יום של חמוס

יום של חמוס

ספרו לי בבקשה מה אתם עושים כל יום וחברו את החיים של החמוסים שלכם לסיפור. לדוגמה: בבוקר קמ/ה, חמוסים עדיין ישנים. נותנ/ת להם אוכל שותה קפה ויוצא לעבודה. בינתיים הם מתרוצצים להם לבד בבית. חוזר/ת מהעבודה / בית ספר יוצאים עם החמוס לטייל בחוץ, משחקים בבית, רואים טלויזיה ביחד. אוכלים הולכים לישון. ביום שישי אמבטיה ויוצאים לדייט לאיזה פאב או מסעדת מכרסמים. סתם צוחקת.

skarlet ohara

New member
אוקיי, יום של חמוס וסטודנטית :)

בסדר, כעיקרון אני גרה גם עם שותפה, אז זה מקל על חייו של החמוס שלי. יום אצלנו הולך ככה: קמים בבוקר (8:00), אני מתארגנת ללימודים, מוסי בד"כ ישן. רק עשר דקות לפני שאני או שותפה שלי (הראשונה מאיתנו), יוצאות מהחדר (זה משהו כמו חוק מרפי), אז מוסי קם, כדי להגיד לנו יום טוב ללימודים. בד"כ, אנחנו לא יוצאות מהחדר באותו זמן אז מוסי מרוויח שעה בבוקר של טיול ומשחק מחוץ לכלוב (משחק לבד, ועם מי שנשארה בחדר). בסביבות שעה 10:00 אני יוצאת ללימודים, מכניסה את מוסי לכלוב, אם הוא לא הלך לבד. הוא יודע, שברגע שאני מכניסה אותו לכלוב, אין לו יותר מדי ברירות, אלא ללכת לישון, כי אני כנראה יוצאת מהחדר. ובאמת, יש ימים, ויסלחו לי פה החברים בערוץ, שמוסי חוזר שוב לחיינו רק בעשר בלילה. מה שאומר שיש לו 12 שעות בהן הוא נמצא רצוף בכלוב, ישן אני משערת רוב הזמן. הכלוב הוא לא גדול, מידות של מטר על 60 מטר, מחולקים לשתי קומות. זה באמת כלוב לשינה ולא יותר מזה, אבל הוא יכול להסתובב בין הקומות (ואוי למי שמתנפל עלי על העניין הזה- זה קורה רק יום אחד בשבוע!!). בשעה עשר שותפתי ואני חוזרות, הכלוב נפתח, ומוסי ממשיך לישון (סנוב משהו...) רק בסביבות 11 הוא מתעורר ומאז יש לו לילה חופשי להתרוצצויות, אנחנו בד"כ נשארות ערות עד 12, ככה שאם הוא מתעורר כשאנחנו ערות, אנחנו משחקות איתו. בלילה הוא מתעורר איזה פעמיים לטייל בחדר, הצעצועים שלו תמיד זמינים לו והוא משחק איתם. מדי פעם הוא עושה רעש ומעיר אותי, ואם זה באמת כבר עובר כל גבול (ואני מדברת על לילות בכלליות, לא על הלילה של אחרי 12 שעות בכלוב) אז אני מכניסה אותו לכלוב לישון כי זה כבר גובל בהפרעה קשה בשינה לי ולשותפה שלי. בימים אחרים התסריט הוא הרבה יותר טוב, הלימודים שלי הם לא רצוף מ-10 עד 10, ואני גרה קרוב לאוניברסיטה. אז אם יש לי שעות חופשיות, אני קופצת לחדר, ומשחררת את מוסי. כעיקרון, הכלוב פתוח בכל שעה שאנחנו בחדר, כשאנחנו לא בחדר הכלוב נעול כי זה ממש מסוכן למוסי (ולרקפות שלי, ולקקטוסים של שותפתי) להסתובב חופשי. שישי שבת, הכלוב פתוח רוב שעות היום, חוץ משעות בודדות שאנחנו נעדרות מהחדר ומוס ישן. לפעמים בשבתות אני מורידה אותו לדשא לטייל שעה שעה וחצי ככה להנאתו. וכאן המקום להודות לשותפתי המדהימה!!!! שהסכימה לקחת חלק בחייו של מוסי ולעזור לי לגדל אותו, היא מקלה עלי מאד ועוזרת לי לחלק את השעות ואת תשומת הלב למוסון שלי... שאלות? הערות? המלצות?

mikonww

New member
הכלוב לא קטן לחמוס בודד ../images/Emo13.gif

100*60 ושני קומות הם דיי ויותר לחמוס כל עוד יש לא משחקים+ארגז צרכים מזון ושתיה. נכון לא הכי הכי אבל רחוק מחוסר תנעיים, אין לך מה ליצתדק
.

