יומן פסח

s h o o s h a

New member
יומן פסח

בעוד שבוע יסבו בני ישראל אל שולחנות החג לחוג את ליל הסדר. ויש כאלו שלא. מה מתוכנן לנו לשבוע החג? אני? נוסעת לשבוע לטיול באירופה. לבד. חופשה מהכל ומכולם, מנוחה טוטאלית מכל מה שכבר עבר ומכל מה שעוד לפניי. ואתם?

שושה.....שיהיה לך טיול מהנה וכייפי.

אומרים שכיף לנסוע לחו'ל לבד לטייל.כל הכבוד על האומץ תבלי בכיף

נהדר שושה עשי חיים מקנאה בך../images/Emo140.gif

לפניי כמה שנים נרשמנו שמונה חברים לטיול מאורגן מחוף לחוף בספרד..עד שהגיע מועד הטיול כולם נשרו כל אחד וסיבותיו..גם בני ןגם המדריך ממש לא נתנו לי לבטל...(את המדריך הכרתי מטיול קודם).. ואני רק רוצה לומר שזה היה אחד הטיולים הכי יפים שהייתי ........נכון שזה טיול מאורגן ,ומכירים אנשים ..אבל היה לי כף..

גאיה ק

New member
איפה באירופה ,שוש?

אמנם לא יצאתי לבד אך במשך היום "הסתובבתי" די הרבה לבד באירופה. אני לא אוהבת טיולים מאורגנים. אין שום בעיה. תהני לך !!

s h o o s h a

New member
טיול מאורגן לרומניה

אני לא רומניה והטיול אינו טיול שורשים אבל נופי רומניה, בעיקר בתקופה הנוכחית הם מהממים. מה גם שיש סיכוי טוב שאצליח לפגוש את דרקולה .... [יש לי איתו איזה דיבור קטן
] ה'לבד' הוא צורך מאד חזק שלי בימים אלו. [כמה שאני מתכוונת לנוח בחדר הפרטי שלי במלון.....] לא איכנס לפרטים [הם פשוט לא רלוונטיים לפורום] אבל מתחייבת להינות מכל רגע בכל יום ולחזור שופעת חוויות, תמונות ובתקווה למצברי אנרגיות טעונים כהלכה.

טיול מהנה ותעשי חיים ../images/Emo24.gif

חחיים פעם אחת אז עשו את חיכם שיהיו שווים .... חיה כל יום כאילו הוא יומי האחרון ,מנצלת עד תום, אבל מתכננת את חיי כאילו יש לי עוד 100 שנה לחיות ... תהני שושה ,תעשי חיים ,נצלי כל רגע , וחזרי אלינו עם ים של חוויות והטענת מצברי האנרגיה .. טליול מהנה טלי

סעי בשלום וחזרי בשלום

אני לשלעצמי לא אוהבת את הטיולים לבד עשיתי את זה פעם יצאתי לסוף שבוע בירושלים מקום מוכר ונעים לי ונחתי בבית המלון לבד ישבתי ללמוד לבחינה ושלבתי את זה במפגש עם חברים ירושלמים וטיול לכותל המערבי וארוחת ערב עם חברה של אחותי שבאה לארח לי חברה בערב השבת לא חזרתי על זה למרות שהיתה לי אפשרות ונמימון היה של הצבא כחלק מהזכויות שלי העדפתי לקחת יום חופש ולךהיות בבית , כי בתי הוא מבצרי

כמוך...לא אוהבת לטייל או לנפוש לבד

אני צריכה משהוא/היא לחלוק איתו את ההנאה קשה לי לשמור בבטן כשאני מתפעלת, נהנית , חווה, נדהמת , פעם הלכתי למשל להצגת תיאטרון לבד היה המון צחוקים היה לי מוזר לצחוק עם עצמי או לומר..".וואלה איזה יופי של אמירה"....זה כייף כשיש עם מי...כשאני רוצה "לנקות את הראש" או לנוח בטן גב..עבורי הבית הוא המקום הכי הכי הכי טוב, נוח, מחבק..כשאני רוצה "לסדר" את המחשבות..או אפילו מוזה לכתוב..אני פשוט יוצאת להליכה בבוקר מוקדם כשהכל שקט ומריח בוקר, והטל עדיין על הדשאים והכל פורח ורענן..ואז התאים האפורים מתעוררים ...והמחשבות האפורות נעלמות...

