יום עצוב וקשה, יום אבל. מאז אתמול

יום עצוב וקשה, יום אבל. מאז אתמול

אני מצפה להודעה מכן, חנה וטל, שתתיחס לארוע הנורא הזה, שבו נפגעו כלכך הרבה נשים, גברים ילדים ומשפחותיהם. תחושת הצער והאבל שלי עמוקה וכרגע, התקווה שהדברים ישתפרו, נחבאת ואיננה. הלוואי ותהיה לכולנו שנה טובה יותר.

טל קר

New member
הי אורין. הסיטואציה אכן בלתי נתפסת.

גם אני כמו כולם הייתי מרותקת עד השעות הקטנות של הטלויזיה לערוצי החדשות הישראלים והזרים. עצוב, ונורא, ובלתי נתפס. אין לי הודעה ממלכתית לומר, קטונתי.

טל קר

New member
מה שכן, גם בשעות שצפיתי בדיווחים

לא יכולתי שלא לשים לב ברקע שהמראיינים והמרואיינים הינם גברים בגיל העמידה ומעלה. כמעט ללא יוצא מן הכלל. ולא יכולתי להתחמק מהשאלה איך זה היה אחרת לו היו נשים בהנהגה. מסתבר שגם אני אישה של הרגלים...

וגברים בשליטה, מצלמים את הארוע

מעניין (כמה שזה נשמע "רע") כמה גברים ניווטו את ההיסטריה לקפיצה מהבניין במקום נסיון המלטות במדרגות. היו לא מעט קופצים, לצערינו.

חנה, לי זה נשמע רע מאד לשפוט

אנשים בסיטואציה גהינומית כזאת. האם את יכולה לתאר לעצמך מצב מזויע כזה? הרי היו שם עמודי אש ועשן והתרסקות טוטאליים! גם כשפורצת אש בדירה ישראלית מצוייה, לפעמים נחסמת הדרך אל הדלת ונשאר רק החלון (המסורג). ובאולי וורסאי נעלמה הרצפה עם האנשים היישר אל אובדנם. הרי ברור שאנשים - נשים וגברים - העדיפו לקפוץ אל מותם מאשר להישרף באש הגהינום! זוכרת את תלמה ולואיז? ולמה גברים בשליטה? זה לגלוג או מה? את התמונות היותר מדהימות סיפקה סטודנטית לצילום ושמה יהודית קליין, שמתוך שינה שמעה רעש ורצה לחלון עם המסרטה ביד ושמה תשעה סרטים זה אחר זה. נו, באמת, איך אפשר לרוץ כלכך מהר ורחוק עם הדגל?

חלילה לא שפטתי

ועדיין מעניינת תגובת האנשים מתוך הדפוסים היתר עמוקים שלהם דוקא בעיתות לחץ נוראי ומזוויע כ"כ, אנשים שלצערינו לא נמצאים כדי להעיד על תגובתם.

four seasons

New member
אותי תפס בקונטקס הפמינסטי התיקשורתי

א. המסר לאומה של הלרי קלינטון היה עיניני, רגיש ומצויין טוב יותר משל בוש וג´ולאני, נשים שותפו, שיתפו ותרמו לא פחות מגברים וכן בארץ שגרירת ארה"ב לשעבר ופרלמנטריות היוו אחוז גדול בסבך השוביניזים הגברי, אין לי תלונות ואנו בדרך הנכונה. נ.ב. אין לי מסך ולצערי אני לא מפסיד את הדיונים וגם התחלתי לימודים לתואר ראשון בפילוסופיה, ממתין למסך חדש ומתגעגע מאוד יקרות/ים

גיליתת

New member
זה ידוע שנשים רגישות יותר..

טובות יותר, ונפלאות יותר, אבל אין צורך להכליל
אני בכלל מתגעגעת לקלינטון..

אמיר.

New member
לא נתפס...

אתה יושב ושומע וקורא ורואה ו... לא מאמין. כששכנה סיפרה לי ´בניני התאומים קרסו´.. חשבתי שנטרפה דעתה... זה בלתי נתפס.. אני יודע שבאמת - טרם הפנמתי את האסון הזה ואת השלכותיו..

טל קר

New member
כולן מוזמנות לשרשר לכאן הרהורים

אם יש לכן לאור ההתרחשויות האחרונות. גם לי זה היה בלתי נתפס. ישנתי אחה"צ, וכל הזמן התקשרו ולא היה לי חשק לקום. בסוף בערך בשש הרמתי את הטלפון כי הקטינו את המרווח בין הצלצולים. על הקו היה החבר - היום היה יום הטרור הגדול ביותר בהיסטוריה, כבר חשבתי על אוסף ארועי התאבדות בארץ והתישבתי בבעתה, אבל אז זה המשיך לכיוון של ספר של טום קלנסי- שני מטוסים הורידו את מגדלי התאומים, מטוס פגע בפנטגון, מטוס לכיוון הבית הלבן. הרגשתי כמו בסרט סוג ז´. פיגוע טרור עם עשרים הרוגים לא נתפס בעיני, אז פיגוע טרור עם עשרים אלף הרוגים? אתמול בערב ישבתי מול האינטרנט, לא כל כך יכולתי להתרכז בלכתוב, אבל שמעתי רדיו במקביל, ניסיתי להכנס לאתרי החדשות (הרבה קרסו), ומדי פעם בדקתי הודעות אחרונות בפורומים. מאוד חרה לי שאנשים נדחפו לאנשים אחרים בשיקולים שלהם או בהתמודדות שלהם. כל מיני "עכשיו היה פיצוץ אז איך אתה מתווכח על X" "עשרים אלף הרוגים ואתה מעז להביע את דעתך על בעלי חיים" "מה אתה עוסק בשעה קשה כזו בברית מילה" ועוד כל מיני כאלה. לכל אחד יש את הדרך שלו להתמודד, ואני בטוחה שאף אחד כאן לא רקד ברחובות אתמול או חילק סוכריות. ובאותו הקשר לאורין- אני וחנה מגנות כל פגיעה באנשים חפים מפשע, כפי שכולן כאן מגנות, לדעתי, וזה נכון לגבי כל פיגוע טרור קטן או גדול, גם אם לא כותבות את זה בפורום. כל אחד על פי שיקוליו, ודרכו להתמודד עם המציאות, ודרכי הבריחה שלו, או מידת החשיבות שהארוע תופס בחייו. למי שיכולה - שאר השרשורים בפורום עסקים כרגיל. למי שרוצה - השרשור הזה או אחרים בהתאם למצב לרגל המאורעות הקשים.

