יומן החסידה...

EYהודית

New member
יומן החסידה...

אני לא יודעת אם מי מכם ראה אמש את התוכנית בערוץ הראשון "יומן החסידה" תוכנית על בחורה ישראלית,דפי, שנולדה לאם הולנדית, וגודלה על ידי אם הולנדית אחרת. בסרט מובאת בחריפות בעית הזהות של דפי, הקריעה בין שתי זהויות ישראלית מול הולנדית, על כל המשמעויות שלהן. הסרט היה מסע להולנד וחזרה לישראל... אין לי הסבר, אך ישבתי בסרט וכאילו, חלפו חיי מול עיני... סיפור המסגרת שלי שונה לחלוטין, אין שום דמיון בין הסיפור שלי לשלה ובכל זאת הרגשתי כל כך שם איתה, עם דפי. לא ידעתי, לא ציפיתי, צפיתי בסרט מתוך סקרנות גרידא, ומצאתי עצמי בוכה בכי תמרורים, מול המסך, כמעט לאורך כל הסרט. הסרט הזה הצליח לגעת במקומות נסתרים, שידעתי, לא ידעתי שקיימים בי. והיה בי כל כך הרבה געגוע, והיה בי כל כך הרבה כאב, ואין לי אפילו מושג למה ומדוע, ואין לי מושג באילו נימים הצליח הסרט לגעת. הרגשתי כמו אני נמצאת על שולחן הניתוחים, וסכין המנתח, בעדינות ובהתמדה, חושף את מגרות הנפש שלי... הרגשתי כמו בסרט בערוץ 8, כשרואים נתוח לב "און לייב" והמנתח בעדינות רבה מסיר את כל שכבות השרירים סביב הלב, חושף אותו, ופותח בעדינות ומטפל במה שדורש טיפול... הלב הזה היה הלב שלי, והוא דימם לאורך כל הסרט, דם של דמעות.

א ת י 10

New member
לצערי ראיתי רק קצת וגם אני בכיתי..

קראתי על הסרט יום קודם בעיתון, סימנתי לעצמי לראות ולא כל כך הסתדר. ראיתי רק חלק קטן מהסרט, ובחלק הזה גם אני בכיתי. אני חושבת שהבכי וההזדהות שלך, יהודית אינם נובעים מכך שמדובר באמא הולנדית, אלא בחיפוש המייאש כל כך של דפי אחר אמה "האמיתית". זו שכנראה לעולם לא תמצא... שולחת לך חיבוק גדול של שיתוף וחיזוק

tipid

New member
יהודית יקרה!../images/Emo24.gif

לא יצא לי לראות את הסרט אך ליבי איתך ומחזקת אותך מכלב הלב! חזקי אומצי!

למעלה