יחס בWild Guitars

The Walrus

New member
יחס בWild Guitars

הרגע (ממש הרגע) חזרתי מWild Guitars בחיפוש אחר פדאלבורד של פדאלטריין (יש גבול כמה זמן אפשר לרוץ עם פיסת עץ מרובעת שהשגתי פעם), לאחר שכבר החלטתי ב100% שאני קונה אחד ועם ציפייה ברורה להוציא היום 500-600 שקל. ויצאתי בלי כלום אחרי 10 דקות.

לWG יש מבחר איכותי מאוד של אפקטים, אבל השירות שם עונה בדיוק על ההגדרה "יום עסל יום בסל". האדם הצעיר יותר שמוכר שם (טום, נדמה לי) מוכר נהדר, נחמד, אכפתי, מבין ועוזר. מצד שני רוב הזמן נמצא שם אדם מבוגר יותר, שאינני יודע איך קוראים לו (נראה בשנות ה50 לחייו אולי), שפשוט יכול להרוס לי את הקנייה במו ידיו. לא נעים לי לדבר ככה על מוכר בחנות, אבל באמת שהוא נותן לי תחושה נוראית והיום זה הגיע לשיא חדש.
דבר ראשון היחס שלו פשוט קריר, כאילו לא אכפת לו אם תקנה או לא, עוזר רק כי הוא חייב, ראש קטן, מזלזל כזה. מעבר לכך הידע שלו אפסי, באמת שנדיר לראות מוכר בחנות נישה כזאת עם כל כך מעט הבנה במוצרים שלו.

היום הגעתי עם החלטה לקנות פדאל בורד, כשרק הגודל הוא סימן שאלה. התכוונתי לראות אותם בעיניים ולהחליט מי הכי מתאים לי. התברר שכולם מוחזקים במחסן ולכן אי אפשר לראות אותם סתם ככה. נגיד.
אז הוא הראה לי במחשב שם אתר - Pedal Board Planner, שלא הכרתי. אמרתי תודה וביקשתי לנסות אותו, להרכיב את האפקטים שלי באתר כדי לברר מה הגודל הכי מתאים, והוא סירב. הוא טען שהוא צריך את המחשב ל"לקוחות" (החנות ריקה ונסגרת עוד חצי שעה, כן?), ושאני צריך "לשבת בבית בשקט ולנסות" (מאיפה אתה יודע איפה אני גר? ואם באתי במיוחד מרחוק?). ניסיתי להתעקש, אמרתי שזה יקח 5 דקות ושאם יבוא לקוח אני ישר נותן לו, והוא סירב עדיין, ובמילים אחרות פשוט שלח אותי הביתה למרות שבאמת רציתי לקנות. השיא הגיע כשישבתי בחנות וניסיתי להיכנס עם הפלאפון שלי, ללא הצלחה (לא עבדו רוב הפונקציות) והוא פשוט צפה בי מנסה, כשהעמוד עדיין פתוח, ולא עזר. לא זכור לי שהרגשתי ככה באף חנות מוזיקה אי פעם, זאת פשוט הקטנת ראש נוראית.
והדובדבן בקצפת, הוא כמובן ישר הניח שאני רוצה את הפדאל בורד ג'וניור, וכששאל אותי כמה אפקטים יש לי ועניתי 7-8 הוא שאל "באמת? 8?" בהפתעה ובזלזול, שגרמו לי להרגיש שהוא פשוט הניח שאני סתם ילד שמשחק (בן 20, כן?), למרות שלפני קצת יותר מחודש הוצאתי שם 800 שקל.

