אוקיי, יום של חמוס וסטודנטית
בסדר, כעיקרון אני גרה גם עם שותפה, אז זה מקל על חייו של החמוס שלי. יום אצלנו הולך ככה: קמים בבוקר (8:00), אני מתארגנת ללימודים, מוסי בד"כ ישן. רק עשר דקות לפני שאני או שותפה שלי (הראשונה מאיתנו), יוצאות מהחדר (זה משהו כמו חוק מרפי), אז מוסי קם, כדי להגיד לנו יום טוב ללימודים. בד"כ, אנחנו לא יוצאות מהחדר באותו זמן אז מוסי מרוויח שעה בבוקר של טיול ומשחק מחוץ לכלוב (משחק לבד, ועם מי שנשארה בחדר). בסביבות שעה 10:00 אני יוצאת ללימודים, מכניסה את מוסי לכלוב, אם הוא לא הלך לבד. הוא יודע, שברגע שאני מכניסה אותו לכלוב, אין לו יותר מדי ברירות, אלא ללכת לישון, כי אני כנראה יוצאת מהחדר. ובאמת, יש ימים, ויסלחו לי פה החברים בערוץ, שמוסי חוזר שוב לחיינו רק בעשר בלילה. מה שאומר שיש לו 12 שעות בהן הוא נמצא רצוף בכלוב, ישן אני משערת רוב הזמן. הכלוב הוא לא גדול, מידות של מטר על 60 מטר, מחולקים לשתי קומות. זה באמת כלוב לשינה ולא יותר מזה, אבל הוא יכול להסתובב בין הקומות (ואוי למי שמתנפל עלי על העניין הזה- זה קורה רק יום אחד בשבוע!!). בשעה עשר שותפתי ואני חוזרות, הכלוב נפתח, ומוסי ממשיך לישון (סנוב משהו...) רק בסביבות 11 הוא מתעורר ומאז יש לו לילה חופשי להתרוצצויות, אנחנו בד"כ נשארות ערות עד 12, ככה שאם הוא מתעורר כשאנחנו ערות, אנחנו משחקות איתו. בלילה הוא מתעורר איזה פעמיים לטייל בחדר, הצעצועים שלו תמיד זמינים לו והוא משחק איתם. מדי פעם הוא עושה רעש ומעיר אותי, ואם זה באמת כבר עובר כל גבול (ואני מדברת על לילות בכלליות, לא על הלילה של אחרי 12 שעות בכלוב) אז אני מכניסה אותו לכלוב לישון כי זה כבר גובל בהפרעה קשה בשינה לי ולשותפה שלי. בימים אחרים התסריט הוא הרבה יותר טוב, הלימודים שלי הם לא רצוף מ-10 עד 10, ואני גרה קרוב לאוניברסיטה. אז אם יש לי שעות חופשיות, אני קופצת לחדר, ומשחררת את מוסי. כעיקרון, הכלוב פתוח בכל שעה שאנחנו בחדר, כשאנחנו לא בחדר הכלוב נעול כי זה ממש מסוכן למוסי (ולרקפות שלי, ולקקטוסים של שותפתי) להסתובב חופשי. שישי שבת, הכלוב פתוח רוב שעות היום, חוץ משעות בודדות שאנחנו נעדרות מהחדר ומוס ישן. לפעמים בשבתות אני מורידה אותו לדשא לטייל שעה שעה וחצי ככה להנאתו. וכאן המקום להודות לשותפתי המדהימה!!!! שהסכימה לקחת חלק בחייו של מוסי ולעזור לי לגדל אותו, היא מקלה עלי מאד ועוזרת לי לחלק את השעות ואת תשומת הלב למוסון שלי... שאלות? הערות? המלצות?