יופי של סיכום!

קצת מוזר לי שאינך מכיר את המושגים

הללו, ואינך מבחין ביניהם. ככלות הכל, אלו מושגי-יסוד ברוק. כל שאני יכולה לעשות זה להמליץ לך, שוב, לקרוא ספרות על תולדות הרוק, ובמיוחד הבריטי. גם לקרוא חומר על הפלויד לא יזיק, וראה את היחס כלפי חברי הלהקה השונים, בהתייחס לנושא הקמת הלהקה. אלו דברים פשוטים, אפילו.

תודה על ההמלצות

אהבתי את זה. אדם שכתב ספר שנקרא "רוק מתקדם" מקבל המלצות על קריאת ספרות רוק. אדם שכתב ביוגרפיה מקיפה על פינק פלויד מקבל המלצות על קריאת ספרים על פינק פלויד. באמת תודה. השלב הבא, כנראה, יהיה המלצה שלך לראיין אמנים. רק שכבר עשיתי את זה בעבר - בין המרואיינים: בי-בי-קינג, דיויד בואי, ג'ון אנדרסון, שינייד אוקונור ואפילו (לא תאמיני) יוני רכטר.

hkatsman

New member
גם אחותי הקטנה

יכולה לראיין אמנים ולכתוב ספר שקוראים לו רוק מתקדם.

באמת?

תראה לי אחות קטנה שעשתה ראיון עם אמן כזה, ותראה לי אחות קטנה שפירסמה ספר בהוצאת ספרים מכובדת. תודה מראש.

למה אתם מסרבים להקשיב לי?

קחו את ההמלצה שלי ותעשו עם זה כבר משהו. ודרך אגב אורי - כתיבת ספר על "רוק מתקדם" - בהחלט פרוייקט נאה אבל לא תעודת ביטוח לשום דבר הקשור לעניננו. והסמנטיקה שלכם (של שניכם) מעייפת ברמה קשה. דיייייייי.......

זה לא תעודת ביטוח

אבל לפחות שמנהלת הפורום תבין שהיא מדברת עם אדם שמאחוריו למעלה מעשר שנות עיתונאות פעילה, כולל ראיונות חדשותיים עם כוכבי רוק ברמה הבינלאומית, מחקרים ברמה אקדמית וכמות גולשים משמעותית (חצי מליון) שמבקרת באתר שלו.

melancholy man

New member
זה בקושי תעודת גמר גן חובה

מנהלת הפורום תבין את אשר תבין, רק סתם הערה, זה שעשרים אנשים נכנסים מאה פעם לאותו אתר לא עושה את האתר הזה אתר שנקרא על ידי חצי מיליון גולשים (באמת יש חצי מיליון איש שמתענינים ברוק מתקדם בארץ???, באמת?). אגב, כתבת שאין דבר כזה מייסדים ללהקה, יש מקסימום מיסד אחד או שניים, כעיתנאי, אקדמאי וסופר חשוב בעולם הרוק, אנא ענה לי, מי המייסד של באפלו ספרינגפילד באנד? ובשאלת המשך האם לפי ההגיון המופלא שהפגנת כאן, ג'ורג' הריסון הוא מייסד הביטלס? (הלהקה נקראה הקוורימן כשהגיע אליה הריסון, שינתה את שמה ואת הכיוון המוסיקלי קצת אחרי שהצטרף, האם הריסון הוא מייסד הביטלס?) ועוד דבר אחרון, דיב גילמור ורוג'ר ווטארס, שני אנשים קטנוניים מאין כמוהם, עם עניין כלכלי עצום בשאלות לגבי תחילתה של הלהקה, אפילו הם היו מתיאשים מהדיון המשמשים הזה לפני חמישים הודעות, מאז האצנית השוויצרית שהיגע מיובשת ועל סף אובדן הכרה לקו הגמר במרתון של אולימפיאדת לוס אנג'לס, רק בשביל להגיע במקום ה 20 ומשהו, לא ראיתי מופע מדהים כזה של עיקשות חסרת מטרה מול שיעמום וחוסר עניין, כל הכבוד.

מסכימה עמך

ותודה על הדוגמה של ג'ורג' הריסון - בדיוק עליה חשבתי הבוקר. אגב, לכל המשועממים: אתם לא ממש חייבים לקרוא כל הודעה, אתם יודעים...
אם אתם רואים שרשור ארוך ועקשני כזה, פשוט תתעלמו. גם אני הייתי מתעלמת מעצמי, אלמלא נטייתי המפוקפקת לפדנטיות ופרפקציוניזם, המדירה שינה מעיני גם בעניינים קטנוניים וטפשיים.
וחג שמח לכולם.