ויש עוד סיפורים. כשבאתי להתעניין בring thing היו כבר נגנים בחנות, אז הם ניתקו לי אותו במיוחד מהקיר, הכניסו אותי לחדר הבסיסטים הסמוך, הביאו לי מגבר וגיטרה לשם ונתנו לי לשבת כמה שאני רוצה עם הפדאל. באמת שזה היה פשוט יחס נהדר, הגדלת ראש, כל הכבוד ויצאתי מבסוט עד הגג. פעם הבאה שבאתי, כשהאיש המבוגר היה בחנות, הוא התעקש ש"אי אפשר לנתק פדאלים מהתצוגה" (תצוגה אנכית כזאת). עכשיו, נראה אתכם בודקים פדאל כמו הring thing, שכולו החלפת פריסטים ומשחק עם הנובים, כשהפדאל תלוי אנכית מכם, רחוק וגבוה על הקיר, כשביניכם מפרידים כמה סנטימטרים טובים שמונעים מכם להגיע לפדאל. זה לא כיף.

בקיצור, מעבר ללהתקשר לטום אישית ולשאול אותו מתי הוא בחנות, אני לא יודע מה לעשות. אני רוצה pedaltrain אבל אחרי היום אני ממש מהסס לקנות בחנות הזאת יותר...
דעות?

horsie

New member
איזו דעה בדיוק אתה מחפש?

המשפט האחרון ממש הכאיב לי אני חייב להגיד
"אבל אחרי היום אני ממש מהסס לקנות בחנות הזאת יותר..."

בגלל מוכר אחד שאני מסכים שאין לו כמעט בכלל ידע בגיטרות או כלי נגינה בכללי והאמת שאין לי מושג איך הוא מוכר שם, התפקיד שלו זה בעיקר לשבת בקופה.
אין לו את החופש לעשות מה שהוא רוצה כמו לטום מכל הסיבות הנ"ל
כתבת שאתה מהסס לקנות שם.
למרות שהזכרת אין סוף דברים שהם ברמה תודעת שירות והיצע ברמה גבוהה מאוד

באופן אישי
הוא בחור מאוד נחמד ותמיד בא לדבר איתי כשאני מגיע לשם .
זלזול בחיים לא הרגשתי ממנו
פשוט אדם מבוגר שלא מבין הרבה בכלי נגינה
וגם האמת שהוא לא חייב לתת לך לגעת במחשב של העסק
אף אחד לא יכול לדעת מה הולך שם
שיעורי בית עושים בבית

לסיכום :
ההיסוס לא מבוסס, למרות החסרון הבולט שהזכרת

חתוליס

New member
אני בהלם מהתגובה השטחית שלך

הפדאלבורדים היו מעבר לקיר, בחדר הסמוך. "מחסן". לא רק שאין דגמים בתצוגה, שזה כשלעצמו עניין בעייתי. המוכר מסרב להראות לך את מבחר המוצרים, שלא לדבר על אחד מהם. שולח אותך להשתמש באינטרנט כדי לחפש מה שאתה צריך, וגם אז, לא מאפשר לך להשתמש במחשב של המקום... כאילו חזרנו לשנות ה-90 המוקדמות, בהם אינטרנט ומחשב היה דבר יקר, איטי, בלתי זמין ונושא להתקנאות.
אתה יודע מה? אני בטוח שאם הייתה עוברת עליך חצי מהחוויה שהבחור סיפר פה, היית כותב פוסט דומה. ויש לך מספיק פוסטים שכאלה, שדעת ה"נגד" מאד נחרצת בהם.

קרה לי לא פעם שקיבלתי יחס שכזה, שנסעתי קילומטרים בשביל לגלות שהטעו אותי בטלפון, או בשביל להפגש עם מוכר ממורמר שמסרב לשתף פעולה, או שסתם הוציאו לי את החשק לקנות בגלל חירטוטים בסגנון "קשרתי לאריק קלפטון בכבודו ובעצמו את הנחיריים, הוא לא הבדיל בין חומוס לטחינה". יותר מזה - קרה לי שלקחתי ימי חופש במיוחד בשביל להתאכזב כך. אז או שאתה באמת בר-מזל ומעולם לא התאכזבת מיחס מזלזל של אנשי שירות, או שפשוט יש לך אינטרס מובהק להלל את Wild Guitars.

