יוקר מחיה בלונדון

קרן3011

New member
יוקר מחיה בלונדון

שלום לכולם, אשמח לכל מי שיוכל לעזור לי בסוגיה של מה נחשב משכורת טובה באנגליה. אני עוברת עם משפחתי בקיץ לאזור לונדון ואנחנו מחפשים דירת 4 חדרים (סה"כ 4 נפשות) באזור בארנט. כמה לשנה יחשב למחיה ברוווחה אם הצפי מבחינתנו הוא הוצאה של כ-2000 פאונד לחודש על שכר דירה? אשמח לכל טיפ בנושא. תודה.

גוזליה

New member
יש **המון** שרשורים בנושא בפורום

אפילו בדף זה אם איני טועה, נא להריץ חיפוש רק לידיעה: דירות כאן נמדדות במספר חדרי השינה שלהן ולא מספר החדרים כולל הסלון- ולכן דירת 4 חדרי שינה היא למעשה דירת 5 חדרים.

גוזליה

New member
בצד שמאל למעלה

יש לך תיבת חיפוש. תקלידי שם את המילים הרלוונטיות (למשל מחיה לונדון),הקליקי "חפש" ותראי מה יוצא לך.

UKjewishboy

New member
משלמים £2000 לחודש על שכר דירה? ../images/Emo12.gif

זה נשמע לי יותר מידי, גם אם זו דירת 4 חדרים. אני גר באיזור BARNET ואני יכול לומר לך שאת יכולה למצוא בקלות, כאילו זה אם את לא אחת בררנית, אז בקלות ב £1500 לחודש תמצאי דירות מאוד יפות של 4 חדרים - על מה לשלם עוד £500 נוספים אני לא מבין? זה הרבה כסף שאפשר לחסוך. ואגב, אם תתעקשי גם תוכלי להגיע לרמות של £1300 וגם £1400 בדירות של 4 חדרים, או יותר נכון בבתים גם כן. חבר שלי גר בשותפות בדירה מאוד יפה של 4 חדרים וכל אחד מהם משלם באיזור ה £350, כל אחד מה 4 שותפים, תעשי חשבון כמה זה יוצא להם ביחד. עוד חבר שלי גר ב BOREHAMWOOD בדירה של 3 חדרים עם שותפים כמובן והשכירות היא £1050 לחודש, אבל כמובן שהאיזור יותר זול. בכל אופן אל תקפצו על שכר דירה של £2000 לחודש, בטח עובדים עליכם בגלל שאתם באים מחוץ לאנגליה ומשהו מנסה לנצל אתכם, אל תתנו לזה לקרות, זה חבל ולא צריך לתת כסף לרמאים, ואני כן מגדיר בגדר רמאים גם אנשים שלוקחים יותר מידי ללא שום סיבה.

Osy2

New member
2000 פאונד זה מחיר הגיוני

לבית בשכונה טובה בתוך לונדון, שכונה שנמצאת קרובה לבית ספר טוב. כך שיש ביקוש לבתים. כשיש ילדים צריך להיות יותר בררניים לגבי האיזור, במיוחד שהם הולכים למערכת החינוך. לכן השכר דירה יכול להיות יקר יותר. תלוי מה מחפשים.

UKjewishboy

New member
כפי שציינתי

אתה יכול למצוא בתים נהדרים מבחינת המיקום שלהם גם כן גם ב £1300 לחודש. משפחה שאני מכיר כאן גם גרה באיזור HENDON באיזור מאוד מאוד איכותי, ויש להם 7 ילדים והשכירות שלהם אם אני לא טועה היא באיזור ה £1500 (ממש לא £2000), אני יכול להתקשר ולשאול מה המחיר המדוייק. זה נכון שצריך להיות בררני לגבי האיזור ובמיוחד שיש ילדים אבל אני מביא כאן מספיק דוגמאות של מחירים נמוכים. אגב, כל מי שציינתי מכל החברים וכו' שאני מכיר גרים באיזורים מאוד מאוד איכותיים. גם האיזור שבו אני גר נחשב לאיזור איכותי מאוד והשכירות כאן ממש לא מגיעה ל £2000 על 4 חדרים, אני רואה את כל סוכני התיווך במשרדים היוקרתיים ובחלונות שלהם מה הם מפרסמים - אני מודיע לך שמי שמשלם £2000 לחודש באמת צריך לדעת על מה הכסף הולך.

