יוקר מחייה - על מה ולמה

creedstaind

New member
זה בדיוק המעמד של ישראל בעולם

ישראל שקולה לסין , הודו - כמו שאתה אמרת . נמאס לשמוע שמרבית הישראלים ( גם אני ישראלי , אבל לא חושב ככה ) חושבים שארצות הברית זה בעצם כמו ישראל , חיים בישראל יותר טוב או ש"תל אביב הגדולה היא מטרופלין מפואר של מדינה חזקה ומצליחה " או SOME SORT OF CRAP אחר . בוסטון גאי כנראה לא ביקר בישראל הרבה זמן או שהוא רוצה לחיות בהכחשה. בישראל עושים רק העלות מחירים : דלק , נדל"ן , מזון וכדומה , אבל איפשהו בדרך כלכלני ישראל הגדולים שכחו שכוח הקנייה לא גדל ולכן אנחנו אני אומר בפה מלא שישראל היא מדינה עם הוצאות המחייה לעומת כוח הקנייה בין הראשונות בעולם . שכר מינימום - פחות מ5 דולר לשעה בעוד בקליפורניה כמעט 8 דולר החל משנה הבאה . אבל מה - הכל בישראל בדולרים כי התפיסה המוטעית היא ששם " למה לא חביבי אמריקה" והמחירים אסטרונומים.

redzone

New member
קצת הגזמת לא ?

לכל הסינים בסין יש בית פרטי עם אינטנרט מהיר ואוטו ? תראה ישראל היא מדינה סוציאלית - יש לה ממשלה שהמטרה היחידה שעומדת מול עינייה זה לקחת כמה שיותר כסף מהאזרחים (כי מה זאת אומרת, האזרחים בישראל דפ"רים, הם הרי לא יודעים איך לנהל את החיים בצורה נכונה, צריך לקחת מהם את הכסף שהרוויחו ע"י מיסים ולבזבז אותו בחזרה כמו שצריך, כמו שרק הממשלה יודעת לעשות - ומכאן כבר נראה לי שמיותר להמשיך לכתוב). בישראל המחירים אכן עלו המון בשנתיים שלוש האחרונות - מאוד מפליא אותי איך המדד עדין לא עלה. שכ"ד עלה שיקלית ב20-30 אחוז, דולרים כ40% (אני מדבר על אזורים מבוקשים), הדלק עלה. החשמל עולה , מים הולך לעלות, מזון כמובן עולה. רכב ירד קצת בגלל הורדת מיסים.

creedstaind

New member
המדד לא עולה כי אנחנו לא מדינה מפותחת.

כמו שאנחנו רוצים לחשוב.פשוט מאוד. תודה באמת שהם רוצים להוריד את קצת המיסוי על הרכב , באמת 90-120 אחוז מיסוי לא יהיה הרבה, עכשיו זה באמת יהיה זול ( כן אני ציני לחלוטין). בארה"ב אתה יכול לקנות יונדאי אקסנט חדשה ב11000 דולר . בישראל עכשיו זה יהיה 100000 שקל . כמו 28.48 משכורות מינימום ברוטו בישראל ( משכורת מינימום בישראל ל8 שעות עבודה ביום כפול 22 ימים - 3511 ברוטו). נעשה את החישוב בארצות הברית: 7.25 דולר לשעת ברוטו בקליפורניה כפול 8 שעות ביום כפול 22 ימים בחודש נותן 1276 דולר בחודש - צריך 8.6 משכורות מינימום בשכר ברוטו בארה"ב בשביל לקנות אותו אוטו. פי 3.31 יותר יקר , בנטו זה יהיה פי 2.5-2.7 יותר יקר . לא נחמד בכלל אבל בישראל לאף אחד לא אכפת . בישראל באמת דופקים אותך ואפשר להגיד רק בישראל בלי שאני אחשב לישראלי בכיין . לישראלים באמת יש סיבה לבכות- דופקים אותם.

