יחצנות מעולה >

dor302

New member
יחצנות מעולה >

מה אתם אומרים על התהליך והתוכנית יחצנות שבנו למאיה בוסקילה, שהפך אותה למה שהיא כיום? היא תוצר מעולה של יחצנות וחתיכת כישרון בפני עצמו .

baduist

New member
לא לגמרי מסכים. אולי.

בתור אחד שמגיע מתחום המוסיקה. כשרונה האישי אינו נושא הפורום, אז לא אכתוב עליו, אבל אני מניח שהכשרון האמיתי ששהביא אותה לאיפה שהיא היום הוא הכשרון לנצל את השוני שלה, ולזהות את התזמון המדוייק. המרכיבים: -זמרת חתונות מקצועית, עם נסיון במה, מראה נכון יכולת הופעה. -קול ייחודי יחסית, עם מניירות אמריקאיות ויכולות טכניות שמתקשרות אצל המאזין כאילו לכשרון ווקאלי מפותח. -תזמון: בדיוק כאשר הזמרים השחורים מארה"ב נמצאים בשיא הפריחה בארץ ובעולם (ע"ע מצעד הבילבורד העולמי), ועם פריחת "כוכב נולד" שכביכול מסמן מעבר בין שירת ה"להקות צבאיות" לשירה עם יכולות ווקאליות בארץ. -שניים - שלשה שירים מלודיים מספיק שהופקו ע"פ כל כללי ההפקה כדי לחדור לגלגל"צ. אין לי ספק שמנהליה ידעו מראש כי ליחצנות יהיה חלק גדול יותר במוצר מאשר למוצר עצמו, שכן האלבום עצמו מופק בזלזול. מה שכן, השאלה היא מה תכניתם לטווח הארוך? במידה ושאיפותיה של בוסקילה הן להפוך לזמרת ישראלית עם קריירה רבת שנים, אני מאמין שהיחצון היה שגוי: היא נמצאת בכל מקום, כל הזמן, יותר מידי. לא רק שממאיסים אותה, גם כמעט ואין תהליך של "בקרת איכות": היא מופיעה בכל מקום שמוכן לקלב אותה, כולל פסטיגלים, תוכניות בערוץ 1 אחרי חצות ושאר אירועים שמוזילים את התדמית שלה. מצד שני, ייתכן והוחלט מראש לתת "מכה" - לנצל כל הזדמנות אפשרית וכל שקל שאפשר להכניס, למשך כמה שנים, ולחזור הביתה עייפים אך מרוצים. בסופו של דבר הגימיק שלה לא יחזיק הרבה. אני מעריך מאוד את העובדה שמשום מקום, היא הגיעה למעמד של כוכבת על, עוד לפני שיצא אלבום ראשון שלה (והיא הרי מוגדרת זמרת). מצד שני, אם היא תחליט לחזור להיות "זמרת" בעתיד הרחוק, היא תזדקק לשכלל את השטיק, ולעבוד קשה על יחצנות בכדי לתקן את הנזק התדמיתי. תגיבו, עצוב לי לראות פורום עם פוטנציאל להיות כל-כך מעניין יבש כל-כך.

mythology

New member
ניתוח מעולה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

מסכימה איתך לגמרי. מאיה בוסקילה מוצתה. אגב, הסוכן שלה, רוברטו, שעובד גם עם אגם רודברג, משחזר את הטעות גם איתה: יותר מידי חשיפה, בכל מקום, או כמו שאומרים אצלנו - בקרוב בדוכן הפלאפל הקרוב למקום מגוריך. אם תרצה, זה חלק מתרבות האינסטנט: רוצים הכל עכשיו, מהר וכמה שיותר בלתי נשכח. כי לא יודעים מה יהיה מחר. יש לנו עכשיו הצלחה? יופי! נדפוק לכולם בראש עד שיגידו "די". אמנים בישראל שכחו שהם חייבים קודם לעשות את המסלול הארוך: להופיע, לבנות קהל בשיטה הישנה, ליצור היכרות מדורגת עם החומרים שלהם - זו הדרך היחידה שאני מכירה בה אמן יכול להפוך למישהו שהרבה אנשים באמת מכירים את המוסיקה שלו, אוהבים אותו ומחכים לשמוע ממנו. בקיצור, פופולרי.

