יחסי מין, ביג דיל?

ומאיפה אתה יודע מה שאתה יודע?

העניין הוא לא אם אני יודעת משהו שהוא אכן נכון או לא, גם בסקרנים אנשים עונים משהו אחד ולא תמיד זה מדוייק או לא נכון
גם חלומות כשאנחנו מספרים אותם לעצמנו אנחנו מוסיפים נופך וממלאים את החללים בדמיון החופשי שלנו
זה לא הופך את זה ללא נכון או לא רלוונטי. מה שרלוונטי זה מה הלך הרוח. והלך הרוח הוא כזה:
שחרדים אפילו מעטים, מגיעים לחופה כשהמידע שבידם מצומצם לא מדוייק. אני אישיתי הגעתי לחופה עם מידע חסר. כי מדריכת הכלות שלי נבוכה ומוללה את המפה הרקומה בסלונה במקום לדבר ברור, ומלמלה מתחת לשפמפמה מילים ספורות על כך שיש לכוון אותו. את מי? למה?

בקיצור. זה מה שאני מנסה לומר, המידע חסר, והאנשים מגיעים לא מוכנים לסטואציה.

על מה בעצם הדיון?
חלומות. כן, פרויד בפשר החלומות סובר שאין זה משנה האם הגברת חלמה או לא חלמה את הדבר אשר היא מספרת. מן הסתם היא לא זוכרת כל פרט בסיפור והרי זה דרכם של חלומות, בספרה את הסיפור היא משלימה פרטים שאינם נחלמו אין זה משנה כלל לתהליך.

בקיצור, חלומות שווא ידברו, כבר למדנו זאת:)

הלכתי לאיבוד. איך פרויד נכנס לדיון?

את אומרת לא ידעת. שהיה לך מידע חלקי. יפה.
סייגתי שבנוגע לנשים אין לי מושג, טענתי היתה בעיקר לגבי גברים.

חוץ מזה אני לא מדבר על כללי הטקס ועל הפניית הראש או מיקום הסדין והחור. דיברתי רק על עצם הסקס ברמה הבסיסית והאוניברסלית שלו ועל המטרה שלו ברמה הכי קמאית שיש.
לא ידעת?

הלנצח

New member
אני חושב כי רוב לא מבוטל של הנוער החרדי

לא נחשף לאינטרנט, בוודאי שלא לפרוץ, לפני החתונה.

האם אפשר ללמוד הכול מהתורה?
קשה לי לדעת, כי חבר צדיק טרח לספר לי לפני שהמקרא עורר בי תהיות.

ואגב שלא כדרכה.
ילד שאל את הרבי בחידר מה זה שלא כדרכה.
התגובה הייתה 2 סטירות בליווי גערה.
"כדרכה אתה כבר יודע מה זה?

אתה ממגזר חרדי? אתה ידעת? למה אתה חושב שרק לך

היה חבר חרמן? (מה שקוראים חברהמן)?
באיזה גיל נודע לך?
אני לא חושב שיש הרבה בציבור החרדי שלא נחשפו לאינטרנט בכלל עד החתונה. אבל יכול מאד להיות.
פורנו זה לא המקור, הבאתי את זה כאחת האופציות השוליות הוא שמע את המושג "ממזר"? את ההלכה "רוב בעילות הלוך אחרי הבעל?" שניהם לא מובאים בגמרא רק בהילכות אישות אלא בדינים שלא רלוונטים למין בכלל לפעמים. הוא ידע הרי ש"רוב בעילות הלוך אחרי הבעל" משמעו הילד לא ממזר. נכון? כלומר של האבא. מה הוא חשב שזה אומר? מה זה אומר "האשה נקנית בביאה?" מה זה "בתולה" הוא יודע? לפחות למה זה שייך? אז איך הוא הבין "כי יקח איש אישה ובא אליה ושנאה וכו' לא מצאתי לביתך בתולים" כלומר היא לא בתולה. מאיפה הבעל יודע לדעתו?
הם יודעים מה זה אומר בדיוק אבל מעדיפים לומר לעצמם שהם לא. בחלק מהמקרים כי זה באמת טראומטי בשבילם ובחלק כי החיים פשוטים יותר ככה.

יש מצב שאתה אפילו לא יודע

שיש חסידויות בהן לא לומדים בכלל סדר נשים עד החתונה?

נשמע שאתה ממש לא מכיר את המגזר החסידי.

חומש!!!

