ואני, גם מאד מאמינה באחר, ועם רקע
כמו שלך, ולא חינכתי את ילדי ברוח הזמנים האלה, בנוגע ל"אל תגעו בי, זכותי על גופי, והזהרו מזרים...". והכל ישנו, ולא נגעו בהם בלי שרצו, והם לא נישקו במשפחה את מי שלא רצו, היום כגדולים הם מנשקים גם, רק את מי שרוצים. אז אני לא חושבת שיש היסטריה, משום הגילויים הרבים, אבל אני חושבת, שלמרות כל מה שאנשים עושים ומודעים לו, קורים עדיין דברים, בדיוק כמו שקרו בעבר(רק אז פחות פירסמו, פחות ידעו),וכמו שליליה כתבה- עיקר הדברים קורים דווקא בתוך המשפחה, ועם אנשים מוכרים. לכן, התופעה כל כך קשה, לא רק מנקודת מבט השומע- אלא מנקודת מבט-מגע, של הנפגע מינית- הילד- שנאלץ, אם רוצה או לא, להאמין ואף לפחוד, בתומתו- למבוגר המוכר לו, שאומר לו שזה בסדר (כי מבוגרים יודעים מה בסדר ומה לא...), ואחר כך אומר המבוגר, כאשר הילד מתחיל לגלות סימני התנגדות, שלא יעיז לספר- כי זה יפגע בכולם, ובילד עצמו. ילדים רבים פוחדי ם לכן לספר- כי הם מאמינים למבוגר הפוגע. ילדים רבים חוששים שהמשפחה תתפרק. ילדים רביםמאמינים- שהם אשמים במה שקרה, ולכן לא מספרים. רק לאחרונה שמעתי על סבא, אבא של חברה של חברה שלי, שעשה זאת לכמה מנכדיו. החברה, שפעם ראשונה נתקלה בכך "קרוב לביתה", ולא רק בעיתונות- נכנסה למצב של סערת רוחות. טבעי מאד. כל תיאור הדינמיקה, כולל התנהגות הילדים, הפחד שלהם לדבר, הכחשת האשה של הסבא את חומרת המעשה - כולם התאימו למסופר בספרות המקצועית. אחרי שאותר הנפגע הראשון, לאט לאט המשפחה איתרה עוד 4. המשפחה הלכה עם הסב למשטרה, ולבית חולים פסיכיאטרי- כי הסכים לקבל טיפול. אבל, החקירה הקצרה הסתיימה אחרי שעה, הפסיכיאטר נתן הוראות לתרופות, הסב שוחרר למעצר בית של שבוע- ועד שיפסק פסק דין, ויעשה טיפול בצל החוק, יכולים לעבור שנתיים ימים.... מפחיד. דסי