יום רביעי - מה בסירים

practical1

New member
מזל טוב מקסימה!!

הבן שלי ביום אחרייך....
מאחלת לך מזל טוב והרבה שמחת חיים!!
 

mumfor4

New member
אצלנו ...

הקטן חולה , זה בתורנות , לא ישנתי הרבה בלילה והוא נשאר בבית איתי , הוא נראה טוב אבל אני כבר קפוט
מתחילה להרגיש שמטפסת לי דלקת גרון וכואב לי הגוף ...
בכול זאת לפני התמוטטותי הסופית למיטה הכנתי מוקפץ עם עוף , ירקות ותרד ברוטב צ׳ילי מתוק וקציצות ( לביבות ) קישואים ותפוחי אדמה
אני אצרף תמונות עוד רגע ...
ליד אכין אורז לבן ואז כוס תה ולנוח , בתקווה שהוא יירדם לאיזה שעה גם .
 

mumfor4

New member
מתכון לביבות קישואים ותפוחי אדמה

7 קישואים קטנים בינוניים
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם

תיבול : כף מרק עוף ( ללא מונוסודיום ) , כפית פלפל שחור , כפית כמון , מלח לפי הטעם , מי שאוהב חריף יכול להוסיף כפית שבבי צ׳ילי .
לטחון במעבד מזון את כול הירקות
אני משתמשת בלהב שמוציא את הירקות כמו גפרורים דקיקים , אבל אפשר גם בסכין להב רגילה .
להניח במסננת להגרת הנוזלים . יהיו הרבה מים מהקישואים ... לא לוותר על השלב הזה אחרת הקציצות יתפרקו .
להעביר לקערה גדולה להוסיף ביצים , תבלינים ופירורי לחם . ללוש היטב בידיים אם יש נוזלים בשלב זה , לסחוט את הירקות היטב .
ליצור קציצות , לשטח מעט ולטגן בשמן חם , שמכסה מחצית הקציצה , כשהשוליים מזהיבים , להפוך ולטגן , בערך 3-5 דקות מכול צד .
להניח על נייר סופג
להגיש עם אורז לבן , ילדים אוהבים קטשופ ... אני מעדיפה מטבוחה .

דרך אגב , אפשר להכין גם לביבות כרובית ככה רק שיש צורך להכין ממנה פירה קודם , כול השאר אותו דבר.
בתיאבון .
 

dubit1234

New member
איזה באסה...תרגישי טוב!

תשתי כוס תה עם ג'ינג'ר מגורד, זה יטפל בתחילתה של הדלקת בגרון.
 
למעלה