הרגשתי משונה ביום העיון

הייתי אמורה ללכת עם אחי , היו קטעים במהלך ההרצאות שנהלתי שיחות דמיוניות שנהלתי עם אחי שנתנו הסברים שאחי חיפש במהלך הטיפולים , וידעתי כמה ההרצאות היו עוזרות לו להבין אז בהפסקה בין ההרצאות התקשרתי אליו לא יכולתי להשאיר את ההתלהבות בתוכי ובסוף היום הוא אמר לי אני מבין שהפסדתי שלא באתי איתך ליום העיון ועניתי לו ששנינו הפסדנו , כי החברה שלו היתה לי מאד נחוצה במהלך ההרצאות

s h o o s h a

New member
אנשים שונים

בקבוצה של 10 אנשים [למשל] יש סיכוי שתמצאי עשרה סוגי אנשים שונים. יש מי שמוצא את השקט שלו בהישארות בבית, יש מי שמבקש להתנתק מהמוכר ע"י יציאה ממנו. אין נכון או לא נכון בבחירה של כל אדם. כל אחד- לעצמו, כל אחד הוא אדם בזכות עצמו, והבחירות שלו ... יכולות להיות טובות ונכונות לו ולאחר אולי לא [או פחות]. והבחירות הללו לא הופכות אחד לטוב יותר ואת השני לפחות טוב.

שושה...חשבתי

שהחלטת לנסוע לבד לבד. בכל זאת יש הבדל בין לנסוע לטיול לבד או לבד בטיול מאורגן. באופן אישי נסעתי ואהבתי טיולים מאורגנים.בשעות החופשיות העדפתי לטייל לבד . קרו לי 3 מקרים שאיבדתי את הדרך ועד היום נשארו כחוויה מיוחדת.

תקלה במחשב שלי.....המשך

בטיול האחרון לברצלונה.חזרנו מיום טיול עמוס למלון בקוסטה ברווה.ירדתי מהאוטובוס והחלטתי מיד לחפש מצלמה .ככה הגעתי ברגל עד לים[חתיכת מרחק]לא מצאתי חנות כזאת והחלטתי לחזור שמא שכנתי [שאיתה נסעתי לטיול] תתחיל לדאוג.בשלב מסוים הרגשתי שטעיתי בדרך ועכשיו היה לי אתגר להראות לעצמי שאני אסתדר גם בלי לצלצל למדריך הטיול.כמובן ששאלתי אנשים שלא הצליחו לעזור לי.לבסוף נכנסתי לאחד המלונות ושם קיבלתי הסבר הכוונה טוב.הייתי במרחק של דקות מהמלון וכל הזמן הסתובבתי במעגליות.ככה זה כשלא מכירים את האיזור
. אחרי 3וחצי שעות של הליכה באיזור חדש ושעת ערב הגעתי עייפה ומיובלת .שכנתי באמת דאגה לי. מאוחר יותר באותו הערב...מי שרצה הלך לסיור בעיר ואני נשארתי לפטפט עם חברות חדשות.שכנתי הלכה לסיור ב12 וחצי בלילה חזרתי לחדרי וכולי סקרנות לשאול את שכנתי:"נו...איך היה?" ותשובתה היתה:"אל תשאלי..מה שקרה לך קרה לי" חברי הקבוצה נעלמו לה והיא החליטה לחזור.אנגלית אינה יודעת אבל מספיק לדעת את המילים טקסי פליז.בכל זאת לא בקלות הסכימו בבתי קפה לצלצל בשבילה.מי שהסכים והזמין לה מונית קיבל נשיקה ממנה והמון תודות.והנהג ....קיבל טיפ יפה. טיולים וחויות......איך נזכרתי בהם פתאום.

זה טוב לדעת שפות

ואנגלית הפכה לשפה בין לאומית שניתן להשתמש בה בכל העולם חוץ מצרפת

נסיכה.....אנגלית שפה בינלאומית

שאצלנו זה מקצוע חובה בבית הספר.אבל לא בכל הארצות זה כך. ספרד,איטליה ועוד..חלשים באנגלית.......זה מעין שיח חרשים כל אחד מדבר בשפתו ונעזרים בתנועות ובתמונות[במסעדות למשל]וגם בכתיבה אם צריך[לתשלום].הצחיק אותי שאחת המטיילות דיברה בעברית..לאט.לאט כדי שהזבן יבין אותה
.

