יחסי יצורים

TheRedEye

New member
יחסי יצורים

תהיתי כיצד היצורים מתייחסים אחד לשני בעולמות שלכם האם בני האדם שונאים את האלפים? או שמה הננסים מכבדים את בני האדם? אם הגמדים אוהבים את בני האדם יותר מאשר את הזוטונים? והאם האלפים סופרים את בני אדם? והאם אורקים וגובלינים הם מטרה נחמדה לכל אנוש בשביל לעלות קצת נק"ן..

Super Monkey

New member
אני מאמין שלהביא דוגמאות

יועיל יותר מתגובות ציניות. זכותו לשחק מו"ד קלאסי לפי הסטריאוטיפים. אצלכם זה אחרת במשחק? להביא דוגמאות מעולם המשחק שלכם ולשתף ברעיונות יועיל יותר מיריקות ארס חסרות טעם...

Serpent Axis

New member
הבנת הנקרא

סקירה מהירה של ההודעה שלי תגלה שלא קראתי תיגר על זכותו של איש לשחק "מו"ד קלאסי לפי הסטריאוטיפים" ולכן הנטייה המפתיעה שלך לאפולוגטיקה מו"דיסטית אינה רלוונטית. ע"ע תשובתי לדני.

זה תלוי בכל כך הרבה דברים

בעולם המשחק שלי למשל אין בכלל אלפים, ננסים וכו' (ואנחנו גם לא משחקים במו"ד). אבל יש כל מיני בריות אחרות. השועלים למשל די בדלנים (אף אחד לא ראה שועלה), הקופים היו מיעוט מקופח בתקופת הכיבוש שזכו לאחרונה בזכויותיהם, והאגאזונבאים נחשבים בדרום הרחוק רק לקצת יותר טובים מחיות פרא, אבל זה כי הם באמת כאלה (תחשוב על בבון עצבני בגובה שני מטר עם נטייה להיכנס להתקפי זעם). גם הגזעים ה"מוכרים" בעולמות מו"ד יכולים להתנהג בצורות שונות - בעולם אחד האלפים יהיו אדוני הארץ והזוטונים יימכרו בשוק לפי משקל, בעולם אחר אלפים גמדים ובני אדם יהיו אחים לאומה תחת דת האיסלאם המאחדת, בעוד עולם הננסים יהיו ה"יהודונים" והזוטונים יהיו ה"כושונים" בעיני החברה האנושית, וכו'.

TheRedEye

New member
אוקיי אבל איך מתנהל מו"ד קלאסי?

מי שונא את מימ ומה הם היחסים?

תלוי בשה"מ, לא?

מו"ד הוא מסגרת די רחבה, כשכל שה"מ יכול להכניס את העולם שלו איפה שהוא רוצה במסגרת.

Ihavenonick

New member
כמה סטריאוטיפים

אורקים, גובלינים, קובולדים- כולם שונאים אותם (אפילו הם) בין אלפים לגמדים- די מתעלמים אחד מהשני. הגמדים הם אנשי אדמה והרים ןאילו האלפים מחבקים עצים. אלפים- בדרך-כלל מתנשאים כי הם היו פה ראשונים והם חיים יותר זמן (לא אם כמה אנשים פה יוכלו לבצע את זממם
). הם די נוטים להתעלם מכל מה שלא קשור אליהם ישירות ולא מאיים עליהם. זוטונים- התמימים לא תמימים של העולם. גמדים- כולם יודעים שכדי למצוא שריון, נשק, ובאופן כללי כל דבר שעשוי מאבן או מתכת, עדיף לפנות אליהם. אין משהו ספציפי בנוגע אליהם. בני ארם- קללת העולם, האסון הגדול היותר שהיה אי פעם. סתם, מאחר ותכננו את בני האדם להיות כל כך מגוונים אז זה יותר תלוי באמת בשה"מ ובהיסטוריה שהוא יוצר. והגזע האהוב עליי מכל: קנדרים- היה בטח משעמם לאלים, כי איך אפשר להסביר את קיומם של גזע קלופטומני וחמוד כזה. יחס העולם אליהם: בחשדנות ובבדיקת מלאי תמידית.

Ihavenonick

New member
גזע הנמצא רק בעולם המערכה

רומח הדרקון. הם הגרסא שם לבני מחצית. עם שלם שהמטרה שלו היא אתנחתא קומית. אפשר לרשום רבות עליהם אבל זה יקח הרבה הרבה זמן. עדיף שתקרא את רומח הדרקון.

אם הוא לא קרא את רומח הדרקון עד כה

אולי עדיף שזה ישאר ככה - אין באמת שום סיבה לקרוא את הסידרה המפגרת הזו.

Ihavenonick

New member
לדעתך

אולם רבים הם האנשים שקראו והעריכו את הסדרה. תן לו להחליט בעצמו. שיקרא קצת, ימצא חן בעיניו אז שימשיך, אם לא אז הוא יפסיק.

