יונתן עשה אותי רעב

sela v

New member
מזיכר לי את התשובה

בצ'רנגני הילס במערב קניה, שהיום לא שחטו בשר, ולכן אין בשר.

מסכים....

רק שעם ההחלטה שבסלטה המסעדות הכי טובות קשה לי להסכים.... בהמון המון מקומות בארגנטינה הבשר מגיע לרמה הכי גבוהה ואני ממש לא מסוגל להצביע על המקום או האיזור שהוא הכי טוב בארגנטינה, והייתי בלא מעט מקומות. גם בברילוצ'ה יש כמה מקומות שלפחות משתווים לדה-אלברטו מבחינת הבשר - רק שאצלו גם המחיר ברצפה...

izzy g

New member
קנגורו

פילה קנגורו באוסטרליה (אפשר לקנות בסופרמרקט). מעולה על האש.

זרקו לי עצם

welcome to the philippines - אמר לי הנוסע הפיליפיני לצידי במטוס קצת לפני הנחיתה במנילה ובאותה נשימה לימד אותי איך לדעת אם הבשר המבושל שקיבלת הוא בשר כלב (העצם שסביבה יש בשר אמורה להיות גדולה יותר מעצם של עוף) והזמין אותי למסעדה של קרוב משפחה שלו במנילה שמגישה את אחד המאכלים המיוחדים בפיליפינים - עור מטוגן של חזיר (בסופו של דבר נסעתי איתו לשם). חוץ מזה - אם אתם רואים ברחובות מנילה דוכנים עם ביצים מוצגות לראווה - ייתכן שאלה ביצי ברווז עם גוזל צעיר בתוכן ואנשים אוכלים את זה !

kogawa

New member
לנגב חומוס עם פול באגם קרעון

יותר מעשרים שנה עברו מאז חלפתי בסערה על גדות אגם קרעון בבקעת הלבנון, ואני במדים. מייד אחרי המלחמה היה כאוס אמיתי וכמו מטיילים רבים גם אני ניצלתי את ההזדמנות לנסוע באוטובוס שכור לטיול בצרפת של המזרח התיכון. חיפשנו את השומר של הגדר הטובה מוקדם בבוקר כדי להצהיר למכס על המצלמות, אבל הוא ישן, אזי המשכנו בדהרה לזריחה על גדת האגם המופלא, כששלג חדש של דצמבר נראה על פסגות החרמון הלבנוני. את ארוחת הבוקר אכלנו במסעדה מדהימה על הגדה המערבית של האגם, כשהשמש עולה מעל החרמון, אבל לעניין, החומוס עם הפול שאכלתי שם, עם הצנוברים, הפפריקה ועשבי התיבול ושמן הזיית, והפיתה החמימה מהתנור, שעטפה את המרקם הקטיפתי הזה בדרכו אל הלשון והחיך בעוד היא משאירה וחוקקת זכרונות שלא ימחו לעולם - אך, איזה ניגוב זה היה.. כל פעם כשאני עובר לייד הלבנונית של אבו גוש אני נזכר בערגה במעדן המלכים שאכלתי פעם, בארץ רחוקה ולא נודעת ששמה כשל ארזי הלבנון, שילוב של שוויץ והאלפים עם המזרח הקרוב שלנו על שלל טעמיו. למי שיגיע פעם - המסעדה-"בלו לייק", והציון: 5 כדורי פלאפל. אוף, נהייתי רעב רק מלכתוב על זה..

natyh

New member
מנה פלפל

בבאקה אל ררביה רק ארבעה שקלים יעללה איפה ההרפתקנים פה ???

sela v

New member
ואני נזכר

במסעדה במלון שנדמה לי ששמו הוא Kadri בעיר זחלה בבקעת הלבנון. זה היה מזנון עם אוכל לבנוני מסורתי מדהים. בשר, אורז מתובלן ועוד... אני משער שמידע זה קצת יותר עדכני, כי אני ביקרתי שם בשנת 2000. ואני מקווה מאד שבקרוב יגמרו כל הסכסוכים במזרח התיכון, והגבולות יפתחו.

jeshu

New member
אבל באמת האוכל שזכור כטוב ביותר היה בארה"ב. כשהייתי ילד היה לאבא שלי שבתון של שנתיים בלוס-אנג'לס ואכלנו שם במסעדות מצויינות והרבה.אוכל מזרח תיכוני,הודי,סיני,וויטנאמי,ארמני - הכל יש שם...

sela v

New member
אף אחד לא אכל טוב בצרפת?

אז הגיחה האחרונה שלי הייתה בשנית עם אופניי לצרפת. בעקבות מאמר שקראתי במגזין של ארגון האופניים של לונדון ה-LCC - על נסיעה באופניים באזור Calais, שבעיקר משמשת את האנגלים לקניית אלכוהול במחירים זולים. במאמר הקצר הייתה המלצה על גיחה ליום-יומיים כדי לראות את שווקי הכריסטמס. בשבת אחרונה רכבתי מביתי לכיוון תחנת Charing cross במרכז לונדון, שם קניתי כרטיס רכבת כולל למעבורת ב-33 פאונד. לאחר כמה דקות כבר הייתי על הרכבת ל-Dover, רכיבה קצרה משם לנמל ומכיוון שאין עוד הרבה שחוצים את התעלה באופניים במיוחד לא בעונה זו של השנה, שמזג האוויר לא משהו (קרוב ל-0 מעלות) - ללא תור עליתי על המעבורת כ-10 דקות לפני עזיבתה את הנמל. תשאלו איך זה מתקשר לאוכל? טוב אז חוץ מהשוק, נסעתי גם בשביל האוכל הצרפתי האהוב עלי, ומצאתי באתר של מישלן שיש מסעדה עם כוכב מישלן אחד באזור. המסעדה נקראת Matelote בעיירה בשם Boulogne sur mer כ-40 ק"מ דרומית ברכיבה לאורך החוף מ-Calais. הפעם החלטתי ללכת על התפריט הבשרי, וחוץ ממתאבנים שקיבלתי, מנות הבשר היו. למנה הראשונה כבד אווז עם שרימפס משולב בתוך הכבד עם לחם מתקתק קלוי, ומשהו שטעמו מזכיר ריבה, המנה עצמה לא גדולה. למנה העיקרית הזמנתי בשר יונה. האוכל היה מעולה

למעלה