גוזליה

New member
BARNET לא נחשבת לאיזור מאוד איכותי

בטח שלא מבחינת בתי הספר שיש לה להציע. ובורהמווד? איזור איכותי!?

UKjewishboy

New member
לונדון בכלל היא אינה איזור איכותי

הם רוצים לעבור ל BARNET אז אני מנסה לעזור ולהכווין אותם בקשר לשכירות. בורהמאווד זה איזור יפה, יצא לך להיות בפארק ב GATESHEAD ROAD ולראות את סוג האנשים שהולכים אליו? אני אתמול הייתי שם בשבת והייתי בפארק ושיחקנו עם חברים כדורסל במגרש, וראיתי את כל האמהות וכל התינוקות שלהם - מה רע באיזור הזה? הוא הרבה יותר איכותי מלונדון ויש בו קהילה יהודית יחסית לא קטנה, ובמבט לאחור חבל באמת שלא עברתי לשם במקום להיות באיזור גולדרס גרין, הרבה יותר רגוע ונוח שם, יש לך שם שקט שאין לך בלונדון. עכשיו אני חוזר ל BARNET, אני לא מבין, אם אנשים רוצים לעבור לפה אז זו האופציה שלהם. ברור שאיזורים כמו HAMPSTEAD HEATH הרבה יותר יקרים והרבה הרבה יותר איכותיים - אני מניח שאם כותבת השאלה רוצה לעבור לכאן זה מכיוון שהיא כנראה דתיה או מחפשת בית ספר יהודי, מה שיותר קשה למצוא באיזורים אחרים. גם איזור STAMFORD HILL שהוא מלא וגדוש בחרדים נחשב ליקר אבל איכותי?! פףףף... ברור שלא. אני יוצא מנקודת הנחה של שואלת השאלה. אם היא רוצה איזור עוד יותר סופר איכותי שתעבור לגור ב WINDSOR, שם ב 2000 פאונד היא תקבל ארמון ולא תגור כ"כ רחוק מלונדון.

קרן3011

New member
האמת

תודה לכל העונים. האמת היא שאנחנו ממש לא דתיים ובכלל לא מחפשים בית ספר יהודי כהגדרה, פשוט שמענו שזהו אזור נחמד וטוב עם מחירים לא כל כך גבוהים. בנוסף אנחנו מחפשים להיות קרובים ללונדון ולא להתפזר יותר מדי שכן אין לזה סוף. השאלה היא איך אנחנו מייעלים את תהליך חיפוש הדירה שלנו מבלי להישחט כלכלית מצד המתווכים- יש דרך לעקוף את עלויות התיווך וניפוח המחירים? תודה.

UKjewishboy

New member
לומר לך את האמת מה אני הייתי מציע לעשות?

לא צריך להביא את כולם אלא רק אחד מכם או שניכם (ההורים) יכולים לטוס לשבוע-שבועיים ולשהות בבית מלון וכל יום ללכת למתווכים ולראות דירות ולהמשיך לראות ולראות וככה עושים את ההחלטה הכי טובה. ככה עשיתי באוגוסט 2009 ואני בדירה בה אני גר עד היום ואני מאוד מרוצה, לא הייתי צריך להחליף דירה אפילו פעם אחת ואין לי גם שום צורך ב"ה. אני לא חושב שאפשר להשכיר דירה דרך האינטרנט, זו הדעה האישית שלי, את חייבת לבוא ולראות לאן את נכנסת, אז כדי לא לטרטר את הילדים תעשו בייביסיטר שבוע-שבועיים או שרק אחד מכם יישאר איתם והשני ילך ויחפש דירות, מה שנראה לכם, אבל זה עדיף כדי שתדעו בדיוק לאן אתם נכנסים. אגב, כשרואים את הדירה אתם הקונים ואצלכם הכסף ואתם יכולים להוריד כל LANDLORD במחיר, אז ככה תוכלו גם לקזז את עלויות השכירות וניפוח המחירים (עלויות התיווך הן בד"כ עלויות שה LANDLORD משלם ככה שאין לכם מה לקזז מהצד הזה אבל כן, אפשר לקזז בגדול את המחיר, זה אפשרי וכרגע יש גם ירידת מחירים "קלה" בלונדון וירידת מחירים יותר "גדולה" בבריטניה עצמה, הכלכלה כאן לא משהו בכלל ואתם יכולים לנצל את הפאונד הנמוך והכלכלה המקרטעת כדי להשיג שכירות במחיר הוגן)

קרן3011

New member
זה בדיוק מה שאנחנו מתכוונים לעשות.