baduist

New member
תרבות האינסטנט

אני מתקשה להבין אותה, כנראה אני אולד-פאשנד:) אבל אני תוהה: אולי אין ברירה? אולי ככה זה ילך מעכשיו. אולי תכנון לטווח ארוך כבר לא עובד? אולי בכל זאת העתיד יראה שאנחנו טועים גם לגביי מאיה בוסקילה? מבחינה מוסיקלית, אפשר לראות בבירור שהיום אורך חיים של שירים קצר יותר, ובאופן כללי, כבר לא נכתבות קלאסיקות "כמו פעם".

baduist

New member
מה דעתך על עידן רייכל?

נקודות להשואה: הגיע "משום מקום" (כביכול), הצליח פנומנלית עם אלבום בכורה, ולרגעים אף "נחרש". ובכל זאת שונה: אין ספק שהוא יישאר בשטח שנים (האם בגלל כשרון או יחצנות נכונה?), וללא ספק לא מעלה רתיעה כמו אותה מאיה. דעתך? דעתכם?

lanube

New member
אתם טועים לדעתי לגבי עידן רייכל

ז"א, כן הבן אדם כישרוני, אבל אם האזנתם לשיר החדש שלו - שמעתם טעות יחצנית מוקפת בהמון כשרון. ולמה טעות יחצנית? כי השיר (טוב/רע ככל שיהיה) נשמע כמו המשך ישיר וברור לתקליט הקודם, אפילו חלק נשכח ממנו. למה מר רייכל הצליח מלחתחילה? (חוץ מכשרון אדיר) - כי הוא הביא משהו שונה וחדש. הפעם, לדעתי הוא ינחת לרמות הבינוניות מכיוון שבמקום לחדש עם סינגל שונה מהרגיל, בחרו יחצניו לדחוף לנו את השיר הזה.

mythology

New member
וואלה,

אין לי הסבר להצלחה של רייכל והפרוייקט*. כביכול, הוא הצליח בניגוד לכל התחזיות: אמן לא מוכר, מוסיקה אתיופית (איזה אומץ!), ובכלל משהו מורכב מבחינה מלודית - לא בדיוק פופ קליט (ר' רוני סופרסטאר), ראסטות. אבל - כל הכבוד לו! בסך הכל עשה אלבום יפה, דחף את האתיופים למרכז הבמה, וגם הצליח. אני רק מקווה שכל הסיפורים על זה שהאמנים שעבדו איתו לא קיבלו כלום, לא נכונים. *בעצם-לא כל כך מזיק להיות הקלידן של עברי לידר, יקיר גלגל"צ, לא? (איך אפשר בלי ציניות?...)

baduist

New member
גם העובדה

שהאלבום הופק מלכתחילה בהליקון, חברת התקליטים הגדולה ביורת בארץ היום, ובאותה תקופה היחידה שהעיזה להשקיע כסף בפופ, מוזרה, כשבראיונות הוא הגדיר את האלבום כ"אוסף סקיצות" והוסיף "לא ידעתי שזה יצליח כל-כך". (שום חברה בארץ לא במצב של לשים כסף על פרוייקט עם סיכויי הצלחה נמוכים מ90%, בתיאוריה). גם ה"לא ידעתי שזה יצליח כל-כך" שהוא זורק בכל ראיון נשמע מזויף. המוסיקה לא כזו מורכבת, היא רק נשמעת איכותית, טקסטים מהתנ"ך, סאונד מוקפד וכו'. בכדי ליצור מוסיקה כזו, כל מה שצריך זה להיות מוסיקאי:) (לא מובן מאליו היום). האמנים מן הסתם נפלו בין הכסאות כשלא הבינו את העסק, לא מאמין בשחיתות שם.

