יחסי יצורים

Serpent Axis

New member
זוכר כשיצאו משחקי האורקים למיניהם?

אחד מהמשחקים (אני לא בטוח אם זה היה Orkworld) התגאה במשפט מאוד חביב המתאר את משחק האורקים. You're Green, You're Ugly and the Universe Hates You.

DDN

New member
נמחקה כאן תגובה,

שלא בדיוק הייתה קשורה לשאלה.

DDN

New member
שתי תשובות

קודם אני אענה על השאלה שראיתי אותך שואל את הבלש "איך מתייחסים הגזעים אחד לשני במו"ד הקלאסי", כלומר, איך שרוב הספרים אומרים את זה: גובלינים ואורקים הם מטרד ומטרה לכל דמות שחקן בני האדם הם הגזע השליט בעולם בני האדם מכבדים את האלפים, אך האלפים די מתבודדים מהם הגמדים והאלפים חשדניים אחד כלפי השני, אינם שונאים אבל גם ממש לא חברים. את הזוטונים והננסים אף גזע לא לוקח ברצינות, אל הזוטונים בכלל מתייחסים כילדים. (הערה: כך אני מבין את הספרים, אני לא טוען שזה מדוייק וזו הייתה הכוונה) בעולם הקיים שלי העולם שלי זה העולם בו רצה הבלוקסיאה, ובו תשחק קבוצת המסנג'ר, ברגע שנתחיל: * בני האדם הם הגזע הדומיננטי * התרבות העלפית כמו שמוכרת לכולם נכחדה לפני כ800 שנה לאחר מלחמות שזכו לשם "מלחמת הקסם האחרונה" או "המלחמה לפני החורף הארוך" (אני משתמש בשם "עלפים" לתיאור הגזע הטולקינאי של עלפים גבוהים, סנובים, רציניים שחיים לנצח) * הגמדים הם כוח צבאי שיש להתחשב בו. * האורקים, לאחר שנים של קרבות, הגיעו למעמד שווה בין שאר הגזעים. הם נחשב גזע של לוחמי כבוד. * הגובלינים, שכולם מעריכים את היכולות שלהם לייצר כסף, לא בדיוק רצויים באף מקום, והם מחפשים מקום בעולם שיוכלו לקרוא לו "שלהם". הם לא הגזע המרושע והמציק שמופיע בעולמות הרגילים. * הזוטונים - אגדה שנעלמה יחד עם העלפים. * האלפים - (אני בוחר לכנות את הגזע כמו שהוצג בספרי מו"ד האדומים - היצורים האנושיים הנמוכים, הרזים והבהירים, שחובבים יין, מסיבות, זהב וקסם בשם אלפים) הינם תרבות לא מוכרת לשאר העולם, וסביר שיהיו מתחים במפגש הראשון בינם לעולם. * הננסים - אף אחד לא לוקח ברצינות, הם תמיד יהיו כינור שני לגמדים.

Super Monkey

New member
מומלץ לקרוא את "מחזור שער המוות"

ראשית, דווקא בגלל שהספרים נכתבו על ידי ווייס והיקמן, שכתבו את "רומח הדרקון" שעל ידיו (או "שר הטבעות") הרוב נחשפים בפעם הראשונה לעולם של מו"ד. שנית מוצגים בארבעת הספרים הראשונים בסדרה 4 עולמות שונים, ובכל עולם יחסי אדם-אלפים-גמדים מתוארים אחרת לגמרי, אז זה די פותח את הראש לקיום אפשרויות שונות. הסלידה של האלפים והגמדים אחד מהשני הוא משהו שהופיע גם ב"רומח הדרקון", גם ב"שר הטבעות" וגם ב"ממלכות נשכחות". הסיבה לזה נובעת מהשקפת חיים מאוד שונה: האלפים אוהבים קסם והגמדים לא. אציין שוב שמדובר בהסתייגות בלבד ולא שנאה. את האורקים כולם שונאים לפי רוב הספרים ולא סתם מגזענות אלא מסיבות מוצדקות: האורקים "מתפרנסים" בעיקר משוד והטרדה של בני אדם, גמדים ואלפים. במקרה הגרוע יותר הם מהווים את הכוח העיקרי בצבאות הרשע, לפי הספרות הקלאסית. אני קצת שיניתי את העולם שלי ואני הולך לפי הקונספט של אירופה הכבושה במלחמת עולם שניה כך שצבאות האופל הצליחו לכבוש את העולם. האלפים האפלים הם הכוח הצבאי השולט בעולם. הם האליטה והאצולה. האורקים משמשים בתור הצבא הזוטר שלהם - בשר תותחים לשלוח אל הקרב. הגובלינים השתלטו על כל עניין המסחר, אבל בצורה מושחטת. בני אדם חיים בעוני ובדוחק תחת נטל מיסים כבד ורובם משמשים עבדים. האלפים הגבוהים הושמדו כמעט כולם. הניצולים ירדו למחתרת. הגמדים הסתגרו בהיכל שלהם והם נמצאים ב20 השנים האחרונות תחת מצור כבד. הננסים מסתתרים עמוק במעבה היער. הזוטונים ניצלו את העובדה שנוטים להתעלם מהם ולכן הם הצליחו בצורה מוגבלת להשתלב למראית עין במשטר החדש - אבל בפועל הם מנהלים מחתרת שאחראית להברחת מידע וסחורות לכפרים, שם אירגוני גרילה שונים של בני אדם מסתתרים.