redzone

New member
נראה שכרגיל יש קומבינה

בסוף עוד יגלו שעשו קומבינה בבנק ישראל ולא חישבו נכון את המדד, או יזכרו שיש טעות. יונדאי אקסנט - אף אחד לא קונה בישראל כזה רכב חדש, 80% מהאקסנטים הולכים ישר לחברות ליסינג ב20% הנחה כלומר ב80 אלף. עכשיו תוסיך מס קנייה בארה"ב ותראה שההבדלים לא כאלה דרמטיים. בארה"ב גם לא ממש יצא לראות פה יותר מדיי אקסנטים. ארה"ב - מדינת המכוניות. מכונית בארה"ב זה כמו מים לשתייה, אף אחד לא מעלה על דעתו שבן אדם חס וחלילה צריך ללכת ברגל ממקום למקום. בישראל מכונית זה מותרות, בישראל אתה בכלל אמור לסוע באוטובוס או ברכבת. בישראל רכישת אוטו חדש זה כמו לתת גלידה משובחת לממשלה - אחלה מיסים שבעולם. עזוב חישובים, בארה"ב אחרי כמה זמן ברגע שיש לך כרדיט היסטורי נורמלי וטיפה חסכונות אתה יכול לקנות אחלה רכב באמצעות מימון.

Boston Guy

New member
יאללה - בוא נמשיך עם ה"ראש צוות חומרה" שלך...

הבעייה בטיעון שלך היא שבחרת להיצמד לדוגמא של הסקטור הכי "מפונק" בארץ" - אנשי ההיי טק. כמויות התיגמול הישיר והעקיף שהם מקבלים די מקשים עליך להוכיח שבארה"ב יותר טוב להם... ברעננה - יש לו 60 אלף דולר ביד בשנה. 5,000$ נטו בחודש. שוכר דירת 5 חדרים בשכונה הכי טובה ברעננה, בבניין טוב - שילם גג 1,500$ לחודש... החליט "לקפוץ גבוה"? שוכר קוטג' ברעננה... משלם 2,000$ ומיילל. הילד (ילדה?) בגן עולה לו עוד 1,000$ לחודש - גג. כלומר - עד עכשיו הוציא כ 2,500$ מהמשכורת, גג 3,000$ - ונשאר לו יותר מ 2,000$ לבזבז. והינה מה שהוא לא משלם עליו: כשהוא עומד בפקק של השעה פלוס על כביש גהה בדרך לעבודה - לא מזיז לו. הרכב הוא רכב ליסינג של המעביד. הדלק הוא על חשבון המעביד. נמאס לו מהאוטו? הוא מרסק אותו לתוך קיר - ומרים סלולארי לקצין רכב "תארגן לי מכונית חדשה - והפעם בצבע ירוק!". תקלות? מוסכים? לא בבית ספרו... הוא אפילו לא צריך לרחוץ את האוטו - מישהו ממחלקת רכב בעבודה לוקח את האוטו לרחיצה כשהוא במשרד... שלא לדבר על זה שהא לא יודע אפילו כמה עולה הביטוח לאוטו, ולא איכפת לו כמה תאונות הוא עשה - ה"קנס" בפרמייה