא מבזבזת את כספי הציבור. למיטב ידיעתי אין שינוי בתקציב המועצה הדתית בשנת 2005, אך אם יש, זהו לא דבר שנמצא בשליטת העירייה שכן תקציב המועצה הדתית נקבע על ידי השר האחראי על כך (לדעתי היום זהו ראש הממשלה) ומתוך החלטה זו נגזר התקציב שהעירייה מחוייבת להשקיע במועצה. ושוב רטוריקה - העירייה משקיעה בסטודנטים ומאפשרת, למשל, הנחות בארנונה לסטודנטים בצורה חוקית (לפי מבחן ההכנסה). עיריית הרצליה הגדילה בשנים האחרונות את המלגות לסטודנטים במאות אחוזים וכיום נותנת מלגות בסך של כ 250,000 ש"ח אשר אליהן מצטרף סכום זהה מעמותות וארגונים שונים (הדבר נעשה בתיאום ובשיתוף). עיריית הרצליה היא היחידה, או בין היחידות בה פועל מנהל נשים שעומדת בראשו עו"ד דנה סבוראי שקיבלה פרסים ואותות על עבודתה בתחום. עיריית הרצליה היא מן המתקדמות בארץ בתחום של קידום נשים, קורסי מנהיגות וכן הלאה - אז אנא לא לזרוק רפש. אני דווקא אשמח לשמוע את דעתך על סיעת ראש העיר. אני אכן התכוונתי לשר האוצר, אם במקרה כתבתי שר החוץ אני מתנצל וחוזר בי - אבל אתה מוכיח את טענתי - זוהי לא דרך התנהלות - סחיטת שר האוצר (הגם שאין לי כל חיבה אליו) היא לא הדרך להשיג את ההישגים שצריך. במקרה, אני מכיר קצת את פרופ' רובינשטיין ואת דעותיו גם על מפלגת שינוי - עובדת היותו דיקן ביה"ס למשפטים במרכז הבינתחומי אין בה משום הסכמה עם דעותיו הפוליטיות של נשיא המרכז הבינתחומי, כמו שאי אפשר לטעון שפרופ' גליה גולן או פרופ' צבי רזי תומכי שינוי בשל כך. עמדות שינוי בבחירות לכנסת הביאו לכך ששרון יקבל את מלוא הקרדיט, כאשר שינוי היתה יכולה לעזור לשינוי תדמיתי בכיוון הנכון - העמדה המגוחכת של לא לתמוך באף אחד רק להיות באמצע בלי כל עמדה פרט לשנאה עיוורת לחרדים הביאו הפעם לשינוי קולות לצערי, אבל לא ישאירו את שינוי כך בעתיד. אני שמח שהצלחת להסביר את אי הצלחתה של מרצ בבחירות הקודמות בשש מילים - אני חושב שהסוגייה הזו קצת יותר מורכבת...

EO117

New member
קצת סטינו מן הנושא.

אתה אוהב לרשום מגילות... אז: 1) צודק אולי אין קשר לנוער גאה למפלגה,אבל, יש כאן דג מסריח וחס וחלילה לפגוע בחברי הוועדה הנכבדים שלפעמים לא יודעים את הפוליטיקה הפנימית של הוועדה. 2) בקשר ליוסי בן-שפרוט- את דעתי אמרתי בפניו והוא הסביר את דעתו. מעבר לכך אינני מתכוון להרחיב בנושא. 3) סגירת המועצה הדתית-תצמצם את ההוצאות, יבטל את האפשרויות למינויים פוליטים למינהם {"ג'ובים"} ויאפשר בחירת מנהל מקצועי שייבחר במכרז פתוח לכל ולא בעסקנים למינהם. 4)אנשי האופוזיציה עושים כל מיני תרגלים וכו', אני בעד. ככה מתנהגת אופוזיציה אחראית. לוחמת ותוקפנית. תמיכה רה"ע מתקבלת אך ורק שזה אינטרסטים אישיים שלה. 5) מינהל נשים??? חח אנא אל תצחיק אותי. אותו סיסמא "מינהל ייחודי ופורץ דרך", אבל שמגיע לרגע האמת שותקות. מדוע אין נשים בכירות בעירייה? מדוע עמותת כ"ן לא קיבלה תמיכה? ורק לידעתך הרצליה הייתה בכותרות בנושא והנושא עלה לדיון בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת ונחש מי לא הגיע? נכון נציגות המינהל וכו'. מה שכן יש לי הערכה למינהל-הפעילות הברוכה בנושא רווחת נשים שלצערי מתחזקת מיום ליום. 6) לא אכנס לדעתי האישית (כמובן
) על סיעת רה"ע ועל כבוד רה"ע. אין זה מכובד לומר בפורום שחצי מהאנשים לא מוערבים בהרצליה. 7) שינוי רק תתחזק מאחר ולא ויתרה על העקרונות בשביל הכסאות. אחרי הבריאות נהיה חכמים יותר... 8) אנא רשום בקצרה ולעניין, זה מאוד מעייף לקרוא. 9) הכרטיס שלך לא עולה לי, אנא אומר לי מדוע אתה מבין קצת יותר.

