יחזקאל, פרק ט', פס' ו

mesiiii4

New member
למי ששאל אם קראתי

את כל הפרק אזזז כן ולא רק את הפרק הזה, קראתיהרבה פרקים בכלל... מה שאני רוצה להגיד, שמטרת ישראל היא לא חיסול חיזבאאלה !!! אלה חיסול לבנון, ואני לא מבינה איך למדינה כמו מדינת ישראל יש כוונה להרוג ילדים ככה במכוון ? ישראל יכולה לחסל את חיזבאללה אם היא רוצה, לישראל יש צבא חזק מאוד, אבל לא...למה לסכן? נעשה את זה בדרך הקלה....לחסל את כולם...יש חילים שפועלים בשטח נגד חיזבאללה...אבל יש גם הפצצות אוויר בתוך שכונות בבירות ..אז כמו שכתוב אצלכם בפרק ט...ברגע שאתה נכנס לעיר מסוימת צריך לחסל את כולם..לא מבינה איך אפשר להצדיק דבר כזה ?! והשנאה של היהודים לערבים או מוסלמים בפרט היא לא נראת לי בגלל המלחמה בלבד. ואם תשאלו למה, זה עניין של דת נטו. ואני לא באה פה להילחם נגדם, כולה לדבר כמו בני אדם...

סאטורן1

New member
אז אתה יודע שבפרק ט' לא מדובר

על זה ש"ברגע שאתה נכנס לעיר מסוימת צריך לחסל את כולם".

sharonhaimov

New member
אני באמת לא מבין מה הקשר.

למה שאולמרט יפעל ע"פ הרעיון של לחסל את כל הלבנונים? למה את חושבת שאולמרט מספיק אינטלגנט בשביל לפתוח את התנ"ך ולהסיק מסקנה מתוך פסוק? אנחנו לא פועלים ע"פ הדת (וטוב שכך), אנחנו פועלים ע"פ החוק הבינ"ל, בלבנון לא הייתה שום הפרה של זכיות אדם, וכל האחריות של הרג אזרחים מוטלת על חיזבאללה (אחריות לשלומם של אזרחים מוטלת על הארגון הצבאי שפועל מתוכם). יש אסון הומניטרי, וישראל אפילו נתנה הפסקת אש של 48 שעות, זה מעבר למה שהחוק הבינ"ל דורש, וישראל תמיד נזהרת בביצוע הפעילות שלה כדי להמנע מהרג אזרחים חפים מפשע, ואפילו צה"ל ויתר על לא מעט פעולות בגלל האפשרות שחפים מפשע יפגעו. תקראי את הקוד האתי של צה"ל שכתב פרו"פ אסא כשר, זה יותר מוסרי מכל צבא אחר. את רוצה לגנות צבא? תגני את מה שארה"ב עושה בעיראק (שם לא מקפדים על החוק הבינ"ל), תתקפי את פעולות נאט"ו ביגוסלביה לשעבר, הם רצחו שם אלפים והעולם די שתק.(כן, נאט"ו רצח!). אז במקום לפנות למקומות הלא נכונים, יש מספיק בעיות לעולם שצריך לטפל בהם, העוני והאיידס באפריקה הרבה יותר רצחני ממה שקורה פה, וזה לא שהאו"ם מתאמץ ממש, אז במקום לעסוק בזוטות, אפשר להתעסק בנושאים חשובים (אם זכיות בני אדם חשובים לך) כמו מחנות ההשמדה בסין שרוצחות אלפי סינים ברגעים אלו!

Vendetta

New member
פשוט מאוד

מעדיפים דרך קלה על דרך קשה, כמו שאמרת. זה הגיוני. למרות שלא נראה לי שאנחנו מקלים על עצמנו מספיק.

Continuum

New member
לא בדיוק..

מנסים למצוא איזון כך שהמאמץ שלנו יהיה סביל אבל עם תוצאה כמה שיותר טובה, וכשאני אומר "טובה" אני מתכוון כמה שפחות לפגוע בלבנון עצמה ובתושביה אבל כן להשבית את החיזבאללה. וכרגיל אין לנו הרבה ברירות בהתחשב בדעת העולם.

Ootch

New member
מטרת ישראל היא חיסול לבנון?

מאיפה הבאת את זה?... מטרת ישראל היא חיסול חיזבאללה. נקודה. הבעיה נוצרת כאשר החיזבאללה מנצלים אזרחים חפים מפשע כדי להציג אותם לתקשורת וצה"ל פוגע בהם בשוגג. ואגב, את מגזימה עם מימדי המלחמה. רוב ביירות נותרה ללא פגע.

Fleddermaus

New member
מטרת ישראל היא לא חיסול חיזבאללה.

ישראל יודעת יפה מאוד שאי אפשר לחסל את חיזבאללה. לפי מה שאני שמעתי, מטרת ישראל היא להשתלט על השטח ולהכין אותו לנוכחות של כוח בינלאומי, לצמצם את היכולת של חיזבאללה לשגר טילים ולהרחיק את חיזבאללה מהגבול.

Ootch

New member
אני "שמעתי" אחרת.

המטרה היא חיסול החיזבאללה, או במילים אחרות (וקצת יותר עדינות, שכן לא מדובר על חיסול פיזי בהכרח) - פירוק מנשק. זה מה שישראל תובעת בדיונים על הפסקת אש, וזה גם מה שקונדוליסה רייס מצהירה שיידרש מהצד השני. מובן שיש צורך בכוח בינלאומי, אבל זו המטרה העיקרית.

Fleddermaus

New member
שמעת גורם בטחוני אומר את זה?

המטרה של המלחמה לא נקבעת על פי כל הדגנרלים שמתראיינים לטלוויזיה.

Ootch

New member
שמעתי את הנאום של אולמרט וקונדוליסה

רייס.

Fleddermaus

New member
גם אני.

והם אמרו שמטרת המחלמה היא קביעת עובדות בשטח ושינוי המציאות כדי להכין את התנאים להפסקת אש.אף אחד מהם לא דיבר על השמדת החיזבאללה.

../images/Emo72.gif ../images/Emo46.gif

זה לא הזמן להתנגד למלחמה הזאת אתם פשוט לא מבינים?! שיהרגו כמה שיותר מהם! שיקבלו בום לפנים שידעו לא להתעסק איתנו! בזמן שאנחנו במלחמת קיום על החיים שלנו אין פה מקום להתנגד למהלכים של המלחמה! גועל נפש פשוט גועל נפש, תחשבו קצת!

למעלה