יוצאים בשאלה?

justchip

New member
משה אמת? כנראה

מה גם שפגשתי בימי חיי כמה אנשים בשם משה והם היו נראים ממשיים למדי. תורתו אמת? תלוי מהי ותלוי למי.

פיני7007

New member
משה - זה אמת

היה משה, והוא היה מנהיג גדול- את זה אתה יכול לקרטא גם בסםרי הסטוריה והוא היה מנהיג של עם שהיה בצרות , עעכשיו- את כל הניסים- יש אנשי מדע שמסבירים ( למשל כשעברו את הים- כל הסיפור עם המקל מולבש על תופעת טבע- גאות ושפל, זה לא נס, זה קורה בטבע לגבי התורה וכו'- שכל אחד יקח מזה מה שבא לו, "תורה מסיני"-לא דבר מוחלט שחייבים להאמין בו. אבל בטח בתור מנהיג- היה לו מה לומר.

rigoletto111

New member
אגב, אין ראיה חוץ מקראית

לעצם קיומו של משה. והחומר המקראי נכתב מאות שנים רבות אחרי התקופה המשוערת ליציאת מצרים, ועבר עריכות רבות . וגם אם היה אדם כזה, ייתכן שכמעט כל החומר שמופיע עליו בתורה הוא אגדות עם.

סלסרו

New member
אגב, מן הסתם אתה מכיר את התיאוריה

שמשה היה כומר בבית מדרשו של המלך אחנאתון, המונותאיסט הראשון (שאישתו נפרטיטי היתה מגה-כוסית וחתנו היה תות ענח' אמון), שלאחר מותו של המלך ברח עם קבוצת מאמינים ממצרים, פגש שבט במדבר, הביא להם את בשורת המונותאיזם*), אנד די רסט איז היסטורי. פרויד מביא את התיאוריה הזו, ואאל"ט הוא לא הראשון שחשב על זה. התיאוריה הגיונית מבחינת התאריכים והרקע הפוליטי בזמנו, אבל אין לה כל הוכחה. *) אחנאתון לא היה בדיוק מונותאיסט במובן שאנחנו מבינים כיום, אלא במובן זה שהוא התנגד לסגידה לאלים רבים ובמקום זה סגד לאל אחד, אתון (אחנ-אתון), אל השמש.

Le Fay

New member
מכירה ואוהבת. לפחות בתור סיפור

זה סיפור מצויין. במיוחד הקטע בו משה מנצח את מוריו בקסמים.

rigoletto111

New member
פרויד בונה תיאוריות היסטוריות שלמות

על סמך התורה הפסיכולוגית שפיתח. אני אפרסם בקרוב מאמר שכתבתי על חוקר מצרי שלוקח את התיאוריות של פרויד, וממשיך איתן כמה צעדים קדימה...

סלסרו

New member
אם כבר, התורה הפסיכולוגית שלו -

זה מדע בדיוני

rigoletto111

New member
האגיפטולוג יאן אסמן כתב על התיאוריה

של פרויד , שיוצרת זיקה בין משה לאחנתון, שבכך הוא יוצר זיקה בין ההיסטוריה לזכרון. משה הוא דמות משמעותית בעולם הזכרון בדתות המונותיאיסטיות, אך מבחינה היסטורית איננו יודעים עליו מאום. אחנתון הוא דמות היסטורית פאר אקסלנס, אך זכרו נמחה לחלוטין עד שהתגלה בידי אגיפטולוגים, ורוב תושבי העולם לא שמעו עליו.

0.0001 אחוז

אז מה? יש מספיק דתות בעולם מכדי שאני יהמר על אחת מהם. וזה שנראה לך שהיהדות זה האמת מכול הדתות זה פשוט נובעת מסוביקטיביות כי נולדת יהודי. נוצרי חושב בדיוק כמוך. יש הרבה יוצאים שיצאו מחשיבה מעמיקה והתוכחו עם טובי המחזירים בתשובה ונויגרשל בראשם יש שפשוט הלכו עם האמת שלהם הרי להפריך משהו הרבה יותר קל מלהוכיח משהו. בכול מקרה שניהם הגיעו לאותה מסקנה. להוכיח שאין אלוהים אני לא יכול להוכיח לך אפילו שרוב הסימנים מראים שאין. דת זה אופיום להמונים נטו ומי שנהנה מזה זכותו להשתמש בזה.

קראתי את תגובותיכם

נראה לי שרובכם חרדים לשעבר זה נכון? כי אני חושב שסגרו אתכם בישיבות ובבתים ולא הראו לכם את העולם החיצון ואז יום אחד או שזה היה בהדרגתיות נשבר לכם נמאס לכם לשבת כל היום מול הגמרא ולנסות להבין מה לעזאזאל רוצה תוספות ונהייתם חילוניים, עזבתם את הישיבה ההורים שלכם בכו עליכם אבל לא אכפת לכם כי עכשיו יש לכם חופש כזה שלא היה לכם מעולם, אתם יכולים לדבר בפלאפון ואף אחד לא ימנע בעדכם לראות טלויזיה, סרטים (חלקם כחולים) וסבבה לחיות את החיים ולא להסתגר בישיבה/קיבוץ/כולל ולטחון אביי רבא ר' אשי. האם התיאוריה שלי נכונה?

פעמיים לא

לא הרוב חרדים. אלא חלק חרדים לשעבר, חלק דתיים לשעבר ולא עלינו אפילו אחד לפחות חילוני מרחם. וגם התאוריה שלך לא נכונה. נראה שהגעת עם תאוריה מסויימת ואתה דבק בה שזה לגיטימי. מה דעתך לקרוא פעם שנייה את התשובות שקיבלת? בקריאה זו נסה אולי להבין מה חשבו האנשים שכתבו את התשובות ולא מה אתה חושב על אותם אנשים.

למעלה