לא מזיז לו... המעביד משלם. פנסייה? המעביד מפריש סכום היסטרי - יותר מ 13% - כהשתתפות שלו בחסכונות הפנסיוניים של הבחור. (8 ושליש לפיצויים ו 5% לגימלא). העובד הפריש עוד 5%. זה אומר שמכל שנת עבודה לבחור מצטבר בצד חיסכון - מעבר לשכר נטו שלו ביד - של כמעט 20,000$. כסף שיהיה שלו בעתיד. עכשיו נשים את הבחור הנ"ל בשכונה החביבה עליך בוואלי: שכר דירה - יהיה מין הסתם ב 1,000$ יותר מאשר בישראל. הוא לא יגור ב 2 חדרי שינה עם משכורת של 150K... גן - יעלה 1,000$ לחודש יותר מאשר בישראל רכב: כשהוא יעמוד בפקק האינסופי של ה 405, הדלק שיישרף יהיה על חשבונו - המעביד באמריקה לא נותן מכוניות ודלק "מתנה"... ושוב - עם משכורת של 150K בשנה, הוא לא ייסע בפחנוע יונדאי אקסנט. אפילו ההודים הקמצנים קונים הונדה סיוויק... הוא בטח יקנה איזה SUV מדוגם, או מיניוואן - משהו שיעלה לו בשקט , כשמחברים עלויות רכישה \ ליסינג + ביטוח + דלק + טיפולים ותיקונים + צמיגים + מיסים וכ"ו = 800$ ומעלה לחודש. אז עד עכשיו, ההוצאות שלו בשרמן אוקס, כדי לחיות באותה "שכבה חברתית" שבה חי ברעננה, היא כמעט 3,000$ יותר לחודש. אז תגיד - "כן, אבל הוא מרוויח 110K נטו לשנה - זה יותר מ 9,000$ לחודש... זה עדיין 4,000$ יותר משהרוויח בארץ! אז הוא עדיין מורווח יותר מ 1,000$ לחודש" אהמממ... זוכר את עניין החיסכון הפנסיוני? אותם 20K$ לשנה שבארץ מופקדים על שמו, שיהיה לו ממה לחיות בגיל זיקנה? הינה לך ההפרש. אני יודע שבגיל 20 חיסכון פנסיוני נראה לך כמו הדבר הכי לא חשוב בעולם. אתה צעיר, כל החיים לפניך, וגיל 67 נראה לך כמו סוף הדרך (תרתי משמע) אבל פה זה אמריקה... אם אתה לא רוצה למצוא את עצמך בגיל זיקנה גר מתחת לגשר, כשכל רכושך עלי אדמות נמצא בשק ניילון שחור בתוך עגלת סופרמרקט חלודה, ואתה לא רוצה לראות את עצמך אוכל CATFOOD לארוחת צהריים - אתה צריך לחשוב על זה בזמן הקרוב. עם צפי עליות המחירים לאורך זמן, נראה כאילו אדם מין השורה - יעני, לא ביל גייטס ולא וורן באפט - צריך לחסוך כל חייו, מיום שהוא מתחיל לעבוד, כדי להיות מסוגל לפרוש בכבוד בהגיעו לגבורות.

