יופי....

טיי 1

New member
נחמד :) אם אפשר להיות חצוף -

אני מחפש סיפור חזק יותר, שבאמת יכול לשכנע אדם להשלים עם המראה שלו . כל הסיפורים שהבאתם נפלאים לקריאה, אבל אין בהם עדיין את השורה שנכנסה לי כמו פאנץ' ללב .הטוויסט הנכון, ה-הָזָרָה הבלתי צפוייה...

טיי 1

New member
תודה :) צריך לכתוב איזה סיפור בהקשר

הזה, על כך שאם לא אומרים בדיוק מה רוצים, לא מקבלים מה שרוצים :) ותודה. אשמח אם תוכלו לעזור.

NAVVAN1

New member
סיפור של אדם המשלים אם מראהו

לא בהכרח מוביל להשלמה של הסביבה למראה שלו, יש נסיון לחנך את הסביבה הנבערת החושבת שיצור מכוער חיצונית הוא רע בתוכו, ולכן הרבה סיפורים שנכתבו על יצורים מכוערים, נכתבו במכוון בכדי להוביל את השומע/הקורא להבנה שיתכן יופי פנימי גם אצל יצורים מכוערים, אין כל פסול ,לדעתי, בסיפורים האילה. יש הרבה סיפורים על אדם מכוער פנימית,רע, שהופך לטוב, (לזה כניראה אתה לא מתכוון. לא הבנתי איזה סוג של סיפור אתה מחפש, אדם /יצור מכוער שאמור להשלים עם עצמו? - משהו בסגנון איש הפיל? מה אמור לקרות לו, אם לא שינוי פנימי. ללא שינוי מטאפורי, לסופר, שאין לו כלים של תסריטאי, מאוד קשה ליצור שינוי, שיובן לקורא. איזו מטמורפוזה אתה מעוניין שיעבור, תסביר לי שוב בבקשה

טיי 1

New member
תודה- מסביר,

קודם כל תודה על כל ההתייחסויות, אני לא פה 24 שעות כמובן, לכן לוקח לי זמן להגיב- קודם כל כך סיפור יפה יתקבל בברכה :) ואני נהנה מהדיונים והסיפורים. אבל לצרכי מה שאני צריך - יותר סיפור של השלמה של אדם עם מראהו. מדובר בסיפור בתוך סיפור שאני רוצה להכניס, בו ע"י משל , הגיבור/ה שבטוחים שיש להם פגם מאוד רציני - מישהו מבחוץ או מבפנים גורם להם להבנה / השלמה עם המראה. פרט לקלישאות של "אהוב את עצמך , או יותר חשוב היופי הפנימי (כלומר , אין לי בעייה עם הקלישאות האלה, אבל שיסופרו בצורה שלא שחוקה). למשל בספר של פול אוסטר "ספר האשליות" , יש סיפור פנימי על אישה שהיה לה כתם לידה אחד על הלחי , שהיא בטוחה שבגללו עולמה חרב עליה והוא מכער אותה ואף אחד לא ירצה אותה. (אפשר גם סיפור על אי השלמה של האדם עם הזיקנה, ומשהו שגורם לו באמת לראות את היופי עם הגיל). תודה (*עייף*) , מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי .

טיי 1

New member
ונזכרתי בסיפור הנפלא והדוקר בלב

של אוסקר ווילד - יום ההולדת של האינפנטה. ששם זה דווקא הפוך - הגמד הכעור , מגלה בסוף הסיפור את האמת הקשה אודות מראהו המכוער , ומבין שהאנשים לא שועשעו מתעלוליו, אלא צחקו על מראהו הכעור. השלמה כואבת עם אמת מרה.

כל אישה נולדה עם כפית קסם בפה

א. לא נולדה מלכת יופי, לא סופרת, לא נולדה ספורטאית, לא ממציאה גדולה. לא קשרו לראשה זרי תהילה. אישה רגילה. פעם שמנה, פעם רזה, לא גבוהה לא נמוכה. ב. אתמול מסתתרת בתוך דמיונה, היום מגלה אט, מה בקנקנה. לא להיות , " דונה אידיאל רק לחשוף טיף טיפה מהפוטנציאל.צוחקת הדרך לקראת עם כל צעד שעשתה, הגיל מאבד שנים וחיוך מסוים מתמזג לה בפנים. קיבלתי ואהבתי ולכן שיתפתי."