מה הקשר

פופולריות אצל ההמונים איננה ערובה לכלום, פרט ליכולת לרוקן ארנקים. אני טוען גם שאסור לקרוא את חוקן דה-וינצ'י כי הדבר מעלה את רמת הטמטום בעולם.

אחת הבדיחות המיותרות ביותר

מכיר את השחקנים המעצבנים האלה שכל הזמן מנסים להציק לדבשי"ם, לגנוב דברים מחבריהם לקבוצה ולקחת כל מיני סיכוני מטומטמים רק כדי שזה יהיה מצחיק? אז בנו בשבילם את ה"קנדר" גזע של קלפטומנים דורשי-כאפות, שנועד להכניס קצת הומור ברמה של כיתה ג' לעולם המנופח-מחשיבות-עצמית של "רומח הדרקון". הקנדר, אותו מיטרד מאוס ומקלקל, הוא מין זוטון עם אופי של ילד מעצבן בן 12, נטייה לכייס דברים, יכולת של "קינטור" שמאפשרת לו להרגיז באורח-פלא כל דב"ש בסביבה, ובקיצור - נותן לשחקנים שמשחקים רק כדי לעצבן את כל שאר המשתתפים את התירוץ "רק שיחקתי את הדמות שלי". קנדר הוא דמות לשחקנים מעצבנים, שהכיף שלהם הוא להציק לאחרים ולקלקל את העלילה ביציאות מטומטמות ובדיחות מפגרות. אין שום סיבה שהוא יתקיים בעולם משחק כלשהו שאיננו חוקן הדרקון. אם שחקן בקבוצה שלך מבקש לשחק קנדר, זה רמז להפסיק להתקשר אליו ולעדכן אותו מתי והיכן הפגישה הבאה.

Ihavenonick

New member
דווקא יש טעות אצלך

אני אישית שיחקתי קנדרים, ושיחקתי אותם נאמנה. לא עיצבנתי אף אחד וגם די קידמתי עלילה. אז תודה רבה שאתה מחשיב אותי כשחקן מעצבן ש- <שהכיף שלהם הוא להציק לאחרים ולקלקל את העלילה ביציאות מטומטמות ובדיחות מפגרות>. ותיקון קטן, האופי שלהם הוא של ילד בן 4. סקרן מאוד, תמים ולא מפסיק לשאול שאלות.

Nihau

New member
קנדרים הופיעו לראשונה ברומח הדרקון

אאל"ט על כל מקרה. שם "גדילן קוץ רגל" הציג אותם מאוד יפה והיווה את המקור למולטיסטריאוטיפ שנקרא קנדר. בספר הוא אכן דמות מעצבנת ביותר- את כל מי שנתקל בו. הסיבה שהוא משעשע את הקוראים זה כי הוא לא עושה להם את זה וכי הסופרים כתבו את החלק הזה בנימה הקומית של סלפסטיק אמריקאי ממוצע בסגנון 3 stooges אם תניח את הקלפים על השולחן תגלה ששיחקת קנדר בעל מוגבלות נפשית כי הורדת לו את יצר הקלפטומניה ואת הנטייה לקינטור- שני דברי שמאפיינים את הגזע במהותו. האל שיצר אותם כנראה גם בן טיפשעשרה ועדיין מתגלגל מצחוק על הרצפה.

Super Monkey

New member
התמזל מזלי

בקבוצת משחק שאני מריך לקהל צעיר יחסית (12-14) אחד השחקנים ביקש לשחק קנדר. מיותר לציין שתגובתי הראשונה היתה הרמת גבה והחמצת פנים, אולם בכל זאת אישרתי לו. אני חייב לציין שהופתעתי לטובה ובעפם הראשונה בשנים רבות של משחק ניתקלתי במישהו ששיחק קנדר בצורה משובחת. הוא יודע בדיוק כיצד להוות אתנחתא קומים בלי לעצבן, מתי לנצל את "הידיים הדביקות" של הקנדר בלי להרגיז שחקנים או דב"שים ובכלל הוא מציג משחק דמות מעולה. אני חייב לומר שהילדון בן ה12 שינה לחלוטין את הדיעה שלי על הגזע הנ"ל והוכיח לי שאין כזה דבר גזעים גרועים יש רק שחקנים גרועים. ...ושוב כפי שאמרתי: מדובר במקרה נדיר ואכן התמזל מזלי להיתקל בשחקן איכותי.

הקנדר נכתב כבדיחה מציקה

יש לי במקרה בבית את "הרפתקאות רומח הדרקון", הספר המקורי משנות השמונים למהדורה הראשונה של מוד"מ, והקנדרים נוצרו פשוט כבדיחה מעצבנת. ההנחיות למשחק שם די מייעדות את הקנדר לשימושו של הנודניק הקבוצתי.

למעלה