לאורין ולגולשות

אני לא חושבת שיש התייחסות שיכולה להכיל את גודל העניין. לא קורה לי הרבה בחיים - אין לי מילים. אישית הייתי אכן רתוקה למסך הקטן מאז שהודיעו לי טלפונית בחמש לפתוח מהר את הטלויזיה - ורתוקה למכשיר הטלפון ולחלופת אימיילים היות ושני אחיינים שלי נמצאים באזור. אחד מהם - אחיו של עופר ב.ה. גולשינו הנאמן - היה בטיסה בדרך לניו יורק והשניה היתה אמורה כנראה להיות על הטיסה שהתרסקה מניו יורק לסן פרנסיסקו אבל חיכתה לבן דוד שלה בניו יורק יום נוסף... שניהם בסדר אבל יש עשרות אלפי משפחות בארה"ב שלא היה להם מזל כזה. אני לא טיפוס של אייקונים של נרות וכדומה אבל ההיקשים של מה שאירע מזעזעים גם מבלי להוסיף אילוסטרציה להודעתי. מכל בחינה - אנושית, ערכית, חברתית, בטחונית, בטיחותית, רגשית. לעולם כולו. ואם לקשר כמו שעשתה טל לנושא הפורום - הרי שהעולם החשוך מנסה לכבוש את העולם החופשי, הדמוקרטי, החילוני והנאור, שעל אף תחלואיו הלא מעטים הוא האופציה היחידה שעומדת בפנינו כנשים וכבנות אדם וחווה ויש להמשיך להאבק על קיומו מול כל גורם - קטן כגדול, מקומי כעולמי - כדי לקיימו ולהביס את מי שמאיימים עליו. אותם אלו שירצחו את ביתם ואחותם על כבוד המשפחה, ישללו זכויות מיעוטים ונשים רק כי הם מיעוטים ונשים, יקיימו מעמדיות חברתית וג´נדרית מתוך עמדות כח לא שוויוניות ולא דמוקרטיות, יקיימו מערכי שלטון דיקטטוריים, דתיים-מוקצנים ואכזריים, יתבצרו בעמדות דתיות פנטיות להצדקת שלילת כבוד וחיים מנשים בפרט ובני אדם בכלל - הם גם אלו שלא תהייה להם בעייה לעשות את מה שעשו אתמול בניו יורק, ולראייה - הם עשו את זה. עלינו להמשיך ולהיות החומה שלא נותנת להם להתקדם בכל תרבות שהי, עם, שפה, דת, תפיסת עולם, אידיאולוגיה, מקום וגישה. אנחנו טיפנ קטנטונת בים הזה - אבל בשביל זה אנחנו כאן. ומי יתן ואירועי אתמול ירבו את הטיפות בכל תחומי החיים. חנה

תגובת אמיר מינוס התנצחויות אישיות

• בדיוק על זה דיברה טל קר, אבל הפוך.ו אמיר. √ ... (הצגת) מול העולם החשוך, עולם נאור, דמוקרטי, חופשי ו... חילוני ? אפילו שהטרור הנוכחי בא ממקורות אסלאמיים (אבל גם ערביים חילונים), אי אאפשר להאשים את האמונה ברוע האנושי.... בטח ובטח כשבפורום זה, דת = יהדות.
הערה - תגובתי החריפה לגבי התנצחות אישית מול MISSION STASTEMENT שלי או של כ"א אחרת בהקשר לארועי השבוע נמסרה לאמיר במייל. כל כותבות הפורום מוזמנות להעלות בשירשור הזה התייחסות לארועים ומי שמעוניינת להכנס לדיון בנושא הדת היהודית ופמיניזם מוזמנת לעשות את זה בשירשור נפרד. זו פעם ראשונה מאז שאני מנהלת פורום שתוכן הודעה שונה באופן כלשהו על ידי.

תגובת אורלי (במלואה)

• אני עם חנה, בהסתייגותו אורלי_ל √ האמונה היא טובה, לא רעה. בעיניי אמונה ודת זה שני דברים שונים. לא צריך להיות דתי כדי להיות אדם מאמין (אני למשל), האמונה היא אישית. הדת מנכסת לעצמה את האלוהים ומכתיבה לאנשים את הדרך להאמין ולחיות. דת = יהדות, איסלאם, נצרות, בודהיזם וכיו"ב. האמונה היא אוניברסלית.
התגובה שורשרה היות וטכנית קיים אילוץ מחיקה בשל מחיקת הודעת המקור של אמיר בראש אותו פתיל. סליחה.

Boojie

New member
הא??? התואילי להסביר?

במה בדיוק הוא לא עומד בקריטריונים של דת?

למעלה