אגב, לנושא - החוויה שלי מ-Wild Guitars מאד דומה. הייתה פעם אחת שקיבלתי יחס מדהים, אפילו יוצא דופן, כאילו רק לי חיכו כל אותו היום. והייתה פעם אחת שהתאכזבתי מאד. לי אישית אין ספק שאבזבז שם עוד הרבה כסף... אבל אני בהחלט מבין את הבחור ואני חושב שאם הייתי מקבל יחס כזה הייתי מתרגז לא פחות.

horsie

New member
אני חושב לא התנסחתי בצורה מובנת מספיק

או שלא הבנת אותי לחלוטין

לא צידדתי בשום מצב במה שנעשה בעניין ובמקרה הספציפי הזה
ואפילו כתבתי שאני באופן אישי לא מבין איך הבן אדם עובד שם כשאין לו שום ידע בכלי נגינה ודברים די בסיסיים
אין שום שאלה מקצועית שהוא יכול לענות עליה, מנסיון שדיברתי איתו לא מעט

אין לי מושג למה הם קוראים מחסן או היכן הוא נמצא ולא התייחסתי בכלל לנושא
דברים שלא התייחסתי עליהם נשארים כפי הנאמר בהודעה המקורית ללא שום שינוי

מה שכן התייחסתי אליו
בהודעה המקורית הבחור עצמו הזכיר שחוץ מהמוכר הספציפי הזה
תודעת השירות, המגוון והמחירים בחנות הזאת הם ברמה גבוהה מאוד

אין שום הכרח שהחנות תספק ללקוח גישה למחשב הפרטי של העסק
ולא משנה מי המוכר שם גם הוא הכי חברמן וגבר בעולם
זה לא חלק מההיצע של החנות - אולי אם הם ממש רוצים לצאת מגידרם בשביל להיות נחמדים או למכור
מבחינתי זה לא קרטריון שעל פיו אני יכול לשפוט את החנות לטובה או לרעה

באופן אישי
אין סיכוי שאני אכנס לחנות לרכוש מוצר שאני לא יודע כל פרט הכי קטן שקיים עליו
וזה לא משנה מי החנות: אם זה מרום כלי זמר ווילד גיטרס או רעש געש
אפילו לאור העובדה שיש חנויות שאני סומך עליהן כמעט בעניים עצומות

ולכן בסוף סיכמתי
ההיסוס לא מבוסס, למרות החסרון הבולט שקיים בחנות

נ.ב
כדאי לידע את בעל החנות על המצב
ולפתור את הסוגיה
בכל דרך שתמצא לנכון

חתוליס

New member
אוקיי

הבנתי, ולמרות הבהרת הכוונות, אני עדיין לא מסכים עם הדברים העיקריים:
א. זה שחוות הדעת שלו על החנות, להוציא את המקרה הזה, היא חיובית - זה לא אומר שהוא צריך להבליג. חוויה שלילית אחת יכולה להאפיל על דעה מאד חזקה, וזה לגיטימי. אני אתן את עצמי כדוגמה - במשך שנים הייתי לקוח קבוע (ונאמן למדי) של כלי זמר נתניה. חוויה מאד שלילית אחת שהייתה לי שם גרמה לי לא לחזור לשם שנים אחר"כ. ובדיעבד - בצדק. אני רוצה שיתייחסו אלי בכבוד כשאני נכנס לחנות, ולא להרגיש שאני יוצא בבושת פנים ואם חזרתי אז כנראה שאין לי אלטרנטיבות.
ב. נכון, אין שום הכרח. אין גם שום הכרח שהמוכר הנ"ל יברך בשלום את הבאים לחנות. אז מה? זו לא בקשה יוצאת דופן, במיוחד לאור העובדה שאותו בנאדם מביע נכונות חזקה מאד לבצע רכישה. אני במקום אותו קונה פוטנציאלי הייתי חושב לעצמי "אם הם לא מוכנים לתרום כל-כך מעט בשביל שאני אקנה, למה שאני אתאמץ? ומה יקרה כשאצטרך שירות/תיקון/מימוש אחריות לאותו מוצר?". שוב, אני אומר - הבחור לא ביקש שום דבר יוצא דופן, אז בחייך, פרופורציות. מילא להתאמץ בשביל לבצע מכירה, אבל פה זה כבר על סף ההתנגדות לבצע אותה...
ג. גם אני כמוך. כשאני טורח להגיע לחנות, אני לרוב יודע בדיוק מה אני רוצה. או במקרה קיצוני, האפשרויות שלי מצטמצמות לשניים. אבל מה לעשות? יש הרבה אנשים שקונים עם העיניים (ועם האוזניים כמובן). זה ממש לא פסול. אבל אם אנחנו הולכים על הגישה שלך, למה צריך בכלל תצוגה? או חנות פיסית? שכל אחד יבדוק באינטרנט מה הוא צריך ויזמין משם. הגישה שלך כאילו נוגדת את כל הרעיון של מתן שירות כחלק מהקניה. אז אם הם מציבים שם אדם שאמור לתת שירות - המינימום הוא שיהיה שירותי. שלא להגיד מקצועי...

