מתכון לביבות קישואים ותפוחי אדמה
7 קישואים קטנים בינוניים
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
תיבול : כף מרק עוף ( ללא מונוסודיום ) , כפית פלפל שחור , כפית כמון , מלח לפי הטעם , מי שאוהב חריף יכול להוסיף כפית שבבי צ׳ילי .
לטחון במעבד מזון את כול הירקות
אני משתמשת בלהב שמוציא את הירקות כמו גפרורים דקיקים , אבל אפשר גם בסכין להב רגילה .
להניח במסננת להגרת הנוזלים . יהיו הרבה מים מהקישואים ... לא לוותר על השלב הזה אחרת הקציצות יתפרקו .
להעביר לקערה גדולה להוסיף ביצים , תבלינים ופירורי לחם . ללוש היטב בידיים אם יש נוזלים בשלב זה , לסחוט את הירקות היטב .
ליצור קציצות , לשטח מעט ולטגן בשמן חם , שמכסה מחצית הקציצה , כשהשוליים מזהיבים , להפוך ולטגן , בערך 3-5 דקות מכול צד .
להניח על נייר סופג
להגיש עם אורז לבן , ילדים אוהבים קטשופ ... אני מעדיפה מטבוחה .
דרך אגב , אפשר להכין גם לביבות כרובית ככה רק שיש צורך להכין ממנה פירה קודם , כול השאר אותו דבר.
בתיאבון .