בעלי נמצא המון בלונדון במסגרת העבודה, כך שהוא מתכוון ללכת בעצמו. תודה על הטיפים.

UKjewishboy

New member
חוץ ממתווכים

אפשר גם להשתמש ב GUMTREE ובעוד אתרים ובהם למצוא עוד דירות בלי מתווכים באמצע. משפחה שאני מכיר מצאה דירה ב WATFORD שזו דירת 3 חדרים, מאוד נוחה ונחמדה ב £700 לחודש!!! ה CATCH? החניה שם פשוט על הפנים, אבל הם מחנים ברחוב ליד, שזה בהליכה 2-3 דקות מאיפה שהם גרים, לדעתי שווה את הכסף. בקיצור, לבוא לכאן ולראות יפתור לכם את הבעיה של המחיר היקר. כמובן שאם כל מטרתכם היא לעבור לכאן לתקופה מאוד קצרה (6 חודשים - שנה) פשוט קחו מה שתמצאו באינטרנט ואל תשברו את הראש, כי רק הבית מלון והטיסה הלוך ושוב תעלה לכם יותר יקר, אבל אם בכוונתכם כפי שאני מבין לבוא עם הילדים (דירת 4 חדרים) ולהשתקע כאן לתקופה ארוכה אז אין מנוס מלבוא לכאן פיזית ולהסתכל, רק ככה תוכלו באמת להשיג את הדירה שהכי תרצו במחיר הכי טוב שאפשר, ובטח ובטח שפחות מ 2000 פאונד זה מאוד מאוד אפשרי.

קרן3011

New member
זאת הכוונה

אכן, אנחנו מתכוונים להגיע עם שתי הבנות לתקופה יחסית ארוכה. בהחלט התכוונו להגיע ולראות בעצמנו ולא למצוא בשלט רחוק. בהחלט מעודד שניתן למצוא מחירים סבירים יותר. אגב, משכורת של מעל 50 אלף פאונד נטו לשנה נחשבת טובה למשפחה בעלת 4 נפשות?