סיפור לטיי 1 ../images/Emo92.gif

איש ללא פנים... לפני שנים היגר איש חרוץ עם משפחתו מניו יורק לאוסטרליה כדי ליהנות מהזדמנות לעבודה טובה. לאותו אדם היה בן, נער נאה ששאף להתקבל לעבודה בקרקס כאמן טרפז או להיות שחקן. אותו בחור, שהמתין לעבודה בקרקס או כעוזר במה, עבד בינתיים במספנה מקומית שגבלה ברובע המסוכן בעיר. ערב אחד, בעוד הוא עושה דרכו הבייתה ברגל, תקפו אותו חמישה בריונים שהתכוונו לשדוד אותו. במקום למסור להם את כספו הוא התנגד. הם גברו עליו בקלות וכתשו אותו במכותיהם לעיסה. הם ריסקו את פניו במגפיהם, בעטו בו והיכו אותו באלות, מניחים אותו ברחוב למות. למעשה, כשמצאו אותו שוטרים מונח על הכביש הם הניחו שהוא מת. בדרכם לחדר המתים שמע אחד השוטרים את הבחור מתנשם והם הובילו אותו מיד לחדר המיון הקרוב.כשהניחו אותו על אלונקה העירה האחות באימה כי לצעיר אין יותר פנים. ארובות העיניים נמעכו, הגולגולת, הרגליים והזרועות נשברו, אפו היה תלוי מפניו, כל שיניו נעקרו ממקומן והלסת כמעט נקרעה מהגולגולת. למרות שחייו נצלו בילה יותר משנה בבית החולים. כששוחרר לבסוף, החלים גופו אבל פניו היו מושחתים וקשה היה להביט בו. לא עוד היה הבחור הצעיר יפה התואר שכולם העריצו. כשהתחיל לחפש עבודה, דחו אותו כולם. מעסיק אחד המליץ לו להצטרף למופע החריגים בקרקס. הוא עשה זאת במשך כמה זמן. עדיין היה דחוי ואף אחד לא רצה להראות בחברתו. היו לו מחשבות על התאבדות. כל זה נמשך חמש שנים. יום אחד עבר ליד כנסיה ונכנס פנימה כדי לבקש ניחומים. כשנכנס, פגש בכומר שראהאותו כורע ובוכה. הכומר ריחם עליו ולקח אותו לביתו שם שוחחו ארוכות. הבחור הרשים את הכומר עד שזה אמר שהוא מוכן לקחת על עצמו כל דבר שיחזיר לבחור את כבודו וחייו, אם יבטיח הצעיר להיות הקתולי הטוב ביותר שיוכל להיות, ויבטח ברחמי האל שישחרר אותו מעינוייו. הצעיר הלך למיסה כל יום ואחרי שהודה לאל על הצלת חייו הוא ביקש ממנו רק מרגוע לנשמתו ואת החסד להיות האדם הטוב ביותר שיוכל להיות בעיני עצמו. הכומר, דרך קשריו האישיים, הצליח להשיג לבחור טיפול אצל המנתח הפלסטי הטוב באוסטרליה שהיה גם חברו הטוב, כך שלא נדרש מן הצעיר לשלם. גם הרופא התרשם עמוקות מהבחור שמבטו על החיים, למרות שחווה את הגרוע כל כך, היה מלא בהומור ואהבה. הניתוח הצליח מעל למצופה. גם שיניו שוקמו אצל טוב המומחים. הצעיר הפך להיות כל מה שהבטיח לאלוהים שיהיה. הוא בורך באישה נהדרת ושבעה ילדים, והצלחה בתחום שלא יכול היה להעלות על הדעת ללא ברכת האל ואהבת האנשים שדאגו לו. הוא מכיר בכך. האיש הצעיר הזה הוא...מל גיבסון. חייו היוו השראה לסרט "האיש ללא פנים." בברכה,

שלום לך! לא ראיתי אותך הרבה זמן.

הפלחית

New member
"הג"נטלמאן"

איש אחד חזר הביתה שיכור. הסתכל על אישתו ואמר לה: "את מכוערת". אמרלה לו אשתו: "אתה שיכור". זה נכון אמר האיש, אבל אני מחר בבקור אהיה ג'בסדר. ג'נטלמאן" מס' 2 שלושה גברים דברו על הנשים שלהם. הראשון אמר: לאישתי יש כזה תחת גדול שהיא צריכה שני כסאות כדי לשבת. אמר השני לאישתי יש תחת כל כך גול שהיא צריכה ספסל כדי לשבת. אמר השלישי: לאישתי יש עיניים יפות. שאלו אותו החברים מה הקשר. אמר להם כל השאר זה רק תחת. ואני אומרת להם שאני יודעת למה הגברים אורים שהנשים טפשות. כי אין להם הסבר הגיוני אחר למה הנשים מוכנות להיות איתם.

סיפור כיעור חזק

יש סיפור יהודי מדהים על אישה, שצורתה ממתניה ומעלה- היתה צורת בהמה. אחרי סיפור כזה-כל המכוערים ( חיצונית ) חייבים להתנחם וללמוד מדרכה להתמודד.אנסה להעלות אותו בקרוב.

למעלה