יחסי גן עדן-גיהנום

נעמה3211

New member
יחסי גן עדן-גיהנום

אני וחברי ביחד כמעט שנתיים, מתוכם חיים ביחד שנה. הוא האדם הכי אוהב שפגשתי בחיי. כשהוא מחבק אותי (והוא עושה את זה הרבה) אני מרגישה מאוד מוגנת ורגועה ובכלל כשאנחנו לא רבים, אני מרגישה אהבה גדולה אליו וביטחון ביחסים. הבעיה היא שבערך פעם בשבועיים אנחנו רבים , תמיד על שטויות, ואני אומרת ומרגישה באותו רגע שאנחנו צריכים להיפרד. שנינו באים מרקעים מאוד שונים- אני בחורה משכילה, אנרגטית, יודעת לבטא את המחשבות שלי מהר ומדויק. חברי לעומתי מאוד איטי בחשיבה, לא אוהב לדבר הרבה ולהיפתח, לכן כשאנחנו רבים והוא לא עונה לי או עונה לי "לא יודע" אני פשוט משתגעת ואומרת "בוא ניפרד". לפעמים אני מרגישה שאני גדולה עליו וזה מאוד מטריד אותי, למרות שכמו הוא מתייחס אליי והאהבה שלו ללא תנאים זה הרבה יותר חשוב לי מהשכלה ויכולת להתבטא בריבים. אני אשמח לקבל דעות בנושא הקשר שלנו, אם יש סיכוי לקשר כשבני זוג לא יודעים לריב

seeyou

New member
../images/Emo54.gif-" מרגישה גדולה עליו"-../images/Emo108.gif

ייתכן שאת "בחורה משכילה, אנרגטית, יודעת לבטא את המחשבות שלי מהר ומדויק" והוא "מאוד איטי בחשיבה, לא אוהב לדבר הרבה ולהיפתח, "... אבל "כשהוא מחבק אותי (והוא עושה את זה הרבה) אני מרגישה מאוד מוגנת ורגועה ובכלל כשאנחנו לא רבים, אני מרגישה אהבה גדולה אליו וביטחון ביחסים" אני חושב שזה מה שאת חיפשת- ולא מדען .... מהתחלה נמשכת לתכונות שלו וזה ממלאה לך את החסר(?) לא מקבלים בחיים את הכול מה שרוצים או צריכים חייבים להתפשר השאלה ,מה חשוב לך במערכת היחסים וזה רק את יכולה להעריך Keep smiling יוסי

נעמה3211

New member
לא הסברתי את עצמי טוב

אין לי שום בעיה עם זה שהוא פחות משכיל, יש לי בעיה עם הטוטאליות של הריבים וחוסר יכולת של שנינו לפתור דברים בצורה יותר נכונה

seeyou

New member
לפתור דברים בצורה יותר נכונה-?

נכון!!!!!!!!!! את צודקת הבעיה מתחילה בפרושים של "יותר נכונה"... של מי? שלך? שלו? הרי אתם אנשים שונים-(לא רק אתם)...לכול אחד ממכם יש הגיון משלו... החיים בזוגיות זה לא פועל על פי נוסחה מטמטית...אין צדק אבסולוטי... I wear my wife's eyeglasses because she wants me to see things her way. (Jayson Feinburg)

seeyou

New member
לא לריב!!-../images/Emo140.gif-רוצה סיבה להתנשק?

כאשר הייתי ילד הייתי מעצבן את הילדות על מנת להשלים עם נשיקות אם הגיל הבנתי שזאת לא הדרך..."לנשק" לבחורות... רוצה לדעת לתקשר? The real art of conversation is not only to say the right thing at the right time- but also to leave the wrong thing unsaid at the most tempting moment. keep smilingt יוסי

יש לי בעיה דומה...ואין פתרון

אם תסתכלו בהודעה שלי שמתאריך 4/9/03 (היא נמצאת היום בעמוד 6) שם ההודעה היא "
האם זו סיבה לפרק זוגיות
" תראי שהבעיה דומה. גם אני לא חשבתי בתחילה שהפער ההשכלתי הוא כ"כ מהותי, אבל מעבר להשכלה, זה מתאפיין בזווית ראיה שונה, בהפעלת ההגיון, בהנהגת הויכוח והמריבות, ו....כן, הפער רק ילך ויגדל. אם את באמת רוצה לשפץ את הזוגיות שלך ואם היא באמת חשובה לך
תלכו לייעוץ זוגי באופן מסודר וקבוע
אנחנו לא הלכנו באופן רציף, מסתבר שזה לא היה לי מספיק חשוב. וכמובן , הקשר שלנו על סף פירוק החבילה.

seeyou

New member
סליחה!-../images/Emo22.gif

ייעוץ זוגי לא ישנה את המצב של הפער ההשכלתי !

