יום עצוב...

python 4

New member
כן, כן -

זהו שיר צרפתי, מאירוויזיון 69. לקח מקום ראשון. למה אתה כל כך בהלם?

strahd

New member
לירון, הפעם לכלכת

אני מודה שאני בדרך כלל לא מתפרץ להודעות, אבל הפעם לכלכת. Shadowdale הוא הראשון מהטרילוגייה הראשונה? טרילוגיית ה- AVATAR נכתבה כ-5 שנים לאחר שהתחיל הליין של הממלכות הנשכחות. יש המון ספרים לפני כן שמתארים את העולם והאלים לפני כל הבלגן של הטרילוגייה שמשנה לחלוטין את כל התפיסה של העולם.

python 4

New member
אני בשוק אני בהלם אני המום. מה?

אתה??? shadowdale
התכוונת בוודאי ל- 'עמק-צל'. אם כן, עכשיו חידשת לי. 'עמק צל', הראשון בטרילוגית ה.. המ... התגשמות, יצא לאור ביוני 89, שזה בערך שנתיים אחרי שיצא הספר הראשון, מסע האופל באיי מונשיי (את זה אני עוד זוכר בעברית!) ולפניו נכתבה טרילוגית 'עמק רוח-קרח' ו- 'אבן המחפש', אה וגם קסם-אש (ספר נהדר). אבל שלא כמו בסדרת רומח הדרקון, לא צריך להתחיל לקרוא את ספרי ממלכות נשכחות מהספר הראשון ולפי סדר יציאתם (כמו שאני עשיתי) - הרי טרילוגיית מונשיי היא לא הרשומות של ממלכות, העלילה שמתרחשת שם לא קשורה ישירות למה שמתרחש בעמק רוח-קרח או באבן המחפש. הרי אפשר להתחיל לקרוא ממונשיי, מעמק רוח קרח, מסמביה, מאיזו טרילוגיה שאתה רוצה, אבל הטרילוגיה הראשונה שחשוב לקרוא היא ה... התגשמות (די, צריך לזה תרגום קצת יותר טוב, יש לך רעיון?). הרי המאורעות בטרילוגיה זו חשובים להבנת ספרים אחרים. לעומת זאת לא צריך לקרוא את טרילוגיית מונשיי קודם כדי להבין אף ספר אחר של ממלכות. וחוץ מזה, מהנקודה הפרקטית - מונשיי ואבן המחפש (טרילוגיה מצויינת, אבל איפה אני אמצא את השלישי?) כבר מזמן לא מודפסות, והסדרה היחידה שאפשר להשיג היום בכל סטימצקי היא ההתגשמות בהוצאתה המחודשת. ולכן מי שרוצה להתחיל לקרוא ספרי ממלכות עדיף שיתחיל בטרילוגיה זו.

strahd

New member
אמ...

אני זוכר שקראתי המון ספרים של הממלכות לפני שקראתי בכלל על הסיפור של האוואטאר, בתרגום לעברית (שקשה לאללה) אולי "אלים -> בני תמותה" או "העידן החמישי", מכיוון שזה מאוד דומה על כך שהאלים הופכים לבני תמותה, אני שמח שלא מתרגמים את זה, אחרת הייתי יושב ימים ולילות על השם של זה, ומלבד זאת אווטרה, זהו תרגום מקובל למילה. את Finder's stone, הייתי מתרגם ל"אבן המוצא", אף על פי שיש משחק מילים בסדרה ויש גם דמות בשם פינדר, שלו שייכת האבן. אגב, את הספר השלישי של הסדרה לי יש ואני מוכר אותו ב-50 ש"ח. היש מעוניינים? לדעתי הסדרה שבה צריך להתחיל היא סדרת האלף האפל של סלבטורה. גם מתורגמת לעברית, גם כתובה לעילא וזה סלבטורה והיא משאירה טעם לדעת עוד על העולם, ומשם עוברים אל סדרת "רוח הקרח" (שלא תורגמה עדיין) על המשך עלילותיו של דריזט וחבריו ומסופר שם הרבה על האזור הצפוני ועל החוף המערבי, מי מצולות, לוסקאן וכמובן מדבר קאלים. לאחר מכן הייתי לוקח חופשה במונשיי ומשם ממשיך אל "אבן המוצא". רק אחר כך, הייתי עובר לסדרת האווטרה ששם יש סיור מאוד יפה של כל העולם מעמק הצללים אל מי מצולות וטאנטראס. לאחר מכן כל סדרת ההרפרים ומשם היד נטויה. אמנם סדרת סמביה שנכתבה לאחרונה, ויורשה לי להגיד שהיא מצויינת ביותר, נועדה להכניס קוראים חדשים אל העולם, אבל הסדרה יותר מתמקדת במעבר של הממלכות הנשכחות אל הגירסה ה-3 של המו"ד. כדאי לפי דעתי לקרוא את הסדרה באופן הכרונולוגי ולא לפי שנות ההוצאה. וכמובן לדלג על כל ספריו של אד גרינווד. אמנם הוא יצר את העולם, אבל הוא סופר פשוט גרוע..

