יחסי מין, ביג דיל?

me btw

New member
יחסי מין, ביג דיל?

אז כמו חזיר, יום כיפור יחסי מין זה אחד הדברים שבתור דתיים גודלים ממש להירתע מהם. אבל כשיצאתי, שבת, חזיר, פתאום זה נראה כל כך מגוחך... אבל האם יחסי מין זה אותו דבר? האם גם בזה אין שום היגיון? כי בכל זאת גם בציבור החילוני יש כאלו ששומרות על עצמן, אבל גם זה יכול לנבוע מסתם שמרנות מסורתית... אז מה אתם חושבים? יחסי מין זה בסדר? רק בגיל מסוים? רק עם אנשים מסויימים? רק אחרי חתונה? או חופשי חודשי רק לזכור להשתמש באמצעי הגנה ;)?

Sonic hedgehog

New member
בגיל מסויים שבו אפשר להפעיל שיקול דעת

לגבי השאר זה תלוי מאוד בבן אדם לדעתי הכי חשוב לנסות להמנע מההשפעה החברתית בעניין ובאמת לעשות את מה שנכון עבורך (אבל כמובן שזה די בלתי אפשרי).

מתלבט13

New member
הנושא הוא שונה לגמרי

מין אינו מנה במסעדה.

לבנות לפחות, יש לסקס מימד רגשי. לא דתי. אלא חוויתי.

לעתים זה מרגיש מחויב המציאות ולעתים זה מרגיש ממש לא נכון.

יש גם תהליך (ארוך או פחות ארוך) בין שמירת נגיעה למערכות יחסים הכוללות מין מלא.

אני חושב שתעשי עוול לעצמך אם תחשבי על זה במובנים של דת. לא להימנע מסיבות דתיות, ולא "ללכת על זה" כי אני לא דתייה.

זה נושא רגשי ותהליך. תלוי גם מי הגבר המדובר ומהי התחושה.

S h a r k 1 8

New member
מעניין לעניין באותו עניין....

נניח במשפחות חרדיות, איך ילדים מודעים לענייני מין. יש להם מושג איך ילדים באים לעולם? האם הם שואלים את זה את ההורים שלהם? הם מודעים למה עושים או איך עושים במסגרת יחסי מין?

זה נשמע ממש דבילי כי העולם החילוני חשוף לזה מגיל אפס. ילדים בבית ספר יסודי כבר גולשים לאתרי פורנו וכן יש לנושא הזה פתיחות מצד ההורים וה"ממסד". השאלה היא איך ילד חרדי מתוודע לדברים האלה.

האם כשחרדי חוזר בשאלה, הוא פתאום מגלה עולם שלם שהוא בכלל לא ידע שהוא קיים בתקופה שהוא היה חרדי?

אני לא חושב שיש חרדי אחד בעולם

שלפני החתונה לא יודע מה זה סקס או איך טכנית זה קורה.
ענייני הלוואי שהם עצם הפניה הראשונה לבחורה, המשמעות המלאה של קשר- ריגשית ותקשורתית וכו' זה כבר עולם שהם לא מבינים בו. אבל בהחלט ידעו על קיומו.

S h a r k 1 8

New member
לפני החתונה יש להם מדריך חתנים

שמסביר להם את כל הדברים האלה.

השאלה היא מה קורה לפני שהם נפגשים עם אותו מדריך חתנים שפוקח את עינייהם או מה קורה שחרדי שמעולם לא היה נשוי או עמד בצומת הזאת יוצא לעולם החילוני.

כשכתבתי לפני החתונה לא התכוונתי

בדיוק לפני שהם נעמדים תחת החופה.
אין חרדי אחד בעולם שלא יודע מה זה סקס איך טכנית עושם את זה או בשביל מה, לפני שמדריך החתנים הסביר לו את זה. אם הוא יצא בשאלה בגיל מאוד צעיר הוא לא יידע אולי שסקס קשור להתרבות אבל טכנית הוא יודע מה זה. גם אם הוא לא קורא לזה סקס.
אני לא מבין מאיפה באה התפיסה הזו של התמימות של היוצא בשאלה. הוא קרא בראשית פעם אחת בחיים שלו? הוא נתקל שם ביהודה ש"בא" לזונה? הוא הבין מה זה אומר? הוא קרא שניה אחר כך שהיא נכנסת להיריון מזה? הוא לא הבין שזה קשור?
מה את חושבת שנער חרדי מצוי חושב שעושים עם זונה? מחזיקים ידיים? קוראים ספרי פילוסופיה? ברצינות.
הוא קרא ששתי בנות לוט נכנסות להריון מאביהן אחרי שהן שכבו איתו בלילה את חושבת שהוא לא הבין מה זה "משכב"? וכשרחל נותת ללאה את הזכות שיעקב ישכב איתה מה הוא חושב שה אומר? ו"משכב זכר"?

