יוצאים בשאלה?

יוצאים בשאלה?

שלום, האם באמת בדקתם לעומק את העניין של האמונה, הדת וכו'? אתם לא מאמינים שיש סיכוי אפילו הכי קטן שבעולם שמשה אמת ותורתו אמת? אני לא רוצה ללכת איתכם ראש בראש אני מנסה להבין מה קורה לאדם שגדל שנים בחברה הדתית/חרדית לא משנה שלדעתי זה טוב עשרת מונים מאשר להיות "חופשי" , חילוני להוריד את הכיפה או איך שלא תקראו לזה. אנא תענו ברצינות ולא סתם תשובות סתמיות. תודה.

היי רועי

אתה מוזמן להציג את עצמך כדי שיהיה בסיס לשיחה. מה הרקע הדתי שלך? למה לדעתך טוב להיות חרדי או דתי, עשרת מונים מאשר להיות חופשי? כן אני יהודי שעונה על שאלות בשאלות
ברוך הבא

ומה שדי מסקרן אותי

איך זה שהודעתך, שמסומנת כאילו נכתבה לפני כמעט שש שעות, נמצאת בראש הפורום למרות שנכתבו הודעות רבות אחריה. האם חל שיבוש בעץ התפוזים? או שמא יד הניטור בעניין?

אני בן 20

תמיד הייתי עם כיפה כי כך חינכו אותי אבל לא ידעתי מה זה תורה, ללמוד תורה ולקיים מצוות באופן רציני. בערך בכיתה יב' התחלתי להתחזק ועד היום. ובגלל זה אני יודע מה זה להיות חילוני ויכולתי להיות כזה בקלות כי אבא שלי הוא טיפוס של עשה מה שאתה רוצה ואם הייתי מוריד את הכיפה הוא לא היה אומר מילה. אני התחזקתי כי שמעתי המון שיעורים, קראתי ספרים ושאלתי שאלות. אני שואל אם גם אתם מתוך למידה והבהרת עניין האמונה הגעתם להחלטה שאין דבר כזה או סתם כי נמאס, השגרה שחקה וזה התפרץ החוצה בצורה של עזיבת הדת. אני אומר שלהיות דתי יותר טוב מלהיות חילוני כי אני מכיר גם את הצד השני כל הצד של אמא שלי חילוניים חצי מהחברים שלי בכיתה גם הורידו את הכיפה ואני איפה הם ואיפה הצד השני שלא הוריד את הכיפה.

סבבה - והנה תשובותי:

1) האם באמת בדקתם לעומק את העניין של האמונה, הדת וכו'? כן. 2) אתם לא מאמינים שיש סיכוי אפילו הכי קטן שבעולם שמשה אמת ותורתו אמת? לדעתי יש סיכי קטן בעולם שהבאים נכונים: אחד מפלגי תורת משה כגון צדוקים איסיים קראים פרושים, אחד מפלגי תורת ישו כגון קתולים פרוטסטנטים אורותודוכסים אריאנים פלאגיאנים מניכאים, אחד מפלגי תורת מוחמד כגון שיעים סונים חוארג', כל אחד מאלו או מפלגי פלגיהם ועוד תורות רבות. הסיכוי הגבוה ביותר הוא שכולן אינן נכונות. 3) לדעתי [להיות דתי] זה טוב עשרת מונים מאשר להיות "חופשי" , חילוני להוריד את הכיפה או איך שלא תקראו לזה. לדעתי יש יתרונות בלהיות דתי ויש יתרונות בלהיות חילוני. מבחינה אישית יש כאלו שעדיף שיהיו דתיים ויש כאלו שעדיף שיהיו חילוניים. מבחינה חברתית עדיף שרוב האנשים יהיו חילוניים ושכל בעלי הכוח הפוליטי/ציבורי יהיו חילוניים. מבחינה ערכית ראוי לאפשר פלורליזם, איש הטוב בעיניו יעשה.

rigoletto111

New member
כמונו כמוך

כולנו בדקנו , וכל אחד מאיתנו נפל על הצד שטוב לו בו. דתי או חילוני. וכולנו מכירים כבר את שני הצדדים, נכון? האפשרות שאני לא הולך לפי האמת שבתורה מטרידה אותי , בדיוק כמו שמטרידה אותך האפשרות שאתה לא הולך לפי האמת השיעית.

בסוף

הכול שאלה של אמונה לא של עובדה. ובדרך כלל אדם הולך עם האמונות שעושות לו טוב. אני לדוגמא מאמין ששוארמה הודו יותר טוב משוארמה עגל פשוט כי אני יותר נהנה מהודו.

אתה לא מתבייש???

שוארמה עגל הרבה יותר טעים !!!!!! אני ואתה סיימנו. יום ראשון הולכים לרבנות. די לביזוי העגלים!!!!!!!! אוהב הודו?? סע להודו.

במחשבה שנייה

אני מסכים שתזמין אותי על שווארמה עגל כדי לבחון את הנושא מחדש. נ.ב איפה נעלמו הימים העליזים שהתפלחנו מהישיבה ל``הלו תימן``..

במחשבה שנייה

אני מסכים שתזמין אותי על שווארמה עגל כדי לבחון את הנושא מחדש. נ.ב איפה נעלמו הימים העליזים שהתפלחנו מהישיבה ל``הלו תימן``..

rigoletto111

New member
לא ארשה להשמיץ את הודו!

ההודו הוא עוף אציל, שומע חרפתו ואיננו משיב. כל מיני פיינשמקערים ששוקלים 150 ק"ג לא מבינים כמה טעים יכול להיות בשרו הרזה של ההודו, וממשיכים לאכול בשר לבן ר"ל ושאר תועבות. מי מצטרף להקמת "התנועה למען ההודו"?

שני צדדים

אתה נהית איש של מוסר אישי גבוה ובעל חשיבה אוביקטיבית וישרה. וחבריך החילונים נהיו עברינים מרושעים ומלוכלים שמוכרים את אמא שלהם. כולם כבר הספיקו לגנוב/לעשן/לרצוח/לאנוס.?

חס וחלילה אני מעריך אותם מאוד

אבל אני מסתכל על המטרות והשאיפות שלהם. אדם דתי חושב איך לעזור אחד לשני, איך לתקן את העולם ע"י צדקה, תפילה, לימוד תורה. אדם חילוני חושב רק על עצמו כמה שיותר להרוויח כסף (בשביל עצמו) ולדרוך על אנשים אחרים כי הוא הכי חשוב.

למעלה