יונתן עשה אותי רעב

sela v

New member
יונתן עשה אותי רעב

עם הודעת השווארמה שלו. אז אולי נתחיל פה בשרשור בשר. איפה הבשר הכי מדהים שאכלתם? אני חושב שבשבילי הכי מדהים היה לאכול במסעדת הקרניבור בניירובי. לטעום בשר שאין סיכוי שאוכל במקום אחר, כמו בשר זברה. לגבי שווארמה. אני זוכר שבדמשק אכלתי שווארמה טובה, אבל בכלל אני מאד אוהב את האוכל המזרח תיכוני, ובכל המקומות שאכלתי בירדן, לבנון וסוריה אהבתי את האוכל. במצרים קצת יותר קשה, כי יש מקומות שצריך להזהר לא לקבל קלקול קיבה. בשאר המדינות שטיילתי במזרח התיכון זה היה פחות בעיתי.

kogawa

New member
דרום אמריקה מתחרה טובה

אבל השיא בבשר היא ללא ספק מסעדת הקרניבור לייד נירובי: הבילוי של כשש שעות, ומתחיל בדיוה - משקה אלכהולי המזכיר קפיריניה ברזילאית - וודקה/קרח/ליים/סוכר, וממשיך בישיבה בזירת הקרב בה יש לכל אוכל דגלון קטן. המלצרים מגישים נתחים משיפודי ענק - קודם סטנדרטים - בופאלו, ציפורים, בקר נמוך וכו, לאחר מכן נתחי אנטילופות כגון אימפלה או קודו, בהמשך בשר אקזוטי כמו זברות (יש לבקש לחתוך נגד הפסים שלא יתקעו בשיניים..), ולבסוף במקום סלט פירות מגישים תמסח, והרי הוא מכיל בבסיס את כל מגוון הבשר, אנטילופות, זברות וכו.. תפקיד הדגלון הוא שאם משכיבים אותו ישנה שביתת נשק וזה אומר שמעכלים, ומסירת הדגלון היא כניעה מוחלטת והבאת החשבון. פיקס פרייס לא זול, עולה כפול ממנת שווארמה בארץ, אבל חוויה עליה אני חוזר בסיום כל טיול בקניה. אוף, נהייתי רעב מהתאור הזה.. ישנן בקניה גם מסעדות בשר בהן בשרותים ישנם עוזרים שתפקידם להחזיק את כלי הז.. בשעת הפריקה, ואצל מקומיים הם נזקקים לשתי ידיים, ולאחר מכן תפקידם לנער, ולשטוף לאורחים את הידיים, אבל זהו סיפור אחר לחלוטין..

אוכל

לא משנה לאן אני נוסעת, מה שתמיד חסר לי בחו"ל זה האוכל של הארץ. הסלטים הגדולים, המבחר, הטריות... תמיד אני שמחה לחזור לארץ בשביל האוכל, ובשביל השמש. בכל אופן, בכל ארץ שהייתי בה, האוכל של אותה מדינה היה טעים, וקשה לי להשוות בין סיגנונות שונים. אבל אני אנסה לדרג: 1. איטליה - אין על אוכל איטלקי, ושם הם ממש לא מתקמצנים בגבינות ובמשנת על הלזניה/פסטה. 2. אוסטריה - ממש אהבתי שם את מגוון המרקים. בדר"כ אני לא אוהבת מרקים, אבל שם כל מרק שטעמתי היה מצוין (אכלנו בעיקר בצימר ששיהנו בו, וזה היה אוכל ביתי אמיתי). במיוחד אהבתי "מרק פנקייק" (לא זוכרת איך קוראים לו באמת) זה מעין מרק צח עם פנקייקים פיצפונים ששטים בפנים. 3. תאילנד - פשוט כי נהניתי לטעום דברים שאני לא רגילה לאכול, ואהבתי את איך שמגישים לשולחן כל כך הרבה סוגים שונים של אורז
4. בספרד ממש אהבתי את הפאיות, והסטייקים! אלה ה-top three של האוכל הכי טוב. עכשיו מקומות בהם לא אהבתי את האוכל: 1. הארץ הכי גרועה לחפש בה אוכל טעים/איכותי - סקוטלנד. מצטערת, אני לא אוהבת אוכל ששוחה בתוך שמן, ו/או חומץ. פעם אחתרצינו לחגוג יומולדת למישהי, אז פינקנו את עצמנו ב-english breakfast. זאת היית הטעות כל כך גדולה - קיבלתי קילקול קיבה
לכן העדפתי כבר לבשל בעצמי. 2. מקום שני אחרי סקוטלנד זאת טורקיה. המנות קטנות, הבשר לא איכותי, והאוכל יקר יחסית.

