יחסות פרטית...

יחסות פרטית...

אז, בשעה טובה, זה היום הראשון בו אני עוסק בזה. אז אני עדיין חסר ידיים ורגליים בעניין. נתון לי איזה חלקיק אלמנטארי בעל אנרגיה כלשהי ומאסה כלשהי (לפי מה שלימדו אותי "מאסת מנוחה" היא מילה גסה), שמתפרק לאחר פרק זמן t. הוא מתחיל את התנועה בגובה H. עכשיו, אני יודע שצריך להיות מאוד ברור באיזו מערכת יחוס אנחנו עובדים. נראה לי שבמקרה הזה נוח יותר לעבוד ממערכת היחוס של כדור הארץ, כי האנרגיה היא אנרגיה של תנועה (כלומר לא אנרגיית מנוחה שלו) וגם הגובה הוא במע' יחוס נייחת בייחס לכדה"צ. אבל, ממש שהבנתי, התפרקות החלקיק היא מאורע המתרחש ביחס למערכת היחוס של החלקיק, ולכן צריך לבצע טר"ל לורנץ כדי לקבל את זמן ההתפרקות ביחס לכדה"ץ. האם כך הוא, כלומר אכן צריך להסדיר את זמן ההתפרקות עם מע' היחוס של כדה"צ? תודה!

john schmidt

New member
אתה בטוח שזאת שאלה ביחסות פרטית?

אם החלקיק מבצע נפילה חופשית לפי מה שהבנתי, אז צריך לקחת בחשבון כוחות ותאוצה, וזה כבר חורג לתחום של יחסות כללית.

אני מניח שאפשר להתייחס לתנועה

כתנועה במהירות קבועה, והזנחת אנרגיות כבידה וכאלה.

Rus Almighty

New member
ניתן לפתור את הבעיה גם במרחב שטוח

התרומה של הכבידה זניחה. הכוונה בטח להתפרקות מיואונים אשר מצליחים להגיעה לכדור הארץ לפני שהם מתפרקים(או שאלה בסגנון)

Rus Almighty

New member
מה תנאי השאלה?

החלקיק מתחיל במהירות מסוימת בגובהה H? בעיקרון יש תופעה דומה למיאונים אשר זמן מחצית חיים שלהם קטן מאוד והם מצליחים להגיעה לפני כדור הארץ כי יש להם מהירות גבוהה(הזמן העצמי שלהם "איטי" יחסית למערכת כדור הארץ). כלומר כן ההתפרקות היא רק במערכת העצמית של החלקיק

אוקיי. אז אם זה במע' המיואון,

אז אני צריך כדי לקבל את זמן ההתפרקות להפעיל על הזמן את טרנספורמציית לורנץ (במעבר ממע' המיואון לכדה"צ כמובן) ולקבל את זמן ההתפרקות יחסית לכדה"צ. אחרי שיש לי את זמן ההפתרקות ביחס לכדה"צ ואת המהירות יחסית אליו (שמצאתי לפי הנוסחא לאנרגיה E=y(mc^2)z) אז מכאן אפשר להתייחס אל הכל כאילו זו מערכת קלאסית ופשוט להציב x=vt? או שיש עוד איזה מעבר בעייתי? זה ממש מוזר, כל מה שהתרגלת אליו פתאום לא נראה לך בטו לשימוש, אפילו קינמטיקה של כיתה ב'
מגניב בעליל.

Rus Almighty

New member
עדיף שתעבוד עם 4 ווקטור

כאשר הגודל שלו זה זמן ההתפרקות. אתה עושה טרנספורמציה מהמערכת של כדור הארץ למערכת של החלקיק ולא הפוך כי לפי החלקיק כדור הארץ זז לאט יותר וזה לא תורם כלום לפתרון השאלה(אני מניח). כאשר אתה תאפיין את מיקום החלקיק בין שתי נקודות על ידי 4 ווקטור הגודל שלו יהיה הזמן העצמי של החלקיק(זה יכול לחסוך טרנספורמים מיותרים)

אני כנראה צריך לקרוא את התאוריה שוב:-S

ולא לימדו אותנו על 4-ווקטורים. טוב, יש לי שבוע להגיע לרמת הבנה הדרושה. אולי במקום לרוץ לפתור תרגילים אני אחפש עוד תאוריה בנושא. תודה על העזרה...

למעלה