python 4

New member
ואוו, כמה שהדעות שלנו הפוכות

קודם כל, אד גרינווד הוא סופר מעולה, ונהנתי מאוד מה-'קסם-אש' שלו. שנית, אלא אם קוראים לך מארק ויש לך קלשון אין שום סיבה לקרוא את האלף האפל לפני עמק רוח-קרח. שלישית, יצאו בדיוק 7 ספרים לפני 'עמק-צל' (או גיא-צללים?): טרילוגית מונשיי, קסם-אש, קשרי התכלת (תעזור לי פה), רסיס הבדולח ונהרות של כסף (שני הראשונים של עמק רוח-קרח). לבסוף, אווטרה? נו די, אומנם אתה המקצוען, אבל מה רע ב- 'התגשמות'? הרי מסופר על התגשמויות האלים על פני האדמה. לא ככה? אגב, בקרוב מוציאים מחדש את טרילוגיית מונשיי. אולי אבן המחפש תבוא בעקבותיה? הידד WotC!

משתתפת בצערך ../images/Emo16.gif

רגע, אז זה אומר שיש לזה סוף?! לא! לא ייתכן! אוף, למה דברים טובים באים בחבילות קטנות... טוב, לפחות אני מסודרת לשלוש שנים, אז זה בסדר. יערה

Mamimi

New member
ברוך הבא!../images/Emo16.gif../images/Emo140.gif../images/Emo41.gif../images/Emo42.gif../images/Emo105.gif

gold dragonit

New member
אתה...

דפוק אתה מוח של קרמון ולב של רסטליין אתה בת-אדם משעממת! אתה פיפ פיפ פיפ! ואתה אדיין חייב לי מכות! ואתם! אל תתנפלו אלי! ולמה? כי מה זה לא נהניתי! אני לא השמה שהוא דפוק ותעמינו לי הוא דפוק!

ברוך הבא../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

אממ...אני חושב שכבר יצא הספר הראשון בטרילוגייה על מינה. זאת טרילוגייה שממשיכה את מלחמת הנשמות... גם יצא ספר אחד או שניים ממלחמות המינוטאורים, שזה טרילוגיה על המינוטאורים (מן הסתם), ויש פה איפשהו בארכיון ביקורת של ראש
עליו... מלבד זאת (אני חכם
) יש גם ספרים שהם לא מקו העלילה הראשי שאתה יכול לקרוא. על כל דבר בעולם הזה יש ספר\ספרים, ואתה יכול לקרוא על מה שבא לך... גם על כמה מהספרים האלה יש ביקורות של סטארהד...

צודק, אבל

הבעיה שאני יטוס לארה"ב רק בקיץ.... וכל שנה שאני טס אני קונה משם את הספרים, כי בארץ אין לי שמץ מאיפה לקנות אותם...(אי אפשר להזמין כי כל פעם שאני מזמין אומרים לי אחרי שבועיים של ציפיה שהם לא יכולים להשיג את זה עכשיו...) ואני יודע שיש המון ספרים שקשורים.... אבל אני אוהב הרבה יותר את החבורה הראשונה והדור שאחריהם.... מלחמת המינוטאורים למשל, ממש לא מעניינת אותי בינתיים. ותודה רבה!

Alice The Elf

New member
ברוך הבא!

אני ממליצה לך לקרוא את מחזור שער המוות שזו גם סדרה נהדרת ממרג-טרייסי.

D Elfithh

New member
זאת סדרה בת זנונים!

(מחזור שער המוות) אבל בגלל הסיפרייה המעאפנה הפסדתי שני ספרים... אז אני אתחיל לקרוא אותם שוב לאחר שאסיים כמה חובות קטנטנות אחרות:) לכל מי שלא מכיר את מחזור שער המוות אני ממליצה בחום :) רק פאק על הספרים האלו !!! אני כל הזמן בדילמות שנפתרות דיי מהר! למשל.. אני באה להכין שיעורי בית.. מסתכלת על השיעורים, ומסתכלת על הספר שאני כרגע קוראת.. אני שואלת את עצמי... "להכין שיעורים? או לקרוא?" "לקרוא לקרוא" ו.. "לנגן?? או לקרוא??!?!" "לקרוא.. נו.." "לישון?! או לקרוא בלאט??" "לקרואאאא מה לישון לקרוא!!!" אלוהים ישמור אי אפשר ככה!

למעלה