horsie

New member
: )

א. אתה צודק, לא אמרתי להבליג
לפסול חנות על סמך מקרה אחד כמובן שזה מאוד תלוי במקרה.
אני אישית לא בטוח שהמקרה המתואר מספיק בשבילי על מנת להתחיל "להסס". במיוחד לאור הטענות החיוביות שהובאו באותה הפסקה

ב. מה שבשבילך מאוד פשוט ובסיסי יכול להיות מאוד לא כזה מהצד השני.
ואני אציין בכוונה שאני מדבר על העניין של המחשב שלא יהיו אי הבנות כלשהן.
המוכר הכיר ללקוח כלי יעיל שיכול לעזור לו למצוא את הפתרון בקלות. +1
לתת את המחשב העסקי ללקוח זה עניין שונה לגמרי, אף אחד לא אני ולא אתה יודעים מה הולך שם במחשב.
אפילו שהיום זה עידן המודרני וכולם יודעים להשתמש במחשב.
הכל תחת נסיבות לא ברורות ולא ידועות לחלוטין
ושוב כל זה לא מתייחס לחסרונות של המוכר שנשארו כפי שצויינו

ג. שינית את הנוסח שלי והצגת גישה חדשה כגישה שלי
כשהיא ממש לא כזו.
הגישה שלי היא שכיום בעידן המודרני אני יכול לדעת כל פיסת מידע קטנה על כל מוצר ולא להסתמך על ידע או בורות של מוכר כזה או אחר.
כל זה לא מתייחס בשום צורה לעובדה אם יש לי מוצר 1 שאני מעוניין בו
או שיש לי 10 מוצרים דומים מאותו סוג לבדוק
מבחינת שונות: חוזק ונוחות וסאונד (גם על ציוד אישי וגם על כל מיני אופציות שונות)
ולכן כל העניין של התצוגה (למרות שלא דיברתי על זה בכלל) עדיין תקף חיי ובועט

The Walrus

New member
אני יודע שהמחשב הפרטי של העסק

הוא בעל פוטנציאל רגיש ולא ביקשתי גישה חופשית אליו. סך הכל ביקשתי להשתמש ל5 דקות באתר, שהיה כבר פתוח, כשהוא לידי ומשגיח שאני לא זז מטר מהאתר הזה.

רק תחשוב על הסיטואציה: הבנאדם היה לידי, העמוד היה פתוח והוא הדגים לי איך משתמשים בו. אז אמרתי תודה וביקשתי לשים את הפדאלים שלי, והוא אמר לי לעשות את זה בבית. זה נראה לך סביר?

אני יודע שזאת חנות טובה וסך הכל אני מחבב אותם, אבל זה פשוט לא נעים, שאני מנסה לגלוש נואשות לאתר מהפלאפון שלי (שלא ממש מחבב אתרים עם שימוש מוגזם בflash, כמו זה), והוא לידי עם העמוד פתוח ולא נותן לי לבדוק.

