יחזקאל, פרק ט', פס' ו

mesiiii4

New member
יחזקאל, פרק ט', פס' ו

זָקֵן בָּחוּר וּבְתוּלָה וְטַף וְנָשִׁים תַּהַרְגוּ לְמַשְׁחִית שאולמרט לא ינסה לתרץ.

mesiiii4

New member
למישהו בכל זאת

יש מה לומר על זה? כי בכל פעם שנהרגים "בטעות" ילדים ואנשים חפים מפשע, מנסים לתרץ את זה...והפסוק שכתבתי למעלה זה אצלכם מהתנ"ך

sharonhaimov

New member
הרבה דברים כתובים בתנ"ך. אז?

גם ע"פ החוק הבינלאומי האזרחים החפיםפ מפשע שנהרגים בלבנון הם באחריות חיזבאללה. האזרחים שנהרגים בישראל, הם בהחלט באחריות חיזבאללה. אנחנו לא צריכים את התנ"ך כדי להצדיק את המלחמה הזאת. לתנ"ך יש מקום רוחני ביהדות, לא מעבר.

mesiiii4

New member
מה להצדיק מה???

ישראל נלחמת נגד לבנון או חיזבאללה ? נגד ילדים קטנים או נסראללה וחבריו ? ישראל פשוט מעוניינת להפציץ את לבנון , לא את חיזבאללה. זה הכל. ואני לא מבינה איך אין בעיה עם זה

ברור שיש בעיה עם זה

אבל למה את לא שואלת את החיזבאללה למה אין להם בעיה להסתתר באוכלוסיה אזרחית?

sharonhaimov

New member
טכנית, לא באמת סקלו הרבה הומואים

בעבר. והיום לא חרות מדינות ערביות כמו מצרים וסעודיה, שבהם באמת מוציאים להורג הומואים. אבל כל רצח שכזה הוא גרוע שלעצמו.

S h a y D u

New member
טיפש! תביא ציטוט מהתנ"ך

שעל-פיו אנו אמורים לסקול הומואים!

sharonhaimov

New member
איזה יהודי גרוע אתה?

זאת אחת ממצוות "ייהרג ואל יעבור", באיסור על גילוי עריות, ישנו איסור על יחסי מין עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה ומשכב זכר אסור. אם אינך יודע איפה מצוות אלו כתובות, אתה מוזמן לחפש בתלמוד, מסכת סנהדרין, ואם אינני טועה גם בשבע מצוות בני נוח. והנה מה שהרמב"ם חושב, מה יקרה ולא יהרגו את אותו איש, הרמב"ם הלכות יסוד תורה, ה'- "וכל מי שנאמר בו ייהרג ואל יעבור, ועבר ולא נהרג--הרי זה מחלל את השם, ואם היה בעשרה מישראל, הרי זה חילל את השם ברבים; וביטל מצות עשה שהיא קידוש השם, ועבר על מצות לא תעשה שהיא חילול השם. ואף על פי כן, מפני שעבר באונס, אין מלקין אותו ואין צריך לומר שאין ממיתין אותו בית דין, אפילו הרג באונס". אתה תומך של מרזל וכאחד כזה אתה תומך במדינת הלכה, אבל אין לך מושג ביהדות? אתה פשוט בדיחה למפלגתו של מרזל. (טוב נו, אם ראש המפלגה כזה אידיוט, מה אני מצפה מהתומכים שלו?!).

sharonhaimov

New member
ולא חייבים את התנ"ך, אני מקווה

ששמעת על המשנה (נכתבה ע"י רבי יהודה הנשיא במאה ה3 בתקופת התנאים) והתלמוד (תקופת האמוראים- המאה ה2), אם לא ידעת, אז אתה פשוט בדיחה מהלכת של מרזל... טוב נו, כולכם כאלה...

noamgk

New member
אני לא בקיא בזמנים המדויקים,

אבל המשנה נכתבה לפני התלמוד (התנאים קדמו לאמוראים).

S h a y D u

New member
אתה אינפנטיל סתום שמערבב בין דברים!

הומו-לסביות לגילוי אריות?.. מה הקשר?..! אגב, אתה תומך בנתניהו?.. הידעת בכלל שהוא בעצמו אדם מאמין?.. (אמנם, ככל הנראה, לא דתי.. אבל בהרבה מהנאומים והתעמולות המפגרות שלו הוא הירבה להראות זאת כביכול.. כמובן ע"י נשיאת שם ה' לשווא...) - אתה, שכל כך מתייחס בזלזול לאנשים דתיים עם אמונה בערך עליון ושמתייחס אליהם כאל פנאטים מפגרים, תומך בנתניהו?... לא רק אינפנטיל... הייתי אומר גם תמוהה ברמות בלתי ספורות....

sharonhaimov

New member
כותבים גילוי עריות, ולא גילוי אריות

מסתבר שגם לשון אתה לא יודע... טוב נו, תומך מרזל. ולא השפלת את עצמך מספיק? אתה לא מכיר את 3 מצוות "ייהרג ואל יעבור", אז תפסיק לדבר שטיות, כי אתה יהודי מאמין גרוע, שום אם אפשר לקרוא לאחד שלא מכיר את מצוות "ייהרג ואל יעבור" כיהודי. אז אתה תומך במדינת הלכה? אבל אין לך רבע מושג מהדת שלך? עצוב. ומה הקשר האמונה של נתניהו? אני מקווה שאתה מודע לכך שיש עוד דברים חוץ מדת! (טוב, איתך אני לא יודע... אתה גם לא מכיר את היהדות ואתה לא חכם בשאר הדברים....), כמו עמדות חברתיות-כלכליות, עמדות מדיניות... נתניהו מייצג מצויין את העמדות הכלכליות-חברתיות שלי והעמדות המדיניות שלי (קפיטליזם וימין מדיני), השקפת העולם שלו ליברלית. אבל זה שהוא מאמין, ממש לא מפריע לי. אפילו הייתי בעד האיחוד לאומי-מפד"ל! מפלגה מצויינת, למרות שהיא מפלגה דתית! ואני לא מתייחס לדתיים כאל פאנטים, רק למפגרים כמוך (ולא חסרים חילונים ומסורתיים מפגרים כמוך). אל תדבר שטיות, צא ולמד!

Fleddermaus

New member
אממ..

טוב, אם יש באג משונה בתפוז ואני עושה לך עוול נוראי, אני מתנצל. שים לב להודעה הזאת http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=237&msgid=82831622 עכשיו שים לב לתאריך שבה נכתבה. למיטב ידיעתי, ה-29 ביולי היה שבת. האם יהודי מאמין שכמוך כותב הודעות בפורום בשבת קודש? או שמא אתה מפתיע אותי לטובה, ואתה רפורמי...

שרירי86

New member
אז מה

גם אני מסורתי אבל אני מפעיל חשמל , מסורתי זה לא דתי - יש הבדל לא קטן בכלל בין השניים .

Continuum

New member
יש לי תיאוריה..

שככל שאתה יותר דתי, כשאתה שותה אלכוהול אתה הופך ליותר אדום אבל פחות מתנהג כמו שיכור. האם זה ההבדל בין מסורתיים ודתיים?

sharonhaimov

New member
זה לא משנה אם הוא מסורתי או חילוני

הוא תומך במדינת הלכה, ואין לו רבע מושג ביהדות! זאת הבעיה! אני מאמין שלך יש יותר ידע...

למעלה