Ihavenonick

New member
אהבתי

<האורקים "מתפרנסים" בעיקר משוד והטרדה של בני אדם, גמדים ואלפים> אם אתה קורא לאכילתם כ"הטרדה". an understatement. בתכל'ס אתה צודק.

The Evil Rabbit

New member
תייקון שגיאה מציקה מאוד.

בזמן האחרות זה הופך להיות ממש נפוץ: כותבים מושחת/מושחתת, ולא מושחט/מושחטת (כמו גם שחיתות ולא שחיטות).

ראיתי את הטעות הזו בפרסומים רשמיים

ראיתי פעם פוסטר של עירייה בישראל, שקרא לאזרחים לגלות עירנות למקרי ונדליזם כי "זה הכסף של הארנונה שלכם". צויין שם באותיות די גדולות מספרו של מוקד עירוני אליו ניתן להתקשר כדי לדווח על מקרים של "השחטת רכוש". אבוי לאותה בושה...

TheRedEye

New member
Super Monkey

שאלה לי אליך.. באיזה גזעים השחקנים שלך בוחרים להשתמש? אני מניח שאלפים אפלים לא?

Super Monkey

New member
אצלי בעולם המערכה

מראש ייעדתי את הגזעים "המרושעים" (איתם אסור לשחק) לשלוט בעולם כדי שהשחקנים שלי יבחרו דמות שצריכה להסתתר במחתרת. מאחר ויש חוקים בעולם האוסרים על בני האדם לשאת נשק או להשתמש בקסם, הגמדים תחת מצור, והפקודות של הצבא בנוגע לאלפים הן "להרוג כל אלף בלי לשאול שאלות" אז יש אתגר לדמויות. קשה להן יותר להשיג ציוד, יש להן בעיה להיכנס לערים הראשיות, ובכלל הן נושאות רק כלי נשק שאפשר להסתיר. השחקנים אצלי בחרו לשחק אלפית-לוחמת, חצי אלפית-דרואידית, אדם-מכשף וגמד-לוחם. לכל אחד מהם יש סיפור מעניין שהוביל אותו להילכד על ידי צבא האופל השולט בעולם והם מסתובבים בעולם בתור מבוקשים, לאחר הבריחה הגדולה שלהם מהכלא והצטרפותם למחתרת שנמצאת ביער ושודדת שיירות של הצבא. מה שכן נתתי לשחקנים שלי זה יכולות מיוחדות שנובעות מהסיפור המעניין שלהן וככל שהם עולים בדרגות וחושפים פרטים על העבר המיסתורי שלהם כך כוחותיהם מתחזקים. באופן כללי מה שקרה בעולם המערכה אצלי הוא שהאלפים האפלים הצליחו להשליך את העולם אל ליקוי חמה אשר משאיר את הכל בחשיכה נצחית כ-20 שנה לפני השתלשלות האירועים. חברי הקבוצה הם צאצאים של חברי אגודה סודית הנקראת "the harpers" אשר קיבלו את הסודות לשמירת ההרמוניה בעולם ומניעת שובו של מפיסתופולס האיום. לעומתם, יש ארגון סודי שנקרא "חסידי הדרקון האדום" (כינויו של מפיסתופולס היה הדרקון האדום) והם פועלים להשיב את מפיסתופולס לעולם. שני האירגונים פועלים במשך אלפי שנים במשחק שחמט נצחי ומזיזים אירועים חשובים מאחורי הקלעים ואין לדעת מה אמת ומה שקר. הרקע הזה הוא מה שמניע את השחקנים בקבוצה שלי לגלות האם באמת הם נפגשו בגלל צירוף מקרים? מה הכוחות המיוחדים שלהם? מה הייעוד שלהם? ואיך הם יכולים לבטל את ליקוי החמה הנצחי כדי לגרש את האלפים האפלים חזרה אל מתחת לאדמה ולשחרר את האנושות? ... את כל הדברים האלה הם צריכים לעשות תוך הקשיים של לחיות בעולם בו הם מבוקשים על ידי האימפריה האפלה, תוך תימרון הבתים השונים של האלפים האפלים (שמנסים תמיד לצבור כוח אחד על חשבון השני) וחשיפת סודות שנעלמו לפני 20 שנה במלחמה הגדולה.

