אמ...
אני זוכר שקראתי המון ספרים של הממלכות לפני שקראתי בכלל על הסיפור של האוואטאר, בתרגום לעברית (שקשה לאללה) אולי "אלים -> בני תמותה" או "העידן החמישי", מכיוון שזה מאוד דומה על כך שהאלים הופכים לבני תמותה, אני שמח שלא מתרגמים את זה, אחרת הייתי יושב ימים ולילות על השם של זה, ומלבד זאת אווטרה, זהו תרגום מקובל למילה. את Finder's stone, הייתי מתרגם ל"אבן המוצא", אף על פי שיש משחק מילים בסדרה ויש גם דמות בשם פינדר, שלו שייכת האבן. אגב, את הספר השלישי של הסדרה לי יש ואני מוכר אותו ב-50 ש"ח. היש מעוניינים? לדעתי הסדרה שבה צריך להתחיל היא סדרת האלף האפל של סלבטורה. גם מתורגמת לעברית, גם כתובה לעילא וזה סלבטורה והיא משאירה טעם לדעת עוד על העולם, ומשם עוברים אל סדרת "רוח הקרח" (שלא תורגמה עדיין) על המשך עלילותיו של דריזט וחבריו ומסופר שם הרבה על האזור הצפוני ועל החוף המערבי, מי מצולות, לוסקאן וכמובן מדבר קאלים. לאחר מכן הייתי לוקח חופשה במונשיי ומשם ממשיך אל "אבן המוצא". רק אחר כך, הייתי עובר לסדרת האווטרה ששם יש סיור מאוד יפה של כל העולם מעמק הצללים אל מי מצולות וטאנטראס. לאחר מכן כל סדרת ההרפרים ומשם היד נטויה. אמנם סדרת סמביה שנכתבה לאחרונה, ויורשה לי להגיד שהיא מצויינת ביותר, נועדה להכניס קוראים חדשים אל העולם, אבל הסדרה יותר מתמקדת במעבר של הממלכות הנשכחות אל הגירסה ה-3 של המו"ד. כדאי לפי דעתי לקרוא את הסדרה באופן הכרונולוגי ולא לפי שנות ההוצאה. וכמובן לדלג על כל ספריו של אד גרינווד. אמנם הוא יצר את העולם, אבל הוא סופר פשוט גרוע..