אגב ביצעתי את הבדיקה באתר בבית אחרי זה. לקח לי פחות מ5 דקות.

horsie

New member
אני מסכים לגמרי

שזה עניין פשוט מאוד שלוקח מספר בודד של דקות
ומאוד מתסכל כשנמצאים באותה נקודה זמן וסיטואציה זמן שבה אתה היית.
אני בטוח שגם אני הייתי מתוסכל באותה מידה בגלל שאני לא יכול לגשת למידע כל כך פשוט שיכול לפתור לי את הבעיות בשניה

אבל עדיין
אין לי מושג מה היה הצד השני
מה הסיבות שהיו לו לא לתת לך להשתמש במחשב
ודעתי האישית היא שלתת גישה למחשב של בית העסק הוא אינו חלק מאיזשהו קונספט של שירות או איכות שירות שמקובלת עליי.
אני אישית לא מרגיש שזו נקודה שאני הייתי יכול לנקוף לרעת בית עסק כלשהוא

כל שאר הנקודות נשארות כפי שהן
וזכותך להתעצבן על עניין הספציפי הזה
אני הצגתי את מה שאני חושב בנושא

byrdparis

New member
עצוב לי לשמוע

שחנות כזו לא יציבה מבחינת שרות..
יש כל כך הרבה תגובות לגביה, טובות מאד, טובות ורעות.. זה הבינוניות הישראלית - כל כך חבל :(

מקווה שתמצא את הגודל הנכון (מנסיון זה לא קל ד"א :-\) ותוכל לרכוש.
אם תרצה נוכל לעזור לך להרכיב פדל בורד ולהציע לך את הגודל הנכון ביותר עבורך.

כמה דברים:
1 - ציין את הפדאלים שלך
2 - ציין את הצ'יין שאתה אוהב שהם מחוברים בו
3 - ציין איזה מגבר יש לך, האם חלק מהאפקטים נכנסים ל FX LOOP
4 - ציין אם אתה מעביר פריסטים בעמידה (מופיע) או בישיבה (אולפן, חדר חזרות, חדר שינה)
5 - האם אתה סגור על האפקטים שיש לך או שיש לך מחשבות להחליף? אם כן, אילו ובאילו שנוכל לקחת בחשבון.

בהצלחה.

The Walrus

New member
אם כבר ביקשת

Voodoo Labs Sparkle Drive
T-Rex Mudhoney
Wampler Triple Wreck
Electro Harmonix Stereo Pulsar
Electro Harmonix Ring Thing
Voodoo Labs Analog Chorus (למכירה וכנראה ירד מהבורד)
Boss TU-5
Eventide Timefactor

שום דבר מזה לא באפקט לופ. כרגע חשובה לי גישה ידנית לנובים של הרינג טינג והאיבנטייד, מקווה להחליף את זה בקרוב באקספרשן פדאל.
כרגע אני מרוצה מכל האפקטים מלבד הקורוס (פשוט לא הסגנון שלי), אבל אני כמובן חושב לטווח הארוך ורוצה אפשרות להוסיף עוד במקרה הצורך.

byrdparis

New member
נראה לי -

שאולי אתה קצת מתבלבל..
אני לא חנות ולא "ביקשתי" ממך שום דבר.
{אולי בסופו של יום, יהיה פה פוסט RANT עלי או על הפורום.. רחמנא.. }

הצעתי לעזור לך, באם אתה לא מסתדר, או צריך את עזרתנו בעצה לגבי גודל פדאל בורד.
אבל כבר רשמת שהלכת הביתה והתעסקת עם הפדלפלאננר ולקח לך 5 דק, אז אתה בטח כבר סגור על איזה גודל אתה צריך.

בהצלחה.
O&O

One Eyed Willy

New member
מפתיע שחנות כזו

לא מחזיקה ציוד "דמו",בטח פדאלבורדים שהם בדרישה גבוהה ובעלות יחסית נמוכה.