Ihavenonick

New member
רק ציון עובדה קטנה

למקרה ומישהו שקורא את דבריך לא יודע, מדובר בשינוי שהוא ערך בממלכות נשכחות.

Super Monkey

New member
נכון, נכון - שכחתי לכתוב את זה

התשתית של העולם היא "ממלכות נשכחות" - אני משתמש במפות שלהם ובקונספט של חברת האלפים האפלים כפי שהוא מתואר בסדרת האלף האפל. מבחינת הדמויות הראשיות בעלילה, המבנה החברתי וההיסטוריה זה כבר הכל מקורי. אני אציין מראש שההיכרות שלי עם "ממלכות נשכחות" נובעת מקריאת ספרי "האלף האפל" ו"בקעת רוח כפור" ובמשחק ב"Baldur's Gate" ו-"Neverwinter Nights" ולכן אין לי יותר מדי ידע על הגרסה המקורית של העולם, למרות שהוא נפרש על פני קרוב למאה ספרי קריאה וגם ערכה שלמה לעולם של Wizards.

The Evil Rabbit

New member
בקשר למשחקים.

תשחק ב-Icewind Dale. משחקים טובים, שגם (כמו שהבנת מהשם) מתרחשים בבקעת רוח כפור, שבממלכות נשכחות.

Ihavenonick

New member
Icewind Dale

הוא יותר משחק של לחץ והרוג. החברה ציינה זאת בעצמה. ב- Baldur's יש יותר את הדגש על עלילה. אני מסכים אתך בקשר להארפרים. הם שואפים לשיווי משקל בהכל. זה מוזר מאוד, קראתי פעם תיאור שלהם שהסתכם במשפט הבא: ההארפרים יכולים לעזור לאחד טוב להשתלט על כס המלכות של מלך רשע. אולם אם הטוב יחזק את הממלכה יותר מדי אז הם ידיחו אותו גם. חבורה מוזרה. כדי להבין יותר את ממלכות נשכחות אני ממליץ גם על שאר הסדרות של ר.א. סלבטורה. שם מספרים יותר בהרחבה על מעבר לאזור של בקעת רוח-כפור.

Serpent Axis

New member
תשובה עניינית, לא עוקצנית ותוקפנית

אתה רוצה לדעת מה היחסים בין הגזעים במו"ד קלאסי? בבקשה חביבי - Player's Handbook יספק לך את זה. יש שם חלק עם תיאורי הגזעים שמספר לך על היחסים ביניהם. עכשיו אני אתן לך תשובה עניינית בהתאם למה שכתבת. <<תהיתי כיצד היצורים מתייחסים אחד לשני בעולמות שלכם>> תלוי ביצורים. עכבישים ככלל בד"כ לא חברותיים במיוחד, למשל. אבל ברצינות? אני משחק כמה משחקים שונים. בקבוצת "אבודים בפנלטהורן" אני לא יודע בכלל אם יש עוד גזעים חוץ מבני אדם ואלפים. אף פעם לא נתקלנו באף אחד מהגזעים האחרים שיש במו"ד. האלפים בעולם הזה הם יצורים מוזרים ושונים כמעט לחלוטין ממה שמתואר במו"ד קלאסי. הם יותר קרובים לפיות עם קפריזות משונות בלי דמיון מאשר לבני אדם. מחוץ ל"אבודים" אני לא משחק מו"ד. אני משחק Vampire: The Masquerade וצר לי לבשר לך שאין לנו שם גזעים - אלא אם כן אתה מתייחס לגזענות, אבל לא כל "הלבנים" שונאים את "השחורים" (ולהיפך). גם אין שום דבר שמגדיר יחסים אוניברסליים ביניהם. העובדה שיש שבטי ערפדים לפעמים מבלבלת שחקנים חדשים שמניחים ששבט=גזע. השחקנים האלה בד"כ מבינים את הטעות שלהם מאוחר מדי, כשהדמויות שלהם מוצאות את עצמם בקצה הלא נכון של איזה יתד או רובה ציד קצוץ-קנה. ישנם סטריאוטיפים, כמו שיש סטריאוטיפים על רומנים, על ספרדים, על עיראקים ועל אירים. כמו שיש סטריאוטיפים על קתולים, על יהודים ועל ניאו-פגנים. כמו שיש סטריאוטיפים על השכנים בקיבוץ. זה שיש סטריאוטיפ לא אומר שזה נכון. חברה מורכבת מפרטים רבים, בעיניי זה נכון גם לגבי אורקים וננסים בעולמות פנטזיה. לא כל אורק הוא ברברי פראי שאוהב לרצוח ככה סתם, כמו שלא כל גרמני הוא ברברי פראי שאוהב לרצוח ככה סתם. לחשוב שאורקים שונאים בני אדם "כי ככה זה" זה כמו לחשוב שרומני יגנוב לך את השעון "כי הוא רומני". בקשר לשבטי ערפדים בV:TM והיחסים ביניהם, אני מפנה אותך למאמר שכתבתי על המשחק: חלק ראשון. http://www.isf.co.il/article.asp?ref=1206 חלק שני. http://www.isf.co.il/article.asp?ref=1207