חותמת על כל מלה שלך

רק מבקשת להוסיף: מאיה בוסקילה זקוקה - דחוף - לסיוע מקצועי בעיצוב סגנון השירה שלה, במורה לפתוח קול שתסייע לה להפיק מגרונה צלילים משמעותיים יותר מבלי לפגוע באיכויות ובסגנון היחודיים שלה.

dor302

New member
>>>

יש משו בדברייך. אבל עובדה הנה תראה, הגיעה זמרת עם קול ממש מצוין והצליחה והיא לא השתתפה בכוכב נולד. שזה המניע הפרסומי שרוב הזמרים רוצים לעבור דרכו בדרך לעולם פרסום מצוין. בקטע של הנמאסות אתה צודק במאה אחוז באיזה שהו זמן היא כבר תהפוך למואסת כי באמת היא ניצלה כבר את כל המשאבים של היחסי ציבור. אבל אין מה להגיד היא הצליחה. ואם היא תמשיך להנפיק להיטים ולהישאר בעמדה זו זמן רב אין לי ספק שהיא תמשיך להצליח .

baduist

New member
עוד נקודה מעניינית

האם מאיה הגיעה לאן שהגיעה בזכות מדבור ביחצנות "איכותית" או "מעולה", או מאופיינת בצורה כשלהי? או שמא פשוט בהמון יחצנות? מה דעתכם?

bimbom

New member
האם ותשמעו ותראו הכל פלצני...

מאיה בוסקילה הגיעה למקום שהגיעה בגלל... יחודיות, ציצים, עיתוי נכון, ציצים, יחסי צבור נכונים, ציצים, שירים קליטים, ציצים, ערוץ 24 ....ציצים ושמלה שלא מסתירה אותם!!! לכל החכמים הגדולים... רבים הם היחצ"נים שעושים יחסי ציבור להמון זמרים חלקם מצליחים ורובם לא גם כשמדובר ביח"צן תותח !!! אין פטנט בדוק להצלחה חוץ מכישרון, פרובוקצייה, התמדה, יחסי ציבור אגרסיביים ו...ציצים (גם כשמדובר מזמרים יענו זכרים) מה היא תעשה בהמשך??? אלוהים יודע העובדה היא שהיום שוב דבר לא נשאר ליותר מ - 5 דקות תהילה וכבר מחפשים את החדש .... רוברטו יודע את זה, גילי כהן יודע את זה , בוסקילה יודעת את זה והם עכשיו נמצאים בכל מקום רק בשביל דבר אחד : כסף...הרבה ומהר. זהו...

עידן רייכל הוא מוסיקאי מוכשר מאוד

קניתי את הדיסק הקודם, כי אהבתי את החומר וכי קנייה של דיסק (לעומת צריבה) היא סוג של פרגון. זה מה שאמן צריך - שיקנו אותו ולא רק שישמיעו בגלגלץ, ועם כל הכבוד (ויש כבוד) להשמעות ברדיו ולאקו"ם שהן מכניסות. את הדיסק הבא אני לא בטוחה שאקנה. למה? שמעתי רבע שיר (וזו כמובן לא אינדיקציה רצינית, אני מודה) מהדיסק החדש (בגלגלץ, איך לא) וזה נשמע עייף ולעוס ולא משכנע. בדיוק מה שהיה רענן ופורץ דרך לפני שנה. טעות יחצ"נית בבחירת הדי ג'יי הראשון? אני לא בטוחה. מבחינת סחורה, רייכל מספק את מה שהצליח לו בשנה קודמת, וסוס בלונדיני לא מחליפים. הוא "מכר" מוסיקה אותנטית-אתנית, וזה עבד, זה המוצר שהוא יודע לייצר - אז הגיוני שזה הכרטיס שיחצ"ניו ינסו לגהץ. רק שפה נכנס אלמנט שאין לאף אחד שליטה עליו. אני אפילו לא יודעת לקרוא לו בשם. זה ה"דבר" החמקמק הזה שמקדם הצלחה או אי הצלחה. בתחושת הבטן שלי, רייכל לא יזכה לאותה תהילה. כחובבת מוסיקה, אני מצפה מדיסק שני להארה נוספת, למשהו רענן אחר, חדש. רייכל ייכשל דווקא באותה נקודה שבה הצליח, וזה אני מנבאת בזהירות, כי כאמור שמעתי רבע שיר. אני מאחלת לו שאתבדה והתחזית שלי תכשל. מצד שני, הוא ימשיך לקבע את עצמו כמוסיקאי דומיננטי, ולא כטאלנט לרגע (ע"ע בוסקילה).

