צודק לגמרי. במקרה בו הטענה שלך רלוונטית.
במקרה שלנו לצערי לא.
כי אני לא מדבר על אין לי הסבר למשהו. אני מדבר על יש לי סתירה ארוכה עמוקה ומבוססת למשהו. אתה לעומת זאת אומר לי יש לי שמועות מאנשים בעלי אינטרס שאמרו לי ממקור ראשון, כלומר המציאו.
(יצויין שהקצנתי, מדובר על טעות, לא על שקר. אבל כוונתי מובנת) אם יש כאן טענה שמבוססת על היעדר הסבר, נראה לי ששלך לוקה בזה יותר, לא?
אבן שושן, מחקר כורסה: מחקר שמתקיים מכורסת החוקר בהתבסס על טענות שהושמעו באוזניו בלא ניסיון להכיר את התחום המדובר ולבדוק את התאמת טענותיו למציאות.
אז אני יודע, אתה תגיד: זאת המציאות, הם אמרו לי. אתה מפספס נקודה חשובה שאני חוזר ואומר לך מהודעתך הראשונה בנושא, הם יש להם אינטרס. גם אם לא אינטרס לשקר לך אלא לשקר לעצמם, זה עדיין לא אמת. ולכן אי אפשר להתייחס לעדויותיהם כראיה.
אני יודע, לא הוגן מצידי לטעון שקו ההגנה שלך לא רלוונטי ולא משנה כמה עוד טענות מסוג זה תביא (כלומר עוד ועוד עדויות), אבל אני בכל זאת עושה את זה.
כי א. לא הוגן מצידך להביא קו הגנה המבוסס על דבר שפסלתי מלכתחילה כבעל ערך ראייתי. (הזכרתי את חוסר האמינות כבר בהודעה הראשונה).
ב. גם אתה פוסל את הקו שלי בלי להתייחס לתוכנו (חוץ מבמקרה אחד ואליו אתייחס בהמשך) אז זה בסדר.
בנוגע לגערער'ס ורוב בעילות, באמת נראה לך? כאלה שהיו צדיקים מספיק כדי לא לגלוש באינטרנט ולו פעם אחת? (כזכור דיברתי על סימטריה שככל שהילד צדיק יותר גוברים סיכוייו ללמוד מהמקורות וככל ששפוי יותר גודלים סיכויו ללמוד מהסביבה).
ונ.ב. אחד: למה מכל ההודעות שלך נשמע לי שאתה מדבר כנגדי במקום כנגד הטענות? (עוצם עינים למה שמולי כמו כפרי בגן חיות ומסרב לקום מהכורסה כדי לדייק את טענותי וכו'?) הרי לא ייתכן שהתשובה שלך לגבי רוב היא באמת המקסימום שאתה יכול להגיב באופן רלוונטי, נכון? אתה יכול יותר. אז תן מאמץ. לא יפה לזלזל. אני אמנם מוגבל ומעצבן לעיתים אבל כועס על הטענה אותה אתה מייצג לפחות כמו שאתה כועס על שלי. אז תתמקד בה.