Super Monkey

New member
מעבר לפרשנות האישית של כל מנחה

בVTM מופיע מאוד יפה ההתייחסות הסטריאוטיפית של שבטי הערפדים השונים אחד לשני: בספר הליבה של השיטה (כמו ספר השחקן במו"ד, פחות או יותר) יש בתיאור של כל אחד מהשבטים מסגרת קטנה ושם יש ציטוטים מה כל שבט חושב על ה"חברים" שלו. הסיבה לסטריאוטיפיות הזו בV:TM נובעת מהעובדה שבתור ערפד צעיר אתה יודע על עולם החשיכה רק מה שמספר לך הזקן שאימץ אותך, והוא בדרך כלל גדל בתקופה שבה המילים "ליברליות" או "פוליטיקלי קורקט" לא היו בלקסיקון או נושא עליו כמה מאות שנים של נזק נפשי נגרר. שוב, כל מנחה רשאי לתת פרשנות משלו בVTM בגלל שמדובר בשיטה מאוד פתוחה אבל באופן כללי יש שם סטריאוטיפים מאוד מובהקים על היחסים בין השבטים השונים אשר מצויינים בפירוש בספרי השיטה ומקבלים עידוד נוסף הן בספרי ההרחבה והן בספרי העלילתיים (נובלות).

Serpent Axis

New member
והנה הטעות הקלאסית

קודם כל, ידידי, פסחת על החלק הכי חשוב בפרק על השבטים... קרא שוב את המשבצת הקטנה הזו שם שהכותרת שלה היא "Clans and Characters". ולגבי הטעות הספיציפית שלך - אלה לא "ציטוטים של השבט" (איך דבר כזה יכול להיות בכלל?) אלא, כמו שמצוין בכותרת שלהם, סטריאוטיפים. הסטריאוטיפים האלה ממש לא מכתיבים את היחס של הערפדים הספיציפיים לערפדים אחרים, הם מתארים סטריאוטיפים וזה הכל. אם נדמה לך שכל הערפדים חולקים את הסטריאוטיפים האלה, אתה משחק במשחק הלא נכון...

Serpent Axis

New member
אגב, ציינתי בהודעה הקודמת

שהסטריאוטיפים קיימים, במקרה ופספסת את החלק הזה...

Nihau

New member
גזעים בעולם החשיכה יש יותר מ6

בני אדם ערפדים אנשי חיות למיניהם- ביניהם אנשי זאב פיות- ביניהם אפילו דרקונים ואלפיות מלאכים והGOD שדים והשטן תן לו הסבר על מה שהוא שאל...

Serpent Axis

New member
קודם כל, אלה לא גזעים

ערפדים הפכו לכאלה מבני אדם. בכל שאר השיטות של עולם האפלה אני לא ממש מבין אז אני אמנע מלדבר עליהם, אבל למה החלטת ש"מלאכים והGOD ושדים והשטן" הם "גזעים"? חוץ מזה שהיחסים בין היצורים העל טבעיים בעולם האפלה הם לא כמו היחסים בין בני אדם לאלפים או אורקים בD&D. דברים לא עובדים בצורה כזאת בV:TM. רוב אנשי הזאב בעולם האפלה מגיבים באגרסיביות פראית לנוכחות של ערפדים, אני יודע על המניעים שלהם מעט מדי בשביל להסיק למה זה אבל אני מניח שזה קשור לגאיה איכשהו ולאיזשהי נוכחות דמונית שאנשי זאב בד"כ מתנגדים לה או נלחמים בה או משהו כזה... דרקונים ואלפיות (?!) אף פעם לא פגשתי, אבל מוזכרים כל מני יצורים מיתיים בBook of Storyteller Secrets של Vampire: The Dark Ages שהמנחה יכול לעשות בהם שימוש אם הוא נמשך לאספקטים פנטסטיים. שימי לב שאני מדבר על Vampire: The Masquerade ולא מתעסק בשיטות האחרות. כן, קיימים כל מני יצורים על טבעיים אחרים - אבל מה להם ולגזעים של מו"ד במשותף? כלום. היצורים האלה כולם אינדבדואלים, היחס של כל אחד לאחרים תלוי באותו אינדבדואל. לא בסטריאוטיפ חובק-כל שמשותף ל"גזע"...

למעלה