אני חושב שהעובדים בחנות הם פרצופה של

החנות. יכול להיות שזו היתה חוויה חד-פעמית והוא היה ביום
רע במיוחד, אבל דווקא הסיפורים הרעים הם אלו שמקבלים
את החשיפה הכי גדולה, וחבל.

אני חושב שכדאי שתתן לחנות עוד צ'אנס, דבר עם הבעלים אולי
ותספר לו את חווית השירות. אני מאמין שהם ינסו לתקן את
הרושם שנוצר אצלך - אתה כבר תראה לבד אם מידת הרצינות
שלהם בטיפול בנושא מספקת אותך או לא.

בכל מקרה, יש את בוסטר בחיפה שמחזיקים גם פדאל-טריין.
גילוי נאות: אני מכיר את אילן - הבעלים - כבר עשרים שנה,
כך שאתה יכול לחשוב שאני משוחד.

http://www.guitar-shop.co.il/

><>

רונן ס

New member
אילן מכר לי את החשמלית הראשונה :)

הוא אחלה בן אדם למרות שמכר לי גיטרה מחורבנת (ג'קסון שחורה, לא זוכר את הדגם) כשעבד בחלילית בחיפה במגדל הנביאים. זה היה לפני 18 שנים.
מאיפה אתם מכירים? :)

אני מכיר אותו עוד מתקופת העיר השניה

היינו חבורה כזו של חברה מחיפה והקריות בקטע
האלטרנטיבי... גם דובדב (אינפקטד) היה בסביבה
והופיע איתנו (עם ההרכב שלו כמובן) בכמה ערבי להקות.

><>

mr dish

New member
רונן, האם הכרת את החנות של הגברת קובלסקי, בפס

אג` הנביאים, בהדר?

קניתי אצלה את הסטרט 69 שלי, 2000 לירות....חדשה.

The Walrus

New member
אה, ועוד כשל של החנות הזאת

פחות קשור למוכר הספציפי הזה.

אני מחפש פדאל שליטה גם לeventide timefactor וגם לehx ring thing. הבעיה? אחד מהם עובד בשיטת TS והשני TRS, כלומר אף אקספרשן פדאל בודד לא יכול לתפעל את שניהם.

לNOSE, שהם מביאים, יש פתרון מושלם. במקום לשלם על 2 פדאלים יקרים, אני אקבל שליטה בשניהם, במכשיר קטן שלא יקח מקום בפדאל בורד, לא דורש שנאי להפעיל אותו, ועולה פחות מ300 שקל. מבחינתי זה דיל ודאי.

אבל מה? הגעתי לחנות עם האיבנטייד כדי לנסות את הפטנט, ומסתבר שכדי לחבר בין הEHX והNOSE (שני מוצרים בחנות שלהם, שהם טוענים לתמיכה מלאה ביניהם!), נדרש כבל סטריאו "מיוחד" (ככל הנראה כבל סטריאו סטנדרטי), שאין להם בחנות. כבל רגיל לא עבד. טום היה נחמד והסכים שזה כשל שלהם, וטען שהוא מנסה להשיג כבלים כאלו. כל זה היה לפני חודש וקצת. אתמול חזרתי שוב ושאלתי את זה, ועדיין לא היה להם כבל כזה. מתי יגיע? "בהזמנה הבאה מnose הוא יביא לנו גם כבלים". נחמד. ואיך אנשים בינתיים אמורים לקנות את המוצר שלכם אם אין לכם כבל? אני אמור ללכת בעצמי לחפש כבלים כשאתה אפילו לא יודע להגיד לי בודאות איזה סוג כבל יעבוד?

זה מדהים - אני כל כך רוצה את המוצר הזה, שיכול לשפר לי משמעותית את כל השליטה בסאונדים של הבורד. הם מחזיקים אותו מתחת לאף שלי, במלאי, במחיר נוח מאוד. ועדיין בגלל חוסר מקצועיות כזה אני לא קונה אותו...

למעלה