bimbom

New member
הנה מה שאני אומר על עידן רייכל

הסיפור (המצוץ מהאצבע) מספר על עידן רייכל כאילו עשה תקליט שלם בלי תקציב בתוך הבית שלו, אסף זמרות בתחנות דלק וכו וכו... הסיפור הסתיים בזה ש..."במיקרה הוא שלח שיר אחד לרדיו, כווווולם התאהבו במכה אחת, מיד לאחר מכן החתימו אותו בהליקון וכל השאר היסטוריה" ובכן.. הסיפור האמיתי הוא שכל הסיפור הזה הוא המצאה של יחצ"נים כמובן בשיתוף מלא של חברת התקליטים , גם בעידן השקיעו עשרות אלפי שקלים על יחצ"נות ובלי זה לא הייתם שומעים עליו.. ונכון, עידן לא השתמש בציצים....פלא??? כן!!! ולא !!! אגב, גם שרית חדד לא השתמשה בציצים וגם עוד הרבה זמרים וזמרות טובים.... מה שאני רוצה לומר זה שאנחנו דיברנו על מאיה בוסקילה. לא כן? הזכרתי את גילי כהן שהיה בעבר מן איש יחסי ציבור לדוגמניות סוג ב' שחבר לרוברטו יחצ"ן דוגמניות סוג א' ותראו איזה יופי... הכי חשוב זה ציצים!!!!!!!!!!!!!!!!!

baduist

New member
אוקיי, אז יש לנו שתי דוגמאות

ללא ציצים. מה לדעתך יכול להחליף ציצים? (לי, אגב, אין ציצים, בפעם האחרונה שבדקתי - ואני חושב שאם היו לי ,זה היה עושה אפקט הפוך
).

mythology

New member
לכולם יש

ציצים.
. זו רק שאלה של גודל... מה יכול להחליף? קשרים או שת"פים עם מוסיקאים מקושרים. לדוגמא: בקטגוריה "נגנים של" - עידן רייכל - עברי לידר טל שגב - שלמה ארצי דודו טסה - ריטה דניאל סלומון - אביב גפן שחר אבן צור - מוניקה סקס בקטגוריה "קרבת דם" - בן ארצי אביב גפן תמר גלעדי (אשתו של) מיכל אמדורסקי ואפילו אספ אמדורסקי לירז צ'רכי (אחיינית של ריטה, אבל מוכשרת מאוד) בקטגוריה "קיבלו שיר שעשה להם טוב" - מאיה בוסקילה - שיר של צביקה פיק (יש עוד הרבה אבל לא עולה לי בראש כרגע...) בקיצור, בדואיסט - יש תקווה!

baduist

New member
אוקיי, עקב השקט

בפורום אני מרשה לעצמי להמשיך עם השרשור הלעוס הזה:) מה הם לדעתכם הערוצים הזמינים לחשיפה לאמן\הרכב לא מקושר\לא מוכר\וחסר ציצים (אם כי מצטלם מעולה)? במילים אחרות, 'מוצר פופ', שנבנה מלכתחילה להיות מסחרי, ללא ציצים אבל עם חומר מסחרי מאוד, שוק צמא ונכונות לעבודה קשה - האם יש מה לעשות עם מוצר כזה מבחינה יחצנית? יש לציין שהמוצר נבנה מלכתחילה כך ששיווק ויחסי ציבור הם חלק בלתי נפרד ממנו (כמו מיקרוסופט
). (Mythology, דיברנו על כך כבר במסרים, אבל אשמח בכל זאת לשמוע עוד). כמו כן, מה דעתכם על השפעת תהליך ההתנתקות על הפופ והתרבות במהלך הקיץ, ואיך כדאי לקחת את זה בחשבון? (סליחה על הניסוח המבולבל). למען הספר ספק, אני כמובן לא מצפה מהתשובות להחליף עבודת יחצנות מקצועית, אלא מנסה להכין את עצמי כבר משלב התכנון המקדים. המון תודה בינתיים לכל המשיבים:)

dor302

New member
>>>

גילי כהן אחראי לכל זה. הוא בנה את התוכנית היחצנית שלה והצליח באיפה שהוא מקום. אבל לפי מה שראיתי כאן ואני מסכים זה לא יחזיק להמון זמן וחבל.

למעלה