../images/Emo7.gif קראתי... קניתי וקראתי...
כמו שכתבתי קודם - ירדתי למטה לרחוב, קניתי את הספר ל-X-ית שלי ובדרך חשבתי לעצמי "למה שלא תקרא אותו בעצמך?" אז קראתי אותו. איזה מזל שרוב העבודה שלי במוזיאון היא לקרוא וללמוד... מה גם, שהמשרד שלי בכלל בקומה השניה, הכי בצד, עם החלון הכי גדול והנוף הכי יפה אל מפרץ חיפה... אני יכול לשבת לי סתם ככה, ולקרוא ספר שלם - את העבודה ממילא אשלים אל תוך הערב או מחר בבית. יודעים מה? נהניתי... ולא - אינני קורא סיפורת בדרך כלל. אני קורא המון ספרי מדע (לא מדע פופולרי - אלא מדע עם כל המשוואות והבלגאן), הגות ופילוסופיה, היסטוריה... אבל לא קורא סיפורת - לא יודע למה. ככה. עניין של טעם אישי. עוד דבר - אני לא מקבל אחוזים מהמחברת, וגם לא מאף אחד אחר - החלטתי לקרוא אותו רק כדי להבין על מה המהומה ולהיות יכול לומר את דעתי אחרי שקראתי אותו... נו - אז...: נהניתי. טוב - "נהניתי" אולי אינה המילה הנכונה לומר את הדברים - במשך רוב הקריאה היו לי דמעות בעיניים, מחנק עז בגרון ותחושה של "איזה טמבל אני... איזה פיספוס...". הספר כתוב בדיוק כמו שהוא צריך לחהיות כתוב - הוא עוטף אגרוף כף יד זועמת בכפפת משי עבה, מעטר את העמודים בציורי ילדים תמימים, הבעות רגש של אותיות מתכופפות (גאוני!!) ובכל העוצמה השמורה רק למילים - הספר חובט בסרעפת של הקורא בכל הכוח, ומותיר את הקורא (כן, גם את הקורא... לא רק את הקוראת) חסר נשימה מוטל על הכיסא נלחם לקחת עוד נשימה מבעד למחנק שלופת אותו, בעודו מנסה לשווא להמשיך לקרוא. בכל מצב שכזה עצרתי קצת, הנחתי את הספר בצד וקראתי עוד חלק ממאמר שאני קורא. רק כדי שלא תחשבו שאני רפה שכל הקורא רומנים זולים או משהו דומה, אציין ששם המאמר הוא "אסטרוביולוגיה בסביבת כוכבי סדרה ראשית: אפקט הקרינה של הפוטוספירה"... בתרגום חופשי מאד, מסופר שם על השפעת קרינת האולטרא-סגול של כוכבים דמויי שמש על מולקולות אורגניות בכלל וה-DNA בפרט (תגידו תודה לאל שלא נולדנו לפני 3.5 מיליארד שנה... בתנאים שהיו אז על כדור הארץ, ה-DNA היה נהרס פי 10 מיליון יותר מהר מהיום). חזרתי לספר. סיימתי אותו. מה שאני הכי זוכר ממנו הוא את ההתחלה - כשהיא כל כך חולה והוא כל כך אטום. כשהיא מספרת כמה אהבה אותו... וזה נגמר. כשהיא מרגישה את מבטו כשהוא בא לקחת את הילדות... והיא עוד תוהה בין "היה לנו סיכוי" לבין "אבל איתו הרי זה נגמר"... והאושר שלה שיש לה חבר!!!!!!!! החבר הזה...
היא בהתחלה אפילו לא ממש רצתה אותו - אבל הוא התעקש כמו שרק גבר שמתאהב (רגע!!! הפעם אני מבקש מהקוראות לא לדקור למוות בסיכות את בובת הוודו שלי הערב בפאב...
- הרי אף פעם לא הייתי בחורה מאוהבת, ואני לא חושב שאי פעם מישהי היתה מאוהבת בי
אז מאיפה לי לדעת??) באישה מיוחדת יודע להתעקש... וכעת כל כך טוב לה איתו, פשוט הייתי מאושר בשבילה! והייתי כל כך עצוב כשהיא אמרה לו שזה לא יילך ביניהם...
כאן - מילה לנשים: תנו לנו צ'אנס. נכון, אנחנו לפעמים מתנהגים כמו ילדים. טוב, נו, אפילו די הרבה מתנהגים ככה... אבל נסו לפעמים, במקום לחתוך וזהו, "זה לא יילך בינינו..." לבדוק מי האיש שעומד מולכן. רובינו, הרבה יותר חושבים, הרבה יותר קשובים והרבה הרבה יותר מסוגלים להרגיש אתכן ממה שאתן משערות. רובינו נוותר על משחקי אגו ונקשיב אם רק תדברו... זהו, ספר נפלא - אני בכנות רבה ממליץ לכל גבר לקרוא אותו... אתם יודעים מה? אם תפנימו היטב, בכנות את מה שהספר הזה אומר - יכול בהחלט להיות שהוא יהיה ההבדל בין גרושין גם בפרק ב' שלכם לבין נישואין מאושרים... לכו קנו אותו. אה, כן... קניתי עוד ספר אחד איתו: "החלומות של אינשטיין" - על הקשר שיש בין החלומות של מדענים לבין התגליות שלהם... אני את
החלק הכי חשוב במחקר שלי "חלמתי בהקיץ" בזמן פקק תנועה בין צומת יבור לצומת יגור בצפון באחד הבקרים הגשומים לפני שלוש שנים בערך. דרך אגב, למרות שאני מאד מעריך את רונן ברגמן, ספרו נחמד, טופח מאד על האגו הישראלי אבל מי שבאמת רוצה להבין איך איראן נפלה מבעד לאצבעות האמריקניות והישראליות אל ידיהם של האייתולות, מוזמן לקרוא את ספרו של דר' הנרי קיסינג'ר - "מדיניות החוץ האמריקאית" שמסביר בדיוק כיצד ערב רב של קנאים יכול לסובב על אצבע אחת קטנה את הגדולה שבמעצמות על כל עוצמתה - ולא יהיה לה את האמצעי להחזיק נכסים מולם. תהנו
ספר נהדר בהחלט.