"בתולה ואיש לא ידעה"
אין, אני אביא מקור נוסף על כל טענה.
וענייני רוב מופיעים במקורות מחוץ ל"נשים". ב"ב למשל.

הפואנטה לא הייתה להשיב לכל השאלות שלך

אלא להראות לך שבהחלט יתכן שיש להן תשובות שלא ידעת עליהן, ומכאן להראות לך שזה שאתה לא מבין משהו לא מחייב שהוא לא אפשרי.

אתה פשוט לא מכיר כלום

אינטרנט? אתה נורמלי? לפחות במגזר החסידי אין אפילו מחשב ורובם לא יודעים אפילו מה זה ווינדוס, אולי שמעו במעורפל משהו.

כפי שאמרתי על כל השאלות (מה זה ביאה, בתולה וכו') התשובה, זה משהו לא צנוע שלא קשור אלינו ואסור לדבר עליו, כן חד משמעית זה מה שאמרו לנו בחיידר וככה המשכנו עם זה עד החתונה, והנה פה אני מתוודא שעד החתונה גם אני לא ממש ידעתי בדיוק איך עושים את זה, ידעתי במעורפל שעושים משהו לא צנוע ויותר מזה לא רציתי לדעת.

לא מזמן הייתי באיזה קורס עם חרדים נשואים ממוצע בני 30,
לא ידעו מה זה יוטיוב, פייסבוק, טויטר, אולי שמעו במעורפל על השמות אבל לא ידעו מה זה אומר.

סוף סוף. איש שמדבר על עדות אישית ולא על השערה

ראשית אני מודה לך על ההודעה ורוצה לציין שאין לך במה להתבייש ו"להתוודות". במקרה הטוב אני צודק ובמקרה הרע דברים שאינם בשליטתך ונולדת אליהם הם האחראים לכך, לא אתה.
התנצלות מוקדמת שניה: אני מצטער אם המשך ההודעה נשמע פורנוגרפי וולגרי, אבל זה עצם הנושא שאני מנסה להבהיר וגם בדיון ודעות, כשמגיעים לשורש הדבר ולמקורו בד"כ העניינים נהיים... כאלה.
ראשית אתייחס לנקודה משנית, האינטרנט.
אני בהחלט יודע שהציבור החרדי (באופן כוללני) מתנגד לאינטרנט ולצעירים אין גישה לאינטרנט בבית או במקומות אחרים יומיומיים, הבאתי את האינטרנט כנקודת הקבלה. עיין בהודעותי הקודמות, העניין שניסיתי להעביר הוא שזה יוודע לבחור או ממקורות הכתבים במקרה שהוא צדיק וממושמע, או ממקורות חיצוניים במקרה שהוא לא ממושמע במאה אחוז לצורך זה יכול להיות פגישה אקראית עם האינטרנט או עם ספר או סיפור או שמיעת שיחה בין שני זרים באוטובוס.

ולעצם הודעתך, אתה טוען שאתה וסביבתך הייתם ממושמעים, מקובל עלי. שלכן לא רצית לדעת, מקובל עלי. שלא ממש ידעת, לא לגמרי מקובל עלי לפני שתבהיר:
מה זה לא לגמרי ידעת? האם הייתי יכול לשכנע אותך שהיריון קורה מזה שגבר ואישה מתנשקים נגיד?
האם חשבת ש"בתולה" זה מישהי שלחצה יד לגבר פעם?
האם חשבת שתשעה באב אסור בתשמיש המיטה פירושו שאסור למתוח את המצעים?
אם הייתי משאיר אותך לבד באי בודד והמשך הקיום האנושי היה תלוי בהתרבות שלך, היית יודע איזה איברים מעורבים בעניין? משני הצדדים?
גם אם היא לא הייתה מסבירה לך?
יובהר שאני לא מנסה להראות עוד ועוד מקורות שהיית אמור להבין מהם ושאם לא הבנת אתה מוזר. בכלל לא.
אני מנסה להראות שגם אם ניסית לא לחשוב על זה, וזה הגעיל אותך, או הבהיל אותך או מה שלא יהיה ודחקת את זה לירכתי התודעה, בכל זאת עמוק עמוק בפנים כן ידעת מה הפעולה שנעשית בין גבר ואישה נכון?
כלומר האם באמת ההדרכת חתנים הייתה בשבילך הסבר על נושא שלא ידעת על קיומו בכלל (אם נתעלם מהחלקים ההלכתיים ונתייחס רק למין עצמו) או אישוש למשהו שידעת אבל לא העזת להודות אפילו בינך לבין עצמך?
חשוב מאוד: אני מבקש שלא תתייחס להודעה ולא תענה עליה אם היא חודרנית מדי, פוגענית או אם לא נח לך לענות עליה. אני לא רוצה להעמיד אותך במצב הזה. אם נאה בעיניך לענות, אני מחפש תשובה רק לשלושת השאלות מ"יובהר שאני לא מנסה" והלאה.
אלף התנצלויות מראש ותודה. גם היא מראש.

