זו משכורת יפה מאוד
להרוויח £4000 בחודש זה לא רע בכלל, זו משכורת מאוד יפה. אני כבר ציינתי בפורום אחר (עוברים לארה"ב) את חשיבות של ניתוק התושבות מישראל כהכרה לצורכי מס אמנם המס בישראל ובריטניה מאוד דומה, ככה שלכם יש פחות חשיבות אבל עדיין כדאי רק לבחון את הנושא, כי בישראל יכולים להיות מאוד נודניקים בנושא במיוחד לגבי כל אלו שעוברים לחו"ל למשך מספר שנים - כדאי קצת לקרוא על זה, כי לחסוך במס זה לחסוך עוד כסף וכדאי אם זה אפשרי. עכשיו, לגבי המשכורת - זו משכורת יפה מאוד כפי שציינתי, והשאלה האם היא מספיקה ל 4 נפשות תלויה באורח החיים שלכם? דבר ראשון אם תשלמו £2000 שכירות לחודש אז ברור שתאבדו הרבה מהמשכורת ולא חבל?! בא נגיד את זה ככה: £1500 מקסימום שכירות - מקסימום זה מה שאתם צריכים לשלם על שכירות £250 - בהנחה שהשכירות לא תכלול את תשלומי ה UTILITY כגון מים וחשמל אז אני מניח שזה מה שתשלמו בנוסף, לכן כדאי גם לבדוק, יש הרבה בתים שכוללים תשלום חשמל, מיסי עירייה וכולי £100 - קו טלפון ופלאפון - מאוד כדאי לעשות תוכנית נוחה - לי יש BLACKBERRY ואני משלם £25 לחודש על ה SIM CARD ועוד £5 על שירותי הבלקאברי, אני עם אינטרנט ושיחות וטקסטים בלי הגבלה, ואני משלם עוד £33 בחודש ל BT וככה יש לי גם קו טלפון נייח עם שיחות לנייחים בלי הגבלה ואינטרנט בלי הגבלה (כשאני עושה שיחות לניידים פשוט משתמש בפלאפון וככה אני לא משלם שום אקטסרה), אז אתם בקלות יכולים ב £60 לעשות פלאפון וטלפון נייח, אני רק כתבתי £100 פאונד כי בטח גם הבנות ירצו קו פלאפון משלהם וכולי, בקיצור, זה פלוס או מינוס £500 - אוכל, אני לא חושב שמשפחה של 4 נפשות צריכה להוציא מעבר ל £500 על אוכל בחודש. יכול להיות שיש כאלו שמוציאים יותר אבל זה תלוי, אם תעשי קניות בסופר את יכולה לקנות ירקות ופירות ועוד ועוד, זה לא אמור להיות יקר בכלל, בסה"כ לדעתי המחירים בסופר אפילו יותר נוחים מהמחירים בארץ ואני לא צוחק בכלל. השאלה היא מה עוד תרצו - רכב דורש גם כסף וגם ביטוח וגם דלק שמאוד יקר כמו בארץ. תחבורה ציבורית עולה כסף. לצאת למועדונים או לכל מיני מקומות עולה כסף. TAX - אני מניח שגם מהמשכורת ירד גם מס, ככה שבקיצור: בקיצור אני לא יודע איך להגיד לכם, האם זה מספיק?! זה שיקול לדעת וכל אחד ינסה להחליט איך זה נראה לו. אני חושב שלמחייה "נורמלית" זה יספיק לכם ותוכלו אולי גם לחסוך כמה מאות פאונדים, אבל זה תלוי באורח החיים שלכם, וייתכן שפה כמו שגוזליה אמרה, במקרה כזה, אולי כדאי לשמוע מה מי שיש לו נסיון עם ילדים ומשכורת כאן חושב... כי לי אין נסיון כזה ואני לא יודע איך להגדיר את כל ההוצאות, אבל זה במבט כללי. בהצלחה.