"המון" זה אכן לא "רוב" כשמדובר בקהילה גדולה
כפי שציינתי קודם אתה אכן לא אמרת רוב, אתה דיברת על "המון" ודיברת על כך שההתנהלות של הקהילה גורמת לכך או מובילה לכך שזה יהיה המצב הנורמלי בקרב בניה, וש"בקלות" זה יכול לקרות. אני בטיפשותי חשבתי שזה רוב כי כשאתה מדבר במונחים כאלה, אם אתה לא מציין אחרת אתה מתפרש אצלי כמדבר על "רוב" (ציינתי שהטעת אותי?)
ואוסיף כאן שלושה דברים:
א. תקרא את הניסוח החדש של התמיהה שלי,(מופיע בסוף הודעתי האחרונה) הוא לא מתייחס כבר ל"רוב" מאז שהבנתי שהפירוש האינטואיטיבי שלי לדבריך היה לא נכון.
ב. אני מודה ולא מתבייש, אני לא מחזיק משקל גדול לסקרים מבוססי מדעי החברה (תשאל אנשים) מאחר והם מוטים אחר אינטרס הסוקר ופרשנותו, מידת ההבנה של הנסקר מה השאלה ואיזה מידע מנסים לדלות מתשובתו, מה מידת היכולת שלו לענות תשובה מדוייקת כשהתשובה שלו צריכה להיות בתוך מסגרת של תשובות אפשריות וכמובן, האינטרס של הנסקר גם כן.
אני יודע, אתה לא מסכים איתי ואתה חושב שזה נובע מרצון מצידי לדבוק בכורסה. אבל זה לא. תמיד נטיתי שלא לקבל סקרים כאלה כמדד לאיזו אמת מוחלטת ובטח במקרה זה אני באמת לא יכול לקבל עדות של אדם כשאתה לא נותן לו את האפשרות ללכת על גווני הביניים. תוסיף לזה את העובדה שלנסקר גם יש אינטרס לא מבוטל (שוב, לדעתי) להדגיש את הדרמטיות של העניין אם הוא יוצא בשאלה, או לשמר את חזותו הצדקנית אם הוא עודנו חרדי ותבין למה אני אכן לא מקבל את העדויות שאתה מדבר עליהן.
ג. אתה צודק בעיקרון, אני אכן הגעתי עם תשובה או איך שקוראים לזה במחוזותינו "עמדה" ובכפוף אליה הבעתי את דעתי בהודעתי המקורית בתגובה לשאלה שהועלתה בעניין. באתי עם דעה משלי, ונשארתי איתה לאורך כל הדרך מאז ועד עכשיו. בדיוק כמו... מי זה היה... אה, נכון, אתה.
מה בכל זאת ההבדל בינינו? שאני טרחתי לשים את עמדתי על כף המאזניים ולומר מה יגרום לי לשנות את עמדתי [מעט מאוד, כזכור. אדם שיישאל ותינתן לו האפשרות ללכת על מגוון אפשרויות האמצע ("הדחקתי את זה", "ניסיתי שלא לחשוב על הנושא", "לא ידעתי בדיוק מה התהליך" וכו') ויבחר לענות בכל זאת "לא ידעתי כלל, לא הדחקתי ולא השתדלתי לא לדעת, באמת חשבתי שיש הסכם בין החסידויות לחסידות שמביאות עוללים" (או כל הסבר שפוי אחר). מעט אבל ישנו] אתה לעומת זאת באופן חד וחלק בחרת להיצמד לסקרים האישיים שלך ולהתעלם מכך שהצד השני בדיון (לעיל "אני") לא מוטרד מחוסר האמינות שלהם כמו מחוסר הרלוונטיות שלהם לדיון מסיבות שפירטתי שוב ושוב.
אני מציע לך לשקול מה היה יכול לגרום לך לשנות את עמדתך בדיון. ולקחת בחשבון שהויכוח בינינו לדעתי לא צריך להיות "האם יודעים" אלא מהי ההגדרה של ידיעה בעניין הזה. או מה הידיעה שאני דיברתי עליה. דיברתי על ידיעה מופשטת מאוד בערך ברמה שבורים כמוני יודעים מהי "גרביטציה".
(אפרופו גרביטציה, באשמתך ראיתי את הסרט, או לפחות ניסיתי לראות וקרסתי באמצע. אני מחזיק אותך אשם בביזבוז זמן הכי משווע שהיה לי בחצי שנה האחרונה ויצויין שהייתי בתור במשרד הפנים פעמיים בתקופה הזו. נכנסת לרשימה שחורה. רק שתכיר) אני לא צריך לחלל את הודעתי בסמיילים, אתה מזהה את הטונים השונים בהודעה הזו בלעדיהם נכון? אני מקווה.