אני דווקא דיי הסתדרתי בספרד ואיטלייה

בעבר נהגתי לצפות בטלנובלות בערוץ ויוה ולמדתי לנהל שיחה בספרדית...איטלקית..אתם זוכרים את השירים שפעם פסטיבל סאן רמו ? אז למדתי מילים בסיסיות..גרמנית דומה לאידיש..באידיש אני שולטת...ערבית מדברת שוטף. צרפתית למדתי בבית ספר מסוגלת לנהל שיחה בצרפתית..אנגלית שולטת..מה שנשאר לי ללמוד זה יפנית,וסינית...כי היעד הבא אחרי אנגלייה וסקוטלנד זה המזרח..[עוד שנתיים בערך]

גאיה ק

New member
מעניין

למה רק לצרפתים נדבק הדימוי האנטיפתי של כאלה שאינם מדברים אנגלית כי אכן גם במדינות נוספות אין עם מי לדבר אנגלית.

לי קרה בטיול לאיטליה דווקא כשהייתי עם בן זוג

"חוויה" שהכניסה לי טראומה שלא שכחתי מהר...רוב הטיולים היו עם בן זוג .הייתה לו מן נטייה לחפש כל מיני "חורים נידחים" לא לטייל איפוא שכולם מטיילים...היינו בקבוצה ...והמדריך נתן מספר שעות לשוטט בסביבת הוותיקן ובשעה אחת בצהריים להיפגש ממש ליד הכניסה לוותיקן...בן זוגי כמובן בחר לשוטט ברחובות צדדיים ..ואני כמובן אחריו..היה דווקא נחמד..לראות צדדים אחרים של רומא...ברבע לאחת אני מתחילה להאיץ בבן זוגי שנתחיל להתקדם לעבר הוותיקן...כמובן שאיבדנו את דרכנו וכבר היו שתיים שלוש דקות לפני [לא היינו מצוידים במפה] אני כמובן התחלתי להיכנס ללחץ..כי אני מן טיפוס שלא אוהב לאחר..ובטח שלא בעיר זרה..אבל כבודו לא היה מכבודו לשאול אנשים ברחוב...ואני לא רציתי לפגוע בו כי כל הזמן אמר"תסמכי עלי..למה את לא סומכת עלי"...אחרי המון מתח ולחץ..הגענו למקום 10 דקות אחרי..לא זיהינו אף אחד מחברי הקבוצה..והמתח בינינו היה רב...התחלנו לחפש..שאלנו..נאדה..אף אחד לא ראה קבוצה מישראל..התפלאתי הרי בקבוצה תמיד יש עקוב של מספר דקות, הרי לא יכול להיות שכולם היו בזמן וכבר נכנסו לוותיקן...ו פ ת א ו ם...נפל לי האסימון....שחכנו להזיז את השעון שעה אחורה..ז.א שהגענו כמעט שעה לפני הזמן...

ערדניקית...וואי... איזה קטע

אז תארי לך ששוטטתי לבד [לא רציתי לבזבז זמן עם שתי חברות לטיול]כשלוש שעות בקניון ענק.הגעתי בשעה היעודה למקום האיסוף וחשכו עיני.לא ראיתי אף בנאדם שאני מכירה.עמדתי ודמיינתי לי שהחבר'ה טסים חזרה בלעדיי. ואני מה יש לי לעשות בארץ זרה?שאלתי את האיש האחראי בחניון......לא הבין מה אני רוצה ממנו.חלפו הדקות ואני ממשיכה לעמוד מודאגת כשלפתע ראיתי אנשים מוכרים.......איזו שמחה והקלה היתה לי.הסתבר שלא הקשבתי למדריך בהתחלה ולא הגעתי לנקודת האיסוף שנקבעה. אבל.....החוויה של איבוד הדרך הכי חווייתית היתה בשמורת ליטוויצה שבקרואטיה.הייתי עם בתי ועוד זוג והגבר בחבורה שמר על קור רוח .יש מסלול קצר וארוך ובטעות המשכנו במסלול הארוך[באשמתיולדעתי באשמת ההדרכה השלומיאלית].עיכבנו כמובן את כל הקבוצה והחיפושים אחרינו נמשכו הרבה זמן.נעזרנו במשרדי השמורה.לבסוף כשראינו את האוטובוס שלנו ומחיאות הכפיים של חברי הקבוצה המודאגים התרגשנו עד דמעות.הסתבר שהמדריך חשב להמשיך הלאה ולתת לנו להסתדר לבד[צריך היה לעבור את הגבול בחזרה לסלובניה היפה]אבל חברי הקבוצה התנגדו נמרצות. ועל זה נאמר :"כל ישראל ערבים זה לזה"

למעלה