יוסי בנאי

D o r o t h y

New member
יוסי בנאי

ראוי שנזכיר גם כאן, כי מלאה שנה למותו של האיש הנפלא הזה איזה שיר של בנאי אתם אוהבים במיוחד? איזה מערכון שביצע בעצמו אתם מעדיפים? ואיזה מערכון שכתב לאחרים?
יהי זכרו ברוך

יוסי ח1

New member
וואי קשה לבחור אחד מכל קטגורה

וכבר עברה שנה?! אוהב את הגנב עם רבקה מיכאלי, ולא זוכר מה שם המערכון שאישתו(רבקה מיכאלי כמובן) עשתה תאונה עם האוטו והיא מספרת לו לאט לאט מה קרה, שירים יש המון שאני אוהב ומערכון כמובן קרקר נגד קרקר יוסי

D o r o t h y

New member
(אל תגלה לאף אחד, אבל

לא הייתי אומרת כלום אילו בחרת יותר מאחד).

D o r o t h y

New member
הבחירה שלי

שיר - אברם אברם (זה גם כי אני עוד זוכרת את סורמללו נותן לי צוקריה ושקדים מהכיס) וגם ערב עירוני (כי אלתרמן מתחבר לי יפה עם יוסי) וגם "את הלילה שלך מרגיעים" מערכון- ממש קשה לבחור אחד .. אבל כרגע, מה שעולה לי, זה עם רבקל'ה מיכאלי, עם השכן והבת-בתה. מערכון לאחרים - שיח טבחים, וגם שחקן כדורסל (נשר'קה)

בני בום

New member
../images/Emo16.gif אומן ענק, אני מעריץ אותו עד היום

השיר שלו שאני הכי אוהב הוא "מרוב אהבה". מילים ענקיות, לחן נהדר, עיבוד מושלם. הלחן והעיבוד של מתי כספי - אדם נוסף שאני מעריץ. השילוב של שני גאונים, כל אחד בתחומו, הניב ניצוץ מוצלח ביותר. שיר נוסף ענק הוא בביצוע יוסי בנאי ורבקה מיכאלי - עברית קשה שפה. התלהבתי מאוד כשצילמו אותם שרים את זה בסוף שנות ה-80 בתכנית של רבקה מיכאלי, "סיבה למסיבה" (עם הפלייבק המקורי משנות ה-70). שידרו את זה שוב ב"הצחקה שניה עם יוסי בנאי". אפתח כאן קטגוריה נוספת - שיר שהוא כתב לאחרים. השיר "זמזם את החיים" בביצוע הגששים הוא שיר נהדר, נפלא, ענק. שמעתי אותו כילד ולא הבנתי איך אפשר "לזמזם שקד" ומה פתאום "שקד זה כמו אשה". עד שגברי בנאי סיפר פעם בראיון שהסיפור היה שסוראמלו אמר פעם למישהו שהתארח אצלו שלא יתנפל על השקדים שהוא מביא להם אלא יאכל אותם לאט, שימזמז את השקד כאילו שהשקד הוא אשה... אבל בשנות ה-70 לא רצו להיות בוטים מידי אז שרו "זמזם" במקום "מזמז"
המערכון שלו שאני הכי אוהב הוא "ורדה קדנצה". הוא ביצע אותו בהופעה "אני וסימון ומואיז הקטן", אבל משום מה כשמשדרים את ההופעה הזאת בערוץ 1 (וגם כששידרו בערוץ 33) שידרו הופעה מקוצרת, בלי המערכון הזה. מדוע לא לשדר את ההופעה במלואה? בלילה זה לא תופס זמן שידור של שום דבר אחר. לגבי מערכון שהוא כתב לאחרים - מן הסתם אחד מהמערכונים של הגשש החיוור. אם אראה את הרשימה אצביע על אחד מהם.

Jen74

New member
../images/Emo16.gifיוסי בנאי../images/Emo47.gifמלך

אהבתי את המערכון שלו שהוא מספר כמה קשה להיות סקנדינבי, לא זוכרת איזו מדינה בדיוק. אוהבת את המערכון על המרקס והקסטנייטס שזה ניגן לו מימין וזה ניגן לו משמאל ואז הם עברו... ועכשיו שקט לו מצד ימין ושקט לו משמאל והוא לא יכול לייישוווןןןןןן!!!! אוהבת את השירים שלו המתורגמים מצרפתית ובכלל את הגוון קול שלו המקסים והנעים. מערכונים שכתב לאחרים, בעיקר לגששים, כמובן אבל לא רק... לא זוכרת כרגע שמות של מערכונים. איש גדול, ענק!!!

מממ... לבחור?

כמערכון אני אוהב את 'ורדה קדנצה' - דווקא לא מערכון עם מסר, אלא סתם הומור שעשוי טוב ומשוחק טוב. רק בגלל המשחק של יוסי בנאי זה מצחיק כל פעם מחדש. שיר - 'אבל את' (שאני לא זוכר אם הוא כתב אותו) ושיר שכתב לאחרים (למרות שלא הייתה קטגוריה כזו בשאלון
) 'המנגינה היא שקובעת' של 'הגששים'. מערכון שכתב לאחרים - 'שיח טבחים' של 'הגששים'

danistar

New member
כבר שנה בלעדיו ??

איך הזמן רץ ... איף בכלל אפשר להתחיל לבחור משהו ממפעל חיים כמוהו ?? אין ליש ום אפשרות להעדיף .. הוא היה ענק בכל מה שעשה וכל שיר ומערכון וספר וסרט , כל אחד יש בו קצת מיוסי וביחד הם כולם יוסי .. אי אפשר לבחור . רק שיוציאו כבר DVD על שמו כמו ששו לנעמי שמר ועוזי חיטמן ...

Jen74

New member
וגם ספר!!!!!

הוא כתב כל כך הרבה שחייבים שיהיה בספר, הכל אסוף תחת כותר אחד

כתבה לזכר יוסי בנאי

התפרסמה במקומון הירושלמי 'כל הזמן' בשישי האחרון (והוא לא מופיע באינטרנט). זו לא כתבה קונבנציונאלית - זו כתבה שסוקרת את תחנות חייו של יוסי בנאי בירושלים, אם זה בית הוריו, אם זה בית ספרו, בית-הכנסת של העדה הפרסית וכו'. בכתבה מתפרסם גם אילן יוחסין של כל משפחת בנאי - כל בניהם של אחיו של יוסי בנאי, בני/ות הזוג, וכו'. גם החתולית כתובה שם - אבל בקשר אליה אין היוחסין עדיין לא מעודכן

למעלה