תשובות קצרות

"מי המייסד של באפלו ספרינגפילד באנד?" אני לא יודע, וגם לא מתבייש להודות בכך. "ג'ורג' הריסון הוא מייסד הביטלס?" אני לא יודע מיהו מייסד הביטלס, אבל אני יודע שהיו שם שני אנשים דומיננטים לאורך כל הדרך - לנון ומקארתני. יותר מזה אני לא יודע, וגם לא מתיימר לדעת. לגבי שאר הדברים שכתבת - אינם ראויים לתגובה.

melancholy man

New member
שיהיה

יש לי יותר מידיי הערכה למה שאתה עושה ופחות מידיי טרחנות בשביל להמשיך את זה.

לא משתחצן, חולק עובדות

אולי מנהלת הפורום חושבת שהיא מדברת עם ילדון טיפש. אני לא. יש לי רקורד של עשייה, קראתי שניים-שלושה ספרים. אני אפילו לא יודע מה שמה של מנהלת הפורום - זה כמו להתווכח עם רוח רפאים.

The Albatross

New member
ופה אני שמח להיכנס לויכוח.

ממש לא מזיז לי מי מייסד להקת פינק פלויד ומי האיש הדומיננטי בה. כן אכפת לי מהטיעון של "אני לא יודע מה שמה של מנהלת הפורום". זה לא צריך לשנות בכלל את מהלך הויכוח, את הטענות או את התוצאה, כאשר מתווכחים בסביבה וירטואלית כמו האינטרנט. לצורך העניין, אני יודע מה שמה של מנהלת הפורום, אבל זה לא פרט שישפיע, או שאפילו יכול להשפיע על ויכוח או שיחה איתה.

thezanani

New member
אבקי,

אני בספק אם ניתן לראות תופעה כל כך רחבה כמו רוק בצורה כל כך אבסולוטית. דחיית נקודות מבט שונות של אנשים שונים עד כדי שלילת הלגיטימיות שלהן לא תתרום כלום. וזו גם הסיבה שגם בין אותה אליטה של יודעי חן ישנן אי הסכמות עד כדי סכינאות של פרופסורים להיסטוריה ביקנעם. זה כל היופי. (איתי הוא אכן החלילן מסיאטל, עמוד אש ומנורת ניאון נגד יתושים בכל הנוגע לרוק,חולצות משובצות ופאנק ניאו פאשיסטי ועל הידע העצום שלו הוא זוכה להערכה אמיתית וכנה מצידי)

afcon11

New member
לדעתי החלק של סיד נופח מעבר לכל

פרופורציה. השאלה אם הוא המייסד וכל נושא ההשפעה שלו על ההתפתחות של פינק פלויד נראים, בעיני, כלא מהותיים, מעבר לרומנטיקה שבדבר. מי בכלל יכול לדעת איך הלהקה הזו היתה נראית אלמלא קרה מה שקרה לסיד? או איזה אופי אמור היה להיות לה? הכל ספקולציות. באופן אישי, אני התאהבתי בפינק פלויד של ווטרס ולא בזו של סיד. הוא בעיני המנהיג והרוח החיה שמאחורי הלהקה (וכמובן שאני אוהב מאוד גם את גילמור והשאר אבל היצירות האהובות עלי הן דווקא אלו שוטרס אחראי עליהן). בקיצור, סיד זכה וזוכה לכבוד הראוי לו, לא חוסכים ממנו קרדיט, גם לא חברי הלהקה, וזה יפה בעיני. אבל בזה זה אמור להסתיים.

לא מהותיים?

להיטי הפופ הראשונים שהביאו את פלויד להצלחה מסחרית - זה בארט. האלבום הראשון שנכנס להיסטוריה של הרוק - זה בארט. ארוחת הבוקר הפסיכדלית של אלן - זה בעקיפין בארט. דארק סייד שעוסק באובדן השפיות - זה בארט. וויש יו וור היר - געגועים לבארט. החומה - כוכב רוק שלוקח סמים ומאבד שפיות - גם זה בארט. והשאלה היא לא מי המנהיג של הלהקה, אלא מי ייסד אותה. בארט ייסד אותה מפני שהוא המציא את השם, הוא כתב את הרוב המוחץ של הטקסטים, וכמובן כתב את מרבית הלחנים (כולל השירים המפורסמים).

למעלה