jeshu

New member
בטורקיה אם רק מחפשים יש גם אוכל מעולה בכמויות סבירות ומחירים זולים. אני לא יודע איפה אכלת - אבל יש הבדל בין מה שמוכרים לתיירים כאוכל לתיירים ומה שנמכר במסעדות מקומיות. לא תצאי רעבה משווארמה טורקית! הם לא כל כך יודעים להתמודד עם כמויות שדורשים ישראלים.... אכלתי בשר טוב בבוליביה - צלעות בקר בסטקייה ברחוב הראשי. בתאילנד כל בשר היה טוב. בהודו - במסעדות של מוסלמים - מנות נהדרות - הטנדורי ותבשילי הקדירה של בשר כבש או בקר (ג'אמוס). בתורכיה - הייתי במקום שעושים על האש - הם נותנים לך מנגל עם גחלים מתוך תנור (חסל סדר הדלקת הגחלים) ואתה קונה מהם בשר כבש - מכבשים שלמות שתלויות שם על ווים.מעולה ולא צריך לארגן דבר מראש. לא ממליץ על אכילת קביות בדרום אמריקה - זה סתם.

kogawa

New member
הרעב יעבור לך בשוק הלילה בסין

מקבץ מעדנים מארוחותי בחודש שעבר: ראשית, גפיים תחתונות של קרפדות קווא-קווא-קווא..

עוזיג

New member
argentina me amore

צר לי אבל אין יותר מדי תחרות לארגנטינה כשזה מגיע לבשר-ועם כל הכבוד לדון אלברטו בברילוצ'ה (ויש כבוד) המסעדות בשר הטובות ביותר שבהן הייתי בארגנטינה היו בסלטה.יש שם המון מסעדות בשר ואלו שאני הייתי בהן היו ממש טובות-מומלץ במיוחד ללכת לדון חוזה שהבעלים הוא אדם חם וממש נחמד-בסוף הארוחה הוא נפרד מאיתנו בחיבוקים ונשיקות (למי שלא יודע בארגנטינה מאוד מקובל לתת נשיקות גם בין גברים) ואפילו נתן לכל אחד סוכריה על מקל.

jeshu

New member
בהודו בצ'אנדיגר יש הרבה מסעדות עוף ואחרי שלושה שבועות של צמחונות כפוייה באוטראנצ'אל כל פולקע יראה כמו סטייק.

natyh

New member
אין מתחרים לאתיופיה

בתקופתו של מנגיסטו היילה מאריאן עשיתי את הטעות הזו : הזמנתי בשר במלון .... אפילו המלצר המורעב לא הצליח לגעת באוכל שהוצע לאורחי המלון ... והמבין יבין . יום לאחר מכן טסנו לקניה ושם כבר אכלנו .... נתי

jeshu

New member
במסעדה בלאוס פעם קיבלתי את התשובה "NO FOOD TODAY"...

natyh

New member
ועדיין עדיף

על אתיופיה . ואגב ודעת השוארמה בבוליביה למיטב זכרוני בסנטה קרוז בשוק לפני התחנה המרכזית עשיתי את הטעות הבאה : זרקתי למוכר כמה מלים בערבית לגבי השוארמה והמשכתי ללכת . לפתע לגודל ביעותי ראיתי אותו רץ אחרי עם שתי סכינים שלופות בידיו . ביצעתי מהר נוהל צמצום נזקים ופניתי לאחור . התברר כי הוא בחור ידידותי שהתעניין מאיפה למדתי ערבית הסברתי ואז הוא טען בתוקף שהוא טורקי . ( עוד טורקי מבית לחם ... ) כשהאוטובוס יצא לדרכו וידידי התורכי החדש נשאר במקומו נשמתי סוף סוף לרוחה ... ואגב מהמדינה הזו החליט שר השלום ... להוציא את השגרירות . אלוהים ישמור ... היום כבר אין שם מישהו אחר. נתי

kogawa

New member
אמפנדה בסלבדור - ספור מצחין

לפני נסיעת רצח מבהייה לריו האורכת כמעט יומיים, בהמתנה לאוטובוס התפתיתי לתחנוני מוכרת וקניתי את אחד הממולאים שמכרה. באוטובוס היה מסומן מקום רק בשבילי, אבל את כל שעות המסע ביליתי על כיסא אחר שלמזלי היה בירכתי האוטובוס, כיסא עם חור עגול דרכו אפשר לראות את הכביס הרץ במהירות. את המושב המסומן עבורי ראיתי רק לפרקי זמן קצרים במהלך הנסיעה, ואם אתם נוסעים בכביש הזה וקו ההפרדה אינו לבן, זוהי לא שיטת סימון חדשנית, אלא סימני הדרך שהשארתי - אות לכך שהאמפנדה לא היתה טרייה במיוחד.

אם כבר מדברים על באהיה...

מישהו שתה פעם אסאי? (ACAI זה נקרא אם אני לא טועה, פרי שגדל באיזור באהיה) ומכינים מזה סוקו ברדי שכלום לא משתווה אליו..... קיצר, מישהו יודע אם יש להשיג או להכין דבר כזה בארץ?

jeshu

New member
הזכרת לי את "סוקומויט סוי נאנה" הכתובת של דוכני הפלפל והשווארמה בבנגקוק...רק שהייתי חולה (זה לייד בית חולים גדול ומפואר) ולא היה לי כוח להתעמת איתם שבטוח יזהו תוך שנייה ורבע מאיפה אני.

למעלה