במגזר החסידי

יש המון בחורים שמגלים על מה מדבור ביום החתונה, כשמדריך החתנים מסביר להם. זו לא אגדה, זו המציאות.

אני חושב שאתה טועה

אולי הם אוהבים להציג את זה ככה אבל זה שטויות.
אם הוא צדיק מספיק כדי לעשות מה שמצופה ממנו הוא קורא על זה בבראשית כמו שציינתי ובעוד אינסוף מקומות אחרים הכוללים כל מיני מכחולים בכל מיני שפורפרות.
ואם הוא לא, (צדיק מספיק) אז הוא נתקל בזה גם במקורות חיצוניים אתרי פורנו ובלוגי אירוטיקה מאשרים כניסה גם לחרדים אם הם מצהירים שהם מעל גיל שמונה עשרה. הם לא שואלים אם ועדת השכונה מרשה לך לגלוש- תקלה ידועה והיא כבר בטיפול.

S h a r k 1 8

New member
בשום מקום בתנ"ך לא מתואר מה בדיוק עושים

ביחסי מין.

"לשכב" אפשר לפרש כללכת לישון ביחד. תראה לי איפה כתוב שמכניסים את X ל Y. כמובן ששאר הפעולות שקשורות בסקס ולא מביאים דרכם ילדים לא מופיעות בשום צורת אזכור בתנ"ך.

אני לא יודע מה היקף ההיכרות שלך עם התנך

אבל מופיע "שלא כדרכה" בפירושים הישירים על התנך בכמה מקומות.
מלבד זאת פירוט התהליך מופיע בגמרא בהמון מקומות בצורה כזו או אחרת.
ושוב. הוא רואה שמה שעושים עם זונה יכול להביא ילדים, מה הוא חושב שעושים עם זונה?

על ער ואונן הוא קרא?

איך אונן נמנע מלתת זרע לאחיו? מופיע? וברש"י מובהר למה הכוונה?
אסור לשכב עם גבר מופיע בתנ"ך מה הוא חושב שזה? לישון ביחד? ולשכב עם בהמה? הוא יודע מה זה "רובע" ו"נרבע"? הוא קרא "אישה כי תזריע וילדה זכר"? הוא הבין מה זה תזריע? הוא קרא רש"י שם בנוגע לתחרות מי מזריע ראשון?
עד כאן הדוגמאות שכרגע עולות לי בראש שבלתי אפשרי לקרוא תנ"ך בגיל שתים עשרה ומעלה ולא לדעת מה זה סקס.
יש עוד ארבעים מליארד בכל הכתבים שלומד בחור לפני שהוא מקבל הכוונת חתנים.

S h a r k 1 8

New member
השאלה היא האם מערכת החינוך החרדית

חושפת את הילדים שלה לפרקים/פסוקים האלה.

לא בטוח שכן.

טוב אני לא יודע מה הרקע שלך

אבל הפסוקים האלה נקראים בתורה כל שנה.
אין חלקים בתורה או בתנ"ך שכשהם נקראים מוציאים את הילדים מבית הכנסת.
אין קטעים בטקסט שמצנזרים לבחור בגיל חמש עשרה. לא בתנ"ך ולא בכל יתר הכתובים.

Sonic hedgehog

New member
אני לא חושבת שהכרתי בחורה שלא ידעה

מה זה תשמיש המיטה בגיל כלשהו לפני החתונה למעט חברה אחת ששמעתי שהופתעה משיעור הכלות ( והיו לי חברות מהיות צדקניות בסמינר). ידע שכלכך נפוץ זה לא משהו שבדיוק אפשר לשמור בסוד או להעלים. אני בכל אופן קראתי על סקס באנציקלופדיה.

למעלה