שני שרשורים שונים - וכל כך דומים...
אני מבקש משהו אישי מנועה שבדרך: בהמשך, כתובים דברים שעלולים קצת להיות לך קשים לקריאה... תיאורים מסויימים. הייתי מבקש שתתכונני אליהם לפני, ותדלגי עליהם אם יהיה לך קשה.
אני קורא בעיון, גם את השירשור הזה על הרומן של אביטל דיקר וגם את
השירשור שנועה כתבה על בתה שהושארה במכונית על ידי אחות-בעלה. בואו נוריד את התפאורה, נשתיק רגע את התזמורת, ונדליק את האור: לפנינו בדיוק אותו השרשור על ההבדל שבין גברים ונשים. טוב... אנסח מחדש: ההבדל בין שתי קבוצות של בני אדם, שאכנה בצורה הכי סטראוטיפית בעולם כ: בעלי "צורת חשיבה גברית" ובעלי "צורת חשיבה נשית". אחרי שנפרדתי מה-X-ית שלי, רציתי להבין מה קרה. כמו בכל תחום אחר שאינני מבין - אני חוקר... אז שאלתי אותה. הרגשתי שאני חייב להבין וללמוד מה לא הלך, כדי שיהיה לי יום אחד סיכוי להצליח להקים זוגיות חדשה שלא תיכשל כמו זו. כשקראתי את מה ש-שמ"מ כתבה: "בשמונה, אחרי שהלבשתי את הגדולה פעמיים כי השוקו נשפך לה על השמלה, הוא התעורר", הרגשתי צביטה עזה בלב... האיש הזה שהתעורר רק אחרי שהיא הספיקה להכין את הילדה לגן, להכין לה את השוקו, להחליף את השמלה כי השוקו נשפך על השמלה הראשונה - האיש הזה במידה מסויימת הייתי אני. אמנם אפילו ה-X-ית שלי אומרת שהייתי אז, ובוודאי שהיום, אבא מאד מעורב, ומטלות הבית התחלקו בצורה שיוויונית מאד - אבל היה חסר לי את "זה". התשובה שלה היתה שפשוט - חסר לי את "זה" - היכולת להיות ערני וקשוב לצרכים מיידיים. לשים לב לפרטים הקטנים וכן - להתרגש מזה שהשוקו נשפך וצריך להחליף את השמלה כי היא לא תתנקה מעצה. אני מנחש שאם לי המשפט ששמ"מ כתבה, ולא קראתי את הספר, הרעיד את הבפנים שלי - הוא הרעיד הרבה יותר את שמ"מ, את מי שהיתה באותה סיטואציה ואני יודע שהיא תרעיד את נימי נפשה של ה-X-ית שלי (ואפילו סביר מאד שאקנה לה היום את הספר). ברור לי לחלוטין מה כל כך ריגש אתכן... מצד שני - שחR, ממש לא התכוון לומר משהו רע - נוח לנו, ללכת ולהיכנס לעולם מאד רציונלי - נוח לנו לחשוב על עולם שבו הרגש הזה, שמיצה כתבה עליו שהדברים של הסופרת נכתבו "מהבטן", הוא מותרות (גברים יקרים - אנא, אל תשפדו בובות שלי בטקסי הוודו הערב בפאב... תנסו להבין מה אני אומר, אוקיי?...). לא בטוח כמה אומץ יש לנו הגברים, להבין ולהפנים, שאותו רגש - של להרגיש את דרך הפעולה הבאה שלנו מהבטן ולא מתוך ניתוח לוגי-רציונלי קר, אינו מותרות אלא מעמסה מאד מאד כבדה... מכאן הזעם והכעס על שחR שמתמקד בצד ההגשיוני של העולם. לא קראתי את הסופרת ואינני מכיר אותה ואת רמתה ולכן לא אכנס לדיון הזה. היא עושה טוב לקוראים שלה - וזה מה שחשוב. ואיך כל זה קשור ל
בת של נועה? שחR ופרסקי רואים את האירוע כ"כמעט תאונה", נערך התחקיר, נלמדו הלקחים ונכתבו הנהלים. הכל מאד רציונלי ושקט - לא צריך להעיף אף אחד למחבוש - בואו נסיים את האירוע כאן בלי לעורר מהומות ובלי ליצור משקעים. נועה, רואה את זה אחרת - היא "רואה את זה מהבטן"... היא רואה את הבת שלה יושבת במכונית ובוכה לבד, היא מרגישה את חוסר האונים של הילדה שדודתה אינה באה אליה כשהיא צריכה אותה, היא מדמיינת בעיני רוחה את האוויר שנגמר במכונית ונזכרת בכל האירועים ההם שקרו פעם... היא מתפלצת... היא מבוהלת עד מוות, היא נעלבת, היא רוצה כמו כל הורה רק לחסות על הבת שלה ולחנוק למוות כל מי שלא מתייחס אליה (ואיזה הורה לא כזה?...) היא רוצה לכסח להם את הצורה - והיא תביע את כל הזעם שלה, כלפי כל מי שנוגע בדבר. היגיון? כאן? ממתי ילדים והורות הם משהו הגיוני? אז לסיום... כל אחד, צריך לעצור שניה, לחשוב לרגע איך הצד השני רואה את הדברים - וההרגשה שלי, היא שאז יהיה הרבה יותר קל לא להסתחרר. סוף שבוע נעים