תשובה

לא חשבתי שזה בא מנישוק, ידעתי שאיך שהוא זה קשור לברית קויידש אבל לא ידעתי בדיוק איך, רק ידעתי שאני צריך להודות לאדמו"ר ולמשגיח בישיבה שהם שומרים עלינו החרדים שלא נדע מדברים כאלו לפני שצריך לדעת אותם.

ועדות אישית מחבר טוב לשעבר שהודה בפניי שחשב שזה נס משמים שהקב"ה מכניס להריון אשה בדיוק אחרי הנישואין, הוא כמובן לא שמע ולא ידע על סקס ולידה לפני הנישואין, לא חקרתי אותו איך הוא הסביר לעצמו מה זה ביאה ומה זה בתולה.

על בחור שהתעלף מהלם בהדרכה לפני הנישואין (בחלק מישיבות חסידיות ההדרכה נעשית ביום הנישואין, שהוא יום צום) שמעתי ואני מכיר אישית, ואלו סיפורים נפוצים, לגבי נשים לפי מה ששמעתי רובן יודעות הכל הרבה לפני ההדרכה.

אמר שלמה המלך בחכמתו

אִם תִּכְתּוֹשׁ-אֶת-הָאֱוִיל, בַּמַּכְתֵּשׁ בְּתוֹךְ הָרִיפוֹת-- בַּעֱלִי:לֹא-תָסוּר מֵעָלָיו, אִוַּלְתּוֹ.

לא הבנתי, אני האויל או אתה האויל?

המכתש הוא הטענה שלך , ואני האויל, או שהמכתש הוא המציאות סביב החרדים הצעירים ואלה שלא מבינים לפני החתונה ם האווילים?

שבוע שעבר הייתי בחתונה חסידית והכלה התעלפה בחופה, אתה חושב שזה קשור לזה שנודע לה שאליהו הנביא מעולם לא ביקר אצלה בבית בליל הסדר?
הסיפורים בעיקר מתפרסמים על צד שלישי וזה באמת תמוהה אם אני טועה, כי אז הרוב המוחלט של החסידים וחלק גדול מהליטאים לא יודעים לפני החתונה. למה שכל הסיפורים יהיו על צד שלישי ואין אפילו איש אחד שיכול לומר אני בעצמי לא ידעתי בכלל. לא "ניסיתי לא לדעת" לא "לא רציתי להאמין" ולא "העדפתי לא לשאול". שוב, כזכור, בהנחה שזה נכון ושהם אמורים להיות הרוב.

אתה חייב להיסגר על עצמך

אתה טוען שפחות או יותר כולם יודעים, וכשאנשים טוענים לך שיש אחוז קטן שלא יודע אתה טוען כנגדם שלטענתם הרוב אמורים לא לדעת, ואז מתפלא שלא הגיעו מספיק אנשים שהעידו על עצמם (למרות שרק בדיון הקצר הזה שנים העידו על עצמם שהידע שלהם היה מועט מאד).

תפסיק להקצין את הטענה של מי שמשיב לך, ותגלה פתאום שמה שהם אומרים מאד סביר.

sceptic1

New member
מה שמאוד מעניין אותי בדיון,

הוא שאם באמת יש בחורים שלא יודעים על זה בכלל, לאן "מתנקז" הדחף המיני שלהם?
דחף מיני הוא הרי לא רק עניין תרבותי.

אני מניח שיש להם את החשק

אבל הם לא מבינים מה בדיוק הם רוצים.

אני זוכר שלמרות שהכרתי את המנגנון, עבר פרק זמן כלשהו מרגע שהיה לי דחף מיני לרגע שבו הבנתי שזה מה שאני בעצם חש.

לא יודע להסביר

זה עולם התחושות, לא המתמטיקה.

אף פעם לא הרגשת שממש בא לך איזה מאכל אבל לא הצלחת להבין מה בדיוק?

למעלה