creedstaind

New member
לא הבנת נכון או שלא ראית למעלה בשרשור

השכר שלו הוא 31 אלף ברוטו שקל לחודש. בתור אדם עם ניסיון אני מתאר לעצמי שתבין שמתוך זה מתחילות כל ההפרשות כלומר : 3000 ברוטו לרכב ההפרשות לפנסיה וכדומה. מה שנשאר זה אולי 14 אלף שקל בחודש נטו . רק המיסים הרגילים - ביטוח לאומי מס הכנסה ביטוח בריאות - מורידים את השכר ל18900 ועוד לא דיברנו על רכב , פנסיה, קרן השתלמות . כמו שאמרתי , נשאר אולי 14 אלף נטו שזה 3300 דולר נטו . מה תגיד עכשיו ? עכשיו אני בטוח שתגיד לי שיש אנשים שמרוויחים הרבה יותר מ31 אלף ברוטו בישראל בתור ראשי צוותים . אז אני בכלל אזמין אותך לביקור בישראל על חשבוני.

creedstaind

New member
הייתי אומר שאתה צריך להתחיל את החישוב מחדש

אני מאוד סקפטי הפעם.

Boston Guy

New member
ככה זה כשמשתמשים במספרים שאתה בעצמך סיפקת...

אחרי ה"אחורה פנה" הזה שלך, הייתי חייב לבדוק מאיין בעצם הופעת... ומייד מצאתי ! ווי ווי ווי, ואיתך אני מפתח דיון על משכורות היי טק... ועל עלויות מחייה ודיור בארה"ב... אידיוט שכמוני. לפחות אם היינו מדברים על בלט קלאסי, או על אומנות אבסטרקטית... שם אנחנו כניראה על אותה רמת הבנה. היה צריך להיות לי ברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אז הקשב נא, "שמש" שמקליד במחשבים באמצע שבת קודש: אתה - בכבודך ועצמך - כתבת שהבחור מרוויח בארץ 60 אלף דולר נטו לשנה. בדיוק כאן, בהודעה הזו: http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=103686481 אתה - בעצמך - השוות את זה ל 110 אלף דולר נטו שהוא ירוויח \ מרוויח בקליפורנייה, ממשכורת של 150K ברוטו. פתאום אתה מתחיל לגמגם, והבחור הופך להיות מבכיר בתעשייה לאדם עם נטו של 14K ש"ח - שזה לא בדיוק משכורת של תותח... וממש לא ברוטו של 31K, דרך אגב. יותר כמו ברוטו של 25K. אז אתה יודע מה? כניראה שהוא גם לא ירוויח 150K$ בקליפורנייה. המספר הזה מצוץ מהאצבע - בדיוק כמו כל אחד מהמספרים האחרים שזרקת פה עד עכשיו. מתבהר שכל הנתונים שלך הם מספרים שמצצת מהאינטרנט ומשמועות - וכלום לא בדוק... אתה מבין במחירי שכירות (ונדל"ן) בישראל בדיוק מה שאתה מבין במחירי שכירות במיאמי: כלום. שקוף שבחיים לא שכרת דירה בישראל - ודי סביר שבחיים גם לא שכרת דירה בארה"ב. אולי חדר... גם זה בספק. הקטע הוא, ואת זה תלמד כשיהיה לך קצת נסיון חיים מעשי - ולא תאורטי - שהאינטרנט מלא מידע. רובו לא רלוונטי, שגוי ומטעה. צריך הרבה נסיון חיים כדי לדעת איך לקרוא אותו. ללמוד על מחירי נדל"ן או שכירות מהאינטרנט זה מתכון לטעויות. באינטרנט לא רואים אם הדירה היא חורבה - או באמת בונבוניירה... ולא רואים אם הרחוב הוא נחמד - או שהכדורים שורקים שם וניתזים מהקירות. לפיכך ובהתאם לזאת, אני בוחר לפרוש מהדיון הנ"ל. אי אפשר לנהל דו שיח רציני כשצד אחד מציג עובדות מבוססות, והצד השני ממציא "עובדות" - ומשנה אותן כל פעם שהן לא מתאימות למטרותיו.

creedstaind

New member
חבר זה 14 אלף נטו אחרי הפרשות

מה לא ברור בזה? מ31 אלף ברוטו זה רק 18900 הבסיס אחרי כל המיסים. אחרי כל ההפרשות , ורכב ,נשאר בקושי 14. אל תנסה לתרץ אם אין לך מה להגיד . אתה גר בארה"ב , תנסה לאמץ מנטליות אמריקנית , לא של ישראלים.

creedstaind

New member
לא ראית אותי מזכיר בשום מקום 401K

וכן , הייתי שמש , וכן , כתבתי בשבת כי ככה אני מאמין , אני יותר רפורמי כרגע , גם זה עניינך ? אני לא מנסה להחליף כינויים ולטעון שאני אדם אחר. ברור כשמש , או שמש-איך שתרצה , שהנתונים שלי נכונים לגבי רמת ההכנסה של ראשי הצוותים בישראל , ועובדה שלא התייחסת לזה , גם אם אתה בן 40 פלוס , אתה כנראה בחיים תישאר עם אותה גישה ישראלית , או פרסית, או הודית - הכל קרוב- של התחמקות. ולפי מיטב ידעתי , ואתה מוזמן להסתכל למעלה , אמרתי בבירור 370 אלף שקל ברוטו שנתי . תיארתי לעצמי שתהיה לך אינטלגנציה ורמת ידע לדעת שניכויים מתחילים מתוך ברוטו . ואל תהיה בטוח שאתה אמריקני יותר ממני , כי אולי גרתי בארה"ב יותר שנים ממך.