eopeace

New member
כל כך קצר שאין תוכן

אני חוזר שוב - חזור בך לעניין נוער גאה - אין כל קשר לכל דבר שקשור לפוליטיקה פנימית - התמיכה בנוער גאה היא תמיכה עקרונית אידיאולוגית - חברי הועדה מכירים ומודעים לנושא. המועצה הדתית מתוקצבת ב 60% מתקציב המדינה ו 40% מתקציב תושבי הרצליה - סגירת המועצה הדתית יצור מצב בו עיריית הרצליה תצטרך לקחת על עצמה את מלוא 100%. בנוסף, חלק גדול מהתקציב, לצערי, הולך לרבנים הראשיים של העיר - הם מועסקים בצורה בה הם מקבלים משכורות גבוהות לכל ימי חייהם בערך - ואין לנו דרך לשנות זאת, בין אם נפרק את המועצה הדתית ובין אם לאו. מעבר לזה, התקציב של המועצה בפיקוח, שאר המשכורות אינן גבוהות והתפקידים שיש אינם מכורים. העמסת נושא זה על העירייה יפגע ישירות בתושבי הרצליה. יש הבדל לגבי אופוזיציה בין לחימה על עקרונות לבין התנגדות לצורך יצירת כותרות בעיתונים. האופוזיציה בהרצליה לעיתים מאבדת את דרכה. תמיכה בהצעות של האופוזיציה לא תמיד מחזקת את ראש העיר ולא קשורה לכך - האינטרס היחיד שזה מקדם זה אינטרס תושבי הרצליה - כשההצעות וההערות נכונות - וזה נכון לגבי אופוזיציה וקואליציה - הם לא צריכים להיכנס לקואליציה בשביל להשפיע (למרות שזה עוזר) - מספיק שהם יעלו את ההצעות בצורה רצינית ומחשבה שאולי הן גם יעברו - וראה, עברו במועצה הנוכחית כבר הצעות לסדר של כל אחד מחברי האופוזיציה - כשהן היו הצעות טובות - לתושבי העיר. מצד שני, כשהם מעלים הצעות שנועדו ליצור כותרות אבל אין להן קשר לפעילות העירייה ודרכיה ולטובת תושבי העיר (בראיה הסובייקטיבית שלי כמובן), אז ההצעות לא עוברות - ויש בזה היגיון מושלם. התקיפה שלך את מנהל הנשים אינה מבוססת בכל עובדה מהמציאות - מדובר בגוף שמוכר בכל רחבי הארץ בנוגע לעבודתו הרבה בתחום. הדיון שהיה בועדת הכנסת היה מגוחך שכן הוא נבע ממכתב לא מציאותי של אישה שלדבריה טוענת כי "יעל גרמן עוד לא הפנימה שהיא התמודדה מולה" - שזה מאוד משעשע שכן יעל גרמן נבחרה בשנית לראשות העיר ואולם אותה אישה קיבלה מספיק קולות בשביל להכניס בערך חצי מנדט למועצת העיר. לא בדקתי האם ומדוע לא היו נציגי מנהל הנשים בדיון, אבל נראה לי פשוט שלא רצו לבזבז את זמנם. לגבי תפקידי נשים בעיר - בעיריית הרצליה כיהנה כבר בעבר מנכ"לית, ראש האגף הגדול בעיר היא אישה. ישנן לא מעט מנהלי מחלקות שהן נשים, כמו גם היועצת המשפטית של העירייה, נציבת פניות ציבור וכן הלאה. העובדה כי לא בכל תפקיד מכהנת אישה, אין בה משום להראות או לרמוז כי ישנה בעיה מסוג זה בעיר, שהיא בין שתי הערים היחידות בארץ בהן נבחרה אישה לראשות העיר. מי מחברי סיעת ראש העיר לא מעורב בהרצליה? בכל מקרה, אני בטוח שזה לא יהיה מאוד קשה אם תנסה להבא לקשר בין העובדות לבין הדברים שאתה כותב.

למעלה