אני מתה לחיים כמו שלך

אני ניסיתי לשכנע כמה חברות שנעשה משמרות על חמוס אבל אף אחת לא רוצה. אתן גרות במעונות? יש לך שותפה באמת חמודה! גם אני סטודנטית אבל אני לומדת כל יום וחוזרת הבייתה כל יום. ההורים לא רוצים לשתף פעולה וגם אחותי אז אני מפחדת שלא יהיו לי מספיק כסף וזמן כדי לטפל בחמוס

skarlet ohara

New member
תראי.... אני לקחתי חמוס אחרי מחשבה

ארוכה, אבל בעיקר כי ידעתי שאני מתחילה חיים משלי, בנפרד מהמשפחה. למשפחה שלי יש שני כלבים, ואני החלטתי שאני רוצה בעל חיים משלי, שיבוא איתי לחיים שלי. ידעתי שיהיה קשה, גם בגלל שאני סטודנטית, גם בגלל שאסור להכניס בעלי חיים למעונות (ומוסי מוברח פעם בשבועיים למעונות בדרך לא דרך) והוא גר איתנו בחדר, וגם בגלל שאני לא יודעת איפה אני אגור בעתיד. ככל הנראה אני חוזרת הביתה בעוד חצי שנה בתום השנה, והבית לא כל כך מאובטח לחמוס שלי, ואני אעשה מעל ומעבר כדי שיהיה לו נוח ובטוח בבית. כי אני החלטתי שהוא החמוס שלי ואני לקחתי עליו את האחריות, החברות עוזרות מדי פעם, נגיד השותפה, אבל החמוס הוא שלי, עלי חלות ההוצאות שלו על אוכל, וחול וחיסונים ואני גם האחראית לחינוך שלו ולמקלחת שלו ולנקיון של הכלוב. השותפה עוזרת, אבל היא לא מחוייבת. אשמח אם תספרי קצת איפה את לומדת וגרה.. ייתכן באמת שחמוס לא מתאים לאורח חייך, אבל אם רק השיתוף פעולה מצד משפחתך הוא הבעיה, והם לא מתנגדים שתגדלי את החמוס בבית אז אולי יש אפשרות. ואם לא, תמיד תוכלי להיות חובבת חמוסים בלבד.... ולהתעדכן מקורותינו.

../images/Emo82.gif

אני גרה באשקלון. לומדת ברחובות, עוד חודש מתחילה ללמוד בת"א. ועובדת פעם- פעמיים בשבועה כמלצרית. בעוד שנה הולכת לצבא ישר אחרי סיום הלימודים. לכן לא היה לי זמן לטפל בחמוס כמו שצריך כדי שידע שאני "האמא" שלו ושבאמת אכפת לי ממנו. לשכנעה את ההורים או את אחותי לתת לו אוכל או להוציה אותו בחוץ לא תהיה בעיה כי אני בטוחה שכאשר הם יכירו אותו הם יתאהבו אבל הבעיה היא ההוצעות עליו או הכי חשוב שירשו לי להכניס אותו הבייתה. איזה מלחמה הייתה כשאני רציתי להביא אוגר לבית. (מאחד נהייה 4
)

skarlet ohara

New member
ד"א, כשרשמת מסעדת מכרסמים...

התכוונת למסעשה שבה המכרסמים אוכלים? (כי חמוס זה לא מכרסם!!!) או למסעדה שבה אוכלים מכרסמים.... (מעניין מה מוסי היה אומר על זה שאמא שלו אוכלת עכברים....{בעצם, מעניין מה אמא שלי היתה אומרת על זה....})

../images/Emo13.gif

התכוונתי למסעדה שאוכלי בה עכברים. זה לא אומר שאת חייבת לאכול עכבר אלה את יכולה לקחת סלט או קינוח אבל הכל בצחוק

Lovable Stray

New member
אממ סדר יום../images/Emo133.gif

ריצ'י מתעורר בדרך כלל מתי שאני מתעוררת (שזה בשבע), לפעמים הוא מקדים אותי ברבע שעה. בבוקר אני בודקת לו אוכל ומים ומחליפה שירותים. בן זוגי עוזב את הבית כמה שעות אחרי (בסביבות 10 - 11) ובדרך כלל מכניס אותו לכלוב או מרים את המיטה (מהמיטה הוא מגיע לשולחנות והורס דברים ככה שעדיף לא להסתכן). אני חוזרת בסביבות 14 - 15 אחרי הצהריים, מוציאה אותו אם הוא בכלוב, בודקת אם יש לו אוכל/מים, מחליפה עיתונים בשירותים, משחקים קצת ואז אני הולכת לישון עד הערב
בנתיים הוא עסוק בצעצועים שלו, משחק עם החתול עם הוא בחדר ועכשיו כשיש לו את מתקן הטיפוס של החתול הוא מבלה את רוב זמנו שם. זה בערך מה שקורה עד שקמים שוב למחרת... בימי שבת כשחם אני מכבסת לו את הסמרטוטים, לפעמים גם אותו

למעלה