billc

New member
יכול להיות שאתה צודק כרגע בכמה דברים

אבל אני באמת מאמין שלאורך זמן הפערים (שהם גם ככה לא גדולים) יצטצמו ותוך מספר שנים יהיה עדיף לגור בישראל..לפחות מבחינת שכר רק כמה נקודות, יש לי כמה מכירים הודים..שאומרים שהכלכלה מתחילה לפרוח בהודו והרבה מהם מתחילים לחזור, יש לי ידידה הודית בעבודה..שיש להם כמה בתים בבמוביי שכל אחד מהם שווה כ400K אם לא כל הבלגנים בארץ, המלחמות והמושחתים שיושבים בכנסת ישראל היתה המדינה הכי שווה בעולם(מבחינת שכר)

creedstaind

New member
צודק אדוני אבל הבעיה בכלכלה הישראלית

לא תיפטר מהיום למחר . לצערנו תמיד יהיו מסביבנו עמים ערביים , ואולי נהיה באי לחימה - אבל לא בשלום - ככה לפחות אני חושב. המושחתים האלה שיושבים בכנסת ישראל נותנים מס על דלק של קרוב ל100 אחוז ( אני לא זוכר את שמו) , מס דומה על מכוניות , ומעלים בעצם כל דבר שאדם רגיל צריך ( לא ביל גייטס או וורן באפט כמו שהזכיר מר בוסטון ) ומה עושים עם הכסף ? שום דבר . ביטוח בריאות על הפנים , קצבת זקנה שלא מספיקה לשום דבר , תקציבים למפגעים ורק השם יודע מה עוד. לוקחים את הכסף בשביל בתים לעצמם ועלות את המחירים האסטרונמים של הנדל"ן ( חכירה , השכרה , קנייה - איך שאדון בוסטון היקר ירצה לקרוא לזה) עוד יותר לשמיים . אם אם ואם - כולנו רוצים לקוות - אבל מה המציאות הנתונה ? אני מנסה לא לחלום באספמיה.המציאות בישראל לא כזאת ורודה.

creedstaind

New member
הוא קיבל הצעה ל150 אלף ברוטו בריצר'דסון טקסס

על ויזת L-1 . אולי תהיה ישראלי חטטן ותרצה גם לדעת את מספר הטלפון שלו , הגיל שלו ,ושם החברה שמציעה לו ? אתה לא רחוק מזה . קלטתי את המנטליות שלך.

billc

New member
האם הוא נחשב קונטרקור או פרמיננט EMPLOYEE

כי קונטרטורים מרוויח בדרך כלל יותר כסף

creedstaind

New member
כן כן אני מבלבל את המוח

שכחתי שאתה ישראלי שהמציא את : מערכת חוקי המס בישראל יותר מנציגי הIRS בארה"ב יותר מהצעה ספציפית שבנאדם מקבל את הגלגל CONTACT בשבילי = הצעת מעבר זמנית לשנה שלאחריה חוזרים לחברת האם , אבל במידה והפרוייקט נמשך או פרוייקטים מתווספים שוקלים כבר I-140 ו -485 שאלו טפסים לגרין קארד שאני מניח שאתה יודע.

creedstaind

New member
הוא לא עובד קבלן OS

הוא עובד בחברה כבר 9 שנים , תאמין לי שהוא עומד בדרישה לL-1 .

vinney

Well-known member
אבל זה לא contract

הוא שכיר... אתה יכול להגיד ששחור בשבילך זה לבן ולצחוק על כל מי שאומר לך "אבל זה שחור", אבל זה לא יעשה אותך יותר צודק

creedstaind

New member
בגלל רשמתי איך אני מבין את זה

אני יודע שהוא קיבל חוזה לשנה אחת , ואחרי זה יראו איך פני הדברים. אני לא מתיימר לדעת הכל , ואת זה לא ידעתי , ותודה על התיקון.

למעלה