יועץ השקעות?

pokomoko1

New member
יועץ השקעות?

שלום לכולם. אני מעוניין לקבל פרטים על העבודה כיועץ השקעות. 1. כמה מרוויח יועץ השקעות מתחיל בבנק(לאחר התמחות)? 2. האם רוב יועצי ההשקעות הם אקדמאים? 3. האם המגע של היועץ עם שוק ההון הוא יום יום שעה שעה ונותן לו את האפשרות עקב כך ללמוד יותר על השוק? תודה מראש לכל המשיבים.

ettt

New member
מה שידוע לי

יועץ מתחיל מייד לאחר הסטאז- סדר גודל משכורת של 9000 ברוטו וכמובן תנאים סוציאלים נרחבים כיום רוב היועצים בבנקים הם אקדמאים- לא מקבלים כמט בכלל לבנק (לא רק בתפקדים האלה) מישהו שהוא לא אקדמאי המגע של היועץ הוא די יומיומי. מעבר לזה הם נדרשים ללמידה מתמדת בצורה עצמית של שינויים וכן להתעדכנויות שוטפותץ אצלי בסניף היועצים לפחות פעם בשבוע מאזינים לשיחת ועידה של אחד מבתי ההשקעות. בנוסף ברמה היומית מגיעים עדכונים וניתוחים של אגף ני"ע- אלו ניתוחים של אנליסטים שעוזרים מאוד בהבנת השוק אישית- אני כ"כ סולדת מהתחום הזה שאני לא מצליחה למצוא שום עניין בזה. צריך לקחת בחשבון שמעבר להכל צריך להיות בעל יחסי אנוש מעולים ויכולת להסביר דברים מורכבים בפשטות כי רוב היום מתעסקים עם לקוחות ורובם לא ברוקרים מתחילים

תרווד

New member
האם קיימת עדיפות לבוגרי תארים

פיננסיים כמו כלכלה, ניהול וכו'? והאם ניתן ללמוד ייעוץ השקעות/ ניהול תיקי השקעות באוניברסיטאות עצמן?

Kiru

New member
תשובות

1. בדר"כ כן, בעיקר כשמדובר בחסרי ניסיון. 2. תואר פיננסי (כלכלה, חשבונאות, מינהל עסקים, ביטוח או בנקאות) נותן פטור מבחינות הבסיס. בניגוד למה שהיא בעבר, את הבחינות המקצועיות ואת הבחינה באתיקה צריך בכל מקרה לעשות ברשות. לגבי הבחינה בדיני ני"ע אני לא זוכר.

pokomoko1

New member
האם..

יש סיכוי להתקבל להתמחות\עבודה כיועץ השקעות בבנק ללא תואר אקדמי או במהלכו, או שזה חסר סיכוי לחלוטין?

Kiru

New member
לגבי ללא תואר אקדמי,

אם עשית את כל הבחינות אז יש סיכוי אבל זה לא כ"כ קל. לגבי במהלך התואר, אז עוד לא יהיו לך הפטורים מבחינות הבסיס (אלא אם תיגש אליהן עצמאית וזה יהיה מיותר), תצטרך לבדוק באתר של הרשות מה אומרות התקנות החדשות בקשר לתחילת תקופת הסטאז'.

pokomoko1

New member
אבל ביטלו את הפטורים

בכל מקרה. מהשנה הקרובה כולם צריכים לעשות את כל המבחנים ללא הבדלה.

ettt

New member
לא נכון

יש עדיין פטורים מותנים למי שיכול לקבלם- אבל התנאי הוא לסיים את כל התהליך עד למאי 2007 (כולל הסטאז') בנוסף כל בוגר כלכלהמנהל עסקים/בנקאות/ביטוח יכול לקבל פטור מבחינות הבסיס

pokomoko1

New member
אבל ...

הרי אני לא התחלתי אפילו ללמוד לתואר מה שאומר שמן הסתם אני לא יסיים שום תהליך על למאי 2007, מה שאומר שפטורים אני לא יקבל כנראה בחיי עם או בלי תואר. לפי מה שהבנתי מהאתר הפטורים ניתנים לבעלי תארים פיננסים בשלושת הבחינות הראשונות עד מאי 2007. לאחר מכן גם בעלי תארים פיננסים יידרשו לעמוד בכל הבחינות. נכון?

Kiru

New member
לא נכון

כמו ש-ettt כתבה, גם לאחר מאי 2007 יהיו פטורים מבחינות הבסיס למי שיסיים תואר פיננסי.

ettt

New member
../images/Emo127.gif

כל מי שיסיים (או סיים) תואר בכלכלה/ מנהל עסקים ביטוח או בנקאות יוכל לקבל פטורים- עכשיו, בעוד שנה או לפני שנה

Kiru

New member
שפעם היה אפשר לקבל פטורים

גם מהבחינות המקצועיות (מה שנקרא היום מקצועית א' וב', ופעם נקרא ניתוח ני"ע ומכשירים פיננסיים וניהול תיקים) ולא רק מבחינות הבסיס. כדאי לך לקרוא את האתר של רשות ני"ע, זה יסדר לך את הדברים.

ettt

New member
וגם שפעם

מי שאיננו בוגר תואר ראשון בכלכלה/מנהע"ס/ ביטוח או בנקאות (למשל בוגרי תעשיה וניהול) יכלו לקבל פטורים על סמך הקורסים שעשו בכלכלה, סטטיסטיקה, מימון וחשבונאות- והיום הם צריכים לעשות הכל מחדש

למעלה