UKjewishboy

New member
זו משכורת יפה מאוד

להרוויח £4000 בחודש זה לא רע בכלל, זו משכורת מאוד יפה. אני כבר ציינתי בפורום אחר (עוברים לארה"ב) את חשיבות של ניתוק התושבות מישראל כהכרה לצורכי מס אמנם המס בישראל ובריטניה מאוד דומה, ככה שלכם יש פחות חשיבות אבל עדיין כדאי רק לבחון את הנושא, כי בישראל יכולים להיות מאוד נודניקים בנושא במיוחד לגבי כל אלו שעוברים לחו"ל למשך מספר שנים - כדאי קצת לקרוא על זה, כי לחסוך במס זה לחסוך עוד כסף וכדאי אם זה אפשרי. עכשיו, לגבי המשכורת - זו משכורת יפה מאוד כפי שציינתי, והשאלה האם היא מספיקה ל 4 נפשות תלויה באורח החיים שלכם? דבר ראשון אם תשלמו £2000 שכירות לחודש אז ברור שתאבדו הרבה מהמשכורת ולא חבל?! בא נגיד את זה ככה: £1500 מקסימום שכירות - מקסימום זה מה שאתם צריכים לשלם על שכירות £250 - בהנחה שהשכירות לא תכלול את תשלומי ה UTILITY כגון מים וחשמל אז אני מניח שזה מה שתשלמו בנוסף, לכן כדאי גם לבדוק, יש הרבה בתים שכוללים תשלום חשמל, מיסי עירייה וכולי £100 - קו טלפון ופלאפון - מאוד כדאי לעשות תוכנית נוחה - לי יש BLACKBERRY ואני משלם £25 לחודש על ה SIM CARD ועוד £5 על שירותי הבלקאברי, אני עם אינטרנט ושיחות וטקסטים בלי הגבלה, ואני משלם עוד £33 בחודש ל BT וככה יש לי גם קו טלפון נייח עם שיחות לנייחים בלי הגבלה ואינטרנט בלי הגבלה (כשאני עושה שיחות לניידים פשוט משתמש בפלאפון וככה אני לא משלם שום אקטסרה), אז אתם בקלות יכולים ב £60 לעשות פלאפון וטלפון נייח, אני רק כתבתי £100 פאונד כי בטח גם הבנות ירצו קו פלאפון משלהם וכולי, בקיצור, זה פלוס או מינוס £500 - אוכל, אני לא חושב שמשפחה של 4 נפשות צריכה להוציא מעבר ל £500 על אוכל בחודש. יכול להיות שיש כאלו שמוציאים יותר אבל זה תלוי, אם תעשי קניות בסופר את יכולה לקנות ירקות ופירות ועוד ועוד, זה לא אמור להיות יקר בכלל, בסה"כ לדעתי המחירים בסופר אפילו יותר נוחים מהמחירים בארץ ואני לא צוחק בכלל. השאלה היא מה עוד תרצו - רכב דורש גם כסף וגם ביטוח וגם דלק שמאוד יקר כמו בארץ. תחבורה ציבורית עולה כסף. לצאת למועדונים או לכל מיני מקומות עולה כסף. TAX - אני מניח שגם מהמשכורת ירד גם מס, ככה שבקיצור: בקיצור אני לא יודע איך להגיד לכם, האם זה מספיק?! זה שיקול לדעת וכל אחד ינסה להחליט איך זה נראה לו. אני חושב שלמחייה "נורמלית" זה יספיק לכם ותוכלו אולי גם לחסוך כמה מאות פאונדים, אבל זה תלוי באורח החיים שלכם, וייתכן שפה כמו שגוזליה אמרה, במקרה כזה, אולי כדאי לשמוע מה מי שיש לו נסיון עם ילדים ומשכורת כאן חושב... כי לי אין נסיון כזה ואני לא יודע איך להגדיר את כל ההוצאות, אבל זה במבט כללי. בהצלחה.

קרן3011

New member
זה מאוד עוזר

וואו, תודה רבה זה ממש עוזר. אנחנו בהחלט לא משפחה בזבזנית ומאוד מחושבים, כך שזה מאוד מעודד לקרוא את זה. הרבה תודה על הטיפים.

בקר12

New member
4000 פאונד נטו

למשפחה ישראלית עם שני ילדים יכול להיות גבולי בשכונה סבירה ובמיוחד אם אחד הילדים בגן (פרטי). אני חושב שהחישוב שהוצג לך קצת אופטימי למשפחה ברילוקיישן. זה למשל לא כולל נסיעות (טיסות) וגם טיולים בתוך ומחוץ ללונדון. רק מוציאים את האף מהבית עם הילדים בתוך לונדון יכול להיות כמה עשרות פאונד. גם התחשיב על אוכל נראה לי נמוך. יש לזכור גם כי המשכורות של שכיר באנגליה, להבדיל מהארץ, כוללות הוצאות סוציאליות נמוכות יחסית (הפרשה לפנסיה נמוכה אם בכלל, אין קרן השתלמות ופיצויי פיטורין נמוכים) כך שרמת החיסכון נמוכה יחסית בקיצור, אם הילדים לא במסגרת פרטית לא כדאי להוציא מעבר ל 2000 פאנד כולל ארנונה (שיכולה להיות עד 200 פאונד) על שכירות. אם יש לכם ילד בגן, לדעתי אתם מתחילים להיות בבעיה.

noa scotland

New member
קרן, בהמשך לתשובה של בקר

הייתי מציעה לך להיכנס לפורום הורים בחו"ל ולשאול גם שם. את מחפשת תשובות ממשפחות עם ילדים, וחשוב מאד להתייחס גם ל- מי עונה לך, מה מצבו המשפחתי וכמה נסיון יש לו בתחומים החשובים לך (בקר, אני לא מתכוונת אליך, כמובן).

למעלה