נכון, אבל...../images/Emo12.gif

זה נכון שייעוץ זוגי לא ישנה את הפער ההשכלתי, אבל אם הקשר באמת חשוב לשני בני הזוג, ואם הם באמת רוצים לתקנו עדיף שירוצו לייעוץ לפני שהמצב ידרדר. כי כרגע הם לא רואים בפער ההשכלתי בעיה, והוא באמת נהיה בעיה רק כשנלוות אליו עוד ועוד בעיות... עפרה

seeyou

New member
יש לך עצה טובה!-../images/Emo88.gif

אבל מצד שני אני שואל שאלה פשוטה: למה "להידבק" ממחלה קשה ריפוי ואחרי זה ללכת לרופא ? אנו חיים בתקופה מודרנית ויש לבני 2 המינים אפשרויות לבחון את המערכת היחסים עוד בטרם התחילה! לכול משתתף במערכת יחסים יש מטרות-כמו במו"מ בעסקים! אם וכאשר מחליטים על העיסקה-מדובר בעיסקת חבילה!! לא ניתן לשנות תנאי החוזה עם הזמן! אני חושש שזאת הטעות של הרבה בנות-נשים אשר נכנסות למערכת היחסים בידיעה שזה לא מצב הטוב ביותר אך בהרגשה שעם הזמן היא תצליח לשנותו על פי רצןנה

אתה יודע... החיים חזקים מאיתנו

כמה שלא נרצה, עד שמתחתנים אי אפשר לדעת מה באמת יהיה. המחוייבות הזאת, גורמת גם לזוגות שגרו שנים ביחד לשנות פאזה. אז לחילוניים יש יתרון כי בכל זאת לגור ביחד קודם זה קרוב למערכת נישואין, אבל מה לעשות, כרגיל הדתיים נדפקים
כי הם לא יגורו יחד קודם. אף אחת לא חושבת לשנות את מי שהיא מתחתנת איתו, ההיפך הוא הנכון, כל הזמן מפמפמים לנו במוח שלא בשביל זה מתחתנים. דבר נוסף, זה באמת כמו כל עיסקת חבילה, יש תנאי פירוק באותיות הקטנות שבחוזה. עפרה

אלי.מ

New member
ואת תהיי גדולה עליו יותר ויותר...

...עם השנים.מה בעצם מצאת בו לא ברור. מה שברור שמקומך לא שם.

מעצבנת

New member
מסכימה עם קודמתי

זה רק יחמיר ויחמיר ואת תמצאי את עצמך יותר ויותר מתוסכלת

iritika

New member
חמודה...

השכלה היא לא שכל- הפער הוא חברתי לא שכלי. את מקוטלגת במעמד המשכילים והוא במעמד של מחוסרי ההשכלה. אין זה אומר שלא יכולים להיות בינכם דברים אחרים משותפים. אם אתם רבים והוא עונה " לא יודע"- או שקשה לו לדבר, או שהוא פשוט לא יודע. החוכמה היא להסביר לו- ולא בזמן הריב אלא בעיתוי נכון. יכול להיות שאת פתוחה ממנו, יכול להיות שלעיתים מול הפתיחות הזו שלך הוא מפתח חולשה. אינך יכולה לנופף בזה שאת מדברת על הדברים ושהוא מוגבל. הסוד הוא להשלים אחד את השני. אני מקווה שתעבדו על זה- כי לא - המצב רק יחריף- בהצלחה. אירית.

נעמה ועופרה היקרות - יש פיתרון ! !

להקדים ולומר כי אני בחורה חילונית, גרושה עם ילדה, שהפסדתי את ההזדמנות לתקן את יחסי עם בעלי, ללמוד לריב, ולפתור בעיות יחד ועוד. הדגש על חילונית . לאחרונה הגעתי עם חברה להרצאות של הרב אבנר קוואס. והבנתי כי עד כה לא הבנתי דבר ! ( אני בת 48 ) ! יש לו הרצאות בנושא שלום בית, אשר הם מוקלטים ושם יש את כל הפתרונות לכל בעיות הזוגיות ! בנושא זה יש לו 12 קלטות אותן קניתי במחיר של 150 ש"ח , אך מאוחר מידי ! החבילה ה ת פ ר ק ה ! ויכולתי להצילה תמורת 150 ש"ח !!! את יכולה להשיג את הקלטות בטלפון -025370271 . ויש לו הרצאות בכל הארץ ! תוכלי להתעניין במספר הנ"ל , או באתר שלו : KAVAS.CO.IL כדאי לנסות לפני הפירוק !!! באור ואהבה ושנה טובה מירי.

צפנתי

New member
יש בינכם המון, רק תטפלו בבעיות...

לא תמצאי לעולם גבר חלומות מושלם שכל כישריו יתאימו לציפיותייך, אבל חשוב שעל מנת לשמור על מה שיש עתה, צריך לדעת לטפל בבעיות הקיימות, ולהתמודד טוב יותר עם המצוקות. אל תזניחו! טיפול זוגי. ומהר. כשיש עוד כ"כ הרבה אהבה בינכם. מאחלת לכם המון אהבה בינכם וכוח ללמוד להתגבר על הבעיות...

1smile1

New member
זה מזכיר לי הורים שלי

את ממש תיארת מערכת יחסים שהיתה בין אימי ואבי. הם התגרשו לאחר 17 שנות נישואין, אבל, לפני שאמא שלי נפטרה, היא אמרה לי שהוא היה הגבר הכי טוב בחייה ואם היתה יכולה להפוך את הגלגל - היא היתה יודעת להעריך אותו איך שהוא, את היתרונות הרבים שלו והיתה רוצה להישאר נשואה לו. אבל, היה מאוחר מידי... אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות - את צריכה להרגיש מה טוב בישבילך, אבל אם את חושבת שאת אוהבת אותו והוא עושה לך טוב, אז תלמדי להעריך את האישיות שלו איך שהוא ואל תנסי לשנות אותו - כי זה מתכון לכישלון.

למעלה